bonybaby
|
eh da i ja izvijestim o uslovima na porodilistu Jezero. Moje iskustvo je totalno pozitivno ( a i krenula sam sa pozitivnim stavom). U bolnicu sam otisla posto mi je vodenjak napukao, i sa bolovima u intervalima oda svakih 5 minuta. Ali nikako nisam bila otvorena tako da sam se sa bolovima borila punih 12 sati ali eto sve prodje. Na patologiji su ok, mada su se neke mame zalile, iskreno mislim da se one na sve zale. Prema meni je osoblje bilo profesionalno i ljubazno. uslovi su super. u svakoj sobi leze po tri zene, svaka soba ima svoj toalet. Pregledi su isto tekli uredu, doktori ljubazni, sobe se stalno ciste, tako da je higjenicno. Kasnije sam odvedena u pripremnu prostoriju, koja se nalazi uz porodjanu salu. sve je cisto, tako da nemate bojazni. kasnije poslje poroda (drip, epiziotomija, ojjjjjjjjj ) sam odvedena na postporodajni odjel, koji isto mogu samo da pohvalim. Posto sam kolabirala, sestrice su me stalno obilazile, vodile na kupanje, i isto su bile uz mene svaki put kad sam morala u wc. Nikome nista nisam davala, svakako me nije ni porodila doktorica koja mi je vodila trudnocu. Ovo cisto pisem svim buducim lijepim mamicama, iz razloga jer sam i sama bila uplasena negativnim pricama o uslovima na porodilistu. Samo imajte pozitivan stav prema tom lijepom (ali bolnom ) dogadjaju. Jer je bilo trudnica, koje su kukale na hranu (npr. na dorucak koji je sasvim normalan kao i kod kuce, mazalice i hljeb, rucak je isto bio ok), ili na sestrice (mislim treba i njih razumjeti, pun odjel , radite nocnu smjenu, a puno je neljubaznih trudnica, koje svasta traze). Tako drage moje, samo pozitivno, idite na vjezbe, i sve ce proci kako treba
|