|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  164 165 [166] 167 168   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe
21.3.2011 14:18:14   
neda 30
Selma sretno kod doktora, gdje ideš na ekspertni?user posted image

Sweet insanity nemoj te grudvice bijele na bradavicama dirati ili čaprkati rukom,pokušaj mazati nekom kremom, ja ih namažem pavlovićevom ili kako Gagach reče ima Aventova krema za bradavice..

(odgovor članu sweet insanity)
Neposredna veza do poruke: 4126
21.3.2011 14:30:48   
gagach
joj jesam ja ljuta danas...user posted image

ovo vrijeme me jede iznutra...
eto morala sam vam protersati malo...user posted image

selma sretno danas!

odoh spavat...ugusit cu se od nervoze....user posted image

05.04.2011 postala mama predivnom djecaku...!

Ruka koja ljulja kolijevku je ruka koja vlada svijetom....

(odgovor članu neda 30)
Neposredna veza do poruke: 4127
21.3.2011 15:11:52   
Gemelli

Pozdrav user posted image nisam se nesto odavno javljala, ali ovo vrijeme ne da skitati danas user posted image
reko samo da vas pozdravim, novih bebara vidim nema, ali samo sto mashala nisu pocele
ja iskreno nemam nista spec da vam se pozalim osim sto imam fudbalske treninge u stomaku, ali navikavam se user posted image
et user posted image za sve nove i stare

(odgovor članu gagach)
Neposredna veza do poruke: 4128
21.3.2011 15:23:34   
sporty mamaa
IZVORNA PORUKA: stefania

zdravo zene

evo ja malo iscitah sta ste pisale preko vikenda...vidim ima novih, pa njima veliki welcome...ja nikako da provalim da li sam usla u sedmi ili cu tek u cetvrtak uci..ne znam..al haj mashallah dobro je...osjecam se ko tenk a ovaj mali ima neke najnovije nacine udaranja, to jest vise nije samo kao da me tek udari, nego Boga mi puca pravo i to u nekim naletima, simultano udara na vise strana odjednom...od jutros sjedi na mojim kukovima ili tako nesto, ne znam noge su mi ko od gume pa se drzim kauca...
pitanje...kako ste vi dosle do formulara za maticne celije, da ne moram ici u unitic..jel nekoj to doktor dao?a ne mogu niakko da skontam gdje ko fol da ga downloadujem s stranice one njihove, a kao rekli mi da ga odatle skinem..
vidim sporty mama ima slicnih problema kao ja, to jest hematom kontrakcije i to..pa reko da probam malo da te utjesim..sve sam to imala, ali se pojavilo ok 17 sedmice, to jest dobila sam krvarenje pa tako saznala i za hematom...prije mi niko nista nije bio rekao...uglavnom, samo miruj koliko mozes i pij dabrostone i apaurine, sta ces, draga i bice to ok...
ostale user posted image i mate mahanje i user posted image user posted image
a sta nam je sa selmom?

Stefania hvala. Meni je otkriven vrlo rano, mislim sa 7 tjedana, do sad se kaze dr.skoro povukao i iskljucio mi tablete, samo kaze jos malo mirovanje. A danas bas i nije dan za mirovanja, a koji jeste s malim djetetom Jos mi mala ovih dana imala proljev, ma katastrofa, vidim Jelena i tvoja malena ima temp, pa znas i sama kako je. Moras sebe zanemarit, bas smo se izmorile i ja i ona, jos muz radi, pa sto puta digni je, operi, presvuci.... Hvala Bogu jutros je imala samo jednom, i to sad stigne do wc - a na vrijeme. Jutros je vodila u set_nju ali kako neda ruku i bjezi mi izbjegavam sama ici s njom jer me primorava da trcim za njom a to ne smijem Sad skuhala rucak pa cemak muza da rucamo i malo odspavamo, ako nam ova vrca bude dala, tj, ako bude raspolozena za spavanje... Ne znam kako je kod vas ali meni ovi poslovi po kuci vise idu na zivce , svaki dan isto, peri cisti, peglaj i ostalo grrrrr....... Pozdravljam vas sve...

< Poruku je uredio sporty mamaa -- 21.3.2011 15:24:43 >

(odgovor članu stefania)
Neposredna veza do poruke: 4129
21.3.2011 15:51:07   
sanela.asja
Selma sretno i javi se sto prije...
Sweet insanity i ja imam te ko bjele tackice to su sve mljecne zljezede poiskakale nista opsano i ja sam istiskivala pa ko bubuljica al nista to nesmeta no sikiriki user posted image

Asja mamin zivot dragi...25.04.08
Dzenan bubica ..14.09.2011

(odgovor članu sporty mamaa)
Neposredna veza do poruke: 4130
21.3.2011 16:15:36   
lejla31
user posted image dodje mi da placem...evo treci puta pisem i svaki puta tekst negdje nestane.
elem da vas pozdravim drageuser posted image user posted image user posted image , slazem se da je vrijeme bljak, stvara nervozu ali od srijede ide na boljeuser posted image imam i ja to bijelo na bradavicama i redovno skidam onako noktimauser posted image
da vas pitam...curi li vama mlijeko u trudnoci? meni u prvoj jeste a sada nema nista , da to nije znak da necu imati mlijeka mozda? bilo bi steta, ja sam svog klinju dojila 2 godine user posted image
bila sam danas na kontroli, ctg itd...kaze moja doktorka da sam otvorena sigurno prst-dva ali nije htjela puno da "caprka" i da je plodna voda smanjuje ali da nije opasno po bebaca te da mogu svaki cas ocekivati porod, a mene i malo strah ali mi je i drago da nema jos puno...dodijalo mi je ovo drugo stanjeuser posted image da budem iskrena
eto drage moje, od srijede nadam se bolje raspolozenjeuser posted image user posted image user posted image

amar - 02.05. 2007.

(odgovor članu sanela.asja)
Neposredna veza do poruke: 4131
21.3.2011 16:28:09   
leonora
Htjela bih nešto da te pitam Lejla 31... Vidim da smo iz istog mjesta, a nažalost rijetke smo, vidim da pišeš da ti doktorica vodi trudnoću, a pošto su samo dvije, zanima me kod koje ideš, dr. Jelena ili Maja? Ti znači još malo...pa gotovo... ja sam 28  nedelja-prva trudnoća i nekako mi brzo proletila, ja bij da sam još najmanje pola godine trudna, haha, meni nije dosadilo, baš mi fino, a završnice se bojim opasnouser posted image .

(odgovor članu lejla31)
Neposredna veza do poruke: 4132
21.3.2011 16:35:52   
ljubičica 28
Pozdrav user posted image

lejla, koja si ti sedmica?

enči, znači nisam jedina iz SBK user posted image Odakle si ti?

gemelli i ostale mame blizanaca, tako volim čitat vaše postove user posted image , mogu mislit kako je kad se u stomaku gurkaju dvije user posted image . Mene ova jedna izudara, a kako se smjestila na desnoj strani mogla bi taman još jedna na drugu stranu user posted image

selma, sretno na ultrazvuku, nadam se da će sve bit ok user posted image

Ja ću izgleda ipak morati na cr, user posted image se još nije okrenula a dr. kaže da najvjerovatnije i neće. Ma samo da nam se user posted image rode žive i zdrave pa kako god.
A ni ja nemam nikakvog iscjetka iz grudi i baš sam se mislila da li će biti mlijeka.
I da, nije me dr. vaginalno ni pregledala jer mi je već zakazala cr, tako da sam izbjegla to, a koliko je to dobro ne znam. Džaba je sredila jučer user posted image

Ostalim user posted image user posted image a nove dobro došle user posted image

Gospodaru moj,
ne dopusti da me zavara uspjeh, niti poraz baci u očaj. Podsjećaj me stalno da je neuspjeh iskušenje koje prethodi uspjehu...

asthenozoospermia, produženi ciklusi

01.04.2011. mamino proljetno sunce

(odgovor članu lejla31)
Neposredna veza do poruke: 4133
21.3.2011 16:41:30   
malena27 RR
ola curice user posted image kakve ste mi danas? ja vala bas nikakva, nisam se lijepo naspavala pa mi citav dan bezveze...jos ovo vrijeme user posted image user posted image user posted image

Beta 05.02.2010. 12,79
Beta 29.12.10. 557,93
Beta 31.12.10 1771,92
09.08.2011. rođen moj dunjaluk
Beta 09.06.15. <5
Beta 12.05.16. 504 i 16.06.16. spontani
27.01.17. vanmatericna

(odgovor članu ljubičica 28)
Neposredna veza do poruke: 4134
21.3.2011 16:41:39   
Amam
Selma,sretno  i javi nam se
Sandy,sta bi s njom,,ona rece mora roditi malo prije vremena i nestade je.
Lejla,ja mislim da to ne mora nista znaciti,jer mlijeko se tek pocne luciti po odvajanju posteljice ako ja ista znam user posted image .A sto se tice tog bijelog i kod mene se pojavljivalo tako oko 6-7 mj,sad nema nista,a kolostrum je bez boje
Gdje ces roditi ti?Ako ces u Tz mozda se sretnemo,ista mi je situacija,ja sad mirujem kao da bi upolovila taj 9 mj.do sub,i onda po uputnicu i cekam aBd.
Leonora,pitat cemo te oko 34-35 sed. i dalje, hoces li jos pola god da budes user posted image user posted image user posted image
Joj vrijeme je depresija,ja maloj dala gledati pipi, ja da odrijemam,a ona "mogu piti soka,"mama odoh u wc" i ja i ustanem user posted image

Cvjetak<3curetak A-2005.
Mamina maza E-2011

(odgovor članu leonora)
Neposredna veza do poruke: 4135
21.3.2011 16:46:14   
leonora
Amam, ma pretpostavljam i sama da mi na kraju neće biti fino i da ću poželjeti što prije da se porodim, ali sada mi je baš ovako finoooo, a sve mislim imam ja još puno vremena, ali i nije baš tako, ovo vrijeme leti kao ludoooo, ponedeljak-petak, vikend... odeeee...haha.

(odgovor članu Amam)
Neposredna veza do poruke: 4136
21.3.2011 16:57:46   
tukica
eeeej heeeelp user posted image meni je termin za 2 sedmice drage moje,  a nekad prije mjesec dva dobila sam veliku uputnicu na kojoj nije bilo datuma... jel to ta famozna veeeelika uputnica ili moram drugu vaditi?

(odgovor članu leonora)
Neposredna veza do poruke: 4137
21.3.2011 16:58:20   
Anoniman
To je ta uputnica.

(odgovor članu tukica)
  Neposredna veza do poruke: 4138
21.3.2011 17:00:30   
tukica
e hvala na azurnosti...bunilo me to sto sam je tak orano dobila, znam da se ona ne daje bas u 8.mjesecu... 

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 4139
21.3.2011 17:02:16   
malena27 RR
za cure iz zenice jedno pitanje? ja idem privatno ginekologu i nisam izvadila trudnicku knjizicu jos uvijek u dispanzeru za zene. moram li? neko kaze da je moram imati, neko kaze da ne moram. upravo radi ove uputnice za porod. kazu da je moras imati a ne daju uputnicu ako bar jednom nisi bila u dispanzeru i ako nemas trudnicku knjizicu. user posted image

Beta 05.02.2010. 12,79
Beta 29.12.10. 557,93
Beta 31.12.10 1771,92
09.08.2011. rođen moj dunjaluk
Beta 09.06.15. <5
Beta 12.05.16. 504 i 16.06.16. spontani
27.01.17. vanmatericna

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 4140
21.3.2011 17:56:20   
enči80
enči, znači nisam jedina iz SBK Odakle si ti?

gemelli i ostale mame blizanaca, tako volim čitat vaše postove , mogu mislit kako je kad se u stomaku gurkaju dvije .

Ljubičice
Ja sam ti iz D.Vakufa a udata u Jajce.Ti?Trudnoću mi vodi dr.Marija(idem privatno) a prvi put me porodila dr.Fatima i dr.Rifet.Oboje su po meni bili odlični jer sam imala težak porod radi smrti bebe u pupi ali hvala Allahu dž.š sve se završilo najbolje po mene.Nažalost, sina mi nisu uspjeli spasiti.Kod koga ti ideš?
Najvjerovatnije ću sada radi blizanaca na cr da ne rizikuju ali vjerujte više bih voljela prirodno.Čula sam također da je dr.Lisica super a pošto radi nekad papa testove za moju dr. i znaju se vjerovatno ću kada dođe vrijeme otići sa njim se konsultovati.

SelmaDržim fige za tvojuuser posted image

Meni se ponovo vratila mučnina i kiselina...užas.Upravo jedem jabuku,pijem kiselu ali ništa ne pomažeuser posted image user posted image
user posted image

Ostale user posted image user posted image

28.10.2008.,jedna ptičica:(
07.09.2011.,dvije zlatne jabuke:)
'Nikada više ne planiram.Ja samo živim ovaj život.Ponekad kako želim,ponekad kako moram'.M.S.

(odgovor članu ljubičica 28)
Neposredna veza do poruke: 4141
21.3.2011 18:15:42   
sweet insanity
IZVORNA PORUKA: neda 30

Selma sretno kod doktora, gdje ideš na ekspertni?user posted image

Sweet insanity nemoj te grudvice bijele na bradavicama dirati ili čaprkati rukom,pokušaj mazati nekom kremom, ja ih namažem pavlovićevom ili kako Gagach reče ima Aventova krema za bradavice..

Ne diram ja to nista, al ni ne mazem nicim, mozda eventualno kad se mazem babylove uljem il niveom da premazem i to. Ako se i vama desavalo u trudnoci znaci da je normalno. A pocetkom aprila cu dr. pa cu je pitat dal da kupim neku posebnu kremu. Hugsy svimauser posted image user posted image

(odgovor članu neda 30)
Neposredna veza do poruke: 4142
21.3.2011 19:35:12   
Selma.A.M
Evo da se začas javim,nisam kući i dalje sam kod mame ali sam uletila na net samo da vidim šta ima....
Eto prođe i ovaj UZ,bebi je mašala za sada zdravauser posted image ,kažu da uopšte ne znaju šta su dr vidjeli što bi bilo kao malformacija ploda user posted image user posted image ....
Izmjerili su bebi desnu i lijevu moždanu komoricu i obje su po 5mm, a uvećano je preko 10mm,presjek mozgića se lijepo vidi ,čak su i slikali mali mozgić da imam za uspomenuuser posted image ...Bebi je dobro,sjedi gospođica u turskom stavu,posteljica je straga,dovoljno plodove vode sve ok....
Mjere bebe si malo veće od tjedana trudnoće po PM ali nije zabrinjavajuće jer sve odgovaraju istim nedeljama tj 21+3 tako da je najvjerovatnije do oplodnje došlo ranije pa je bebi starija za nekih 12 do 15 dana user posted image .....I opet su rekli da je curetak ali sa rezervom jer kao sjedi i karlično je pa da ne bude 100% već je 85%user posted image ...
Eto drage moje pa se pišemo još večeras ako se sjetim nečega što sam propustila user posted image ....

(odgovor članu sweet insanity)
Neposredna veza do poruke: 4143
21.3.2011 20:37:55   
sweet insanity
Selmic bas mi je drago sto su ti rekli da je sve OK, a to sto se tice sedmica i kod mene kaze dr kad sma bila sa 26 na 27. nesto je po mjerama 26. , a nesto 27. sedmica ali nisu nikakva velika odstupanja hvala Boguuser posted image Ma bit ce to sve OK! I ti znaci nosis pišuljicu najvjerovatnije?!user posted image user posted image user posted image Mene nesto bolucka jajnik al valjda nije nis, ona me mozda pritisla dole kako na beshiku tako i na jajnik...

(odgovor članu Selma.A.M)
Neposredna veza do poruke: 4144
21.3.2011 20:49:24   
Amam
IZVORNA PORUKA: Selma.A.M

Evo da se začas javim,nisam kući i dalje sam kod mame ali sam uletila na net samo da vidim šta ima....
Eto prođe i ovaj UZ,bebi je mašala za sada zdravauser posted image ,kažu da uopšte ne znaju šta su dr vidjeli što bi bilo kao malformacija ploda user posted image user posted image ....
Izmjerili su bebi desnu i lijevu moždanu komoricu i obje su po 5mm, a uvećano je preko 10mm,presjek mozgića se lijepo vidi ,čak su i slikali mali mozgić da imam za uspomenuuser posted image ...Bebi je dobro,sjedi gospođica u turskom stavu,posteljica je straga,dovoljno plodove vode sve ok....
Mjere bebe si malo veće od tjedana trudnoće po PM ali nije zabrinjavajuće jer sve odgovaraju istim nedeljama tj 21+3 tako da je najvjerovatnije do oplodnje došlo ranije pa je bebi starija za nekih 12 do 15 dana user posted image .....I opet su rekli da je curetak ali sa rezervom jer kao sjedi i karlično je pa da ne bude 100% već je 85%user posted image ...
Eto drage moje pa se pišemo još večeras ako se sjetim nečega što sam propustila user posted image ....

Masallah user posted image user posted image ,bas mi je drago da je sve ok,a cestitam na user posted image ,super,ja sam potajno prizeljkivala i ovaj puta curku,naprosto sam zaljubljena u njih,ali neka su nam samo zdravi i zivi user posted image

Cvjetak<3curetak A-2005.
Mamina maza E-2011

Neposredna veza do poruke: 4145
21.3.2011 21:05:04   
enči80
SelmaSuperuser posted image ,baš mi j drago što je sve ok.

SweetHajd bujrum na jednu brusnicu,evo ja upravo ćejfimuser posted image user posted image user posted image

AmamKako si ti,udara li tvoj braco?

Mene kiselina ne popuštauser posted image user posted image user posted image

28.10.2008.,jedna ptičica:(
07.09.2011.,dvije zlatne jabuke:)
'Nikada više ne planiram.Ja samo živim ovaj život.Ponekad kako želim,ponekad kako moram'.M.S.

Neposredna veza do poruke: 4146
21.3.2011 21:17:49   
sweet insanity
Rado bih hehhe, ja evo pristavila kamilicu imam sad i grceve neke u stomaku i malo sam "gasovita"user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu enči80)
Neposredna veza do poruke: 4147
21.3.2011 21:42:57   
palachinken
IZVORNA PORUKA: malena27 RR

za cure iz zenice jedno pitanje? ja idem privatno ginekologu i nisam izvadila trudnicku knjizicu jos uvijek u dispanzeru za zene. moram li? neko kaze da je moram imati, neko kaze da ne moram. upravo radi ove uputnice za porod. kazu da je moras imati a ne daju uputnicu ako bar jednom nisi bila u dispanzeru i ako nemas trudnicku knjizicu. user posted image

Ja nisam bila u dispanzeru, niti namjeravam. Moja prijateljica je isto tako, bez knjizice, bez dispanzera, najnormalnije dobila uputnicu i sve sto je sljeduje.

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu malena27 RR)
Neposredna veza do poruke: 4148
21.3.2011 22:11:25   
sarah
Evo da vas se javim poslije pregleda.
Sve je proslo ok, hvala Bogu. Izbjegla sam ginekoloski, samo mi je radio ultrazvuk.
Kontrola opet za 5 dana.
Jutros od 6,30 sam ko navijena. Citav dan neke obaveze i hodanje.
Sad sam smorena. Sve vas puno pozdravljam i zelim vam laku noc... user posted image

07.04.2011. ocekujemo aBd jednog bebacha

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 4149
21.3.2011 22:13:34   
animagical
juhuuuuuuuser posted image i ja sam bila cula za tu knjizicu i nije mi bilo jasno,bas mi je drago da ne moram ici drzavno zbog te glupostiuser posted image vau ja oprala prozoreuser posted image
selma, bravo za zdravu malu curicu, znala sam da su nesto pogrijesili, cesto se to desava....user posted image   moj maji bjaco joj salje pusicuuser posted image

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 4150
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  164 165 [166] 167 168   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  164 165 [166] 167 168   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Bebica.
пеперутка16

Za donji dio vaše bebe, koristite li samo kremu ili samo puder ili oboje u isto vrijeme?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *