Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 17.3.2011 10:27:15
malena27 RR
mersiha malo strpljenja.... bices uskoro na listi.... meni nije produzen ugovor za posao... pa sam bas bila bljak.... a sad sam se vec pomirila da nema nista od posla... jest da nisam navikla da nista ne radim... ali sta cu kad moram....
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 17.3.2011 10:37:25
mersiha 77
IZVORNA PORUKA: malena27 RR
mersiha malo strpljenja.... bices uskoro na listi.... meni nije produzen ugovor za posao... pa sam bas bila bljak.... a sad sam se vec pomirila da nema nista od posla... jest da nisam navikla da nista ne radim... ali sta cu kad moram....
Hvala vam puno ali nemojte ,me bas sve slusati valjda hormoni divljaju pa mi sve ide na zivce
juce sam jedva prezivjela dan toliko sam bila lose da sam rekla mm da me baci sa terase da se vise nepatim
koja glupaca,ali hhhhhooooorrrrrmmmmmoooonnnniiiiiiiiiiii
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 17.3.2011 11:04:58
malena27 RR
ne daj se mersiha.... ja sam sama sebi bila smijesna u subotu...ustala raspolozena, mazila se s muzekom u krevetu, ustala da popijemo kafu i pocela histerisati...elem do 10 sam oplakala 4-5 puta...samo mi dodje da placem a mm gleda u mene i pita pa sta ti je bona? i onda sam opet pocela da placem
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 17.3.2011 11:11:53
mersiha 77
ne daj se mersiha.... ja sam sama sebi bila smijesna u subotu...ustala raspolozena, mazila se s muzekom u krevetu, ustala da popijemo kafu i pocela histerisati...elem do 10 sam oplakala 4-5 puta...samo mi dodje da placem a mm gleda u mene i pita pa sta ti je bona? i onda sam opet pocela da placem
ma ista sam ti takva i ja samo ne hvala bogu svaki dan.nego samo ponekad
a ovdje u svedskoj nemam s kim ni da progovorim a kamoli da kafu popijem
ali tjesim se sad 25 mi dolazi akobogda mama pa cu valjda biti bolja
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 17.3.2011 11:14:16
malena27 RR
mislim da je to sasvim normalno, hormoni rade svoje...pokusaj da cinis nesto sto te smiruje... ja npr. volim da kuham, pa sad kako ne radim, samo izmisljam sta da pravim za jelo
na mamu i ako vrisnes, mislim da ce razumjeti. jer je i ona prosla sve to... ali nemoj jadnu zenu da sekiras.... da ne pobjegne nazad pa si tek onda nahebala
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 17.3.2011 11:19:16
mersiha 77
mislim da je to sasvim normalno, hormoni rade svoje...pokusaj da cinis nesto sto te smiruje... ja npr. volim da kuham, pa sad kako ne radim, samo izmisljam sta da pravim za jelo
na mamu i ako vrisnes, mislim da ce razumjeti. jer je i ona prosla sve to... ali nemoj jadnu zenu da sekiras.... da ne pobjegne nazad pa si tek onda nahebala
Hahahahah pokusacu da se savladam ali sama si rekla da hormoni rade svoje divljajuli divljaju.
ma nisam ti ni ja naucila da neradim nista eto to je pravi razlog.
ja volim da setam ali mi muz na poslu tako da mogu tek kad on dodje to znaci posljepodne.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 17.3.2011 11:20:44
palachinken
I mene smiruje nesto oko hrane, doduse uglavnom jedenje iste...ali i onaj fondan, svaka mu čast ko ga izmisli, zabavi me satima, zaboravim sto sam bila nervozna
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 17.3.2011 11:21:02
gagach
mersihaaa i ja sam se smirivala kuhanjem...nikad u zivotu,prije trudnoce, nisam napravila kolac ... kad sam zatrudnila i postala nervozna ...pocela sam samo praviti slatko...kolac ovaj kolac onaj...i toliko me to smori da nisam imala snage da tersam...sve mi je bilo ravno do mora najvaznije je bilo kako se doguzeljati do kauca/kreveta
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 17.3.2011 11:22:30
sanela.asja
Jutero drage moje ,evo mene s velikom glavoboljom .. Sinoc sam odvojila Asju da spava u svojoj sobi sama (s nama je spavala u spavacoj) ma sve super djete spava ko top al ja ,cjelu noc oka nisam sklopila nedostaje mi ona njena kosica ustajala sam pokrivala je,tek nekad u 6 jutros sam zaspala,a ona dusa mamina kad je ustala kaze "mama jesam uzbudjena sto je ljepo spavat u mojoj sobi" ja sam se smijala jedno 10 min .. A Tuzlanke pa ajmo tamo nekad sljedece sedmice samo moramo vidjet kad koja moze pa se dogovorit najbolje otvorit temu pa tamo da se dogovaramo da ova druge debele ne smaramo
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 17.3.2011 11:25:08
merima_s
Dobro jutro trudnice moje drage Mislim da nema ljepse teme na forumu, stvarno uzivam citajuci sve te simptome koje imate. Kod mene jos nista nema. Juce sam imala tako uzasan i stresan dan, ma katastrofa....evo jos uvijek mi kamen u zelucu. Isla sam opet vaditi betu kod al Tawila. U ponedeljak je bila 497. I juce sam otisla da vidim da li se uduplala. Kad donosi meni sestra nalaz, beta 120!!!! Ja joj kazem kolika je bila prije dva dana, a ona sva zbunjena. Odluce ponoviti nalaz. Ja cekam, i cekam, i cekam,.....20 minuta...vjecnost. Dodju pitaju me jesam li krvarila, imam li bolove....kad dolaze nalazi beta 601. Izvinjavaju se one, nesto su zaboravile pritisnuti, laborantica im nije tu..bla,bla,bla. Helem, odem sa tim nalazima na Jezero, pokazem sestri Izeti nalaze pa da me prof Godinjak pregleda. Bila je tu jos neka plava dr., ne znam kako se zove. KAzu ovo je sumnja na vanmatericnu, ovo bi trebalo biti dupla vrijednost. Doktora nema, tek je od 2 dezurni. Dodjemo ponovo u 2, on u sali, ima 3 operacije. Na kraju me dr. Lejla pregledala i trudnoca je interuterina, vidljiv gest.mjehur bez emb.odjeka. Ma koji mi je teret skinula kad je to rekla....neopisivo je. Ali sad citam da nedupliranje bete moze prethoditi i spontanom..... Ma da znate kako sam zabrinuta....Pitanje je koliko je ijedan od ta tri nalaz bete tacan, a ako jesu e onda je belaj.....
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 17.3.2011 11:26:40
mersiha 77
IZVORNA PORUKA: gagach
mersihaaa i ja sam se smirivala kuhanjem...nikad u zivotu,prije trudnoce, nisam napravila kolac ... kad sam zatrudnila i postala nervozna ...pocela sam samo praviti slatko...kolac ovaj kolac onaj...i toliko me to smori da nisam imala snage da tersam...sve mi je bilo ravno do mora najvaznije je bilo kako se doguzeljati do kauca/kreveta
ma moja gagach kod vas tu toliku hranu ima ko da pojede akod mene nema
ja skroz slabo jedem,jer sta god da pojedem udavi me ta prokleta zgaravica
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 17.3.2011 11:33:39
malena27 RR
merima, bitno je da se beta uvecava i da ne pada vrijednost... znaci najbitnije je da raste... sad samo opusteno i miruj jer je rana trudnoca u pitanju.... i da, cestitam!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 17.3.2011 11:39:59
Anica1
Merima_s ja sam imala slicnu situaciju i nazalost kod mene je zavrsilo spontanim tj kiretazom jer je bio gestacijsi bez embrionog odjeka. Koja si sedmica?
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 17.3.2011 11:51:42
palachinken
IZVORNA PORUKA: merima_s
Dobro jutro trudnice moje drage Mislim da nema ljepse teme na forumu, stvarno uzivam citajuci sve te simptome koje imate. Kod mene jos nista nema. Juce sam imala tako uzasan i stresan dan, ma katastrofa....evo jos uvijek mi kamen u zelucu. Isla sam opet vaditi betu kod al Tawila. U ponedeljak je bila 497. I juce sam otisla da vidim da li se uduplala. Kad donosi meni sestra nalaz, beta 120!!!! Ja joj kazem kolika je bila prije dva dana, a ona sva zbunjena. Odluce ponoviti nalaz. Ja cekam, i cekam, i cekam,.....20 minuta...vjecnost. Dodju pitaju me jesam li krvarila, imam li bolove....kad dolaze nalazi beta 601. Izvinjavaju se one, nesto su zaboravile pritisnuti, laborantica im nije tu..bla,bla,bla. Helem, odem sa tim nalazima na Jezero, pokazem sestri Izeti nalaze pa da me prof Godinjak pregleda. Bila je tu jos neka plava dr., ne znam kako se zove. KAzu ovo je sumnja na vanmatericnu, ovo bi trebalo biti dupla vrijednost. Doktora nema, tek je od 2 dezurni. Dodjemo ponovo u 2, on u sali, ima 3 operacije. Na kraju me dr. Lejla pregledala i trudnoca je interuterina, vidljiv gest.mjehur bez emb.odjeka. Ma koji mi je teret skinula kad je to rekla....neopisivo je. Ali sad citam da nedupliranje bete moze prethoditi i spontanom..... Ma da znate kako sam zabrinuta....Pitanje je koliko je ijedan od ta tri nalaz bete tacan, a ako jesu e onda je belaj.....
Nek ti je ovo gore podebljano na pameti, odmaraj, radi nešto što te opušta, ne diži teško i javljaj nam se!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 17.3.2011 11:59:47
mersiha 77
IZVORNA PORUKA: mersiha 77
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 17.3.2011 12:03:02
gagach
JOJ ZENE SMARA LI VAS OVA NAPAST KAO MENE?
I AKO SMARA,CIME JE VI LIJECITE?
pomagajte
bademi i rennie tablete