|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  19 20 [21] 22 23   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Porodiliste u Zenici
16.2.2011 16:25:50   
Zejnebb
Neka su makar i te krevet sredili,bili su grozni user posted image
Ja sam presla termin 1 dan,cekam jos uvijek ni znaka za porod,sutra idem na pregled da vidim jel sve ok,a uputnicu imam za zenicu,drago mi je da su sredili malo i tu bolnicu,jos da hoce rijesiti to u vezi posjeta bilo bi super user posted image

Ima li koja iskustva sa doktorom Bojanom (mislim da se tako zove) kakv je on?

(odgovor članu VolimZivot)
Neposredna veza do poruke: 501
16.2.2011 17:21:12   
dinaa
Bojan mi je bio na porodu ali porodio me Karahasan,moje misljenje o Bojanu user posted image

Moja djeca su moje najvece blago!!!

(odgovor članu Zejnebb)
Neposredna veza do poruke: 502
18.2.2011 11:13:03   
arnella
zejnebb javi nam se s porodjajnom pricom..sretnouser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu dinaa)
Neposredna veza do poruke: 503
18.2.2011 13:49:42   
fartar
user posted image Bojan katastrofa i kao čovjek i kao doktor. Mesar! 

(odgovor članu arnella)
Neposredna veza do poruke: 504
19.2.2011 11:04:54   
nina25
mene je bojan porodio sa prvim djetetom i bio je super. sve mi fino, strpljivo obajsanjavao , upucivao sta kada da uradim i porodila se u roku od 15Minuta. 

(odgovor članu fartar)
Neposredna veza do poruke: 505
19.2.2011 11:09:29   
sheri
ma tako je sve u zivotu, ono sto je nekome ok, nekom drugom nije. moj doktor koji je meni bio fantastican, mojoj drugarici nije bio ok. i to je tako. ja msilim da sve trebamo slusati sta nam oni govore, pitati sve sto nas zanima, i bice sve ok. mene je porodio doktor kojem nikad ne bih otisla da sam ja birala, ali kad me umio i dao mi da se napijem vode, uh aj sam mu sve najbolje pozeljela u zivotu. user posted image

Nora-21.06.2009. :)

(odgovor članu nina25)
Neposredna veza do poruke: 506
22.2.2011 16:33:17   
Ivona

IZVORNA PORUKA: Zejnebb

Neka su makar i te krevet sredili,bili su grozni user posted image
Ja sam presla termin 1 dan,cekam jos uvijek ni znaka za porod,sutra idem na pregled da vidim jel sve ok,a uputnicu imam za zenicu,drago mi je da su sredili malo i tu bolnicu,jos da hoce rijesiti to u vezi posjeta bilo bi super user posted image

Ima li koja iskustva sa doktorom Bojanom (mislim da se tako zove) kakv je on?

Obzirom da sma davno nekad bas ja otvorila ovu temu,mislim da sam o Bojanu vec pisala i zaista mogu reci samoi najbolje o njemu.
Vodio mi je prvu trudnocu,porodio me,spasio mi drugu trudnocu i evo sad za koji dan se nadam drugom porodu i molim se da mi opet bude on user posted image

Slozila bih se sa sheri u potpunosti.Svi oni su nekome bili dobri,nekome losi.Bitno je da imate povjerenja u doktora koji vam vodi trudnocu,a onda na samom porodu sta bi,bi...ionako ne mozemo znati kad ce poceti i ko ce tada biti na smjeni.

Cinjenica je da se zene cesto i prenemazu,divljaju,galame,bezveze gube snagu,ne slusaju sta im se govori,pa im onda svi izgledaju kao tirani,mesari i td.Mada,ima i njih od dr.,preko babica,pa do sestara...da Bog sacuvaj.

Sve je dobro sto se dobro zavrsi user posted image

SELENA 02.06.2008.
Mamin kasni proljetni cvijetak ;o)

SERGEJ 07.03.2011.
Mamina kasna snijezna pahuljica ;o)

(odgovor članu Zejnebb)
Neposredna veza do poruke: 507
26.2.2011 22:02:48   
hatepsut
Ja sam cula odoktoru Bojanu sve najbolje,a ne mora znaciti da je za svakog bio najbolji.nije uvijek do doktora nekad je i do zene ! Recimo u dj. dispanzeru hvale dotoricu Karmen a ja sam imala uzasno iskustvo s njom ! Ja sam porodila 2002,i zaboravila sam viseuser posted image prodio me dr.Mehic,i s njim sam imala lose iskustvo u trudnoci (lezala sam u bolnici)ali mamina drugarica koja gore radi a bila je samnom na porodu od doktora na smjeni u to vrijeme preporucila mi je njega ! Covjek je stajao pored mene,hrabrio me ko da sam njegova najbliza.meni prva beba ,veze nemam,doso napon ja se napela ali u glavu,kapilari po licu popucali...kaze on meni "sine kad osjetis nesto ko da hoces kakituser posted image ,nema veze sto ces ti nas sve ovdje pokakit,a mozda i popiskit ti se samo napni ko da hoces kakit" user posted image iskreno znao je da ce dobit "mustuluk",mozda rad toga ili ko zna ali bio je fin.a ja...glas nisam pustila samo sam vrtila glavom tamo,amo,mama me jedva kasnije pocesljala.dok recimo do mene jedna dere se,razumijem da boli,ali ja sam trpila.a neka se s jedne strane i deru ako imaju potrebu,ali ja dok sam se poradjala i lezala 2h poslije poroda uvijek su bile po 2 zene,znaci ona prepada i zenu do sebe.kad se porod zavrsio sjedi doktor ispod mene,ja tek onda podjem da placem user posted image kaze on "sine sve je proslo dobro,bila si super,zasto sad places?",a ja ko iz topa "strah me usivanja"user posted image kaze on "sine ja sam tebe vec usio".mislim da je najbitnija suradnja s njima i ne praviti budalu od sebe.samo treba zamislit da za neko vrijeme imat ces svoju user posted image u narucju,sve onda lakse ide! drage moje trudnice zelim vam lak porod,cuvam vam fige ;)

(odgovor članu Ivona)
Neposredna veza do poruke: 508
2.3.2011 18:26:41   
sunshine_ze
A kako sada stoje s otpustanjem iz bolnice..koliko se ostaje gore..moze li doci posjeta ili bar tata da vidi bebu,ako ima neko ko se skoro porodio gore pa da mi odg bila bih zahvalna..

(odgovor članu hatepsut)
Neposredna veza do poruke: 509
2.3.2011 18:36:35   
nita
Poslije poroda, ako je sve s bebom i mamom OK, žena ostaje jedan dan u bolnici. Tada nisu dozvoljene nikakve posjete. Može ti muž donijeti sok ili neku hranu (tvornički upakovanu) ili neke sitnice koje ti trebaju, ali ne možeš to lično preuzeti. Koliko znam isto je i ako se ostane duže od jednog dana. Niko od stranaca ne može ući u sobe u kojima leže porodilje. Ako žena zbog čuvanja trudnoće ranije dođe u bolnicu može primati posjete ali na hodniku i to uz saglasnost doktora.

(odgovor članu sunshine_ze)
Neposredna veza do poruke: 510
2.3.2011 18:41:50   
sunshine_ze
znaci muz uopce ne moze vidjeti bebu dok ne krenemo kuci,joj to mi je tako tuznouser posted image ma nisam mislila na posjete stranaca,pogresno sam se izrazila.mislila sam konkretno na muza..bas su bez vezeuser posted image

(odgovor članu nita)
Neposredna veza do poruke: 511
2.3.2011 18:42:26   
sunshine_ze
zaboravila sam ti zahvaliti na odgovoruuser posted image

Neposredna veza do poruke: 512
2.3.2011 18:48:52   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: sunshine_ze

A kako sada stoje s otpustanjem iz bolnice..koliko se ostaje gore..moze li doci posjeta ili bar tata da vidi bebu,ako ima neko ko se skoro porodio gore pa da mi odg bila bih zahvalna..
meni je mm usao da vidi bebu i mene preko steleuser posted image .... Zavisi kakav porod bude i beba jel o.k (mislim na ostajanje gore sto pitas)
Inace ne daju ni posjete ni tebi ni bebi dok ne podjes kuci .
Ja sam cetvrti dan kuci otisla .

Neposredna veza do poruke: 513
2.3.2011 18:50:05   
nita
user posted image Ma, u pravilu ne može vidjeti ni tebe ni bebu, ali MM je zamolio doktora da vidi i bebu i mene kad su me vozili do sobe. Međutim, postoji rješenje i za to. Ti možeš prije poroda dogovoriti s doktorom da ti muž prisustvuje porodu, pa će tako vidjeti bebu čak prije tebe. user posted image Tada će se porod odvijati u pomoćnoj sali, gdje osim tebe neće biti drugih porodilja.

< Poruku je uredio nita -- 2.3.2011 18:51:03 >

Neposredna veza do poruke: 514
2.3.2011 18:52:02   
sunshine_ze
Ma imam i ja stelu user posted image i mama i tata mi rade gore user posted image ali prijateljica mi se poradja dok ja vama ovo pisem pa pitam da znam da li da ja njenog muza preko veze uvedem kad aBd sve bude gotovo ili moze sam otici..nista morat ce to preko stele..blago nama koje imamo bilo kakvu,a sta je s onim zenama koje nemajuuser posted image meni bi bas tesko palo da mm ne vidi bebu odmah,a i njemu bi..

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 515
2.3.2011 18:54:11   
selmay
Ako govorimo o carskom rezu onda se izlazi 4 ili 5 dan,samo ako odlucite ipak da   4 dan izadete potpisete papir kao to je na svoju ruku. 

Neposredna veza do poruke: 516
2.3.2011 18:54:42   
sunshine_ze
IZVORNA PORUKA: nita

user posted image Ma, u pravilu ne može vidjeti ni tebe ni bebu, ali MM je zamolio doktora da vidi i bebu i mene kad su me vozili do sobe. Međutim, postoji rješenje i za to. Ti možeš prije poroda dogovoriti s doktorom da ti muž prisustvuje porodu, pa će tako vidjeti bebu čak prije tebe. user posted image Tada će se porod odvijati u pomoćnoj sali, gdje osim tebe neće biti drugih porodilja.

Blago onim zenama koje imaju hrabre muzeve,ja nazalost nisam te sreceuser posted image mene kad nesto boli ja njega tjesim a ne on mene,ma grozan je po tom pitanju,panicar strasan i kad je neka stresna situacija on odmah povracauser posted image e moje zene eto kakvog muskarcinu ja imam pored sebeuser posted image

(odgovor članu nita)
Neposredna veza do poruke: 517
2.3.2011 18:57:57   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: nita

Blago onim zenama koje imaju hrabre muzeve,ja nazalost nisam te sreceuser posted image mene kad nesto boli ja njega tjesim a ne on mene,ma grozan je po tom pitanju,panicar strasan i kad je neka stresna situacija on odmah povracauser posted image e moje zene eto kakvog muskarcinu ja imam pored sebeuser posted image

hehehehhe mm je jaki on samo meni znao reci ajd nece ti nista biti proceuser posted image
pazio me ko niko citavu trudnocu me pokrijevao hahah jesam se bila razmazila tab. mi donosio kad sam ga zamolila da mi doda casu vode, ma sve pa hajd
jesam ga i iskoriscavala dok sam moglauser posted image

Neposredna veza do poruke: 518
2.3.2011 19:00:03   
sunshine_ze
E bas ti hvala felix sto mi pristajes na muku user posted image user posted image  

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 519
2.3.2011 19:16:22   
Anoniman

E bas ti hvala felix sto mi pristajes na muku user posted image user posted image  
user posted image user posted image user posted image user posted image sta ce biti onda kad rodis abd kad je sad takav panicar on ce kao i ja haman za svaki grcic anelov i plac vodit ga ped. a djetu nije nistauser posted image a mene strah na kraju mm kaze eto jesam ti reko nije mu nista dzaba isao neka reko,ja sam mirna ako nista drugo hihihih....

Neposredna veza do poruke: 520
2.3.2011 19:23:12   
sunshine_ze
Hvala Bogu ja sam dobro potkovana s te medicinske strane pa valjda nece biti problema,mada ja njega polako pripremam za sve..cak mu pricam o dojenju,o blizancima ma nema o cemu ne,a on samo klima glavom,dusha draga upija sve sto kazem iako ja ne nosim blizance a od dojenja sam jos dalekoooo....rekao mi je zabraniti RR kaze ti tu citas sve i svasta pa se pravis vazna..

a evo jedna smijesna situacija..na onoj temi Razgovori o svemu pomalo,ja citala sta pise jedna forumasica Rimljanka,bila pred porod..i ja svaki dan ulazila da vidim je li se porodila..
jednu noc spava moj muz,ja tv gledam kad on u snu prica:Je li se porodila Rime...user posted image user posted image ja crkla od smijeha,ubila sam ga u pojam s RR...sta cu kad ja ne radim i onda mi uz kafu pricamo,on meni o poslu a ja njemu ko se porodio na RR ko je blizu itd..user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 521
2.3.2011 20:39:53   
mala86

Hvala Bogu ja sam dobro potkovana s te medicinske strane pa valjda nece biti problema,mada ja njega polako pripremam za sve..cak mu pricam o dojenju,o blizancima ma nema o cemu ne,a on samo klima glavom,dusha draga upija sve sto kazem iako ja ne nosim blizance a od dojenja sam jos dalekoooo....rekao mi je zabraniti RR kaze ti tu citas sve i svasta pa se pravis vazna..
..user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  e bas ti hvala sto me nasmija od srca user posted image user posted image user posted image

a pricam i ja svom o rr-u
neku vece sretnem jednu nasu forumasicu u zgradi i poslije me pita mm kako je znam-ma reko to ti je palachinken sa rr-a user posted image user posted image user posted image user posted image

Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima:
Da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi

moje sunce 19.09.2009 ¦ ¦

Neposredna veza do poruke: 522
2.3.2011 20:49:03   
sunshine_ze
E nek sam te bas nasmijala,ionako je vrijeme ruzno pa sam ja, predpostavljam i drugi bas nesto neraspolozena..ma super su nasi mm,dushe slatke..pored nas ovakvih dobro su normalniuser posted image

(odgovor članu mala86)
Neposredna veza do poruke: 523
2.3.2011 23:59:58   
hatepsut
I mm je vidio odmah nakon poroda i mene i bebu...ona 2 sata sto se lezi nakon poroda u radjaoni ja sam lijepo jela ni manje ni vise nego cevape user posted image nisam mislila ni o cemu nego samo jedem cevape i pijem vindi sok "marelica ,breskva i jabuka".to sam u trudnoci ocima jela i pila,ali svaki put nakon sto pojedem ubi me zgaravica i povracanje user posted image
e da i jos moram da napomenem da nisam niti vidjela,niti znam gdje im ga je ta predradjaona,fkt o tom pricaju a ja pojma nemam,samo se sjecam radjaone,ne sjecam se cak ni u kojoj sam sobi bila,znam samo kad sam ustala prvi put nakon poroda da sam se "izgubila", "vukla" se hodnikom uz zid i sreca pa su me sestre vidjele i pricuvale, inace ko zna sta bi bilo user posted image ali nije bilo do osoblja nego do mene ja "heroj" hocu sama na wc,pih

Neposredna veza do poruke: 524
3.3.2011 9:26:39   
henna ze
ja sam svoju bebu mužu pokazivala kroz prozor..on hudnik stoji dole dva sparata niže i govori jest lijepa...ma šta je vidio zamotani fišek...oprave ju je vidio kad smo je donijeli kući..
a i mene porodio dr. Mehić..da ga nije bilo ko zna..da li bi i jedna preživjela...ali bila je vezica...
Ova hatepsut..vazda ispod mene reko hajd da i ja jednom budem ispod njeuser posted image user posted image user posted image
i moja se Beba rodila 2002. godine

Kad se igra završi, kralj i pješak idu u istu kutiju.

(odgovor članu hatepsut)
Neposredna veza do poruke: 525
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  19 20 [21] 22 23   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  19 20 [21] 22 23   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *