|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  18 19 [20] 21 22   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Porodiliste u Zenici
21.1.2011 19:18:05   
palachinken
I mene to interesuje. Znam da su ljetos promijenili ulazna vrata u sobe user posted image user posted image Skinuli sasvim zdrava vrata i stavili nova, ali to su vjerovatno neki marifetluci po sistemu ja-dobar ti-dobar.

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu Zejnebb)
Neposredna veza do poruke: 476
22.1.2011 15:29:03   
arnella
ja kad sam se porodila u novembru mijenjali su vrata ulazna i unutra su jos nesto radili,,,a trebali su do nove godine i kreveta promjenitiuser posted image (hvala bogu)user posted image

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 477
22.1.2011 15:32:25   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: arnella

ja kad sam se porodila u novembru mijenjali su vrata ulazna i unutra su jos nesto radili,,,a trebali su do nove godine i kreveta promjenitiuser posted image (hvala bogu)user posted image
user posted image bome bi trebali a tek pidzame njihoveuser posted image user posted image pod hitno menjat nisu vise jadne ni za krpa kako su poderane i ruzne

(odgovor članu arnella)
  Neposredna veza do poruke: 478
25.1.2011 18:52:13   
bebano2011
user posted image Ćao svima,

Evo ja zdrava i živa iz porodilišta, već kod kuće sedam danauser posted image  Borim se sad sa dojenjem, ljubomoromstarije kćerke i usklađenjem rasporeda spavanja. A što se tiče samog poroda, bio je kakav sam samo sebi mogla zamisliti. Termin mi je bio 15.01. i kada je došao taj dan mislila sam da se nikad neću porodit koliko sam se načekala. Izašli smo suprug, kćerka i ja u šetnju tu veče, a ja sam čak malo i potrčala sa kerkom ( ne bi li se više pošla otvaratuser posted image ). Istuširala sam se, i malenu oklupala i uspavala, i onda je počelo, prvo svakih deset minuta, a onda se smanjivalo vrijeme. nazvala sam Karahasan koji je vodio trudnoću i koji mi je rekao da bi ipak trebala krenuti u bolnicu jer mi je do iste potrebno 1h. Ja sam se dvoumila, jer su mi trudovi s prvim porodom trajali 15 , ali sam krenula. U autu sam stiskala zube od bolova koji su se već pojavljivali svakih 2-3 minute, da ne bi uspaničila supruga. Stigli smo u 1:10 ujutru 16.01. Dežurni je naravno bio dr Zijad, kojeg sam se najviše bojala, i za kojeg sam i ovdje pročitala sve najgore, u smislu da je mesar i da mu treba platiti. U to sam se i ja uvjerila. Muž mu je dao jedan dio prije poroda i obećao drugi za muštiluka. E zato sam i imala tretman za razliku od ostalih. Odmah mi je naručio drip u 5 ujutru, i redovno me obilazio. Međutim ja 5 h nisam ni dičekala, u pola 5 sam bila u rađaoni, 20 do 5 se porodila. Morali su mi raditi epiziotomiju, ali jedan konac, pa i nije strašno. Dr je naravno odmah potražio supruga radi "muštiluka", a supruga smo čak i ja i beba odmah vidjeli poslije poroda, nakon što se i babica dobila svoj diouser posted image .

Uglavnom, bitno mi je da je sve prošlo OK, ali da nisam ovdje pročitala da je on zaista takav, možda ne bih ništa ni platila i ko zna kako bi završila. Da je bio neki drugi doktor nisam planirala ništa plaćati osim muštuluka.

Što se tiče osoblja, meni je podnošljivo, najbolje im je ništa ne odgovarati, i strpljivo čekati da se ode kući. Ja sam čak sama prvi put i otišla do WC jer niko nije ni došao da pita trebam li i mogu li na WC. Opet to je bila moja odluka, a da sam pitala neku od sestara, vjerovatno bi me odvrlr. Kreveti su još uvijek isti, neudobni i propali i jako je teško na njima dojiti bebu, ali eto izdrži se dan dva. Vjerujem da je puno teže ženama sa carskim rezom.

Ja sma bila gladna uvijekuser posted image  pa se i ne mogu žaliti na hranu, osim što je je uvijek bilo malo. Preporučujem svakoj ženi da ponesu sebi gustog soka od breskve i nekog keksa za grickanje, kroasana ili nešto slično za između obroka. WC još uvijek nisu renovirani, ali govore da će biti uskoro.

Predrađaona je sada super sređena, okrećena i povezana sa prijemnom sobom, što dosad nije bio slučaj.

Prvorotkinjama preporučujem da uvijek pitaju  da li dobro doje bebu, da li je dobro postavljena beba na dojku, jer to je stvarno bitno das enauči, da bi se izbjegle kasnije upale. Meni je drugo dijete, ali sam neke stvari zaboravila i trebalo mi je opet pomoći da se prisjetim.

Toliko, ako neko ima još nekih pitanja, tu sam koliko mogu da pomognem.

Sretno svim trudnicama i ne zaboravite da svi bolovi nestanu kad vidite svoju bebu i začujete njen plač.

Pozdrav...

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 479
25.1.2011 19:04:57   
Anoniman
bebano procita tvoju prcu jako lijepauser posted image hb da je sve dobro proslo.Samo nekontam gdje bi karahasan kad si ga naz.jel dosaouser posted image
I ja sam cula gore svakakve price o tom doticnom dokt.sto te primio....
I ja sam se bojala da nedodjem u njegove rukeuser posted image .....
Uzivaj sauser posted image pusa velika

(odgovor članu bebano2011)
  Neposredna veza do poruke: 480
26.1.2011 12:48:29   
bebano2011
Hvala felix, Karahasan je rekao da neće moći doći ako ne bude u smjeni, ne dozvoljavaju im, ali je pozvao dežurnu babicu, koja mi je čim sam došla dala injekciju protiv bolova. Možda mi je i to pomoglo, pa nisu mi trudovi bili baš jaki. A što se tiče dr koji me porodio, definitivno samo para radi, zato žene pripremite se i za njega.

Pusa

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 481
26.1.2011 13:09:09   
arnella
bebano cestitamuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image uzivaj sada sa svojom bebomuser posted image user posted image drago mi je da je sve proslo okuser posted image

(odgovor članu bebano2011)
Neposredna veza do poruke: 482
28.1.2011 17:45:43   
seky
Drage moje mame i one koje ce to tek postati..
Nisam dugo bila ovde i vidim da se nista nije promjenilo sto se tice zenickog porodilista i dr.Zije..
Ne razumijem zasto da se pripreme za njeg(mislim za novac) zasto on vise zasluzuje od drugih doktora jel to neki strah od njeg da vas nece htjet porodit il slicno.Ako vec znate kakav je zato ne poduzeti nesto zasto davati novac..Svaka cast za mustuluk to sam uvijek za ali da trazi kao u mom slucaju i kod drugih zasto ne reagirat..Moj savjet buducim majkama ne boj te se ako vam bude trazio novac da bi vas porodio trazite priznanicu ili potvrdu o uplati jer samo tako mozemo zaustavit ovaj lopovluk sto se tice njeg...I da znate da je on u vecini slucajeve dezurni u nocnim smjenama..Ja ga samo cekam na zicer dok neko od mojih drugarica ili poznanika ne dodjke njemu u ruke prvo mene zovu pa tek onda on...Samo da imam dokaz nek mu je onda Bog na pomoci.... Jos jednom imate svo pravo ne platit mu jer porod se ne placa,mustuluk DA ali da vam trazi novac NEEEE!!!!

moja zivotna bogatstva
Ensar 31.03.1999
Ajla 22.03.2002
moje trece bogatstvo stiglo na svijet 10.01.09 Sanjin

(odgovor članu arnella)
Neposredna veza do poruke: 483
28.1.2011 17:47:04   
seky
Bebano usput iskrene cestitke povodom rodjenja bebane :)

moja zivotna bogatstva
Ensar 31.03.1999
Ajla 22.03.2002
moje trece bogatstvo stiglo na svijet 10.01.09 Sanjin

(odgovor članu seky)
Neposredna veza do poruke: 484
30.1.2011 9:32:10   
palachinken
IZVORNA PORUKA: seky

Drage moje mame i one koje ce to tek postati..
Nisam dugo bila ovde i vidim da se nista nije promjenilo sto se tice zenickog porodilista i dr.Zije..
Ne razumijem zasto da se pripreme za njeg(mislim za novac) zasto on vise zasluzuje od drugih doktora jel to neki strah od njeg da vas nece htjet porodit il slicno.Ako vec znate kakav je zato ne poduzeti nesto zasto davati novac..Svaka cast za mustuluk to sam uvijek za ali da trazi kao u mom slucaju i kod drugih zasto ne reagirat..Moj savjet buducim majkama ne boj te se ako vam bude trazio novac da bi vas porodio trazite priznanicu ili potvrdu o uplati jer samo tako mozemo zaustavit ovaj lopovluk sto se tice njeg...I da znate da je on u vecini slucajeve dezurni u nocnim smjenama..Ja ga samo cekam na zicer dok neko od mojih drugarica ili poznanika ne dodjke njemu u ruke prvo mene zovu pa tek onda on...Samo da imam dokaz nek mu je onda Bog na pomoci.... Jos jednom imate svo pravo ne platit mu jer porod se ne placa,mustuluk DA ali da vam trazi novac NEEEE!!!!

Potpisujem seky. To je bezdušna gamad i njihovo ponašanje se otelo kontroli. Kako im se (čast izuzecima) sva humanost koju su možda nekad imali pretvorila u glad za parama. A da ih plaćamo, plaćamo ih - meni pofino odbije od plate za zdravstveno.

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu seky)
Neposredna veza do poruke: 485
3.2.2011 15:47:21   
HNF
prvo da vas sve pozdravim, nova sam na forumu. porodila sam se prije mjesec i pol dan. pa zelim da podijelim svoje iskustvo sa vama. trudnocu mi je vodio dr.karahasan, isla sam samo kod njega privatno, znaci nisam isla u drzavnu polikliniku. o doktoru sve pohvale i sve najbolje. iako je trudnoca svih 9 mjeseci bila uredna, 7 dana prije termina poroda nesto se zakomplikovalao, nisu se culi otkucaji bebinog srca i morala sam na hitni carski rez. porodio me dr.karahasan, tako da znate da on jos uvijek najnormalnije poradja zene, na svu srecu user posted image . rodila sam zivog i zdravog djecaka od 3,5 kg user posted image . sestre na odjelu su, bar prema meni,znaci sve govorim licno iskustvo, bile sasvim ok.sta god treba bile su tu, da uvijek pomognu kad je trebalo. kreveti nisu bili udubljeni, ne znam jel to slucaj samo u sobama gdje su lezale zene porođene na carski, ali kreveti su sasvim OK.Najteze mi je padalo sto se mora lezati gore 6 dana, a da nikog ne mozes primit od posjete, to mi je groznooooo user posted image .dok sam ja bila gore, renovirali su odjel,wc nije tako los, sve je cisto bilo. savjet za trudnice koje se spremaju za odlazak gore, ponesite dosta soka, grickalica, kroasana i novina.
izvinjavam se na predugom tekstu,ako ko ima sta da pita slobodno... pozdrav za sve user posted image

Neposredna veza do poruke: 486
3.2.2011 18:39:02   
palachinken
Samo ti piši, ima nas koji upijaju sve priče iz porodilišta :)

(odgovor članu HNF)
Neposredna veza do poruke: 487
3.2.2011 21:30:30   
HNF
i jos da napomenem da mi niko nije trazio ni marku za porod user posted image

Neposredna veza do poruke: 488
4.2.2011 0:18:51   
esmina i bebina mam
kreveti nisu bili udubljeni, ne znam jel to slucaj samo u sobama gdje su lezale zene porođene na carski, ali kreveti su sasvim OK.Najteze mi je padalo sto se mora lezati gore 6 dana, a da nikog ne mozes primit od posjete, to mi je groznooooo user posted image .dok sam ja bila
IZVORNA PORUKA: HNF

prvo da vas sve pozdravim, nova sam na forumu. porodila sam se prije mjesec i pol dan. pa zelim da podijelim svoje iskustvo sa vama. trudnocu mi je vodio dr.karahasan, isla sam samo kod njega privatno, znaci nisam isla u drzavnu polikliniku. o doktoru sve pohvale i sve najbolje. iako je trudnoca svih 9 mjeseci bila uredna, 7 dana prije termina poroda nesto se zakomplikovalao, nisu se culi otkucaji bebinog srca i morala sam na hitni carski rez. porodio me dr.karahasan, tako da znate da on jos uvijek najnormalnije poradja zene, na svu srecu user posted image . rodila sam zivog i zdravog djecaka od 3,5 kg user posted image . sestre na odjelu su, bar prema meni,znaci sve govorim licno iskustvo, bile sasvim ok.sta god treba bile su tu, da uvijek pomognu kad je trebalo. kreveti nisu bili udubljeni, ne znam jel to slucaj samo u sobama gdje su lezale zene porođene na carski, ali kreveti su sasvim OK.Najteze mi je padalo sto se mora lezati gore 6 dana, a da nikog ne mozes primit od posjete, to mi je groznooooo user posted image .dok sam ja bila gore, renovirali su odjel,wc nije tako los, sve je cisto bilo. savjet za trudnice koje se spremaju za odlazak gore, ponesite dosta soka, grickalica, kroasana i novina.
izvinjavam se na predugom tekstu,ako ko ima sta da pita slobodno... pozdrav za sve user posted image

Znaci sredili su krevete ja sam izasla nakon CR kao invalid jer sam cak i anlgine primala protiv bolova u ledima hvala Bogu pa je neko i to docekao user posted image user posted image user posted image

Esma 12.06.2007
Salko 24.11. 2010

(odgovor članu HNF)
Neposredna veza do poruke: 489
4.2.2011 19:16:36   
HNF
jesu , sredili su krevete. ne znam  dal je to slucaj bio samo u sobi gdje su zene porodjene na carski rez, ali kreveti su skroz OK, najnormalnije smo mogli ustati iz njega. user posted image

(odgovor članu esmina i bebina mam)
Neposredna veza do poruke: 490
5.2.2011 18:31:21   
VolimZivot
Pozdrav,

Pozdravljam sve mame i one koje ce to tek da budu. Ja sam nova na forumu i evo cijeli dan citam i puna sam pitanjauser posted image  Ja sam tek na pocetku(7sedmica) i ispocetka sam bila jako zbunjena nisam znala kome da idem i na kraju uz par preporuka otisla sam kod dr. Malika Sestica privatno u polikliniku Sunce. S obzirom da sam bila jedanput doktor mi se ucinio jako fin i pristupacan. Interesduju me vasa iskustva iskustva sa ovim doktorom, i da li se mozes osloniti na njega da ga kontaktiras kada porod kreneuser posted image  Meni je to posebno bitno jer sam ja u startu rizicna trudnica s obzirom da koristim lijekove za stitnu i imam prosirene vene (koje sam prije par godina opreirala) i voljela bih iz tog razloga da bude na porodu ljekar koji zna moju anamnezu. Ako ima jos ovakvih slucajeva sa ovim ili slicnim oboljenjima voljela bih cuti vase price. Unaprijed zahvalna i malo uplasenauser posted image

(odgovor članu HNF)
Neposredna veza do poruke: 491
5.2.2011 18:50:41   
Anoniman
VolimZivot mogu ti rec sve najljepse rijeci hvale za dok. sesticauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Ma predivan dok. stvarno primio me gore kad sam otisla roditi prije vremena dao mi br. tel kad sam u 4tom mjes. trudnoce lezala u Ze na patalogiji
Sreca pa imala br. naz cekao me gore i doma primo znas kako se brinuo o meni ma nemam rijeciuser posted image Kud je fin detaljan ,strpljiv .....
I ja sam imala rizicnu trudnocu nisko nosila pa vazda neki probela s tim vukla.
Hb da postoje onako divni ljudi , ja kad sam bila gore raspitala sam se za svihu jer nepoznam ih a znala sam da ce me ovi moji ovdje gore poslat tako da su svi njega hvalili.

< Poruku je uredio felix -- 5.2.2011 18:52:29 >

(odgovor članu VolimZivot)
  Neposredna veza do poruke: 492
5.2.2011 19:25:42   
Ninushka
IZVORNA PORUKA: felix

VolimZivot mogu ti rec sve najljepse rijeci hvale za dok. sesticauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Ma predivan dok. stvarno primio me gore kad sam otisla roditi prije vremena dao mi br. tel kad sam u 4tom mjes. trudnoce lezala u Ze na patalogiji
Sreca pa imala br. naz cekao me gore i doma primo znas kako se brinuo o meni ma nemam rijeciuser posted image Kud je fin detaljan ,strpljiv .....
I ja sam imala rizicnu trudnocu nisko nosila pa vazda neki probela s tim vukla.
Hb da postoje onako divni ljudi , ja kad sam bila gore raspitala sam se za svihu jer nepoznam ih a znala sam da ce me ovi moji ovdje gore poslat tako da su svi njega hvalili.

Potpisujem od A-Ž 10%, meni lično nije vodio trudnoću, kod njega sam otišla na samo 1 pregled jer sam vodila trudnoću u dispanzeru, ali moja je sestra imala velikih problema i da nije bilo njega...ko zna...... Njega ćeš uvijek moći nazvati, ne treba ti preporuka ni od koga...Dokotor je gospodin pravi, a danas je vrlo malo takvih user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 493
5.2.2011 19:52:03   
henna ze
ni mene nije porodio..ali sve reporuke..bila sam na pregledu..nakon poroda sam mjesec dana imala temp..za koju niko nije znao otkud..on mi čak i grlo pregledao..

Kad se igra završi, kralj i pješak idu u istu kutiju.

(odgovor članu Ninushka)
Neposredna veza do poruke: 494
5.2.2011 20:16:23   
lotos
Meni nije vodio trudnocu, ali me porodio.Njeznijeg doktora nisam srela (osim naravno onog koji mi je vodio trudnocu).Dosla sam na preporuku kod njega pa me je i pazio ali i dala u dzep ali nije mi ni zao.

(odgovor članu henna ze)
Neposredna veza do poruke: 495
5.2.2011 20:29:59   
dinaa
Sve pohvale za ovog doktora,meni je vodio drugu trudnocu koja je od samog pocetka bila visoko rizicna ali nazalost nije bio na porodu,rekao je da me moze on poroditi ako bude na smjeni.Inace on je "moj"doktor evo sest godina i nemam ga namjeru mijenjati.user posted image

Moja djeca su moje najvece blago!!!

(odgovor članu lotos)
Neposredna veza do poruke: 496
5.2.2011 22:24:36   
VolimZivot
Ja vas sve puno ljubim, ovo je jako ohrabrujuce za cuti, ipak sam jako zabrinuta zbog tih bolesti, ali ako Boga da bice sve dobrouser posted image

(odgovor članu dinaa)
Neposredna veza do poruke: 497
5.2.2011 22:44:22   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: VolimZivot

Ja vas sve puno ljubim, ovo je jako ohrabrujuce za cuti, ipak sam jako zabrinuta zbog tih bolesti, ali ako Boga da bice sve dobrouser posted image

ma nema na cemu govorim samo iskustva kao i ostale zeniceuser posted image I naravno da je covjek od rijeci kad god ga naz. sigurno ce doci.
Sretno

(odgovor članu VolimZivot)
  Neposredna veza do poruke: 498
6.2.2011 11:52:16   
HNF
VolimZivot, zelim samo da ti kazem da sam ja mjesec dana prije nego sto cu zatrudnit operisala stitnu,  i da su mi hormoni bili poremeceni, citavu trudnocu sam trosila Letrox,ali trudnoca je hvala Bogu prosla super, bez ikakvih problema. Tako da se ne sikiras puno, bit ce to sve dobro ako Bog da,. Samo uzivaj, budi opustena, vidjet ces kako ce tih devet mjeseci brzo proći.user posted image

Neposredna veza do poruke: 499
8.2.2011 20:19:17   
VolimZivot
HNF hvala punouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu HNF)
Neposredna veza do poruke: 500
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  18 19 [20] 21 22   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  18 19 [20] 21 22   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *