|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  62 63 [64] 65 66   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe (januar-mart)
13.2.2011 21:13:30   
taurus
IZVORNA PORUKA: Djana

Htjela bih duple mame pitati o situaciji sa kilazom prije i u drugoj trudnoci. Naime interesuje me da li ste imali svoju "staru" kilazu kada ste ostale trudne drugi put, i da li ste se manje/vise ili jednako udebljale u drugoj trudnoci?

ja sam na početku obje trudnoće imala isto kila (to je moja standrdna kilaža)
u drugoj trudnoći sam dobila 3 kg više nego u prvoj, znači 12 kg ukupno
poslije prve trudnoće sam odmah mogla obući svoju garderobu, a sada 16 dana nakon poroda još uvijek ne mogu obući svoje hlaćeuser posted image user posted image user posted image user posted image
s obzirom da ne dojim odmah sam se bacila na limun i celer i naravno izbacila slatkouser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Lulu_08)
Neposredna veza do poruke: 1576
13.2.2011 21:16:54   
taurus
IZVORNA PORUKA: m.i.n.a.

Jutric drage ...sta se radi,jestel se naspavale...odmarte u vikendu..hihihi..
Taurus mi smo se mozda srele u porodilistu..:)
Nadam se da ste sve dobro i zdravo,to je najbitnije..nesto ste mi se usutile zadnjih dana,Nejra nikako da otvori opet bebi bum:)

pa kad si se ti porodila
ja sam 28.01. u 22.00 (petak)
a u bolnici sam bila cijelu subotu i izašla u nedjelju ujutro

(odgovor članu m.i.n.a.)
Neposredna veza do poruke: 1577
13.2.2011 21:30:21   
Lulu_08
IZVORNA PORUKA: taurus

Htjela bih duple mame pitati o situaciji sa kilazom prije i u drugoj trudnoci. Naime interesuje me da li ste imali svoju "staru" kilazu kada ste ostale trudne drugi put, i da li ste se manje/vise ili jednako udebljale u drugoj trudnoci?

poslije prve trudnoće sam odmah mogla obući svoju garderobu, a sada 16 dana nakon poroda još uvijek ne mogu obući svoje hlaćeuser posted image user posted image user posted image user posted image
s obzirom da ne dojim odmah sam se bacila na limun i celer i naravno izbacila slatkouser posted image user posted image user posted image

Bravo taurus, drago mi je to cuti! Ja stvarno ocigledno nemam dovoljno discipline nema se sta drugo tu komentarisat, pfff naljutim se na samu sebe..Kako pijes limun/celer, kako ono ide recept?

25.04.2008. Princeza Mjeseca Luna je obasjala nas zivot!
09.07.2012. Mala Kraljica Lorena je upotpunila sve!

(odgovor članu taurus)
Neposredna veza do poruke: 1578
13.2.2011 21:35:25   
sunce27

IZVORNA PORUKA: sarah

IZVORNA PORUKA: Medi_87

Poguzijo samo papasuser posted image user posted image user posted image hajd na teletinuuser posted image user posted image user posted image
sarah pa gdje si bona, mozes li ti s nama na kaficu
Gagach ako vam odgovara utorak oko 3 javnite, bubac ljubac

i kod mene teletina danas user posted image
Ja radim do 16,30 tako da ne bi mogla prije, a vidjecu kad se vi dogovorite pa ako vam se budem mogla pridruziti ranije doci cu. A hajde ti sa nama na vjezbice u srijedu ako mozes. Doci ce i sunce27.

Ja znam da se vidimo ako Bog da na vjezbicama a za kafu ako se dogovorite ja cu se svakako potruditi da dodjem. Rime i Medi bas bih vas voljela vidjeti...

Ti si srebro, ti si zlato i bogatstvo kojeg nema
mog života smisao si moja bebo malena
02.03.2011. Emina

Rijad nam stigao 11.10. 2012 .

(odgovor članu sarah)
Neposredna veza do poruke: 1579
13.2.2011 21:42:36   
taurus

Bravo taurus, drago mi je to cuti! Ja stvarno ocigledno nemam dovoljno discipline nema se sta drugo tu komentarisat, pfff naljutim se na samu sebe..Kako pijes limun/celer, kako ono ide recept?

300 gr lista celera i pola kg limuna sa korom izrezanog na kockice
preliti sa 2 litra vode
kuhati 10 minuta  i procijediti
piti ujutro na tašte 100-200 ml

(odgovor članu Lulu_08)
Neposredna veza do poruke: 1580
13.2.2011 23:37:38   
Lara83
Da vam se na brzinu javim pa odoh spavati...danas sam se bas smorila, cistila po kuci pa onda dvije ture gostiju imala pa onda ja malo u skitnju isla i evo dosla kuci i jedva cekam da legnem...sva sam napuhana i otekla, lice mi je izobliceno. Sad mjerim pritisak, malo je povisen...koliko god da je ovo blazeno stanje jedva cekam da se zavrsi i da svoju bebicu drzim u rukama...
Sto se kafe tice, ja sam uvijek ZA, a pogotovo sada jer sam slobodna :))) samo recite vrijeme i mjesto i dolazim :)))) utorak ili srijeda? :D

Na vjezbice znaci idemo u srijedu :) okkk!

Nejra, adne  sretno vam i sto laksi porod vam zelim!
Medi jos 9 danaaaaa aaaaaa!
Naidice sretno sutra na pregledu :))))
Sarah i ja vrlo cesti uletim na rr tokom dana ali mi se nesto lijeno javiti :) uglavnom uspjevam upratiti sva desavanja...
Rimljanka vrijedna mamica koja sve stize :) nadam se da se vidimo na kafici...pusica  za princezu!
laku noc trudnjace!

< Poruku je uredio Lara83 -- 13.2.2011 23:38:12 >

(odgovor članu taurus)
Neposredna veza do poruke: 1581
14.2.2011 0:34:47   
gagach
vi sada spaaaaavaaaate a moj svrco pravi haos po stomaku....ne znam koju vise pozu da zauzmem...aaaaaaa... Al neka ga...;) ters mali:)

laro hahahaha bas je blazeno stanje:)

05.04.2011 postala mama predivnom djecaku...!

Ruka koja ljulja kolijevku je ruka koja vlada svijetom....

(odgovor članu Lara83)
Neposredna veza do poruke: 1582
14.2.2011 7:42:10   
Lulu_08
preliti sa 2 litra vode

Hvala ti draga taurus! De mi reci ako imaš ranije iskustvo sa ovim receptom, da li ti je pomoglo i koliko si uspjela smršati? Da li si još nešto dodatno promijenila u ishrani ili ?

(odgovor članu taurus)
Neposredna veza do poruke: 1583
14.2.2011 8:29:25   
sunce27
Jutro, jutro bembele, sta se radi? Mi evo bili vrijedni i vec zavrsili svoje obaveze kod dr. hvala Bogu sve je ok, ctg super i pritisak standardno, opet u ponedjeljak kontrola, ako ne bude potrebe ranije, moj muzek isao sa mnom da slusa otkucaje bebacine, sav se raznjezio evo samo o tome prica. Ljubim vas

< Poruku je uredio sunce27 -- 14.2.2011 8:30:24 >

02.03.2011. Emina

(odgovor članu Lulu_08)
Neposredna veza do poruke: 1584
14.2.2011 8:35:13   
sunce27

IZVORNA PORUKA: gagach

vi sada spaaaaavaaaate a moj svrco pravi haos po stomaku....ne znam koju vise pozu da zauzmem...aaaaaaa... Al neka ga...;) ters mali:)

laro hahahaha bas je blazeno stanje:)

Tako je bilo i kod mene sinoc ali neka nam ih, uskoro ce nam to nedostajati user posted image

02.03.2011. Emina

(odgovor članu gagach)
Neposredna veza do poruke: 1585
14.2.2011 9:47:43   
taurus

preliti sa 2 litra vode

Hvala ti draga taurus! De mi reci ako imaš ranije iskustvo sa ovim receptom, da li ti je pomoglo i koliko si uspjela smršati? Da li si još nešto dodatno promijenila u ishrani ili ?

ovo sam pila na proljeće, prije trudnoće
popila sam dvije doze i uz to sam primijenjivala jutarnju banana dijetu
to je tada bilo hit na RRuser posted image user posted image user posted image user posted image
ujutro umjesto doručka pojedeš bananu
i koliko se sjećam za mjesec sam izgubila oko 3 kg, ali bez nekog velikog gladovanja
i pij puno tečnosti

(odgovor članu Lulu_08)
Neposredna veza do poruke: 1586
14.2.2011 9:49:47   
Lulu_08

preliti sa 2 litra vode

ovo sam pila na proljeće, prije trudnoće
popila sam dvije doze i uz to sam primijenjivala jutarnju banana dijetu
to je tada bilo hit na RRuser posted image user posted image user posted image user posted image
ujutro umjesto doručka pojedeš bananu
i koliko se sjećam za mjesec sam izgubila oko 3 kg, ali bez nekog velikog gladovanja
i pij puno tečnosti

Banana dijeta je inače cool, a nije ni nezdrava baš. Kako si kombinovala to dvoje? Prvo znači popiješ limun i celer, pa onda pojedeš bananu. Pa jedeš odnosno doručkuješ iza 10 ili iza 12? (ako me pamćenje služi ne smije se slatko jesti ujutro?)

(odgovor članu taurus)
Neposredna veza do poruke: 1587
14.2.2011 10:17:41   
Medi_87
Jutro, ja evo ko da me tenk pregazio, sinoć me bas boljelo nisam niakko mogla sama mi da se pomaknem, muz me sve vrijeme i prevrtao i pomagao mi da ustanem  do wc, Rime meni je sinoc bas bila jaka bol, iscjetka nisam imal nikako 2 dana a od jutros opet jovo nanovo
ja krenula jucer da ucim, ali nema sanse opet cu da propadnem haj nejma veze
sunce mila izvini sto ti nisma odg sinoc ali nisym ni sebe vidjela a kamoli tel
Jos mi kum bio tu, vise se on uspanicio nego ja 100 puta je rekao hajmo mi u bolnicuuser posted image user posted image

(odgovor članu Lulu_08)
Neposredna veza do poruke: 1588
14.2.2011 10:18:39   
Medi_87
A za kafu meni odg i utorak i srijeda prije vjezbi ionako moram dr samo javite onda, utorak oko 3 ili srijeda prije vjezbi pa u koliko sati

(odgovor članu Medi_87)
Neposredna veza do poruke: 1589
14.2.2011 10:33:06   
Anoniman
Jutro drage moje user posted image
Nisam par dana citala pa ne znam ima li nam novih bebica, ako ima nek su zive i zdrave user posted image

Medi draga brzo ce to, tako je i meni pred porod bilo, i ako nisam bila krupna i bila sam bas pokretna, par dana pred porod me toliko sve boljelo da me viljuskar nije mogao podići user posted image .
Srećno draga, brzo ces ti svoju bebicu drzati u rukama user posted image

(odgovor članu Medi_87)
  Neposredna veza do poruke: 1590
14.2.2011 10:35:16   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: sunce27

Tako je bilo i kod mene sinoc ali neka nam ih, uskoro ce nam to nedostajati user posted image

Hoce nedostajace vjerujte mi user posted image , ja sam dugo posle poroda milkila stomak iz navike, zagledam se u tv npr i milkim stomak i tek onda skontam da nisam vise trudna user posted image

(odgovor članu sunce27)
  Neposredna veza do poruke: 1591
14.2.2011 11:21:13   
malena27 RR
jutro cure user posted image user posted image

medi kako si nam?

rime, ja sam bila trudilica 3 godine i ova beba je nase malo cudo iz epruvete user posted image , plod vantjelesne oplodnje.... user posted image
hvala ti na lijepim rijecima.... user posted image

Beta 05.02.2010. 12,79
Beta 29.12.10. 557,93
Beta 31.12.10 1771,92
09.08.2011. rođen moj dunjaluk
Beta 09.06.15. <5
Beta 12.05.16. 504 i 16.06.16. spontani
27.01.17. vanmatericna

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1592
14.2.2011 11:25:11   
m.i.n.a.
Jutric drage moje zaljubljene..hehehe..
Medi jel imalo lakse sa bolovima,to kako opisujes mislim da nije to ono sto cekas ali draga ako te zabrinjava ili ti je bas napor da ti ipak obavis jedan pregled..pretpostavljam da te je malo i strah ali nemoj da bude,to je samo jos par dana a ja bih bila jako sretna da ti nas obradujes lijepim vijestima..:))
Sunce mila bas mi je drago da si krenula na vjezbe,vjerujem da ce ti pomoci bar malo,meni je jednom jedna sestra rekla ma nista vjezbe sve ces ti to zaboravit ali vjeruj da nisam,kad je steglo sjetila sam se i sama sebe napominjala za disanje ali i onako da se opustim,da nisam u grcu...cuvaj mi se..
Larooo...prija li godisnji..mogu mislit...priblizava se opasno..:))
Gagach draga,krenula je kupovina,znam da si iscekivala ove dane,jel enma vise raketica i baja..nisam stigla upratiti ali ako nema drago mi je,zasluzila si odmor zadnjih dana da pravo uzivas..
Vilo kako si mi ti,odbrojavas li..ima li kakvih deavanja..
Naidice..bravo izdrzala si do 15.ustvari,jos danas ali to je to..vjerujem da si mirnija..nemojd a te strah i javljaj nam se..
Taurus ja sam se porodila u subotu ujutro u 2.20 i izasla sam isto u nedjelju,kaze doktor Sanjin u subotu u viziti odkud ja tu,jer sam to jutro bila na ctg i nista nije pokazivalohehe...kaze ti mozes i u subotu odmah izac uz potpis jer sve je ok ali bih preporucio radi odmora da ostanes u nedjelju..i tako je bilo..ja sam bila u sobi 5,neces vjerovati potrefila me romkinja u sobi ali je ona to jutro odmah otisla,kad sam vidjela da ide u wc da zapali muka mi..i djaba je sestre upozoravaju..ja vjerujem da smo se srele bar na hodniku ako nista..kako napreduje bebica..:)
Vidim vi se dogovarate za kafu,hocu i jaaaaa...:))ali ne mogu pa vas pozivam sve kod mene,dobicete i kolac da vas primamim..:))stvarno ne mogu Armana ostaviti,mucimo se sa grcevima i tacno krenu oko pola cetiri pa do pola sedam dijete nema mira,kako u to vrijeme poslijepodne tako i ujutro..:))nadam se da cemo s euspjeti bar jos jednom dopgovoriti prije nego odem mada sad kad krenu porodi sumnjam..:))
budite mi dobro i zdravo pa se cujemo

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1593
14.2.2011 11:36:26   
m.i.n.a.
Moze li mi neko reci gdje se nalazi posta obala bar priblizno,treba mi za maticni broj za rodni list...

(odgovor članu m.i.n.a.)
Neposredna veza do poruke: 1594
14.2.2011 11:38:33   
taurus
to ti je ona velika zgrada pošte na obali kod narodnog pozorišta
ili ako ideš tramvajem slijedeća stanica od skenderije

(odgovor članu m.i.n.a.)
Neposredna veza do poruke: 1595
14.2.2011 12:10:42   
NejraS
cao cure moje, okruglice :)
isla sam jutros doktoru, danas mi je termin poroda ali nista jos od toga jer nisam otvorena nimalo, tao da me malo strah vjerujte mi, nije se ni bebac spustio jos...opet trebam ici za 2 dana...tako da ne znam sta mislim, znam da zene cesto prenesu trudnocu ali ovaj moj bebac kao da ne kani jos zadugo izaci,....

(odgovor članu taurus)
Neposredna veza do poruke: 1596
14.2.2011 12:21:50   
vila.vilica
Evo da i ja podnesem brzinski izvjestaj...dok se moja Mica satra od štucanja user posted image
kako ste mi debele moje user posted image

dok vas boli u dnu stomaka samo mene boli u vrhu...ja evo jedva sjedim dok ovo tipkam kako me razara ovaj "ispodgrudni predio" user posted image user posted image
Ono sa desne strane sto me bole "rebra"..ustanoljeno je da mi doticna Mica pritisce zuc i ja se raspadam od bolova..kaze doktor bice bolje za 7 dana..pa reko red bi bio user posted image
Ja sam inace mimo vas svijet pa jos nisam imala ginekoloski pregled tako da pojma nemam i dalje dal sa odškrinuta imalo user posted image user posted image user posted image
Opet mi je rađen UZ i opet smo ustanovili da Mica nemilice "ručki"..ako ne nabije 4 kg razočaraće me user posted image
na CTG se konačno uspavala...do sad je bilo hopa cupa..ali razumijem je jer me prethodno pretukla na mrtvo ime user posted image
Sad ako vidite trudnicu da hoda sa rukom ispod grudi posebno desne strane...to sam ja---borim se sa micom...Tabani su joj tu. ..pa je povremeno zagolicam user posted image user posted image

Eh eto tako..upratila sam sta se ovdje desava...pa dok me malo popuste ove bolovi javicu se da promahalam opet...

Laro..ja jos nisam otvorila porodiljsko...trenutno sam jos uvijek na godisnjem user posted image ali otvoricu ga u Skerlicevoj...
p.s. sta ste se dogovorile za kafu user posted image

Snježnog dana stigla mi je pahuljica mala...
02.03.2011.

(odgovor članu NejraS)
Neposredna veza do poruke: 1597
14.2.2011 12:57:07   
stefania

IZVORNA PORUKA: m.i.n.a.

Moze li mi neko reci gdje se nalazi posta obala bar priblizno,treba mi za maticni broj za rodni list...

ama zeno to ti je ona ogromna zgrada pored pravnog fakulteta i odmah preko puta tramvajske stanice...ne mozes je fuliti sve i da hoces..eto tu, udjes i onda unutra idi odmah desno tamo ti je cips :)))

svakoga dana u svakom pogledu sve vise napredujemo

(odgovor članu m.i.n.a.)
Neposredna veza do poruke: 1598
14.2.2011 13:34:39   
vila.vilica
usput..imam jedan blesav "problem"..hajd sto su mi noge pocele oticati...ali ne kontam zasto mi desna otiče vise od lijeve (mislim na stopalo i njegov gornji dio) plus sto me ta desna i boli user posted image user posted image user posted image
za napomenu...nogu nisam lomila..cak sam ovu drugu vise izvrtala user posted image

fakat smiješno!

Snježnog dana stigla mi je pahuljica mala...
02.03.2011.

(odgovor članu stefania)
Neposredna veza do poruke: 1599
14.2.2011 14:02:47   
Gemelli

Nisam dugo bila na forumu, a vidim da ima jedna grupica trudnjaca, koje samo sto nisu docekale svoje bebare skoro u isto vrijeme user posted image
Meni danas tacno 24 nedelja, na kontroli od prije 10 dana kaze doktor ako izguram jos 12 nedelja bice super user posted image mada nemam problema nikakvih, osim sto su blizanci, cak sam dobila da pijem i neki gynipral
pa et, kontala sam da mozda i ja krenem na vjezbice sutra ili prekosutra u skerlicevoj, to mi je valjda najblize jer samu starom gradu
hehe et ja si malo podjelila trudnicke slatke muke sa vama user posted image

(odgovor članu vila.vilica)
Neposredna veza do poruke: 1600
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  62 63 [64] 65 66   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  62 63 [64] 65 66   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *