Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (januar-mart) 13.2.2011 16:18:11
sarah
Gdje ste trudnjace, sta radite? Medi, tu sam ja samo sam malo lijena da se javim. Evo ja se najela se pa sad odmaram a juce sam skitala cijeli dan. Zene, kad cemo na vjezbice? Hocemo li opet u srijedu? Nejra, adne, sretno vam sutra, da porod prodje lagano
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (januar-mart) 13.2.2011 16:18:44
Ivona
Hej trudnjace,jeste li dobro?Kotrljate li se? Samo da vas malo pozdravim Ja se osjecam kao tempirana bomba,a ima jos do kraja.Stalno imam lazne kontrakcije,koje su sad vec poprilicno bolne jer je bebach veeejiki.Koliko lunjam i kako nemam nimalo mira,cisto sumnjam da cu dogurati do termina . Tek jucer sam obavila finalnu kupovinu za torbu...Meni ce trebati svasta nesto jer cu u bolnicu nekih 5 dana ranije kako bi me pripremili za oba scenarija.Prvi porod se zavrsio sekcijom.Sada idem na prirodni ako sve bude O.K. kao do sada,ali moram biti spremna i za novu sekciju
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (januar-mart) 13.2.2011 16:22:41
Ivona
Sarah,pa gdje si ti? Kako se osjecas?Tako mi je lijepo vidjeti dobro poznati nick Malena 27,jesi li sluzbeno ili privatno ovdje?Kako si ti,trudnjacice jedna?Cuvas li se grpice?Nemoj puno zujati bar do 16-te sedmice
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (januar-mart) 13.2.2011 16:32:13
sarah
Evo me Ivona, drago mi je sto si se javila I tebi se primaklo, da bude sa srecom aBd i nadam se da ce ovaj put biti prirodan porod kod tebe. Ja se dobro osjecam hvala Bogu a vidjecemo kasnije, pomalo se kupuju stvari za bebu i bolnicu i tako. Pusa za tebe i Selenu i veliki pozdrav ostalim trudnjacama...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (januar-mart) 13.2.2011 16:35:54
sarah
IZVORNA PORUKA: Medi_87
Poguzijo samo papas hajd na teletinu sarah pa gdje si bona, mozes li ti s nama na kaficu Gagach ako vam odgovara utorak oko 3 javnite, bubac ljubac
i kod mene teletina danas Ja radim do 16,30 tako da ne bi mogla prije, a vidjecu kad se vi dogovorite pa ako vam se budem mogla pridruziti ranije doci cu. A hajde ti sa nama na vjezbice u srijedu ako mozes. Doci ce i sunce27.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (januar-mart) 13.2.2011 16:37:33
Lulu_08
Htjela bih duple mame pitati o situaciji sa kilazom prije i u drugoj trudnoci. Naime interesuje me da li ste imali svoju "staru" kilazu kada ste ostale trudne drugi put, i da li ste se manje/vise ili jednako udebljale u drugoj trudnoci?
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (januar-mart) 13.2.2011 17:35:07
Rimljankaa
IZVORNA PORUKA: NejraS
Nejra, Adne sretno vam onda sutra
hvalaaaa :) heheheh :) nego jedno pitanjce za iskusnije mame :) jel u trudnickoj torbi trebamo ponijeti i odjecicu za bebu i pelene i to ili to muzevi naknadno donesu poslije porodjaja?
Muzevi ponesu za bebe...
Sretno Nejra!!!!!!!!
23.01.2011. u 9.45h mama je rodila svoju principesu,svoj najsjajniji dukat,svoj osmjeh i svu svoju ljepotu... 11.01.2016. u 00.20h mama je rodila svoju drugu principesu, svoj drugi najsjajniji dukat, svoj osmjeh i svu svoju ljepotu... Ja sam najbogat
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (januar-mart) 13.2.2011 17:38:54
Rimljankaa
IZVORNA PORUKA: sarah
Poguzijo samo papas hajd na teletinu sarah pa gdje si bona, mozes li ti s nama na kaficu Gagach ako vam odgovara utorak oko 3 javnite, bubac ljubac
i kod mene teletina danas Ja radim do 16,30 tako da ne bi mogla prije, a vidjecu kad se vi dogovorite pa ako vam se budem mogla pridruziti ranije doci cu. A hajde ti sa nama na vjezbice u srijedu ako mozes. Doci ce i sunce27.
Hajde ako uspijete d ase dogovorite na kafu prije vjezbi u BBI,ja bi mozda mogla doci... BBI mije blizu,pa na jedan sat da izletim,a Adnu da nahranim i ostavim s mamom ili muzem....
Voljela bi vas vidjeti...A kad se aBd porodite ko zna kad cemo se uspjeti uganjati...
Da konacno upoznam Medi i Sunasce
< Poruku je uredio Rimljankaa -- 13.2.2011 17:39:42 >
23.01.2011. u 9.45h mama je rodila svoju principesu,svoj najsjajniji dukat,svoj osmjeh i svu svoju ljepotu... 11.01.2016. u 00.20h mama je rodila svoju drugu principesu, svoj drugi najsjajniji dukat, svoj osmjeh i svu svoju ljepotu... Ja sam najbogat
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (januar-mart) 13.2.2011 18:14:13
gagach
Sarah i ja bih na vjezbice u srijedu da malo neki red uhvatimo...da ne bi uvijek na isto dolazili:) prosle su me odusevile a na iducim ce biti o dojenju pa me to poprilicno interesuje:)
Malena27 joj ti vec 12 sedmica ... kod svih trudnjaca mi vrijeme brzo prolazi osim kod mene:) Otvorio se apetit:) jesu to prestale mucnine?:) Stvarno me izazivas sa tim kolacem:) sada si mi dala ideju...Bit cu ko tenk!
Rimljanka meni ta varijanta jos vise odgovara...ta prije vjezbica da jednu srknemo:) Medi odgovara li tebi?
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (januar-mart) 13.2.2011 18:31:27
Rimljankaa
IZVORNA PORUKA: gagach
Sarah i ja bih na vjezbice u srijedu da malo neki red uhvatimo...da ne bi uvijek na isto dolazili:) prosle su me odusevile a na iducim ce biti o dojenju pa me to poprilicno interesuje:)
Malena27 joj ti vec 12 sedmica ... kod svih trudnjaca mi vrijeme brzo prolazi osim kod mene:) Otvorio se apetit:) jesu to prestale mucnine?:) Stvarno me izazivas sa tim kolacem:) sada si mi dala ideju...Bit cu ko tenk!
Rimljanka meni ta varijanta jos vise odgovara...ta prije vjezbica da jednu srknemo:) Medi odgovara li tebi?
Gagach vi se dogovorite ako vam odgovara... Ja cu pokusati da uskocim..Obecati 100% ne mogu,jer sve zavisi od Adnice... Ako bude dobra i bude mami dala da dodje-tu sam...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (januar-mart) 13.2.2011 19:41:42
Medi_87
vazi ako me ne prevari Bubo ranije Od 7 imam uzasne bolove na desnoj strani stomaka u dnu, beba se mice, ali ovako do sada nisam nikako osjetila bolove ne znam sta sad da radim
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (januar-mart) 13.2.2011 19:45:18
naidica
dobro veceee moje trudnice!!! kako ste mi???? ja sam masala ok,,osim sto me ponekad zaziga dole ali bas da boli,,abd sutra idem na uz i ginekolski pregled pa da vidimo dokle smo stigli!!! joj imam nekakav osjecaj da ce me ostaviti u bolnici,,ne znam ni ja sama zasto!!! samo da bude abd sve uredu!!! sve sam spremila i za bebija i za sebe,,,kad mi je dr rekao u cetvrtak da sam otvorena 2.45 cm,,nabrzilo me nesto i kupila sam sto mi treba,,sada sam skroz spremna,,samo da prodje sve kako treba!!! mada nikad se ne zna kad ce moj bebi htjeti napolje!!! i ja bih s vama na kaficuuu,,ali nemaa sanse,,,uzivajte!!! ljubim vas sve punoooooooo i cuvajte se!!!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (januar-mart) 13.2.2011 19:48:30
naidica
medi je li te punoo non stop boli,,ili samo ziga!!! ne znam sta da ti kazem,,,nije valjda maleni malkice pozurio!!! jel te boli kao da trebas dobiti ili???
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (januar-mart) 13.2.2011 20:02:11
naidica
medi ne znam onda sta da ti kazem??? da nazoves svog dr. ili???? valjda ti neko ubrzo bude znao od ovih iskusnijih trudnica odgovoriti!!! nadam se da nije nista ozbiljno!!! cuvaj se!!! pozz
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (januar-mart) 13.2.2011 20:14:06
malena27 RR
IZVORNA PORUKA: gagach
kaze se masala nije jos 12...ali bice jos malo aBd.... bitno je da smo pregurali kriticno razdoblje...kao da su se malo umanjile mucnine... kolaca vise kod mene nema, to ti govori koliko je dobar bio...kad se pojeo u roku od 24 sata ....
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (januar-mart) 13.2.2011 20:15:58
malena27 RR
vazi ako me ne prevari Bubo ranije Od 7 imam uzasne bolove na desnoj strani stomaka u dnu, beba se mice, ali ovako do sada nisam nikako osjetila bolove ne znam sta sad da radim
medi, bez panike, mozda se lagano beba spusta u malu karlicu....
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (januar-mart) 13.2.2011 20:32:27
Rimljankaa
Medi,to je samo priprema..nemoj se bojati...
Kako ti opisujes-tako ne boli. Ne boli te samo jedna strana,lijeva ili desna.. nego te bole krsta,i donji dio stomaka,kao kad hoces dobiti...
Meni je tako bilo..U pocetku kao nekakva tezina..bol lagana,skroz mala...Pa se onda pocela povremeno javljati i prestajati,ali ne u jednakim intervalima..kakoje vrijeme prolazilo bila je ucestalija bol...
I ja sma stalno imala iscjedak. S prvim bolom ispao je veliki komad sluznog cepa i citavo vrijeme do samog poroda ispadao je sluzni cep,tako da sma visila u wc-u.
Svakako ima jos malo vremena,pa i bebica da pozuri nema veze..Ona je vec spremna za radjanje i upoznavanje s mamom i tatom...
Naidice,i kod tebe se bebica samo priprema i lagano spusta u porodjajni kanal. A ti si se pocela lagano otvarati Kod tebe ce to vrlo brzo...
Samo da ti kazem da sma ja u petak bila na ginekoloskom pregledu i bila sma otvorena 2 prsta,tj ta 2 cm, a u nedjelju ujutru sma se pordila.
Sretno!!! ABd bice tos ve uredu....
Malena,ne poznajemo se,ali sam jos od prije upratila da si imala problemcica oko trudnoce... Zato mi je zaista drago,i imam potrebu da ti ovo napisem, sto si trudna i bas se radujem tvojoj sreci!
Od srca ti zelim uspjesnu trudnocu,i da ako Bog da rodis zivu i zdravu bebicu...
< Poruku je uredio Rimljankaa -- 13.2.2011 20:34:05 >