|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Porodiliste Jezero
30.1.2011 22:32:35   
M kao Mama
vesela ima li kakvih novih info

(odgovor članu Lara83)
Neposredna veza do poruke: 301
31.1.2011 9:15:30   
ena23
Vesela duso, tako mi je zao zbog svega ovoga, toliko sam ogorcena, nemam rjeci... a kad pomislim sada na malu bebicu koja se vjerovatno pita gdje je njena mama...

ma samo da se dozna ko je taj doktor koji je kriv, joooj, bila bih u stanju svasta mu uraditi, pojeo bi njega mrak...

Onaj ko hoce- naci ce nacin, onaj ko nece - naci ce izgovor.

lav prvi- 22.08.2009.
lav drugi- 06.08.2011.

(odgovor članu M kao Mama)
Neposredna veza do poruke: 302
31.1.2011 10:25:27   
Dalil@
IZVORNA PORUKA: mama alma RR

vesela ima li kakvih novih info

I. 01/2008
F. 04/2010

(odgovor članu M kao Mama)
Neposredna veza do poruke: 303
31.1.2011 12:20:18   
veeseelaa
hej cure, snaha je još u bolnici, postoji mogućnost da je danas otpuste ali ona nije baš najbolje, navodno sa ginekološke strane je sve ok, mada joj u ovih par sati trebaju raditi UZ da to potvrde.... ali često ima nagon za povraćanje, pritisak joj zna pasti na 90/70.... muče je glavobolje
Dr smatraju da je to od iscrpljenosti i intervencija al mene ipak strah
Rekli su joj da će je voditi na neurologiju na pregled
Šta mislite jel ovo stane normalno nakon kiretraže?
Od terapije dobiva 3x dnevno Kefzol i Efloren, intravenozno

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Dalil@)
Neposredna veza do poruke: 304
31.1.2011 12:28:54   
Dalil@
Joj Veeseelaa, nadam se da je to samo posljedica citave situacije..Ja sve kontam da je ona dozivjela septicni shok, s obzirom na to koliko su je zavukli..Ne znam kakvi su to lijekovi (za sta se daju) ali znam da bi morala biti na jakom antibiotiku. Dalje, moguce je da nisu sve odstranili kako treba pa mozda i otuda njeno lose stanje. Nadam se, iskreno, da to nije slucaj user posted image

Evo, iskopah simptome sepse:

Jaka groznica, uočljiv pad krvnog tlaka, blijeda, hladna, vlažna i ljepljiva koža mogu biti znak septičkog šoka, pa je potrebno potražiti hitnu medicnsku pomoć. Znakovi sepse uključuju i glavobolju, mučninu, ubrzano disanje i izrazitu smetenost.

Simptomi sepse kod beba mogu uključivati povraćanje, nezainteresiranost za hranjenje, temperaturu višu od 38 stupnjeva, teško disanje, promjenu boje kože, nemir ili letargiju, brži ili sporiji rad srca. U tom slučaju treba nazvati liječnika ili Hitnu pomoć

Hajde, javljaj kada joj urade taj UZV, da znamo je li ok user posted image

I. 01/2008
F. 04/2010

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 305
31.1.2011 12:35:01   
Dalil@
Zaboravih napisati, ja sam nakon kiretaza osjecala automatsko olaksanje. A ovi lijekovi su za lijecenje sustavnih infekcija (nadjoh na netu), sto je dobro.

Po meni, nije u redu da je tek tako otpuste iz bolnice ako se tako lose osjeca. Znam da bi ona najvise voljela kuci..ali nije se igrati s tim user posted image  Je li primala infuziju?

I. 01/2008
F. 04/2010

(odgovor članu Dalil@)
Neposredna veza do poruke: 306
31.1.2011 13:29:52   
Hanady RR
Javi rezultate UZ...nadam se sve su dorbo uradili....
Moguće kje da je iscpljena ali opet ja bih zahtjevla sve pretrage, krvna slika kompletna...

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Dalil@)
Neposredna veza do poruke: 307
31.1.2011 13:31:54   
Rimljankaa
Nemam vremena da iscitavam vase postove,ali cu iznijeti samo svoje iskustvo...

Sve pohvale za porodiliste na Jezeru,kako za osobolje tako i za samu zgradu...

Moje iskustvo je zaista pozitivno...  Od tete koja mi je radila CTG,pa do noci kad sam s bolovima primljena na odjel patologije.
Dezurna sestra je bila divna,cijelu noc mi je radila CTG i citavo vrijeme mi je govorila ako mi nesto treba da joj se javim,ili udem imala jace bolove...

U porodjajnoj sali da i ne govorim. Moj doktor Nikulin-puna paznja prema meni,isto i babica koja je pomagala mom doktoru da me porode...

Posle porodjaja,sesre na tom odjelu su zaista bile prijatne. Pomogle su mi da se istusiram,ustvari sestra me i istusirala i obrisala i obukla,jer ja nisam mogla maci..Za bilo sta ako sam ih zovnula i zamolila bile su tu..
Tako da zaista nemam zamjerke..A imaju i jako puno posla...

Porodiliste je uredjeno super. Higijena na nivou. Jedino sto je lose je hrana. Recimo navecer kad sam se porodila za veceru je bila konzerva ribe. Hranu nedaju da se unosi,ali meni je muz nekako uspio unjeti,pa sam fino svoju hranu mogla jesti.
Soe su iste..Nas dvije smo bile u sobi. WC odmah tu,tus kabina isto pored. Uvijek ugrijano i cisto..

Sto se tice stvari,ja sam bez problema unjela svoju torbu.Niko mi nista nije rekao.Cak sam se zeznula sto sam ponjela minimum stvari,jer sam mislila da ne mogu vise unjeti,tako da mi je muz naknadno donio sto mi je trebalo...

Jos jednom,hvala svima u porodilistu,ja zaista imam super iskustvo...

23.01.2011. u 9.45h mama je rodila svoju principesu,svoj najsjajniji dukat,svoj osmjeh i svu svoju ljepotu...
11.01.2016. u 00.20h mama je rodila svoju drugu principesu, svoj drugi najsjajniji dukat, svoj osmjeh i svu svoju ljepotu...
Ja sam najbogat

(odgovor članu Dalil@)
Neposredna veza do poruke: 308
31.1.2011 14:26:08   
veeseelaa
radila je UZ i sve je uredu, dolazio je neurolog i radiće joj EEG glave, mada je njegovo mišljenje takodje da se samo radi o iscrpljenošću
Samo da kažem da namjeravamo po izlasku snahe iz bolnice tužiti Klinički centar
Nadamo se da se nikada nikome ništa slično ponoviti neće, ovo je za mene i moju porodicu bio užasan period, posebno mi je teško palo razdvajanje bebe i moje snahe pored naravno strepnje da li će ona ostati u životu user posted image user posted image
Nadam se samo da će snaha i brat imati snage za tužbu i za sve poslove koji uz to idu

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Rimljankaa)
Neposredna veza do poruke: 309
31.1.2011 14:50:01   
Dalil@
Drago mi je da je bolje.

I. 01/2008
F. 04/2010

Neposredna veza do poruke: 310
31.1.2011 15:26:12   
Emica_sa
veeseelaa drago  mi je da ti je snaha bolje,bit ce to sve uredu,samo polako,da zena dode sebi i skupi malo snage...I treba ih tuziti samo je puno bolje dati u novine i tako slicno,jer  sam vidila da od tuzbe u nasoj drzavi nema nista,kada se meni sve izdesavalo ja niti jednog svjedoka nisam mogla naci da potvrdi moju pricu,mislim bilo ih je puno,ali kada sam ih pitala bi li to izjavili na sudu niko nije pristao,jer se boje za svoj posao,ma strasno,ja nisam  mogla da vjerujem,tako da mislim da je to samo trosenje para uzalud jer njima  normalnim putem ne moze niko nista.Ovako preko novina ih barem mozes javno prozvati Sretno

Neposredna veza do poruke: 311
31.1.2011 15:27:51   
veeseelaa
emice nalazi su dokaz, komad posteljice je ostao greškom ljekara

< Poruku je uredio veeseelaa -- 31.1.2011 15:29:59 >

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Emica_sa)
Neposredna veza do poruke: 312
1.2.2011 7:34:55   
alef
Pozdrav cure,

Vesela, nadam se da ce sve biti ok... I ako se odlucite na tuzbu, da necete tuziti samo dr koji je vodio porod (ne bi smjele, ali takve greske se desavaju), vec obavezno i one doktore koji nisu na vrijeme zeljeli da je prime u bolnicu kasnije. Oni su po meni jos vise krivi, jer bi se prva greska dala ispraviti brze, lakse i bezbolnije da je bilo na vrijeme.

Uglavnom, hvala Bogu pa nisam panicar i nadam se najboljem mogucem porodu. Zanimaju me iskustva mama koje su rodile bilo sad na Jezeru ili u starom porodilistu, kolike su sanse da se dobije prirodan porod? Misli, da se sa osobljem normalno komunicira i da se drip, epiziotomija, nalijeganje i sl. ne rade sutke i rutinski, vec ako je prijeko potrebno? Je li uopce naivno tako nesto ocekivati?

Neposredna veza do poruke: 313
1.2.2011 9:19:19   
gulanferka
veeseelaa iskreno se nadam da ce ti snaha biti dobro, oporaviti se svojoj djecici.
ja nemam rijeci na ovakve stvari, kao i sve ostalo u ovoj nasoj drzavi, izabrati mjesto gdje ces se poroditi je samo pitanje od kojeg zla izabrati manje-
a ovdje je u pitanju najveca vrijednost u zivotu: tvoje i zdravlje tvog djeteta.
nakon svega sto smo svi ovdje prozivjeli i dalje smo izlozeni svakodnevnim strahovima i traumama od ljudi koje svojim teskim radom financiramo.
i svi se samo tako presutno mirimo s tim.
ne znam jesam li vise ljuta, ili uplasena ili razocarana...

(odgovor članu alef)
Neposredna veza do poruke: 314
1.2.2011 9:22:50   
gulanferka
@alef- mislim da su to za nasa porodilista nerealna ocekivanja.
vidis i sama kakve se stvari desavaju- da si sretan ako i zivu glavu izvuces a kamoli da postavljas neke zahtjeve.

(odgovor članu gulanferka)
Neposredna veza do poruke: 315
1.2.2011 9:26:33   
veeseelaa
snaha danas izlazi user posted image user posted image  
mora raditi hormone štitne jer izgleda da je ovaj stres uticao na sav njen organizam
sto se tiče tužbe, tužiti treba porodilište a oni nek se vide ko će im biti odgovoran
A to što je nisu htjeli primiti je teško dokazivo, nisu nam dali nikakav papir da je ne žele primiti
Ipak imaju nalazi koji govori o porodu, zaostatku posteljice, kiretraži, to je dovoljno mislim za pokrenuti spor
Ostatak posteljice u maternici desio se nemarnošću doktora

< Poruku je uredio veeseelaa -- 1.2.2011 9:27:36 >

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu gulanferka)
Neposredna veza do poruke: 316
1.2.2011 9:30:06   
new mama
IZVORNA PORUKA: veeseelaa

snaha danas izlazi user posted image user posted image  
mora raditi hormone štitne jer izgleda da je ovaj stres uticao na sav njen organizam
sto se tiče tužbe, tužiti treba porodilište a oni nek se vide ko će im biti odgovoran
A to što je nisu htjeli primiti je teško dokazivo, nisu nam dali nikakav papir da je ne žele primiti
Ipak imaju nalazi koji govori o porodu, zaostatku posteljice, kiretraži, to je dovoljno mislim za pokrenuti spor
Ostatak posteljice u maternici desio se nemarnošću doktora

hB da izlazi i nadam se da je sad sve okuser posted image user posted image

A&V ~moje sve na svijetu ~

Neposredna veza do poruke: 317
1.2.2011 9:30:19   
Dida79
Vesela drago mi je da ti snaha ide na boljeuser posted image

Neposredna veza do poruke: 318
1.2.2011 9:32:23   
veeseelaa
hvala svima na riječima podrške, zaista smo svi porodično ovih dana bili potreseni, nasekirani....
odeš zdrav prav da se porodiš a jedva živ ostaneš i ko zna koliko je još borbe čeka da se vrati u stabilno stanje
al mi smo tu da je pazimo i mazimo
samo nek je ona dobro i nek se vrati svojoj djeci user posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Dida79)
Neposredna veza do poruke: 319
1.2.2011 9:35:44   
selmoni
Drage moje ja sam takođe ogorčena kako vesela. Moja snaha se porodila u petak  CR i danas je trebala da izađe međutim kod bebe je došlo do infekcije kože "Zlatni Stafilokok"  zavlačili su jre tri dana joj nisu htjeli donijeti bebu t tek su sinoć donjeli UŽAS ogorčena sam.

Zdravlje je na prvom mjestu
Mala lopuža stiže 20 septembra 2010 a možda i ranije Akobogda( Bogami stigla ranije i to dobro 25 augsta 2010)

(odgovor članu Dida79)
Neposredna veza do poruke: 320
1.2.2011 9:37:02   
veeseelaa
auuuuuu selmoni, kakva je to infekcija draga? nešto ozbiljno? kako dolazi do te infekcije??????

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu selmoni)
Neposredna veza do poruke: 321
1.2.2011 10:00:23   
selmoni
ma neznam više bebač je ima ogromne crvene fleke po tjelu bordo boje isto da su ga opržiliuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Zdravlje je na prvom mjestu
Mala lopuža stiže 20 septembra 2010 a možda i ranije Akobogda( Bogami stigla ranije i to dobro 25 augsta 2010)

Neposredna veza do poruke: 322
1.2.2011 10:18:11   
veeseelaa
mislim da to ima veze sa bakterijom MRSA, evo tema
http://www.ringeraja.ba/forum/bolnicka-bakterija-na-gak-u-u-sarajevu-/m_638390/mpage_13/tm.htm#768402

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu selmoni)
Neposredna veza do poruke: 323
1.2.2011 10:47:36   
Esmeralda
da to je MRSA
moj sin je dobio u aprilu prosle godine na staroj ginekologiji....do 6 mjeseci je imao....imao je po cijelom tijelu te cireve pune gnoja, jedna je bila na cuni pa smo isli na hirurgiju to cistiti...vadili birs i bila je zlatna stafilokoka odnosno mrsa

Neposredna veza do poruke: 324
1.2.2011 11:14:23   
alef
Dakle, prenijeli su je i na Jezero...

(odgovor članu Esmeralda)
Neposredna veza do poruke: 325
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *