Dalil@
|
Veeseelaa, strasno mi je zao zbog snahe Cijelo vrijeme sam se potajno nadala da je to zbog grudi, no eto.. Sto Hanady kaze - takve stvari se desavaju i mozda je donekle i normalno da se potkrade pokoji propust ali ovi nasi "dr" u zadnje vrijeme su vise mesari nego doktori Sve vise je takvih "propusta" po zivot opasnih..Treba to sve imenovati i sve doticne stavljati na crnu listu pa valjda ce neko obratiti pozornost Ja sam se porodila u Vojnoj. Porodio me Puzic. Porodila se "s vrata", takoreci, jer sam kod kuce odradjivala trudove, jedva stigla do sale. Tako da je doticni samo legao na stomak i gotovo. Sio me stazist (pukla) a dr ne negdje vrzmao...OK, neka je i bio propust. Kako sam vec pisala na hanumi, dobijem temp (9. dan), visoka 40. Groznica, drhtavica..Odem u hitnu a "pametna dr" tamo mi samouvjereno objasnjava (meni neobrazovanoj, valjda) da je to mastitis iako joj ja pokazujem poluprazne grudi bez ijedne grudvice (cijelo to vrijeme izdajam i pazim na mlijeko - imam vec dojilackog staza). Ona IPAK glupavo ponavlja da je to garant mastitis ali eto, da mozda odem u bolnicu da me pogledaju i ginekoloski. Uz sve to - antibiotik. Pored antibiotika temp ne spada pa zavrsim u Vojnoj poslije 12 navecer. Miseljic u smjeni. Opet isto - grudi pa grudi Svi redop ispregledali grudi, vide nije to-to ali opet pos vome. Onda ja INSISTIRAM na ginekoloskom i uvz pregledu na sta ustanove da ima zaostataka. Dobijem d antibiotik i Ergometrin tablete za izbacivanje sadrzaja kao prvu opciju. Bila dan-dva na tome - nista a temp tu. Odem opet Miseljicu u smjenu (takav nam dogovor) i radi mi kiretazu Koliko god da porod boli - kiretaza je 100x gora. Sestre su me drzale koliko sam se "otimala". Strasan bol- neki vjestacki. Dugo me radio i nakon svega par puta u cudu pitao: "Ko je tebe poradjao? Ostalo je doosta sadrzaja" Ostavljaju me u bolnici. Sutradan pregled na kome dr ustanovi da ima JOS sadrzaja i da se kiretaza treba ponoviti. No, kako se to ne smije raditi u blizu (vesela, imajte ovo u vidu!) stavljaju me koji dan na terapiju pa ponavljanje kiretaze. Ponovljena. Istina, duplo manje je boljelo (pretpostavljam da je prvi put boljelo prestrasno zbog upaljenog i inficiranog tkiva). Doduse, na savjet svoje tetke prije kiretaze sam popila i apaurin (mislim da je i on bio pun pogodak) Puste me kuci nakon infuzije. Kontrolni pregled - Miseljic kaze - opet vidi nesto Ja ured izludila bila. Sa svih strana dobijam svakakve info. Cak i onu da se kiretaza ne smije raditi toliko cesto u tako kratkom roku. Moze doci do razdiranja zida maternice Tada se prebacujem na GAK. Dr Dekovic me primi i nakon razgovora kaze da njima nije lahko primiti me jer me nisu oni porodili i kiretirali, bla, bla. Odgovara me citavo vrijeme i salje u Opcu. Istina, nijednom nije rekao da nece ali govori kako oni to ne mogu preuzeti jer je to komplikovan slucaj, bla, bla. Nakon toga, ne odustajem, zelim drugo misljenje..dodjem do dr Smailbegovic (super dr). Vodila me neko vrijeme, nadgledala da bi napravila tu neku pauzu izmedju kiretaza i konacno poslala na Komisiju za kiretazu (TRECU!) Na Komisiji pogledali nalaze, odmah me poslali na hitni uzv kod dr Abadzic Nidzare(jos bolja dr!) koja ustanovi da je 3. kiretza nepotrebna i rizicna, to ce se samo ocistiti s menstr. i nakon svih silnih dr za tih par godina i jednog poroda prije toga ustanovi da imam dvorogu maternicu (niko to prije nije vidio, ili nije gledao ili sta vec) pa mozda i otuda problem. Helem, izvukla sam se iz toga, hvala Bogu ali sa strahom mislim na porod Napisah ovo u slucaju da neko bude prolazio kroz slicnu situaciju a nadam se da nece nikome zatrebati, aBd. Mozda bi ovakve postove trebalo staviti na posebnu temu. Doktori ne smiju odbiti nikoga, bez obzira iz koje je bolnice, grada i sl dosao. Pogotovo jos kao tvoja snaha, ako se tu i porodila..Uzas. Nadam se samo da nece biti potrebe da dodatnim ciscenjima i da nece biti dodatnih komplikacija