|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Porodiliste Jezero
28.1.2011 11:00:30   
veeseelaa
to što su dobili novu zgradu neće ih učiniti savjesnim i dobrim doktorima......
ti bi reko kad dodješ gore klinika  Svarcvald je u pitanju a ono obični nepoznavaoci svog posla (naravno čast izuzecima)
Pa moj brat uoće nije mogao nakon kiretaže naći dr koji ju je radio, valjda su se bojali da ne napravi frku jer je nisu htjeli na početku primiti a sestre su se ogradjivale kako njih niko ni za šta ne pita....
pa majka mu stara jel red da nakon kiretaže dr dodje i kaže čanovima obitelji kako je prošla i sl a ne da se ispali????
A kad su je porodili svi su izletjeli iz sale ne bil im ko šta tutnuo u džep user posted image

< Poruku je uredio veeseelaa -- 28.1.2011 11:02:36 >

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu vila.vilica)
Neposredna veza do poruke: 276
28.1.2011 11:08:31   
vila.vilica
a crnjak jos ako si tutnuo u dzep pa te ovo snadje user posted image

Snježnog dana stigla mi je pahuljica mala...
02.03.2011.

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 277
28.1.2011 11:17:41   
emma.L
Ovo je užas živi user posted image . Zaista treba naći odvjetnika i zaredati i zahtijevati odgovornost da se preuzme!!!
Ovo se zaista dešava, ali ovaj bezobrazluk još nisam vidjela nigdje.
Ali u Mostaru se dešava i da komad posteljice ostane i nakon CR-a ako niste znali user posted image . Pa bar tu imaš pristup svemu i možeš normalno odraditi posao, ali ne. Srećom, moja prijateljica nije dobila sepsu, reagirala je odmah čim je primijetila taj neki neugodan miris i sve je bilo dobro na kraju.
Nadam se samo da će žena biti ok i uskoro sa bebicom.  

Ema, kokola i sreća najveća, 15.10.2008.
Timur, radost mamina, 9.10.2011.

Neposredna veza do poruke: 278
28.1.2011 11:20:01   
veeseelaa
IZVORNA PORUKA: vila.vilica

a svak tutne, bar muštuluk

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

Neposredna veza do poruke: 279
28.1.2011 13:26:31   
lejla80
Prosto ne mogu vjerovat....svak živ bježi od odgovornosti...ehh....tako napaćenu ženu vozikat gore dole...katastrofa. Ma ja nije im ona niko i ništa pa može i da se pati. KOliko njih samo sudjeluje na porođaju,ne bi se trebalo desiti da im promakne ta posteljica kad je pregledaju,ako su je uopšte pregledali.. Ogorčena sam na jezero..tačnije na dosta njih koji gore rade...

Neposredna veza do poruke: 280
28.1.2011 13:28:52   
lejla80
IZVORNA PORUKA: veeseelaa

IZVORNA PORUKA: vila.vilica

a svak tutne, bar muštuluk

Narode nikom gore ništa ne tutkajte...koliko ih ima...čovjeku bi trebao kredit,da miu ama baš sve prođe kako treba...treba nagradit one koji su na kraju to zaslužili bez nekog posebnog interesa

Neposredna veza do poruke: 281
28.1.2011 14:15:03   
10 mart 2009

to što su dobili novu zgradu neće ih učiniti savjesnim i dobrim doktorima......
ti bi reko kad dodješ gore klinika  Svarcvald je u pitanju a ono obični nepoznavaoci svog posla (naravno čast izuzecima)
Pa moj brat uoće nije mogao nakon kiretaže naći dr koji ju je radio, valjda su se bojali da ne napravi frku jer je nisu htjeli na početku primiti a sestre su se ogradjivale kako njih niko ni za šta ne pita....
pa majka mu stara jel red da nakon kiretaže dr dodje i kaže čanovima obitelji kako je prošla i sl a ne da se ispali????
A kad su je porodili svi su izletjeli iz sale ne bil im ko šta tutnuo u džep user posted image
veeseelaa iskreno mi je žao tvoje snahe user posted image , pa to je strašno i nemam komentara... mogu dodati samo jednu rečenicu koju sam prije par dana čula od našeg uvaženog dr., vezano za Jezero:"... nije važno kakav je kavez, važno je kakva je ptica unutra"...

Neposredna veza do poruke: 282
28.1.2011 14:42:52   
Dalil@
Veeseelaa, strasno mi je zao zbog snahe user posted image  Cijelo vrijeme sam se potajno nadala da je to zbog grudi, no eto..
Sto Hanady kaze - takve stvari se desavaju i mozda je donekle i normalno da se potkrade pokoji propust ali ovi nasi "dr" u zadnje vrijeme su vise mesari nego doktori user posted image  Sve vise je takvih "propusta" po zivot opasnih..Treba to sve imenovati i sve doticne stavljati na crnu listu pa valjda ce neko obratiti pozornost user posted image

Ja sam se porodila u Vojnoj. Porodio me Puzic. Porodila se "s vrata", takoreci, jer sam kod kuce odradjivala trudove, jedva stigla do sale. Tako da je doticni samo legao na stomak i gotovo. Sio me stazist (pukla) a dr ne negdje vrzmao...OK, neka je i bio propust. Kako sam vec pisala na hanumi, dobijem temp (9. dan), visoka 40. Groznica, drhtavica..Odem u hitnu a "pametna dr" tamo mi samouvjereno objasnjava (meni neobrazovanoj, valjda) da je to mastitis user posted image  iako joj ja pokazujem poluprazne grudi bez ijedne grudvice (cijelo to vrijeme izdajam i pazim na mlijeko - imam vec dojilackog staza). Ona IPAK glupavo ponavlja da je to garant mastitis ali eto, da mozda odem u bolnicu da me pogledaju i ginekoloski. Uz sve to - antibiotik. Pored antibiotika temp ne spada pa zavrsim u Vojnoj poslije 12 navecer. Miseljic u smjeni. Opet isto - grudi pa grudi user posted image  Svi redop ispregledali grudi, vide nije to-to ali opet pos vome. Onda ja INSISTIRAM na ginekoloskom i uvz pregledu na sta ustanove da ima zaostataka. Dobijem d antibiotik i Ergometrin tablete za izbacivanje sadrzaja kao prvu opciju. Bila dan-dva na tome - nista a temp tu. Odem opet Miseljicu u smjenu (takav nam dogovor) i radi mi kiretazu user posted image
Koliko god da porod boli - kiretaza je 100x gora. Sestre su me drzale koliko sam se "otimala". Strasan bol- neki vjestacki. Dugo me radio i nakon svega par puta u cudu pitao: "Ko je tebe poradjao? Ostalo je doosta sadrzaja" Ostavljaju me u bolnici. Sutradan pregled na kome dr ustanovi da ima JOS sadrzaja user posted image  i da se kiretaza treba ponoviti. No, kako se to ne smije raditi u blizu (vesela, imajte ovo u vidu!) stavljaju me koji dan na terapiju pa ponavljanje kiretaze.
Ponovljena. Istina, duplo manje je boljelo (pretpostavljam da je prvi put boljelo prestrasno zbog upaljenog i inficiranog tkiva). Doduse, na savjet svoje tetke prije kiretaze sam popila i apaurin (mislim da je i on bio pun pogodak)
Puste me kuci nakon infuzije.
Kontrolni pregled - Miseljic kaze - opet vidi nesto user posted image  Ja ured izludila bila. Sa svih strana dobijam svakakve info. Cak i onu da se kiretaza ne smije raditi toliko cesto u tako kratkom roku. Moze doci do razdiranja zida maternice user posted image

Tada se prebacujem na GAK. Dr Dekovic me primi i nakon razgovora kaze da njima nije lahko primiti me jer me nisu oni porodili i kiretirali, bla, bla. Odgovara me citavo vrijeme i salje u Opcu. Istina, nijednom nije rekao da nece ali govori kako oni to ne mogu preuzeti jer je to komplikovan slucaj, bla, bla. Nakon toga, ne odustajem, zelim drugo misljenje..dodjem do dr Smailbegovic (super dr). Vodila me neko vrijeme, nadgledala da bi napravila tu neku pauzu izmedju kiretaza i konacno poslala na Komisiju za kiretazu (TRECU!) user posted image
Na Komisiji pogledali nalaze, odmah me poslali na hitni uzv kod dr Abadzic Nidzare(jos bolja dr!) koja ustanovi da je 3. kiretza nepotrebna i rizicna, to ce se samo ocistiti s menstr. i nakon svih silnih dr za tih par godina i jednog poroda prije toga ustanovi da imam dvorogu maternicu (niko to prije nije vidio, ili  nije gledao ili sta vec) pa mozda i otuda problem.

Helem, izvukla sam se iz toga, hvala Bogu ali sa strahom mislim na porod user posted image

Napisah ovo u slucaju da neko bude prolazio kroz slicnu situaciju a nadam se da nece nikome zatrebati, aBd. Mozda bi ovakve postove trebalo staviti na posebnu temu.

Doktori ne smiju odbiti nikoga, bez obzira iz koje je bolnice, grada i sl dosao. Pogotovo jos kao tvoja snaha, ako se tu i porodila..Uzas.
Nadam se samo da nece biti potrebe da dodatnim ciscenjima i da nece biti dodatnih komplikacija user posted image

I. 01/2008
F. 04/2010

(odgovor članu lejla80)
Neposredna veza do poruke: 283
28.1.2011 15:00:47   
veeseelaa
oh draga Dalila strašno da strašnije ne može biti
moju snahu je porodila dr Nidžara Abadžić i eto nije odradila posao kako trebauser posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Dalil@)
Neposredna veza do poruke: 284
28.1.2011 15:05:07   
Dalil@
Aiiiiiiiiiiiii user posted image
Eto, vidis...a ja jedino njome bila zadovoljna user posted image

Mah, treba to sve imenovati, javno spominjati pa nece li se barem postidjeti..

I. 01/2008
F. 04/2010

Neposredna veza do poruke: 285
28.1.2011 15:06:28   
Dida79
Vesela tako mi je zao tvoje snaheuser posted image
Nadam se da je bolje user posted image

Obavezno treba javno prozvati dr ako se tako moze i nazvati koji je zenu u takvom stanju vratio kuci user posted image

Neposredna veza do poruke: 286
28.1.2011 15:15:17   
Emica_sa
Meni se tacno ne porada kad procitam ovakve stvariuser posted image user posted image user posted image ,vesela zao mi je,i sama sam prosla pakao sa dr.Beciragicom u vojnoj,ali covjek je nemocan u takvim situacijama,tuzno,pretuznouser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Dida79)
Neposredna veza do poruke: 287
28.1.2011 15:20:29   
Apotekarka
Ma ne mogu da vjerujem ti doktori nisu ljudi to su zivotinje

Nase malo zlato Antonio stiglo je 30.06.2009
Nasa mala princeza Ana stigla 14.04.2013

(odgovor članu Srculence)
Neposredna veza do poruke: 288
28.1.2011 15:33:15   
esmina i bebina mam

moju snahu je porodila dr Nidžara Abadžić i eto nije odradila posao kako trebauser posted image

Nazalost tvoja snaha im je jos samo jedan broj kao i mi ostale obicne smrtnice.

Zelim joj brz oporavak i da sto prije dode kuci svojim pilicima.

Esma 12.06.2007
Salko 24.11. 2010

Neposredna veza do poruke: 289
28.1.2011 22:24:35   
Dalil@
Veeseelaa, sta ima, kako je snaha? Je li imalo bolje?

I. 01/2008
F. 04/2010

(odgovor članu esmina i bebina mam)
Neposredna veza do poruke: 290
28.1.2011 23:10:53   
Anoniman
Vesela nadam se da ce sve sada biti uredu i da su sad uradili kako treba, bas mi je zao, citam i ne mogu da vjerujem, ali s obzirom kakvi su nam doktori mi dobro prolazimo.

Rovcanin rekoh ti ne da nije doktor, nego nije covijek, meni otvoreno 500KM trazio pred pet zena u sobi za sranje, da oprostite na izrazu koje je on napravio da ispravi.
Nidžara ista mi je rekla ovim rijecima "zeno znam da ste i ti i beba u opasnosti, ali javi se Rovcaninu ja necu da se petljam u njegove propuste", zar to dr smije reci, zar nisu polozili Hipokratovu zakletvu.
A Isto tako ja imam ruzno iskustvo i sa Lejlom, meni krenuo porod u 16. nedjelji, a doticna je tvrdila da je bubrezna kolika, a da me nije ni pogledala i jos kaze zeno idite urologu, i prica na tel sa nekim i govori, a legla si u bolnicu, eto me u posjetu i mene ostavi sa bolovima u ordinaciji. Posle toga me Godinjak i Goran pregledaju i jedva zaustave porod.
Tako da gore izgleda kako na koju nogu ustanu, a da hoce svi pare hoce to je definitivno, samo sto je najveci crnjak sto i uzmu pare i ne odrade posao nikako ili naopako.

(odgovor članu Dalil@)
  Neposredna veza do poruke: 291
28.1.2011 23:17:48   
dinaa
IZVORNA PORUKA: Dalil@

Vesela i mene ovo zanima?

Moja djeca su moje najvece blago!!!

(odgovor članu Dalil@)
Neposredna veza do poruke: 292
28.1.2011 23:23:14   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: dinaa

IZVORNA PORUKA: Dalil@

Vesela i mene ovo zanima?

I meneuser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu dinaa)
Neposredna veza do poruke: 293
29.1.2011 17:18:31   
veeseelaa
djevojke snaha je bolje, kaže da se osjeća preporodjeno, naravno iscrpljena je, temp joj je uvijek 36 stepeni ali dr vele da je to normalno a i pritisak joj je nizak
Helem ja sam joj sinoć nosila večeru (ajme nedaju unijeti hranu al nekako se snadjoh)
Sinoć sam noćila kod brata i vodila brigu o malom dječaku, evo sad sam kući pravim im večeru pa onda opet idem kod njih da čuvam bebaru i noćas
Hvala svima na brizi

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 294
29.1.2011 17:22:13   
Dalil@
Drago mi je da je bolje user posted image  Cijeli dan cekam kakvog habera..A kako bebica jede? Adaptirano?
Veeseelaa, update-uj nas s vremena na vrijeme user posted image

I. 01/2008
F. 04/2010

Neposredna veza do poruke: 295
29.1.2011 17:54:11   
veeseelaa
user posted image bebicu hranim aptamilom, javim svakako dešavanja
Sad za sad ja i bebi smo prava raja user posted image
hvala Lilo

< Poruku je uredio veeseelaa -- 29.1.2011 18:02:28 >

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Dalil@)
Neposredna veza do poruke: 296
29.1.2011 18:11:50   
Visnja RR
 što brži oporavak tvoje snahe i da dođe svojoj bebici brzo user posted image

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

Neposredna veza do poruke: 297
29.1.2011 19:10:42   
tekja

meni je vodila trudnocu do pocetka 9. mjeseca, na zadnjem pregledu kod nje kaze beba se ne razvija normalno, zaostaje, nije ni porasla ni dobila na tezini zadnjih mjeseca dana...ja i MM sokirani pitamo pa sta je, kako to, sve dosada bilo ok, kaze pa idite vi fino kuci i ne sekirajte se...doslovno...user posted image ..odmah sam potrazila prof. Jadranku, ona ustanovila pocetak preeklampsije, vodila trudnocu do kraja, dala terapiju, propisala neslanu ishranu itd...tvojoj snajkici zelim da se sto prije oporavi i vrati svojoj djeciciuser posted image ...

< Poruku je uredio tekja -- 29.1.2011 19:11:43 >

Jul 20th

...just because it burns
doesn't mean you're gonna die
you gotta get up and try try try!

Neposredna veza do poruke: 298
29.1.2011 23:39:52   
RICI
zna li ko informaciju o tome kad se prof jadranka vraca na posao koliko sam obavjestena sad je na bolovanju, a meni se termin priblizava, ne znam sta se desava sa prof jadrankom ccccc

Samo nam je ljubav potrebna.........

Prvorodjeni mamin zivot
14.03.2002. godine
Drugorodjena mamina srecica
06.04.2011. godine

(odgovor članu tekja)
Neposredna veza do poruke: 299
30.1.2011 15:13:55   
Lara83
IZVORNA PORUKA: RICI

zna li ko informaciju o tome kad se prof jadranka vraca na posao koliko sam obavjestena sad je na bolovanju, a meni se termin priblizava, ne znam sta se desava sa prof jadrankom ccccc

moja prijateljica je jucer kod nje bila privatno na pregledu, tako da ce vjerovatno ubrzo na posao jer ne bih rekla da je na ''bolovanju''....

(odgovor članu RICI)
Neposredna veza do poruke: 300
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *