Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Kako odviknuti bebu od nocnog obroka? Nav... 24.1.2011 22:51:28
teacher75
mi se vec odavno ne budimo tokom noci, ima sigurno mjesec dana ubrzo nakon prestanka dojenja prestala se i buditi. u pocetku se budila pa bi je zavarala cucom i ona bi nastavila ali sada se nekada uopce ne budi a nekada malo zaplace i sama nastavi... ne pamtim kad sam morala ustati iz kreveta, zaspi navecer izmedju 8 i 9 i probudi se izmedju pola 8 i pola 9
RE: Kako odviknuti bebu od nocnog obroka? Nav... 24.1.2011 23:48:47
N_N
Ja sam stvarno očajna B se trenutno igra sa mm, jedva sam ga odlijepila od sebe.
Eh ovako, kad se probudi plače, plače bez prestanka cca 10 min. Kad se smiri popije malo čaja ili vode ili soka. I tako čitavu noć, svakih 1, 1,5, 2 ili u najboljem slučaju 3h (što je jakoooo rijetko)! Budi se najmanje 5x a najviše čak i po 10, 12x Mislila sam da je flaša krivac pa sam pokušala izbaciti flašicu tokom noći ali to je prosto nemoguće. On je spreman derati se i po 1h bez prestanka dok ne bude mokar do gole kože i ja odustajem i dajem mu flašu. Tokom noći uspavljuje se na taj način što mi gura prstiće u oči, nos, čupa me za kosu isl. mm je pokušao par puta da on provede noć sa njim ali i to je nemoguća misija Dok se ja ne pojavim i ne legnem kraj njega, mir u kući, a i šire, niko neće dočekati! Spavao je i kod roditelja mm-a bez večih poteškoća. I kod njih se budi ali ne histeriše, ne plače, pogleda gdje je, napije se i nastavi spavati. Sve moguće metode su isprobane i niti jedna ne pali!!!! Čini mi se da bi mi bilo utješno da neko napiše da ima sličan problem (osim doublemum ) jer nikako mi više nije normalno da se dijete od skoro 20 mjeseci toliko puta budi tokom noći..... Doslovno od min. 5x pa do 12x!!!!!
RE: Kako odviknuti bebu od nocnog obroka? Nav... 25.1.2011 0:17:50
Mya_81 RR
Uh, nakon toliko vremena ni meni to baš nije normalno. Preseli ga na spavanje kod roditelja tm Šalu na stranu, to što je kod njih spavao ok, mislim bez tog histeriziranja, a kod tebe to radi, očito znači nešto...lopov mali zna da mamu može zezati...
RE: Kako odviknuti bebu od nocnog obroka? Nav... 25.1.2011 0:18:50
teacher75
IZVORNA PORUKA: N_N
Ja sam stvarno očajna B se trenutno igra sa mm, jedva sam ga odlijepila od sebe.
Eh ovako, kad se probudi plače, plače bez prestanka cca 10 min. Kad se smiri popije malo čaja ili vode ili soka. I tako čitavu noć, svakih 1, 1,5, 2 ili u najboljem slučaju 3h (što je jakoooo rijetko)! Budi se najmanje 5x a najviše čak i po 10, 12x Mislila sam da je flaša krivac pa sam pokušala izbaciti flašicu tokom noći ali to je prosto nemoguće. On je spreman derati se i po 1h bez prestanka dok ne bude mokar do gole kože i ja odustajem i dajem mu flašu. Tokom noći uspavljuje se na taj način što mi gura prstiće u oči, nos, čupa me za kosu isl. mm je pokušao par puta da on provede noć sa njim ali i to je nemoguća misija Dok se ja ne pojavim i ne legnem kraj njega, mir u kući, a i šire, niko neće dočekati! Spavao je i kod roditelja mm-a bez večih poteškoća. I kod njih se budi ali ne histeriše, ne plače, pogleda gdje je, napije se i nastavi spavati. Sve moguće metode su isprobane i niti jedna ne pali!!!! Čini mi se da bi mi bilo utješno da neko napiše da ima sličan problem (osim doublemum ) jer nikako mi više nije normalno da se dijete od skoro 20 mjeseci toliko puta budi tokom noći..... Doslovno od min. 5x pa do 12x!!!!!
ja bih ga pustila da histerise 2-3 noci i poslije bi se smirio jer bi skontao da to ne pali, mali lopov
RE: Kako odviknuti bebu od nocnog obroka? Nav... 25.1.2011 10:00:53
R&T@
Uh, draga, bas ti nije lahko...
Ali moras to rijesiti i zbog sebe i zbog njega. Razboljet ces se, pa onda neces moci i kad budes htjela ustati.
Moja R. je nenormalno ljuta, to svi kazu. I sve mora biti po njenom. Ali ja sam eksperimentisala sve dok nije prespavala noc bez hrane i izlazaka iz krevetica.
Evo ti nekoliko prijedloga: -ako je upaljeno svjetlo ugasi ga (i obrnuto) -stavi svoju spavacicu pored njega (mozda "trazi" tvoj miris) -stavi flasicu pored njegovog jastuka (mozda se sam napije) -pokusaj ga uspavati bez ljuljanja (ukljuci neku njemu dragu igracku, neka mu bude u narucju) - angazuj svoju djevojcicu (neka spavaju zajedno)...
Ako za dan dva nista ne upali, a ti budi ljuta. Neces biti ni prva ni posljednja, a niti manje majka ako on preplace noc. I bas te briga za ostale ukucane i cijelu ulicu, TI SI NAJVAZNIJA.
RE: Kako odviknuti bebu od nocnog obroka? Nav... 25.1.2011 10:06:27
N_N
IZVORNA PORUKA: tajra
Evo ti nekoliko prijedloga: -ako je upaljeno svjetlo ugasi ga (i obrnuto) -stavi svoju spavacicu pored njega (mozda "trazi" tvoj miris) -stavi flasicu pored njegovog jastuka (mozda se sam napije) -pokusaj ga uspavati bez ljuljanja (ukljuci neku njemu dragu igracku, neka mu bude u narucju) - angazuj svoju djevojcicu (neka spavaju zajedno)...
Hvala ti! Draga tajra sve isprobano......
- svjetlo nije upaljeno ali jeste TV na koji BTW ne obraća pažnju - stavljala sam i svoju pidžamu - ne pali! Jer on mene "čopa" (oči, nos, kosu....) - stavim flašicu i napije se sam ali mora mene dirati dok pije - ne uspavljujem ga ljuljajući odavno, legnem pored njega dok ne zaspi. Sinoć je plakao bez prestanka pa sam ga ljuljala da se smiri, inače ne. - S inače spava u istoj sobi i pokušali smo da skupa spavaju ali ni to ne pali Najviše mi je nje žao, ne može dijete od njega da se naspava.
Jedino još da ga pustim da noćima plače ali me strah......jer se stvarno sekira, bude sav mokar moram mu fenom sušiti kosu nakon 15 min. plakanja, bojim se da se ne razboli......
RE: Kako odviknuti bebu od nocnog obroka? Nav... 25.1.2011 10:27:56
N_N
Spava sa oboje, sa nanom i dedom. Aiiiiiii e baš je i tvoja zeznuta , trebali bi mi njih dvoje spojiti, klin se klinom izbija
Ma ne znam mila više šta da radim, stvarno nisam tip žene koja na svaku kuka, tolerantna sam i imam debeli sloj kože kad su djeca u pitanju, stalno sebe tješim da će proći, i hoće, znam ali baš sam preumorna Jedva sam čekala da osvane da se spremimo i da idem na posao. Znam, možda ružno zvuči ali na poslu odmorim od njega.
RE: Kako odviknuti bebu od nocnog obroka? Nav... 25.1.2011 10:36:46
ivanak
Meni paula se budi jedan put noću i onda je stavim na sisu inače bi se dernjavila do jutra. A budi se od 4 do 7h max, u tom periodu. Ona ima 6 mjeseci, mislim da joj izbacim taj noćni podoj, ali žo mi Antonia da se ne probudi. BTW, ja njoj još nisam počela davati krutu hranu, jer jadna nema zubića pa ne znam kako će to i jest. Ali smiksano na glatko bi joj davala.
Moja N-N ne znam šta da ti kažem, ja bi njega ostavila da plače. Mala spava u drugoj sobi ili? Pa će smanjiti to... Od muke i jada će zaspat. Mislim da si ga neću reći krivo naučila, ali falila što on tebe mora čopati da bi zaspao. Trebala si mu dati neku igračku, nešto... Njemu ništa gore, ni ti bolje neće biti ako tebe čopa. Njemu je najbitnije da dobije što hoće.
RE: Kako odviknuti bebu od nocnog obroka? Nav... 25.1.2011 10:41:08
Lalana
N_N nema druge nego da ga zaista pustis da place, odustat ce prije ili kasnije, jer tako se svi patite, svaka ti cast pa uspijes tako nenaspavana otici na posao. Jednostavno odluci da mu nema druge i smorit ce se makar nakon 3 noci. Druga stvar kad je dijete bolesno, ali ako je sve ok, a on ti tako pravi, smiluj se i sebi i njemu, a i starijoj curici i muzu, jer kad ste tako svi nenaspavani, to postane tegobno.
RE: Kako odviknuti bebu od nocnog obroka? Nav... 25.1.2011 10:43:46
faris06
IZVORNA PORUKA: teacher75
mi se vec odavno ne budimo tokom noci, ima sigurno mjesec dana ubrzo nakon prestanka dojenja prestala se i buditi. u pocetku se budila pa bi je zavarala cucom i ona bi nastavila ali sada se nekada uopce ne budi a nekada malo zaplace i sama nastavi... ne pamtim kad sam morala ustati iz kreveta, zaspi navecer izmedju 8 i 9 i probudi se izmedju pola 8 i pola 9
Ovako je meni bilo sa prvim djetetom, a sad mi se sa ovom malom smizlom cini kao nemoguca misija. Moja Hena se i dalje budi vise puta tokom noci. Dok je dojila to je bilo cesto ali ne vise od 3-4 x, a sad pa nekad prestanem da brojim. Sve sam isprobala.Od upaljenog svjetla, TV-a, da spava sama, pustila je jednu noc da place. Plakala d 2-4h ujutro i nije prestala sekunde, kad sam usla u sobu, ona mokra kao da sam je okupala. Ona navecer probudi se, zaplace , ali se brzo smiri .Ili popije malo vode, ili je malo uzmem, nekad samo pomilujem. E sad posto sam ja na rubu nervnog sloma, sad spava pola noci u svom kreveticu, pa je onda u neka doba premjestim kod sebe , jer mi je tako lakse, bar ne ustajem. Nekad mi se cini da ja nikako ne spavam. E kad navecer nisam kuci i tati se budi isto kao i meni. Valjda tako dijete, ifriz !
RE: Kako odviknuti bebu od nocnog obroka? Nav... 25.1.2011 10:44:33
R&T@
Jadna bi ta kuca bila s njih dvoje Mene moja doslovno polomi, i meni je posao odmor. Tamo niko ne vristi po 10 minuta jer ne moze ponijeti 5 lutki odjednom ili cijeli keks ne moze stati u usta
Stvarno ne kontam zasto se tvoj B. tako cesto budi. Kontam da tebe trazi, ali zasto se uopste probudi 10 puta.
Da mu nije vruce?
RE: Kako odviknuti bebu od nocnog obroka? Nav... 25.1.2011 10:47:47
faris06
Ja sam isto primijetila da se moja smizla cesce budi kad je toplo. Nedavno smo bili na godisnjem i u sobi u kojoj smo spavali nije bilo centralno nego pec koja se lozi. Naravno vatra se ugasila i bilo je hladno tokom noci. Budila se, ali manje. E sad i ja sam u spavacoj zavrnula radijator , ali bez efekta.
RE: Kako odviknuti bebu od nocnog obroka? Nav... 25.1.2011 10:49:31
N_N
Hvala vam za odgovore..... dadada, večera on fino, gladan nije sigurno. ivanak, ma nikoga nije učio na čopanje i za tu bliskost i spavanje skupa je krivo dojenje..... lalana, puštali smo ga da plače i on plače u kontinuitetu skoro 1h, umori se, zaspe i nakon 10 min. se budi i nastavi gdje je stao! Ma užas!!!!!
RE: Kako odviknuti bebu od nocnog obroka? Nav... 25.1.2011 10:49:33
bebacha
sad se ja zabrinu pravo.moj Alen je stvarno beba za pozelit al je velika maza i previse vezan za mene,ja njega ne ljuljam vec se uspavljaje kraj mene al mora me ili drzat za ruku ili cupa kosa.isto je tako i kad jede,ostat cu celava.ako je malo nervozan samo place,kad ga ja umem odma usuti.sad me bas strah.i ono najvaznije,od 10 noci jednu spava u kreveticu.samo hoce kod mene,kad ga prebacim u krevetic budi se nakon 5-minuta i tako stalno.i takav je od rodenja
RE: Kako odviknuti bebu od nocnog obroka? Nav... 25.1.2011 11:03:03
N_N
IZVORNA PORUKA: dadada
ja sam ubjedjena da je on tebe zeljan
Ovo misli i moja svekrva i da se jadan boji da mu ne pobjegnem.... Svi zubi, osim petica su tu. Nije mu ni vruče ni hladno , ne boli ga ništa, pelenu mu mijanjam 2x tokom noći, jer od tih silnih buđenja i flašice često pi-pi. Ma on je sinoć bio oduševljen što sam ja njega uzela i igrala se sa njim od ponoći do 2 sve me ljubio. Po danu spava jednom, cca 2h.