|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  18 19 [20] 21 22   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Kako odviknuti bebu od nocnog obroka? Nav...
4.1.2011 12:35:41   
Majčica
IZVORNA PORUKA: ena23

da sumiram: izbaciti uspavljivanje sa sikom kako god mozes... jer, to sam negdje procitala, beba kako zaspi tako zeli i tokom nocnih intervala budjenja da bude ponovo uspavana...

Ovo sto posto! Imam rodicu cijem sinu je 3 godine i ona ga i sad uspavljiva ljuljanjem na nogama, sad malac po noci nekad ustane u wc i nakon toga kaze "mama, haj me ljuljaj da zaspem."user posted image

T. 2008.
H. 2012.

(odgovor članu ena23)
Neposredna veza do poruke: 476
4.1.2011 12:38:17   
anidla
mi nemamo problem sa uspavljivanjem, legnem pored njega i on se vrsti i vrti dok ne zaspe, nekad kad hocu da ubrzam proces uspavljivanja stavim ga na noge (ako negdje zurim)...

ali nama je problem flasica po noci...budi se 2-3 puta...

sinoc je prvi put budio se samo jednom i to u 4 ujutro, pojeo flasicu, zakasljao se i povratio, spavali smo do 8....da hoce ovako ostati, ali cisto sumnjam, sinoc smo bili u igraoni, kasnije je zaspao i umorio se pa tome pripisujem samo jedno budjenje...

njemu je 14 mjeseci za par dana

You may only be a person in this world, but for someone, you are the world ¦ ¦ ¦

09.11.2009 :) Noa

07.01. prohodali :)

(odgovor članu Majčica)
Neposredna veza do poruke: 477
4.1.2011 12:38:29   
ena23
IZVORNA PORUKA: SailorMoon

Sorry ali fakat mi nije jasno zasto ima potrebe bebu od 17 mjeseci i vise dojiti??? Mislim da je to potpuno bezpotrebno. Jer je to dug period i zato se bebe tesko odvikavaju. Moja bebe se sad sa 2 jeseca samo jednom po noci budi. I to je sve...

pa sto tebe onda briga ko koliko dugo svoju bebu doji? ako si ti sretna sa svojom situacijom- odlicno, zasto imas potrebu mjesat se drugima u njihovu?
ovo pitam samo zato sto si u par navrata i na nekoliko tema, nicim izazvana, komentarisala kako bebe ne treba dugo dojiti iako to uopste nije bila tema rasprave, kao sto nije ni sada...

Onaj ko hoce- naci ce nacin, onaj ko nece - naci ce izgovor.

lav prvi- 22.08.2009.
lav drugi- 06.08.2011.

(odgovor članu SailorMoon)
Neposredna veza do poruke: 478
4.1.2011 12:54:14   
vjestica

Sorry ali fakat mi nije jasno zasto ima potrebe bebu od 17 mjeseci i vise dojiti??? Mislim da je to potpuno bezpotrebno. Jer je to dug period i zato se bebe tesko odvikavaju. Moja bebe se sad sa 2 jeseca samo jednom po noci budi. I to je sve...

jest OT, ali da ti odgovorim, jer i ja planiram dojiti bebu što  duže
-preporuka WHO je dojenje 2 g, a može i duže
-blagodeti dojenja su ja mislim svima jasne i nema potrebe da ih ponavljam
-meni je bespotrebno, pored mog mlijeka, davati bilo koje vještačko ili kravlje mlijeko

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

(odgovor članu SailorMoon)
Neposredna veza do poruke: 479
4.1.2011 13:53:22   
leona81
sinoc se probudila samo jednom hvala Boguuser posted image  i mi namjeravamo dojiti sto duze ako dotad ne poludim:)

29.04.2013-29.10.2013...184 days
For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 480
4.1.2011 14:00:19   
scarlett
leona draga, kad smo izdržale onakav početak, nećemo ni sada poludjet (vjerovatnouser posted image )

"Ne hodaj po zemlji nadmeno, jer zemlju ne možeš probiti ni planine u visini dostići."

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 481
4.1.2011 14:00:34   
anidla
IZVORNA PORUKA: leona81

sinoc se probudila samo jednom hvala Boguuser posted image  i mi namjeravamo dojiti sto duze ako dotad ne poludim:)

eto, istu noc su se budli samo jednom user posted image ja imam osjecaj da je ovo samo sinoc kod nas...vidjet cemo sta ce veceras biti....

You may only be a person in this world, but for someone, you are the world ¦ ¦ ¦

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 482
4.1.2011 14:31:37   
scarlett
Držimo vam fige da tako aBd i ostane, ili makar približno tako user posted image
Anidla imaš PP od mene

"Ne hodaj po zemlji nadmeno, jer zemlju ne možeš probiti ni planine u visini dostići."

(odgovor članu anidla)
Neposredna veza do poruke: 483
4.1.2011 15:49:33   
malena sharena
16 mjeseci i tri, cetiri budjenja po noci. Ja sam vec luda.

Ne znas ti majko, kako je dijete roditi

(odgovor članu scarlett)
Neposredna veza do poruke: 484
4.1.2011 16:01:27   
jasmin

IZVORNA PORUKA: vjestica

jest OT, ali da ti odgovorim, jer i ja planiram dojiti bebu što  duže
-preporuka WHO je dojenje 2 g, a može i duže
-blagodeti dojenja su ja mislim svima jasne i nema potrebe da ih ponavljam
-meni je bespotrebno, pored mog mlijeka, davati bilo koje vještačko ili kravlje mlijeko

Potpisujem! Zasto ne dojiti bebu do 2 god preporucenog dojenja? Pogotovo kada znamo sve moguce blagodati dojenog djeteta. Izuzimam majke koje nisu u stanju da doje,ali one koje mogu,ne vidim razloga zasto bi taj neizmjerno dragocjen obrok uskratile svom djetetu?!

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 485
4.1.2011 16:02:49   
muby
IZVORNA PORUKA: malena sharena

16 mjeseci i tri, cetiri budjenja po noci. Ja sam vec luda.

isto, ali ja nisam jos luda nekako sam navikla :)
zapravo ako su samo 3,4 budjenja to je dobra noc

< Poruku je uredio muby -- 4.1.2011 16:03:19 >

(odgovor članu malena sharena)
Neposredna veza do poruke: 486
4.1.2011 16:07:26   
malena sharena
I meni je to dobra noc. Iskreno, mene vise umori dnevno dojenje zato sto cim sjednem on zadize majicu. Krenula su mu cetiri zuba istovremeno me cucla non stop.

(odgovor članu muby)
Neposredna veza do poruke: 487
4.1.2011 16:12:47   
muby
Ma ja sam jednostavno tako prihvatila i ne razmisljam puno o tome. Sad kad je bio bolestan nije htjeo jesti samo dojiti, tako da sam zahvalna Bogu sto jos doji i nije mi mrsko biti budna i cijelu noc samo da mi pile nije gladno.

Neposredna veza do poruke: 488
4.1.2011 16:40:25   
malena sharena
Naravno. Mami nista nije mrsko, ali da je tesko - jeste user posted image .

(odgovor članu muby)
Neposredna veza do poruke: 489
4.1.2011 16:55:53   
ivanam28
da i ja nesto napisemuser posted image ja i dalje dojim i dojit cu koliko god to budem mogla iako me iscrpljuje nevjerovatno. malenom ce sljedece sedmice godina i ponosna sam na sebe jer sam pored mastitisa i problema uspjela dijete ovoliko dugo dojiti i to vec 8 mjeseci samo na jednu dojku. da drage moje,kada se mastitis pojavio desna dojka mi je bila skroz upaljena sve zlijezde zacepljene i ja sam forsirala ovu lijevu koliko sam mogla i u njoj ima mlijeka za jos dvoje djece. jedino sta je meni problem sto nece da zaspe ako nije na siki sto mene smori jer bez mene ne moze zaspati.i silno budjenje nocu..uhhhh malo sisa ma minuticu i prestane i tako po desetak puta..ali sve za mog andjela a ja cu lako..

Nas mali princ Filip Noa dosao na svijet 13.01.2010
Prva dva zubica dobio sa 3,5 mjeseca sada ih ima 8:))
06.01.2011 maleni andjelak PROHODAO:))))))

Neposredna veza do poruke: 490
4.1.2011 22:05:28   
scarlett
ivanam28 user posted image , dobrodošla u klub neispavanih mamauser posted image

(odgovor članu ivanam28)
Neposredna veza do poruke: 491
4.1.2011 23:00:19   
N_N
Ja sam se definitivno pomirila sa činjenicom da on ima takav, ako ga mogu nazvati, san. I mogu vam reći da mi je lakše (kako sa se pomirila user posted image ). Pa miša mu, nešto kontam, valjda će sa 3 godine prespavati noć! Ha, pa ja. Šta je to, još 1,5 godina user posted image , izdrž'o je Mujo i gore user posted image

I nogom u guzicu je korak naprijed!

(odgovor članu scarlett)
Neposredna veza do poruke: 492
4.1.2011 23:35:13   
mamine oci

IZVORNA PORUKA: scarlett

ivanam28 user posted image , dobrodošla u klub neispavanih mamauser posted image

moj mandat izgleda najduze trajeuser posted image

Haris 28.10.1999
Fatih 25.01.2008
Iman 13.01.2013

(odgovor članu scarlett)
Neposredna veza do poruke: 493
5.1.2011 9:28:53   
Anoniman
Da se i mi pridruzimo user posted image . Otprilike minimum tri budjenja imamo, s tim da moje dijete ne doji, nece flasicu vec ustani, napravi obrok uzmi kasiku i nahrani user posted image . Prije sam svako budjenje hranila, a zadnjim jesec dana nedam jer znam da nije gladna, tako da dva budjenja nekako prodjemo sa bar gutljaja caja ili soka, a trece budjenje jedan obilniji obrok user posted image . Ja sam nekako na to budjenje navikla, ali nikako da naviknem da je mom djetetu dosta da spava do pet, pola sest ujutru, da joj je tada konacno budjenje, e sa tim ne mogu nikako da se pomirimuser posted image user posted image

(odgovor članu mamine oci)
  Neposredna veza do poruke: 494
5.1.2011 9:47:43   
rose
moja princezica nakon sto je konacno stavim da spava sto nekad zna biti i oko pola 12, budi se nekih 5-6 sati kasnije...onda nakon hranjenja odspava mozda jos sat dva prije pravog budjenja...njoj nema jos ni 2 mjeseca ali ako ostane ovako ja cu biti sretna jer meni valja na posao vec u martu user posted image

13.11.2010. u 04.35, docekali nasu princezu, nas ponos i srecu najvecu :)))

18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))

(odgovor članu Majčica)
Neposredna veza do poruke: 495
5.1.2011 9:50:13   
anidla
i sinoc smo e budili samo jednom, znaci druga noc za redom,masanla user posted image user posted image user posted image kuc kuc o drvo user posted image

uzasno kasljemo citavu noc, evo nervozan je uzas jedan user posted image samo bi da se nosi user posted image inace ne voli to nikako....

budio se oko 3 jutros, popio 150 ml ad i nastavio jutros do pola 8

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 496
5.1.2011 10:10:56   
leona81
budili se 2 puta, jednom sama od sebe a drugi put je probudila buka vani pa je jela i nastavila do sad spavati...idemo leci oko 12 sto je veeliki napredak, prije smo isli spavati oko3, 4 ujutruuser posted image

29.04.2013-29.10.2013...184 days
For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...

(odgovor članu anidla)
Neposredna veza do poruke: 497
24.1.2011 20:39:14   
anidla
sinoc prespavali citavu noc user posted image bez budjenja user posted image

probudio se u 6  jutros tek da jede i nastavio do 8 jutros user posted image

napokon user posted image

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 498
24.1.2011 21:13:08   
de_de
Leona i Anidla, kako ste uspjele reducirat nocne obroke. Keni je 14 mjeseci, a i dalje po noci doji 2-3 puta.
Pa mogu vam reci da ja vise i ne osjecam umor. Od nespavanja sam imala uzasne glavobolje, al sad su prosle.

Keno mamino zlato
22.11.2009.

(odgovor članu anidla)
Neposredna veza do poruke: 499
24.1.2011 21:17:39   
anidla
IZVORNA PORUKA: de_de

Leona i Anidla, kako ste uspjele reducirat nocne obroke. Keni je 14 mjeseci, a i dalje po noci doji 2-3 puta.
Pa mogu vam reci da ja vise i ne osjecam umor. Od nespavanja sam imala uzasne glavobolje, al sad su prosle.

iskreno, samo od sebe...imam osjecaj kako je prohodao, da je vise aktivan i vise se umori tokom dana....smanjio je spavanje po danu (takodjer samo od sebe), odspava dnevno u prosjeku dva sata u komadu (nekad vise, nekad manje)....i to je sve.....

praktikujemo da ga uspavamo oko 20:00-20:30...

ali da sam ja nesto na to utjecala, mislim da nisam....

(odgovor članu de_de)
Neposredna veza do poruke: 500
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  18 19 [20] 21 22   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  18 19 [20] 21 22   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *