Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
ima li netko ovakav pretis ja ga imam vec gotovo 3 godine a nikada ga nisam upotrijebila jer neznam a i strah me je
pomagajte
Ja ovakav dobila na poklon(zar nije solingen ) 7L! Kuham sve živo u nj! Pitaj šta te interesuje!
ma da solingen !!!
pa neznam ni sta bih te pitala kad neznam mnista oko njega raditi!!!! npr.cemu sluze ona 2 PIPKA ili sta vec na poklopcu strah me je da ni ne eksplodira
< Poruku je uredio seka87 -- 20.11.2010 15:19:41 >
_____________________________
nase malo zlato Lamija rodjena 1.10.2009. 3.200kg i 51cm
Mya, pa ima li ventil i onaj pipak sto se podigne kad prosisti, e treba da se spusti i cula bi tad klik ako si blizu pretisa,joj, e fakat si me zadeverala s tim tvojim kuhanjem
ima li netko ovakav pretis ja ga imam vec gotovo 3 godine a nikada ga nisam upotrijebila jer neznam a i strah me je
pomagajte
Ja ovakav dobila na poklon(zar nije solingen ) 7L! Kuham sve živo u nj! Pitaj šta te interesuje!
ma da solingen !!!
pa neznam ni sta bih te pitala kad neznam mnista oko njega raditi!!!! npr.cemu sluze ona 2 PIPKA ili sta vec na poklopcu strah me je da ni ne eksplodira
to su ventili...ako se jedan zacepi...ima sigurnosni...to je ovaj drugi...ma nemas se razloga bojati...kada potrpas u njega sta vec kuhas....zatvoris ga...nakon jedno 10 min.-15 min na vatri (plinu) bi trebao poceti sistati...ako ne prosisti ugasi...podignes malo taj ventil da izadje pritisak tj.zrak...to je to
U jednoj kulinarskoj emisiji sam gledala da je voditeljica(kuharica) rekla da se pretis samo skine s ringle kada je gotovo s kuhanjem i pusti da se sam ohladi-tako nemate problema ni s čim! Ja ga tako ostavim par minuta , a onda podignem onaj ventil da ispustim preostalu paru i gotovo!
_____________________________
Čim želja prestane biti želja, čim minu čežnja, ni slasti više nema!
Joj, sad sam fakat u strahu....krenula ga otvarati i onda stanem...bukvalno sam se sva preznojila.
Nije pištalo ništa. Cijelo vrijeme sam neki hepek na njemu držala na 1 i kuhala na laganoj vatri. Nisam čekala da zapišti pa da smanjim vatru.
Nakon pola sata sam ga skinula sa šporeta i eto još uvijek tako stoji poklopljen, već više od 2 sata.
pa mija draga...nije ti se to garant ni skuhalo a ako vec dva sata stoji mozes sigurno otvoriti
ima li ti mama preis...neka ti ona pokaze kako da rukujes...ne znam kako da ti to ovako objasnim
stavis recimo grah...uspes vode...malo vise od pola pretisa (naravno da zavisi koliku kolicinu kuhas) ako samo malo graha kuhas onda je dovoljno i pola pretisa vode...zatvoris i stavis na najjacu vatru...nakon jedno 15 min. on ce poceti da sisti...kada to sistanje postane glasno onda ga smanjis na umjerenu vatru i tako pustis da sisti 30-40 min...nakon toga ugasis i pustis da prestane sistati...nakon sto prestane sistati, mozes provjeriti ad li je izasao sav pritisak tako sto podignes malo ventil...ako izlazi jos pare kada podignes ventil drzi ga dok sva ne izadje...nakon toga otvoris pretis...i to je to...a ako se nije dovoljno skuhalo...opet ga zatvoris i sve ispocetka...jos par minuta...vi ste od ovog pretisa napravile cudo
< Poruku je uredio dadada -- 20.11.2010 16:35:23 >
ima li netko ovakav pretis ja ga imam vec gotovo 3 godine a nikada ga nisam upotrijebila jer neznam a i strah me je
pomagajte
Ja imam ovakav i jedino nisam zadovoljna načinom otvaranja i skidanja poklopca. Brate, puno je lakše kad je ono "vanjsko" otvaranje, nego kad nema ni ručku koja bi ostala hladna, a i još ga moraš povući da ga izvučeš i otklopiš. I još nisam zadovoljna veličinom, hoću još veći pretis, džinovski, pa ako negdje ima, javite (ne jedemo mi puno, nego se uvijek trudim dio zalediti za tatu, pa mu nosim kuhanije kad krenemo - eto zato mi treba). A u njemu sinoć saft-dinstano meso za 20 min gotovo . Usput se riža skuhala pored i za 20 min super ručak, a ostatak večeri sa bebicom. Napomena, samo pazi da ne staviš nikada više od 2/3 vode i hrane u njega, jer ti može početi izlaziti na rubove kada prošišti.
_____________________________
Ema, kokola i sreća najveća, 15.10.2008. Timur, radost mamina, 9.10.2011.
Ti Dadada, napisa onda smanji i ja odmah smanjila tako da sigurno supa nije ni porvrila. Idući put ču čekati da prošišti pa ću smanjiti.
Joj, koliko muke, ali nadam se da ćemo se moj najbolji prijatelji u kuhinji i ja brzo sprijateljiti
Samo polako, kad se navikneš, istresat ćeš iz njega hranu u šerpe da možeš novo kuhati u njemu . Ja sam ga imala godinama prije nego što sam rodila i nikad ga nisam koristila jer baš volimo i MM i ja kuhati. E sad uživamo u nekim drugim stvarima malo više, pa smo ga izvukli iz ostave i ne vraćam ga dok Ema ne ode na fakultet .
_____________________________
Ema, kokola i sreća najveća, 15.10.2008. Timur, radost mamina, 9.10.2011.
ima li netko ovakav pretis ja ga imam vec gotovo 3 godine a nikada ga nisam upotrijebila jer neznam a i strah me je
pomagajte
Eh ovakav je i kod mene ali ja samo tuzno gledam u njega jednom ga upotrijebila i mislila da smo se sprijateljili ali nismo nemam ja petlju biti jaran s njim .Stvarno bez zeze ja se bojim pretisa,nekad bih htjela nesto skuhati u njemu ali nema sanse podjem i ostavim ccc to se samo meni moze desiti.
Nemojte zezat, ja sam svoj isti ovakav iskoristila maksimalno, kuhala sam 6 godina u njemu sve dok nije poceo da pusta paru sa strane tj. na rubovima poklopca, a kupila ga na pijaci tada. Sad sam uzela kvalitetniji, pa se nadam da ce penziju "doziviti"
ima li netko ovakav pretis ja ga imam vec gotovo 3 godine a nikada ga nisam upotrijebila jer neznam a i strah me je
pomagajte
Ja imam ovakav, super je, toliko sam navikla da kuham u njemu, čini mi se da ne bih znala ništa skuhat u običnoj šerpi. Jest da mi je jedne prilike svo meso, luk i ostalo visilo na plafonu , u sred zime se moralo krečit. Ali ja sam bila kriva, stavila na ga na extra jaku temperaturu, žurila žena I poslije toga, još uvijek ga koristim, smanjim vatru i nema problema
U jednoj kulinarskoj emisiji sam gledala da je voditeljica(kuharica) rekla da se pretis samo skine s ringle kada je gotovo s kuhanjem i pusti da se sam ohladi-tako nemate problema ni s čim! Ja ga tako ostavim par minuta , a onda podignem onaj ventil da ispustim preostalu paru i gotovo!
Također, samo ostavim da prestane šišitati i onda polako dižem ventil dok sva para ne izadje, mada je najbolje ostaviti jedno sat-dva da sam ispuse, tad je jelo ukusnije
Ja moram nesto pitati,joj unistit ce me pretis je li u redu ako prilikom sistanja pocne mijenjati zvuk nadam se da kontate sta pitam,evo ga na sporetu sisti samo nekad malo glasnije nekad tise,ja sam prepadnuta i uporna
ma pusti ga nek šišti , to je normalno nekad jače nekas slabije ( zavisi od strujnog napona)...u najgorem slučaju može samo eksplodirati...(čuj samo , ko će poslije čistiti)
dinaa, meni je samo jednom eksplodirao ali dovoljno da se pamtiiiii....nije ništa strašno...veći mi je problem bio očistiti kuhinju , a nisam baš pretjerano smotanaaaaaaa