Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
da u nedostatku vremena hladim ga kao i veselea a to je u stavri uvijek...ja kad uđem u kuhinju ne sjedam dok ne završim posao, nemama ja kad čekad da se on ohladi...ja njega fino ohladim.
da u nedostatku vremena hladim ga kao i veselea a to je u stavri uvijek...ja kad uđem u kuhinju ne sjedam dok ne završim posao, nemama ja kad čekad da se on ohladi...ja njega fino ohladim.
Ja Bogami pijem kahvu dok sisti i kuha...neka svako radi svoj posao.
_____________________________
Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima, postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći
Ma ja inace imam fobiju od pretisa i tek su me prije nekih godinu dana nagovorili da ga kupim. I stvarno je super stvar! Kod mene je taj neki ventil koji pomjeris malo i para izadje bas brzo... Doduse, prozor moram otvoriti jer se sev uzmirise, kao sto rece mila. I sada vidim to za vodu, pa se prepadoh da ne radim nesto pogresno. Ja jos uvijek ne smijem uci u kuhinju dok on radi
Moj prestis se ohladi za minutu nekad i brže, samo podesim na ispuštanje zraka i neki crveni kružić se spusti i mogu otvoriti, tako da je meni otvaranje u sred kuhanja sasvim često i normalno. Nema potrebe za vodom.... Btw, pretis je tefalov.
da u nedostatku vremena hladim ga kao i veselea a to je u stavri uvijek...ja kad uđem u kuhinju ne sjedam dok ne završim posao, nemama ja kad čekad da se on ohladi...ja njega fino ohladim.
Ja Bogami pijem kahvu dok sisti i kuha...neka svako radi svoj posao.
hahahha ima ti i ova mjesta al eto ja sve nešto žurim pa i sa pretisom
koliko ja znam nije nikako dobro to nasilno, a u to spada to hladjenje pod vodom, otvaranje...takav nacin moze dovesti do CI BUM...stvarate jos veci pritisak brzim hladjenjem...i nedo bog da se zastopa ventil, eto vam bombe...voljla bih da to neki fizicar sada objasni...a i koliko znam u svakom uputstvu pise da se to ne smije raditi
hvala Bogu , kupio ga gradonačelnik od 13e naknade
kod nas, na poslu, su imali prezentaciju pretis lonaca i posudja, ja sam se razboljela, majke mi, ma to je tehnologija citava na pretisu, ali je i cijena..uh..al, imam ga u piku, cim mi nalete kakve pare, kupujem ga, a da mi je jos 13.placu ali u svakom slucaju cu ga izmjeriti, da ne bih morala "na kant" da kuham grah..ha Vesela
_____________________________
...iskrica u oku, toplina u dodiru, sunce u osmijehu..čine da se osjećam sretnom, dušo mamina:) Odjednom je sve dobilo boje...
dadada ako nastavis o tome da pises ja cu svoj pretis spakovati u ostavu!!! Jedva su me nagovorili da ga kupim, a zaiste je super stvar. Spada u istu grupu sa perilicama sudja i vesa Ali nas los odnos potice jos iz mog djetinjstva. Sada se oboje trudimo da to ispravimo: ja sam pretisu dala jos jednu sansu, a on se trudi da svojim brzim i efikasnim radom to i opravda I kod mene je tefal i radim kao i ti Dinkice. Bas se prepadoh da mora biti hladan prije otvaranja. Znam da ne smije biti pare unutra i zapravo se i ne moze otvoriti dok se taj crveni pipak ne spusti.
koliko ja znam nije nikako dobro to nasilno, a u to spada to hladjenje pod vodom, otvaranje...takav nacin moze dovesti do CI BUM...stvarate jos veci pritisak brzim hladjenjem...i nedo bog da se zastopa ventil, eto vam bombe...voljla bih da to neki fizicar sada objasni...a i koliko znam u svakom uputstvu pise da se to ne smije raditi
ja isto ovo postujem, mada nisam fizicar-tehnolog, moj se hladi prirodnim putem, kao i sve ostalo, ne naglo, ne
_____________________________
...iskrica u oku, toplina u dodiru, sunce u osmijehu..čine da se osjećam sretnom, dušo mamina:) Odjednom je sve dobilo boje...
koliko ja znam nije nikako dobro to nasilno, a u to spada to hladjenje pod vodom, otvaranje...takav nacin moze dovesti do CI BUM...stvarate jos veci pritisak brzim hladjenjem...i nedo bog da se zastopa ventil, eto vam bombe...voljla bih da to neki fizicar sada objasni...a i koliko znam u svakom uputstvu pise da se to ne smije raditi
Iz istog razloga, ja ne hladim...U biti pretis spada u Opremu pod pritiskom...Tako think pink!
_____________________________
Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima, postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći
dadada ako nastavis o tome da pises ja cu svoj pretis spakovati u ostavu!!! Jedva su me nagovorili da ga kupim, a zaiste je super stvar. Spada u istu grupu sa perilicama sudja i vesa Ali nas los odnos potice jos iz mog djetinjstva. Sada se oboje trudimo da to ispravimo: ja sam pretisu dala jos jednu sansu, a on se trudi da svojim brzim i efikasnim radom to i opravda I kod mene je tefal i radim kao i ti Dinkice. Bas se prepadoh da mora biti hladan prije otvaranja. Znam da ne smije biti pare unutra i zapravo se i ne moze otvoriti dok se taj crveni pipak ne spusti.
ma nemas se cega bojati...ja od kako znam za sebe mi kuhamo u pretisu od leso mesa, graha, krompira, kalje, lonaca etc.-a...a evo i sad sam nasla uputstvo za tefalov...ovo sto sam ja napisala je mit ....moze se hladiti pod vodom...moja mama me dzaba isprepadala...vjerovatno da joj kuhinja ne bi otisla od prevelike pare...suplja
Ja moj ekspres baš koristim i bude mi baš brzo i super skuhano. Malo mi je neobičan strah od ekspres lonca, moja ga mama koristi od kad znam za sebe, ona sve kuha u njemu- sem mlijeka. Ispustim mu paru iznesem ga na terasu i podignem ventil. Nisam vidjela da ga moja mama hladila niti ga ja hladim. I obavezno poklopac dobro operem, ventile pod vrelu vodu da mi se ne zapeku. Misli da je nekad hanabanana pisala da je sarme kuhala u njemu to još nisam probala al nikad nije kasno
_____________________________
Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......
Ja moj ekspres baš koristim i bude mi baš brzo i super skuhano. Malo mi je neobičan strah od ekspres lonca, moja ga mama koristi od kad znam za sebe, ona sve kuha u njemu- sem mlijeka. Ispustim mu paru iznesem ga na terasu i podignem ventil. Nisam vidjela da ga moja mama hladila niti ga ja hladim. I obavezno poklopac dobro operem, ventile pod vrelu vodu da mi se ne zapeku. Misli da je nekad hanabanana pisala da je sarme kuhala u njemu to još nisam probala al nikad nije kasno
ma znas kako dobre punjene paprike budu...u vlastitom saftu...a za 20 min gotove
Ja moj ekspres baš koristim i bude mi baš brzo i super skuhano. Malo mi je neobičan strah od ekspres lonca, moja ga mama koristi od kad znam za sebe, ona sve kuha u njemu- sem mlijeka. Ispustim mu paru iznesem ga na terasu i podignem ventil. Nisam vidjela da ga moja mama hladila niti ga ja hladim. I obavezno poklopac dobro operem, ventile pod vrelu vodu da mi se ne zapeku. Misli da je nekad hanabanana pisala da je sarme kuhala u njemu to još nisam probala al nikad nije kasno
ma znas kako dobre punjene paprike budu...u vlastitom saftu...a za 20 min gotove
naravno, doda se malo vode
dok pojedemo zalihe od bajramskog ručka pravim, inače ih volim a još ovaj podatak o 20 min
_____________________________
Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......
sarmu nisam kuhala ni u cemu drugom osim u pretis loncu.ja sam uzasno bojala pretis lonca i rekla da g necu nikad imat a moja pametna mama me nije ni pitala nego mi kupila.hvala joj punoooooo.neznam kako bi neke stvari napravila da ga nemam.evo upravo se kuha kurbansko meso,kontam koliko bi njemu trebalo vremena da se skuha u serpi