|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Pretis (expres) lonac
18.11.2010 10:42:44   
veeseelaa
da u nedostatku vremena hladim ga kao i veselea a to je u stavri uvijek...ja kad uđem u kuhinju ne sjedam dok ne završim posao, nemama ja kad čekad da se on ohladi...ja njega fino ohladim.

user posted image user posted image user posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 226
18.11.2010 10:45:32   
Skvo RR
IZVORNA PORUKA: veeseelaa

da u nedostatku vremena hladim ga kao i veselea a to je u stavri uvijek...ja kad uđem u kuhinju ne sjedam dok ne završim posao, nemama ja kad čekad da se on ohladi...ja njega fino ohladim.

Ja Bogami pijem kahvu dok sisti i kuha...neka svako radi svoj posao.

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

Neposredna veza do poruke: 227
18.11.2010 10:45:32   
mama75
Ma ja inace imam fobiju od pretisa i tek su me prije nekih godinu dana nagovorili da ga kupim. I stvarno je super stvar! Kod mene je taj neki ventil koji pomjeris malo i para izadje bas brzo... Doduse, prozor moram otvoriti jer se sev uzmirise, kao sto rece mila. I sada vidim to za vodu, pa se prepadoh da ne radim nesto pogresno. Ja jos uvijek ne smijem uci u kuhinju dok on radi user posted image

Neposredna veza do poruke: 228
18.11.2010 10:49:30   
Dinkica
Moj prestis se ohladi za minutu nekad i brže, samo podesim na ispuštanje zraka i neki crveni kružić se spusti i mogu otvoriti, tako da je meni otvaranje u sred kuhanja sasvim često i normalno. Nema potrebe za vodom....
Btw, pretis je tefalov.

Mamino pile se rodilo 12.02.2009

(odgovor članu mama75)
Neposredna veza do poruke: 229
18.11.2010 10:54:02   
acudesa
IZVORNA PORUKA: Dinkica

Btw, pretis je tefalov.

ma, ja...lako mi je za tebeuser posted image user posted image

...iskrica u oku, toplina u dodiru, sunce u osmijehu..čine da se osjećam sretnom, dušo mamina:)
Odjednom je sve dobilo boje...

(odgovor članu Dinkica)
Neposredna veza do poruke: 230
18.11.2010 10:54:37   
veeseelaa
IZVORNA PORUKA: Skvo RR

Ja Bogami pijem kahvu dok sisti i kuha...neka svako radi svoj posao.

hahahha ima ti i ova mjesta
al eto ja sve nešto žurim pa i sa pretisomuser posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 231
18.11.2010 10:55:01   
veeseelaa
IZVORNA PORUKA: acudesa

Btw, pretis je tefalov.

ima se može se user posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu acudesa)
Neposredna veza do poruke: 232
18.11.2010 10:57:51   
Dinkica

Btw, pretis je tefalov.

hvala Bogu user posted image , kupio ga gradonačelnik od 13e naknade

Mamino pile se rodilo 12.02.2009

(odgovor članu acudesa)
Neposredna veza do poruke: 233
18.11.2010 11:01:03   
Anoniman
koliko ja znam nije nikako dobro to nasilno, a u to spada to hladjenje pod vodom, otvaranje...takav nacin moze dovesti do CI BUM...stvarate jos veci pritisak brzim hladjenjem...i nedo bog da se zastopa ventil, eto vam bombe...voljla bih da to neki fizicar sada objasni...a i koliko znam u svakom uputstvu pise da se to ne smije raditi

(odgovor članu Dinkica)
  Neposredna veza do poruke: 234
18.11.2010 11:06:41   
acudesa

Btw, pretis je tefalov.

hvala Bogu user posted image , kupio ga gradonačelnik od 13e naknade

kod nas, na poslu,  su imali prezentaciju pretis lonaca i posudja, ja sam se razboljela, majke mi, ma to je tehnologija citava na pretisu, ali je i cijena..uh..al, imam ga u piku, cim mi nalete kakve pare, kupujem ga, a da mi je jos 13.placuuser posted image user posted image user posted image
ali u svakom slucaju cu ga izmjeriti, da ne bih morala "na kant" da kuham grah..ha Vesela

...iskrica u oku, toplina u dodiru, sunce u osmijehu..čine da se osjećam sretnom, dušo mamina:)

(odgovor članu Dinkica)
Neposredna veza do poruke: 235
18.11.2010 11:06:59   
mama75
dadada ako nastavis o tome da pises ja cu svoj pretis spakovati u ostavu!!! Jedva su me nagovorili da ga kupim, a zaiste je super stvar. Spada u istu grupu sa perilicama sudja i vesa user posted image Ali nas los odnos potice jos iz mog djetinjstva. Sada se oboje trudimo da to ispravimo: ja sam pretisu dala jos jednu sansu, a on se trudi da svojim brzim i efikasnim radom to i opravda user posted image
I kod mene je tefal i radim kao i ti Dinkice. Bas se prepadoh da mora biti hladan prije otvaranja. Znam da ne smije biti pare unutra i zapravo se i ne moze otvoriti dok se taj crveni pipak ne spusti.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 236
18.11.2010 11:07:52   
acudesa
IZVORNA PORUKA: dadada

koliko ja znam nije nikako dobro to nasilno, a u to spada to hladjenje pod vodom, otvaranje...takav nacin moze dovesti do CI BUM...stvarate jos veci pritisak brzim hladjenjem...i nedo bog da se zastopa ventil, eto vam bombe...voljla bih da to neki fizicar sada objasni...a i koliko znam u svakom uputstvu pise da se to ne smije raditi

ja isto ovo postujem, mada nisam fizicar-tehnolog, moj se hladi prirodnim putem, kao i sve ostalo, ne naglo, neuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 237
18.11.2010 11:08:26   
Skvo RR

Iz istog razloga, ja ne hladim...U biti pretis spada u Opremu pod pritiskom...Tako think pink!user posted image

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 238
18.11.2010 11:09:16   
acudesa
Ma, vi sto imate skupe pretise, cccc..sta se brinete, sigurno je osiguran sa 5 ventila, i moj je savjet-iscitajte samo uputstvo i ne brinite se

(odgovor članu mama75)
Neposredna veza do poruke: 239
18.11.2010 11:12:27   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: mama75

dadada ako nastavis o tome da pises ja cu svoj pretis spakovati u ostavu!!! Jedva su me nagovorili da ga kupim, a zaiste je super stvar. Spada u istu grupu sa perilicama sudja i vesa user posted image Ali nas los odnos potice jos iz mog djetinjstva. Sada se oboje trudimo da to ispravimo: ja sam pretisu dala jos jednu sansu, a on se trudi da svojim brzim i efikasnim radom to i opravda user posted image
I kod mene je tefal i radim kao i ti Dinkice. Bas se prepadoh da mora biti hladan prije otvaranja. Znam da ne smije biti pare unutra i zapravo se i ne moze otvoriti dok se taj crveni pipak ne spusti.

ma nemas se cega bojati...ja od kako znam za sebe mi kuhamo u pretisu od leso mesa, graha, krompira, kalje, lonaca etc.-a...a evo i sad sam nasla uputstvo za tefalov...ovo sto sam ja napisala je mituser posted image ....moze se hladiti pod vodom...moja mama me dzaba isprepadala...vjerovatno da joj kuhinja ne bi otisla od prevelike pare...supljauser posted image

(odgovor članu mama75)
  Neposredna veza do poruke: 240
18.11.2010 11:21:27   
ziki
Ja moj ekspres baš koristim i bude mi baš brzo i super skuhano. Malo mi je neobičan strah od ekspres lonca, moja ga mama koristi od kad znam za sebe, ona sve kuha u njemu- sem mlijeka. Ispustim mu paru iznesem ga na terasu i podignem ventil. Nisam vidjela da ga moja mama hladila niti ga ja hladim. I obavezno poklopac dobro operem, ventile pod vrelu vodu da mi se ne zapeku.
Misli da je nekad hanabanana pisala da je sarme kuhala u njemu to još nisam probala al nikad nije kasno

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

(odgovor članu acudesa)
Neposredna veza do poruke: 241
18.11.2010 11:23:30   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: ziki

Ja moj ekspres baš koristim i bude mi baš brzo i super skuhano. Malo mi je neobičan strah od ekspres lonca, moja ga mama koristi od kad znam za sebe, ona sve kuha u njemu- sem mlijeka. Ispustim mu paru iznesem ga na terasu i podignem ventil. Nisam vidjela da ga moja mama hladila niti ga ja hladim. I obavezno poklopac dobro operem, ventile pod vrelu vodu da mi se ne zapeku.
Misli da je nekad hanabanana pisala da je sarme kuhala u njemu to još nisam probala al nikad nije kasno

ma znas kako dobre punjene paprike budu...u vlastitom saftu...a za 20 min gotoveuser posted image

naravno, doda se malo vode

(odgovor članu ziki)
  Neposredna veza do poruke: 242
18.11.2010 11:24:20   
acudesa

Ispustim mu paru iznesem ga na terasu i podignem ventil.

ovako, isto

(odgovor članu ziki)
Neposredna veza do poruke: 243
18.11.2010 11:24:50   
acudesa
ustvari, ja ga iznesem na balkon, samo je to razlika

(odgovor članu acudesa)
Neposredna veza do poruke: 244
18.11.2010 11:39:23   
ziki

ma znas kako dobre punjene paprike budu...u vlastitom saftu...a za 20 min gotoveuser posted image

naravno, doda se malo vode

dok pojedemo zalihe od bajramskog ručka pravim, inače ih volim a još ovaj podatak o 20 minuser posted image

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 245
18.11.2010 11:49:04   
bebacha
sarmu nisam kuhala ni u cemu drugom osim u pretis loncu.ja sam uzasno bojala pretis lonca i rekla da g necu nikad imat a moja pametna mama me nije ni pitala nego mi kupila.hvala joj punoooooo.neznam kako bi neke stvari napravila da ga nemam.evo upravo se kuha kurbansko meso,kontam koliko bi njemu trebalo vremena da se skuha u serpiuser posted image

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu ziki)
Neposredna veza do poruke: 246
18.11.2010 11:53:11   
veeseelaa
ja isto ovo postujem, mada nisam fizicar-tehnolog, moj se hladi prirodnim putem, kao i sve ostalo, ne naglo, ne

ja nekad i leda nabacim user posted image  za čas se oladi user posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 247
18.11.2010 13:55:53   
acudesa

ja isto ovo postujem, mada nisam fizicar-tehnolog, moj se hladi prirodnim putem, kao i sve ostalo, ne naglo, ne

ja nekad i leda nabacim user posted image  za čas se oladi user posted image
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
operes ga, i da ja odmah spreman za drugo "kuhanje"

Neposredna veza do poruke: 248
20.11.2010 12:13:19   
Mya_81 RR
Kad zapišti je li znači da je prokuhala?

Je li tada smanjim na laganu vatru ili bi cijelo vrijeme trebala kuhati na njoj?

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu acudesa)
Neposredna veza do poruke: 249
20.11.2010 12:20:57   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Mya_81 RR

Kad zapišti je li znači da je prokuhala?

Je li tada smanjim na laganu vatru ili bi cijelo vrijeme trebala kuhati na njoj?

sad smanji

(odgovor članu Mya_81 RR)
  Neposredna veza do poruke: 250
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *