Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
zavisi kakav ti je ventil na pretisu kod mene je onaj istureni, koji se podiže i kada ga podigneš ako i dalje izlazi para pod pritiskom ne otvaraj pretis ja kad žurim, stojim pored njega i držim podignut ventil dok para ne izađe a vrijem kuhanja procijenim "od oka" npr. grah minimalno 20 min koljenica 30 min kukuruzi 25 min meso 10-15 min i sve to na najjačoj temperaturi
kod mene su lagostina (imam i mali i veliki) i pravo su dobri! steta sto ih ne koristim cesto [/quote
i kod mene je isti i super je
pa zar ti ne pise da smanjis vatru
iskreno ja uputstvo i nisam detaljno pročitala posavjetovala sam se sa mamom koja ima iskustvo sa istim i tako radim već 8 godina nekada kada vidim da šišti prejako, ja sa 6 smanjim na 5 i to je to
imas dva sigurnosna ventila koje mozes rucno malo podici...jedan od njih podignes i cekas da sva para izanje...tacno cujes kad ostane bez pritiska i tad otvoris pretis...mada je najbolje cekati da on sam sve zavrsi...bez sile
za kuhanje zavisi kakav ti je pretis...ima ovih supersonicnih...ja mislim da taj ima Skvo...jer kod nje sve duplo krace traje ...a inace i meni za hagrah treba oko 40 min. od kako prosisti
izgleda da jedino ja ne smanjim pretis kad prošišti kod mene je baš ekspres kuhanje
trebala bi smanjiti ako vec pise na uputstvu, drugaciji je pretis kod tvoje mame bolje da smanjis nego da ti se pokvari ili da nedajboze bude kakav belaj!
_____________________________
Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .
imas dva sigurnosna ventila koje mozes rucno malo podici...jedan od njih podignes i cekas da sva para izanje...tacno cujes kad ostane bez pritiska i tad otvoris pretis...mada je najbolje cekati da on sam sve zavrsi...bez sile
za kuhanje zavisi kakav ti je pretis...ima ovih supersonicnih...ja mislim da taj ima Skvo...jer kod nje sve duplo krace traje ...a inace i meni za hagrah treba oko 40 min. od kako prosisti
Tefal.
_____________________________
Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima, postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći
nazalost, mm i ja slabo volimo kuhanu hranu pa ga vjerovatno zato slabo i koristimo- uglavnom je to za grah ili krompir kao sto sam vec napisala. meso vise volim przeno ili peceno u rerni, kad se iskuha u pretisu nije mi to to...
_____________________________
Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .
ja često koristim pretis, sveki mi kupila Prvo ga stavim da prošišti na najvećoj temperaturi, zatim malo smanjim, uglavnom osluškujem ga da ne poludi hahahha kad završi stavim ga pod hladnu vodu i on sam ispusti vazduh kroz ventiličiće kao znak da se može otvoriti Ja jo malo povučem ventilčiće prema gore i kad vidim da zrak više ne izlazi otvorim ga
citala sam da ga ne valja stavljati pod hladnu vodu, pogotovo poklopac, da je bolje pustiti ga da se sam ohladi, tako da kad ne zurim ostavim ga da se sam ohladi. naravno cesto sam u zurbi pa ga moram hladiti pod hladnom vodom
< Poruku je uredio teacher75 -- 18.11.2010 10:20:27 >
_____________________________
Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .
ja imama dva pretica... manji i veći po litraži.... jedan je unisov orginalni pretis kupila u fereelektru iza BBI kad sam se udala a drugi je ovaj kao kod teacher manji njega sam dobila na naselje.
Oba koristim istim principom, nikada nisma porčitala uputsvo a koristim maksimalno...ja sve živo kuham u pretisu...šteti mi vrijeme i hrani daje dobar okus.
kad prošišti ne smanjim nikada nemama potrebe , kuham u pretisu da mi vrijeme uštedi i tako i ne msnajujem ja sve to na brziinu napravim.
I da u nedostatku vremena hladim ga kao i veselea a to je u stavri uvijek...ja kad uđem u kuhinju ne sjedam dok ne završim posao, nemama ja kad čekad da se on ohladi...ja njega fino ohladim.
_____________________________
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
Pitanje: zasto hladite pretis pod vodom? Ja ga ili ostavim da izadje para pa otvorim ili podignem malo onaj ventil da izadje para brze, pa ga opet otvorim. Nikada nije hladan. Jel to negdje pise da treba bas da se ohladi?
Stavljamo pod vodu da bi bilo brze, izadje puno pare kad se otvore ventili i sve se uzmiriše od one pare I ja tako, al svako nek radi kako mu volja!!!!!!!! Btw. i ja imam tefalov pretis i veliko je pomagalo u kuhinji, pogotovu onim ženama što rade, a dobro je i za onu hranu koja treba malo duže se kuhati u običnim šerpama, pogotovu grah
Pitanje: zasto hladite pretis pod vodom? Ja ga ili ostavim da izadje para pa otvorim ili podignem malo onaj ventil da izadje para brze, pa ga opet otvorim. Nikada nije hladan. Jel to negdje pise da treba bas da se ohladi?