Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: sta koristite kao zastitu ?? 16.1.2011 23:11:33
N_N
Da da nastavak Ma ja sam se mjesecima prije potajno nadala mada mm nije bio za Pilule sigurno neće ići jer imam povišene trigliceride i holesterol a i pušim Biće spirala garant. Gracanka, u pravu si sigurno, kad je suđeno, tako je....
RE: sta koristite kao zastitu ?? 16.1.2011 23:22:27
Anoniman
IZVORNA PORUKA: N_N
Da da nastavak Ma ja sam se mjesecima prije potajno nadala mada mm nije bio za Pilule sigurno neće ići jer imam povišene trigliceride i holesterol a i pušim Biće spirala garant. Gracanka, u pravu si sigurno, kad je suđeno, tako je....
samo da znas da ovo isto nije 100% sigurno,kod mene rodica nosila ju 3.god garancija joj 5.god. I ona opet preko nje zatrudnila kako ni ona nema pojma niti je znala dok nije otisla ginicu na pregled,kasnila joj menga ni sumnjala nije na trudnocu mislila poremetili se hormoni Zena pala u nesvjet kad joj saopstio da je trudna ZIVA istina .... Kod nas je prirodna Kontracepcija MM.nevjeruje nicemu nego samom sebi. I bome je uspjesna prije braka smo se tako cuvali skoro 4god i plus udaala se isto tako jedno 3mjes. Posle odlucili na bebi,nije se cuvao jer smo htejli i ja odma
RE: sta koristite kao zastitu ?? 16.1.2011 23:26:39
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: felix
IZVORNA PORUKA: N_N
samo da znas da ovo isto nije 100% sigurno,kod mene rodica nosila ju 3.god garancija joj 5.god. I ona opet preko nje zatrudnila kako ni ona nema pojma niti je znala dok nije otisla ginicu na pregled,kasnila joj menga ni sumnjala nije na trudnocu mislila poremetili se hormoni Zena pala u nesvjet kad joj saopstio da je trudna ZIVA istina .... Kod nas je prirodna Kontracepcija MM.nevjeruje nicemu nego samom sebi. I bome je uspjesna prije braka smo se tako cuvali skoro 4god i plus udaala se isto tako jedno 3mjes. Posle odlucili na bebi,nije se cuvao jer smo htejli i ja odma
felix... zavisi koja je spirala i koliko je ista godila i bila pogodna organizmu... ako govorimo o mirena spirali...ja imam podatak da menzesa sa njom nema uopće tako da ...ne znam šta je kasnilo tvojoj rodici....
u svakom slučaju niti jedna kontrecepcija 100% sigurna nije...nikada to nije niko ni rekao ali da smanjuje presiju i opušta određene parove to je istina i ne treba prezati od iste ako se osjeti da nepostojanje iste ugrožava bračni život dvoje ljubavnika. mislim da je gračnka lijepo rekla... ako je sudbina desit će se pa čak i s akontracepcijom...mada zaista situacije da se zatrudni sa istom su male male totalno
RE: sta koristite kao zastitu ?? 16.1.2011 23:31:20
bebbe RR
Dobar ti je podatak, Hanady, fakat nema menge:) Odnosno, ima u tragovima, ali to se ne možže nazvati menstruacijom:) Znam iz ličnog iskustva. A, što se tiče mirene, i ja sam čula jednu provalu - curi je ispala, da nije ni osjetila i prvi je mjesec ostala trudna. I, kako nije bilo mece, nije je ni očekivala... Žena skontala da je trudna kada je osjetila pokrete u stomaku...
RE: sta koristite kao zastitu ?? 16.1.2011 23:37:59
Apotekarka
Eh ovako sad sam ozbiljna Sto se tice kontracepcije mislim da kontracepciju moraju imati samo oni koji ne misle glavom,svaki muz koji normalno razmislja nece svrsiti u zenu ako ona to ne zeli,ja nikako da shvatim ona j pojam OTELO SE mi smo 3 god u braku 3 se zabavljali cjelo vrijeme nismo imali nikakvu kontacepciju osim muza sto veli jedna forumasica... S kondomom mislim da e bih mogl ni pod razno guma u meni fuj Kontracepcijske pilule su ljudi hormoni i zasto da ih trosim ionako me uvijek nesto bolucka jos da se tim brinem spirala ma bjezi u sebe to ugradjivati Ne znam ja mislim da je sve do muskaraca kakav je mi uzivamo u sexu ali se cuvamo sami bez ikakvih kointacepcija...
RE: sta koristite kao zastitu ?? 16.1.2011 23:39:48
veeseelaa
ja i dalje koristim prekinuti snošaj ne kontam muškarce koji se ne mogu kontrolirati pa uprskaju gdje ne treba, mene bi takav muškarac strašno razočarao
< Poruku je uredio veeseelaa -- 16.1.2011 23:42:55 >
RE: sta koristite kao zastitu ?? 16.1.2011 23:43:14
Visnja RR
prekinuti snosaj je OK kod parova koji imaju jedno djete a zele drugo ..paze se dok ne dođe vrijeme za drugo...a ako se zalomi nije frka ...rodice ga malo prije..al kod parova koji ne zele imati vise djece taj princi je malo neodgovoran... naravno da pravi muskarac zna da se kontrolisa ali su prelijepi trenutci u kojima nema kontrole... ne bih to uskratila ni sebi ni njemu...
RE: sta koristite kao zastitu ?? 16.1.2011 23:44:12
Hanady RR
da se razumijemo ja nisma portivna kontracepciji koje su drugi partneri izabrali.
hemiska ili hormonska ili neka drugačija od ''moje'' to je slobodna volja partenara koji o tome odlučuju...uvijek dajem za pravo ženi da napravi izbor i ona najbolje zna.
Kakve je njen ljubavnik žena to zna i nema potrebe da je neko ubjeđuje da je drugačiji ili da drugačiji treba biti.
Takav je kakav je a i sama partnerica možda želi kontracepciju drugoga vida iako nikada nije ni pokušala sa prekinutim snošajem...ona tako odlučila...njen izbor.
RE: sta koristite kao zastitu ?? 16.1.2011 23:45:50
bebbe RR
IZVORNA PORUKA: Gracanka
Ja sam baš ovdje na forumu čitala o mireni,ima tema,mirena skraćuje menstruaciju za dan-dva,dok ona obična produžuje,a opet je to sve individualno.
Nije individualno. Mirena luči hormone koji eliminišu menstruaciju. Ona se pojavljuje jedva u tragovima, a ponekad ni to. Dakle, ne skraćuje je za dan dva, već menstruacija, nakon što se mirena i tijelo prilagode jedno drugom, što traje nekih pola godine najviše, gotovo nestane.
RE: sta koristite kao zastitu ?? 16.1.2011 23:46:35
bebbe RR
IZVORNA PORUKA: Visnja RR
prekinuti snosaj je OK kod parova koji imaju jedno djete a zele drugo ..paze se dok ne dođe vrijeme za drugo...a ako se zalomi nije frka ...rodice ga malo prije..al kod parova koji ne zele imati vise djece taj princi je malo neodgovoran... naravno da pravi muskarac zna da se kontrolisa ali su prelijepi trenutci u kojima nema kontrole... ne bih to uskratila ni sebi ni njemu...
Potpis...
RE: sta koristite kao zastitu ?? 16.1.2011 23:46:45
Apotekarka
Ma ne znam mislim da nikad necu biti za neku drugu kontracepciju sem prekinutog snosaja,vjerujem u svog mm i mislim da se njemu ne moze desiti da se omakne taj je tip a brate uzivamo u sexu Nego zene dobro je dok se kupuje i pilule i spirale i kondomi kad dođe vrijeme viagre onda kukulele
RE: sta koristite kao zastitu ?? 16.1.2011 23:50:52
veeseelaa
potpisujem a što se kontrole tiče.... meni i nije neki gušt da mm ejakulira u mene više volim malo drugačije
RE: sta koristite kao zastitu ?? 16.1.2011 23:51:20
Hanady RR
ovo je potpuno individualno i zaista zavisi od ljubavnika. mi ništa jedno drugom ne uskarćujemo niti ćemo...
to što ti nazivaš kontrolom ja recimo mogu ovako prafarazirati a da dođemo na isto
mogu reći da ti u malom prostoru ne možeš vrištati pa moraš imati 150 m2 stan da ne bi porbudila dijete...jer ja imama toliki stan pa mogu da vrištim koliko mi volja a da ih ne probudim. Ti što ja vrištim a ti ne... ne znači da je moj sexalni život bolji od tvoga.
Izbor kontracepcije je prilagođen partnerima...moj izbor meni omogućava potpuni mir prije, u toku i nakon odnosa i zadovoljstvo što je bit svega, zar ne?
ništa se ne uskraćuje, ama baš ništa...ako imaš pouzdanog partnera kome vjeruješ....
RE: sta koristite kao zastitu ?? 16.1.2011 23:53:12
idacha
prije Imrana, mm i ja se cuvali po principu prekinuti snosaj, skoro 3 godine.. kada smo se odlucili za bebu, prekinuli prekidati i Bogami tek poslije nekoliko mjeseci zacnemo Imrana.. Poslije poroda, ja ubijedjena kako je ustaljeni princip savrsen i potpuno siguran, odlucim da ostanemo na prekinutom snosaju-... Moj Imi je imao 6 mjeseci kada sam saznala da sam trudna.. Puf, ko iz vedra neba.. kako, kada?!?!?!?!?!...nemoguce.. i mm i ja ko dvije budale sjele, kontamo nije moguce, cuvali se stalno... Vjerujte da se desilo ni sama ne znam kako i kada... Uvijek, ali uvijek sam ja licno, svojim ocima, vidjela da mm nije ''fulao'', na kraju krajeva, nije od tog posla da mi ''smuti'', nije lud.... znalo se desiti da se volimo po 2 puta, ali izmedju toga uvijek je slijedilo tusiranje, tako da mi jedino preostaje da vjerujem kako se ovaj mali tvrdoglavac zavukao u neki kanalic i ceko svoju stanicu do nas
aBd, cim se porodim, odoh ugradjivati spiralu, jer definitivno prekinuti snosaj nije pouzdan... ma, ni najmanje...
RE: sta koristite kao zastitu ?? 16.1.2011 23:55:50
muaaa
Prekinuti snosaj i mi koristimo i to je ok,gumice ne volim spiralu iz zdravatvenih razloga kao i tablete nemogu koristiti.Ali ovaj metod zastite nije nimalo siguran i pitanje je dana kada cu ostati trudna jer ja sam toliko plodna da mogu roditi tim igraca a ovo su rijeci mog ginekologa.Ja imam dvoje vec malo vece djece i nismam imala namjeru vise radjati.E sad neznam sta da radim svaki mjesec strahujem hocu li dobiti ili ne,nezgodno je pravo.
RE: sta koristite kao zastitu ?? 16.1.2011 23:56:23
bebbe RR
IZVORNA PORUKA: idacha
prije Imrana, mm i ja se cuvali po principu prekinuti snosaj, skoro 3 godine.. kada smo se odlucili za bebu, prekinuli prekidati i Bogami tek poslije nekoliko mjeseci zacnemo Imrana.. Poslije poroda, ja ubijedjena kako je ustaljeni princip savrsen i potpuno siguran, odlucim da ostanemo na prekinutom snosaju-... Moj Imi je imao 6 mjeseci kada sam saznala da sam trudna.. Puf, ko iz vedra neba.. kako, kada?!?!?!?!?!...nemoguce.. i mm i ja ko dvije budale sjele, kontamo nije moguce, cuvali se stalno... Vjerujte da se desilo ni sama ne znam kako i kada... Uvijek, ali uvijek sam ja licno, svojim ocima, vidjela da mm nije ''fulao'', na kraju krajeva, nije od tog posla da mi ''smuti'', nije lud.... znalo se desiti da se volimo po 2 puta, ali izmedju toga uvijek je slijedilo tusiranje, tako da mi jedino preostaje da vjerujem kako se ovaj mali tvrdoglavac zavukao u neki kanalic i ceko svoju stanicu do nas
aBd, cim se porodim, odoh ugradjivati spiralu, jer definitivno prekinuti snosaj nije pouzdan... ma, ni najmanje...
Naravno da nije. Postoji nešto što se zove PRECUM. To je mala količina spermatozoidaa koja se može izlučivati tokom odnosa, i prije orgazma. Ponekad je ta količina zanemariva, a ponekad dovoljna da se začne bebica...