Malenaoduvijek
|
IZVORNA PORUKA: Gemelli IZVORNA PORUKA: Piceza Opca bolnica je u rangu "ambulante" Osoblje ginekologije ove ustanove nanijeli su nam neviđeni stres, 10 godina manje zivota dragi bog i osoblje pedijatrije Jezero spasilo bebu. Nebuloze tipa "Nisam mogao ranije doći na porod, imao sam sjednicu ili od babice "Mi ne smijemo ništa raditi bez doktora" prelaze svaku granicu tolerancije. Žena dva sata maximalno otvorena, porađana od srijede 11 sati do četvrtka 14 sati. Doktor u neka doba, dolazi i kaze ti ne znas da "TISKAS" izvlači bebu na vakum tesku 4,600 kg, dugu 61 cm. Porod induciran a nije aktivno praćen kao što se ovakav tip poroda prati. Osoba koja je obavila porod je PUZIĆ MIRSAD ne možemo ga nazvati doktorom. Beba hitno prebačena na Jezero i život joj je bio u opasnosti. Na intezivnoj njezi je bila 26 dana. Nama je jasno da kakva država takvo i sudstvo i sve ostale sfere u društvu. Voljeli bi da nam se jave porodice sa sličnim iskustvima kako bi se udružili i na taj način pokušali ublažiti javašluk ginekološkog osoblja ove ambulante. malo me prepadas moju trudnocu vodi dr. Puzic i meni se cini super ok, moze li koji detalj vise dosta zena se poradjalo 24 sata koliko ja znam, osim dezure mislim da jedan doktor ne moze biti uz tako dug porod, bebara je jako krupna i hvala bogu sve je ok sad, a mislim da opća bolnica i nema pedijatriju, pa sad ne znam, jako mi je zao sto je sve proslo tako tesko, ne znam, faskat mislis da je bas kriv doktor ... moju sestru je pordio doktor puzic, ujutro bila na pregledu, rekao joj da dodje u 3 taj dan, 5 dana prije termina, jer je vrijeme, kako zasto ne znami, ali dosla je u 3, primila drip i porodila se u pola četri, nije pukla, nije šivana, dječak savršen 55 dug, 3 i pol tezak ne znam, nije bas lako kad citam ovakve stvari, tesko padne vojna bolnica ima neonatologa koji radi od 7 i 30 do 15, a ima jos jedna mlada pedijatrica koja radi uz dr jadranku.inace oni i nisu za teske porode (kod kojih se predpostavlja da ce biti teski, nego takve zene salju odmah na kosevo. meni je tu iskreno najbolji dr nakas, on kada vidi da se zena pegla par sati i da ne ide bolje vodi zenu na carski.bolje je i to nego da bebi nesto bude, a puzic je od onih koji forsiraju prirodni porodjaj i kod njega ide sve u tom smjeru.svako ko se imalo boji treba ici na jezero jer je sada gore i pedijatrija u blizini.iako opet ponavljam, covjek nikada ne moze znati.