|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  13 14 [15] 16 17   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Porodilište Državna bolnica u Sa
7.12.2010 13:13:05   
ema_28
gdje vam je Masic??? Ja sam bila kod njega 27.11. subota znaci 03.12. petak je ponovo trebao biti dezurni

(odgovor članu drasan)
Neposredna veza do poruke: 351
10.12.2010 10:14:24   
ema_28
Da li je neko bio ove sedmice kod Masica i kad??
Po mojoj racunici trebao je biti juce dezurni (cetvrtak 09.12.) pa ponovo u srijedu 15.12.?????

(odgovor članu ema_28)
Neposredna veza do poruke: 352
11.12.2010 15:01:18   
jenny_z
Znate li mozda je li dr. Puzic ijedan dan ove sedmice u kabinetu? Ja bih trebala na CTG, znaci termin 9-11 h.

(odgovor članu ema_28)
Neposredna veza do poruke: 353
12.12.2010 19:07:21   
Mama2b
Drage moje, meni je Masic rekao da dodjem u srijedu prije podne, pa eto da znate:)

Pozzzz

27.12.2010. se rodio nas prelijepi bebac:)))

(odgovor članu jenny_z)
Neposredna veza do poruke: 354
12.12.2010 22:58:12   
ema_28
Hvala Mama2b, nas dvije bi se mogle i sresti na porodu, blizu smo user posted image

(odgovor članu Mama2b)
Neposredna veza do poruke: 355
14.12.2010 12:27:23   
mama77
Planiram carski porod u Općoj bolnici, pa ako neko ima iskustva da se javi. Hvala unaprijed!

(odgovor članu Deseo)
Neposredna veza do poruke: 356
14.12.2010 13:54:29   
Malenaoduvijek
IZVORNA PORUKA: mama77

Planiram carski porod u Općoj bolnici, pa ako neko ima iskustva da se javi. Hvala unaprijed!

imas jako puno iskustava napisanih na temi carski rez, znaci i u jednoj i drugoj bolnici

Ne pokusavaj me shvatiti samo me voli!

(odgovor članu mama77)
Neposredna veza do poruke: 357
16.12.2010 18:36:12   
Mama2b
IZVORNA PORUKA: ema_28

Hvala Mama2b, nas dvije bi se mogle i sresti na porodu, blizu smo user posted image

Hehe, fakat tu smo negdje, mozda zajedno docekamo Novu:)))
Mene narucio iduce sedmice na gin.pregled, nije httio sad da nesto ne izazove...Jel tebe pregledao, koliko sam shvatila i tebe Masic vodi?

27.12.2010. se rodio nas prelijepi bebac:)))

(odgovor članu ema_28)
Neposredna veza do poruke: 358
16.12.2010 18:45:16   
ema_28
Jeste i ja sam kod Masica, sinoc sam bila i narucio me slijedece sedmice u utorak u 10 i 30. Isto mi je rekao nece me pregledati, tek slijedeci put a juce mi je uradio ultrazvuk i CTG prvi put.

(odgovor članu Mama2b)
Neposredna veza do poruke: 359
25.12.2010 20:53:39   
Piceza
Opca bolnica je u rangu "ambulante"
Osoblje ginekologije ove ustanove nanijeli su nam neviđeni stres, 10 godina manje zivota dragi bog i osoblje pedijatrije Jezero spasilo bebu.
Nebuloze tipa "Nisam mogao ranije doći na porod, imao sam sjednicu ili od babice "Mi ne smijemo ništa raditi bez doktora" prelaze svaku granicu tolerancije.
Žena dva sata maximalno otvorena, porađana od srijede 11 sati do četvrtka 14 sati.
Doktor u neka doba, dolazi i kaze ti ne znas da "TISKAS" izvlači bebu na vakum tesku 4,600 kg, dugu 61 cm.
Porod induciran a nije aktivno praćen kao što se ovakav tip poroda prati.
Osoba koja je obavila porod je PUZIĆ MIRSAD ne možemo ga nazvati doktorom.
Beba hitno prebačena na Jezero i život joj je bio u opasnosti.
Na intezivnoj njezi je bila 26 dana.
Nama je jasno da kakva država takvo i sudstvo i sve ostale sfere u društvu.
Voljeli bi da nam se jave porodice sa sličnim iskustvima kako bi se udružili i na taj način pokušali ublažiti javašluk ginekološkog osoblja ove ambulante.

(odgovor članu ruzica_sa)
Neposredna veza do poruke: 360
26.12.2010 23:29:00   
safran
Kakvo je sada stanje u Općoj? Da li su se gužve malo smanjile kako je Jezero otvoreno?

(odgovor članu Piceza)
Neposredna veza do poruke: 361
27.12.2010 21:28:29   
Gemelli

IZVORNA PORUKA: Piceza

Osoblje ginekologije ove ustanove nanijeli su nam neviđeni stres, 10 godina manje zivota dragi bog i osoblje pedijatrije Jezero spasilo bebu.
Nebuloze tipa "Nisam mogao ranije doći na porod, imao sam sjednicu ili od babice "Mi ne smijemo ništa raditi bez doktora" prelaze svaku granicu tolerancije.
Žena dva sata maximalno otvorena, porađana od srijede 11 sati do četvrtka 14 sati.
Doktor u neka doba, dolazi i kaze ti ne znas da "TISKAS" izvlači bebu na vakum tesku 4,600 kg, dugu 61 cm.
Voljeli bi da nam se jave porodice sa sličnim iskustvima kako bi se udružili i na taj način pokušali ublažiti javašluk ginekološkog osoblja ove ambulante.

malo me prepadas moju trudnocu vodi dr. Puzic i meni se cini super ok, moze li koji detalj vise
dosta zena se poradjalo 24 sata koliko ja znam, osim dezure mislim da jedan doktor ne moze biti uz tako dug porod, bebara je jako krupna i hvala bogu sve je ok sad, a mislim da opća bolnica i nema pedijatriju, pa sad ne znam, jako mi je zao sto je sve proslo tako tesko,
ne znam, faskat mislis da je bas kriv doktor ...
moju sestru je pordio doktor puzic, ujutro bila na pregledu, rekao joj da dodje u 3 taj dan, 5 dana prije termina, jer je vrijeme, kako zasto ne znami, ali dosla je u 3, primila drip i porodila se u pola četri, nije pukla, nije šivana, dječak savršen 55 dug, 3 i pol tezak
ne znam, nije bas lako kad citam ovakve stvari, tesko padne

(odgovor članu Piceza)
Neposredna veza do poruke: 362
28.12.2010 19:36:12   
drasan
Draga Piceza, jako mi je žao zbog svega što ti se dogodilo!
Ali opet hvala Bogu pa je sve prošlo dobro!
Lično uopšte ne znam ko je doktor Puzić, mada sam oba poroda imala u Dražavnoj bolnici. Prvi porod mi je radio doktor Mišeljić prije 6 godina i nemam neko loše iskustvo, bio je O.K. na porodu, osim što mi je epizijotomiju tako zategao dok je šio da mjesec dana nisam mogla pomisliti da se naslonim, a kamo li da sjednem. Ali mislim da nije samo do njega, mene je to toliko bolilo da sam se cijelo vrijeme izmicala.
Prije sedam dana sam se porodila sa mojim drugim dječakom i porodio me doktor Nakaš (koji mi je ujedno i vodio trudnoću) i ovim putem hoću da ga pohvalim kao izuzetnog doktora i čovjeka prije svegauser posted image !
Imala sam bolove od 8. mjeseca i svake sedmice išla na kontrolu, zadnjih 20 dana sam bila otvorena 3 cm, a taj dan na pregledu 5 cm i doktor kaže "hajde ti kući po stvari i vidimo se gore za sat vremena da ovo završimo", ja jedva dočekala ,više, jer svaki dan tih 20 dana očekujem kada će krenuti. Nisam došla za sat jer dok sam se spremila i stigla gore prošla 3 sata, a doktor svako malo provjeravao da li sam došla. Još jedna moja velika sreća je što sam upala u smjenu babice Binase za koju takođe jedno veliko URAuser posted image , divna žena. Na vratima me dočekala sa širokim osmjehom "pa gdje si ti do sada, od kad te čekamo". Zbunila me skroz, pa je pitah "od kad", pa ima oko 9. mjeseci rekla bih"user posted image .
Uključili su mi drip i za nepun sat sam bila otvorena 8 cm, pošto sam htjela porod u vodi, a to se sve prilično brzo odvijalo nisu stigli natočiti kadu, samo do pola. Tu sam provela 15-ak minuta i cijelo vrijeme su samnom bili i doktor i babica i sestra i moj muž. Pošto kada je krenulo tiskanje krenula je i stolic(iako smo prethodno uradili klistiranje)morali su veći dio vode ispustiti i doktor me zamolio da ipak pređem za sto da se porodim jer u kadi i tako ima malo vode, a Binasa je rekla da ako želim mogu i tu ostati. Pošto sam odmah naglasila da ne želim epizijitomiju pomogli su mi maksimalno u tome i zaiata je i nije bilo, samo jedan mali končić je sam malo pukla na jednom mjestu pa da ne bi poslije krvarilo. Doktor je zaista bio nježan, nisam ništa ni osjetila.
Kada sam trebala na ginekološki pregled, pri izlasku iz bolnice doktor Mišeljić je bio dežurni i žena koja je ušla ispred mene se tako derala da sam se sva ukočila ispred vrata, a na moje oduševljenje mene je čekao moj doktor u sobi i Mišeljiću rekao, ja ću nju pregledati.Iskreno nisam ga ni osjetila ,za razliku od Mašića koji me je prethodni dan pregledao(imala sam osjećaj da mi je ruku do lakta gurnuouser posted image )
Hoću da naglasim da sam ga sasvim slučajno izabrala za doktora i da ga lično uopšte ne poznajem, kao niti bilo koga drugog gore u bolnici. Nikome ništa nisam platila, ali planiram odnijeti nešto u znak zahvalnosti doktoru za mjesec kada budem išla na kontrolu.
Opet kažem žao mi je zbog tvog iskustva, ali ja iz mog iskustva mogu da kažem samo SVAKA ČASTuser posted image . Sada čak razmišljam i otrećoj bebici, možda ovaj put ubodemo curicu!user posted image

< Poruku je uredio drasan -- 28.12.2010 19:42:11 >

(odgovor članu Piceza)
Neposredna veza do poruke: 363
28.12.2010 19:50:41   
drasan
Znači ja sam se porodila prije 7 dana i taj da je sem mene bilo još 5 poroda i ja sam baš pitala kakva je situacija, oni kažu isto...ništa manje, ove godine su čak prebacili duplo u odnosu na očekivanja!

Svim budućim mama od srca želim lak i brz porod kao što sam ga i ja imala, bez obzira koje porodilište izaberete!
Ja se sada selim na forume sa bebamauser posted image
user posted image

(odgovor članu safran)
Neposredna veza do poruke: 364
28.12.2010 20:42:30   
balasgirl
Safran u Općoj bolnici su gužve i dalje, ja sam se porodila prije 40 dana gore carskim rezom i bila sam pet dana u bolnici. Za to vrijeme je bila tolika gužva i haos da su stalno seljakali i trudnice i porodilje čas na patologiju čas na porođajno jer nije bilo dovoljno kreveta. A jedan dan je čak bilo 16 beba.

... pronašli su Ameri šifru za to: take it easy, lutko lijepa...

<3 Ali Khan <3

(odgovor članu drasan)
Neposredna veza do poruke: 365
28.12.2010 21:12:19   
BBubica
Draga Pizeca, bas mi je zao zbog svega, ali nazalost moram reci da me ne iznenadjuje ponasanje doticnog Puzica (necu ga nazvati doktorom).
Pogledaj  http://www.ringeraja.ba/forum/m_62761/mpage_12/key_/tm.htm
Ja sam doticnog "doktora" prijavila direktoru. Niko me nikad nije pozvao iz bolnice, ali necu ostaviti to tako. Cim se oporavim od poroda i nadjem vremena idem tamo da OPET  podnesem prijavu
zabrinuta_tetka je takodje trebala da ga prijavi jer je njena sestra dozivjela nesto slicno kao i ti!
Cujemo se na pp.

(odgovor članu Piceza)
Neposredna veza do poruke: 366
28.12.2010 21:26:46   
Adana
Zao mi je sto ste imali lose iskustvo tokom porodjaja i u pomenutoj bolnici.
Hvala Bogu meni je tamo bilo super! Rodila sam na carski, i porodio me dr. Puzic, uz dr. Masica. Puzic mi je vodio i trudnocu. Srecom ja za njaga imam samo rijeci hvale! I kao za doktora i kao za osobu.
Jos jednom zao mi je zbog loseg i neprijatnog i bolnog iskustva sa istim.
Ovo je prvi put da cujem takvo nesto o njemu...

Naša ljubav Asja je došla 17.07.2008.g :-)

The best thing to spend on your children is TIME...

(odgovor članu BBubica)
Neposredna veza do poruke: 367
28.12.2010 23:05:55   
safran
balasgirl i drasan hvala na info. Tako sam nešto i pretpostavljala - ni meni se nikako ne ide na Jezero. Ljetos su se baš isprovaljivali sa izjavama oko MRSA da mi se baš ne da njima u ruke. Od 6.1. krećemo u OB na kontrole kod dr. Mišeljića.

(odgovor članu Adana)
Neposredna veza do poruke: 368
29.12.2010 10:55:51   
balasgirl
Mišeljić je bio moj doktor, a on me i porodio. Sve pohvale za njega. Zaista divan čovjek. Sretno.

... pronašli su Ameri šifru za to: take it easy, lutko lijepa...

<3 Ali Khan <3

(odgovor članu safran)
Neposredna veza do poruke: 369
29.12.2010 12:17:33   
Piceza
hvala vam sto razumijete moju pricu dogodila se u julu ove godine i tek sad smo smogli snage da pisemo bar na foromumima o tom problemu i javasluku u opstoj bolnici...da dr.je pogrijesio sto s emog poroda tice sam mi je rekao precjenio sam njenu tezinu a vidio sam d aje duga pogotovo je bolno sto sam i ja njemu vjerovala beskrajno ....jednostavno sam bila zapostavljena a on je imao puno posla drugi nisu obracali paznju na mene ...moj savjet je da idete na jezero ipak su gore vecis trucnjaci...pedijatrica koja je bila tu jer sam se porodila u toku dana u 14sati je vrlo neprijatna i drska samo mi je rekla da je beba na intenzivnoj nista vise...a svi dr.su bili oko nje u tom m omentu kad nije disala reanimirali je ....bilo puno komlikacija i to sve na moje oci ...strasno tesko mi je o tome pisati i vracati se na sve ....nikad vise u vojnu bolnicu i moj je savjet d apazite ko ce vas poroditiiii a muza obavezno povedite d abude negdje blizu i da bude malo i grublji ako treba dr.nasi su uzasno bezobrazni i neslusaju pacijente i njihove zahtjeve....hvala bogu moja beba sad ima 5mjeseci i zdrava je mada je pod nadzorom neuropedijatra zbog komlikacija koje joj je nanijelo osoblje opce bolnice u sarajevu .....

(odgovor članu drasan)
Neposredna veza do poruke: 370
29.12.2010 12:44:37   
Emica_sa
Imala sam slicno iskustvo tvome,a beba je bila jako lose,klinicki mrtva rodena upravo zbog tog njihovog zanemarivanja u toku poroda...Ali dok sam isla u posjetu svojoj bebi na Jezero upoznala sam jos nekih parova cija su djeca bila gore,a zene su se porodile na Kosevu,tako da stvarno nema pravila i nije bitno gdje se zene poradaju jer ima svugdje svega,nigdje nije idealno.Ne treba nekoga plasiti jer puno se zena porodi i sve bude super,sada sto ja nisam bila te srece,to je mozda i visa sila,nikada covjek ne zna gdje ce mu biti najbolje..

(odgovor članu Piceza)
Neposredna veza do poruke: 371
29.12.2010 13:01:20   
babina beba
Drage zene zao mi je sto ste se napatile i Vi i Vase bebe i neponovilo se!
Necu ni hvaliti ni kuditi opstu bolnicu ili jezero. Moramo shvatiti da doktori nisu uvjek krivi jer najlakse je reci doktor kriv sto se desilo to i to, a ne pogledmo sebe ili neke druge okolnosti. U mnogim slucajevima su i pacijentice krive, a na kraju doktora krive!  Doktori su tu da pomazu i vjerujem da to rade na najbolji nacin koji znaju. Ja sam se porodila u vojnoj i napacena i beba na vakum izvucena, ali opet akb planiramo u vojnu na drugi porod! U svakoj bolnici ima i experata i losih doktora kao i babica, a losi ce biti onoliko koliko im mi sami dopustimo!

< Poruku je uredio babina beba -- 29.12.2010 13:02:29 >

(odgovor članu Emica_sa)
Neposredna veza do poruke: 372
29.12.2010 13:08:22   
Malenaoduvijek

hvala vam sto razumijete moju pricu dogodila se u julu ove godine i tek sad smo smogli snage da pisemo bar na foromumima o tom problemu i javasluku u opstoj bolnici...da dr.je pogrijesio sto s emog poroda tice sam mi je rekao precjenio sam njenu tezinu a vidio sam d aje duga pogotovo je bolno sto sam i ja njemu vjerovala beskrajno ....jednostavno sam bila zapostavljena a on je imao puno posla drugi nisu obracali paznju na mene ...moj savjet je da idete na jezero ipak su gore vecis trucnjaci...pedijatrica koja je bila tu jer sam se porodila u toku dana u 14sati je vrlo neprijatna i drska samo mi je rekla da je beba na intenzivnoj nista vise...a svi dr.su bili oko nje u tom m omentu kad nije disala reanimirali je ....bilo puno komlikacija i to sve na moje oci ...strasno tesko mi je o tome pisati i vracati se na sve ....nikad vise u vojnu bolnicu i moj je savjet d apazite ko ce vas poroditiiii a muza obavezno povedite d abude negdje blizu i da bude malo i grublji ako treba dr.nasi su uzasno bezobrazni i neslusaju pacijente i njihove zahtjeve....hvala bogu moja beba sad ima 5mjeseci i zdrava je mada je pod nadzorom neuropedijatra zbog komlikacija koje joj je nanijelo osoblje opce bolnice u sarajevu .....

draga jako mi je zao da ti se sve to desilo sto ti se desilo.najbitnije je da je beba sada ok.ja imam decka od 23 mj koji je 48 h poslije carskog reza zavrsio na pedijatriji iz vojne bolnice.ne znam sta bih ti rekla, to je u sustini do doktora koji te poradja.kao sto ti je vec neko rekao toliko losih iskustava ima i sa koseva jer se kod nas u sustini dr ponasaju bahato.sto se puzica tice i ja sam imala lose ikustvo s njim.on me pred carki pregledao po prijemu kao mesar i ja sam pocela da krvarim.jos je bio uvjeren da sam mu ja rekla da je kod mene zadak u pitanju i uradio utrazvuk.kaze ova beba normalno okrenuta, hajde ti kuci i dodji na termin.ja sam mu tada rekla da zove moga dr nakasa.i uglavnom kod mene je bila pacenta previa,sto je pisalo i na prijemnom nalazu, ali on to nije ni pogledao i kada je nakas sav ljut dosao on kasnije dodje meni i kaze jesi ti njemu familija???budala stvarno, nema takta nimalo, iako ima zena koje e kunu u njega.ali ono to sam ja cula on voli da mu se tavi nesto u dzep i onda imas tretman .to je tuzno ali 85 % dr je takvo na zalost.
draga tebi je bitno da je beba dobro i dobro ces razmisliti iduci put gdje ces i kod kojeg dr jer radi budala djeca ispastaju.
samo jos da dodak, ja sam i dr bebu rodila u vojnoj i opet bih ali sam ih sve postrojila tamo i pazii su mi malenog kao malo vode na dlanu jer sam im naglasila sta je bili sa prvim.

(odgovor članu Piceza)
Neposredna veza do poruke: 373
29.12.2010 13:16:27   
Malenaoduvijek
IZVORNA PORUKA: Gemelli

malo me prepadas moju trudnocu vodi dr. Puzic i meni se cini super ok, moze li koji detalj vise
dosta zena se poradjalo 24 sata koliko ja znam, osim dezure mislim da jedan doktor ne moze biti uz tako dug porod, bebara je jako krupna i hvala bogu sve je ok sad, a mislim da opća bolnica i nema pedijatriju, pa sad ne znam, jako mi je zao sto je sve proslo tako tesko,
ne znam, faskat mislis da je bas kriv doktor ...
moju sestru je pordio doktor puzic, ujutro bila na pregledu, rekao joj da dodje u 3 taj dan, 5 dana prije termina, jer je vrijeme, kako zasto ne znami, ali dosla je u 3, primila drip i porodila se u pola četri, nije pukla, nije šivana, dječak savršen 55 dug, 3 i pol tezak
ne znam, nije bas lako kad citam ovakve stvari, tesko padne

vojna bolnica ima neonatologa koji radi od 7 i 30 do 15, a ima jos jedna mlada pedijatrica koja radi uz dr jadranku.inace oni i nisu za teske porode (kod kojih se predpostavlja da ce biti teski, nego takve zene salju odmah na kosevo.
meni je tu iskreno najbolji dr nakas, on kada vidi da se zena pegla par sati i da ne ide bolje vodi zenu na carski.bolje je i to nego da bebi nesto bude, a puzic je od onih koji forsiraju prirodni porodjaj i kod njega ide sve u tom smjeru.svako ko se imalo boji treba ici na jezero jer je sada gore i pedijatrija u blizini.iako opet ponavljam, covjek nikada ne moze znati.

(odgovor članu Gemelli)
Neposredna veza do poruke: 374
29.12.2010 13:18:32   
drasan
Mislim da ništa ne treba da prepustite slučaju! Treba se žaliti, koliko god puta je potrebano!
Hvala DRAGOM BOGU, pa sam ja već 2 dan bila kao da se nisam ni porodila, a moj bebac me sada zeza svakih sat (hoće dojiti neće dojiti)user posted image .
Ali sam ja tamo od početka maltretirala doktora hoću ovo hoću ono. Babici sam odmah rekla da sam bila na pripremama za porod i samo da mi pomogne šta treba da radim i da ću je slušati, mene nije strah poroda. UZ je pokazao da je teška 2900 gr. tako da nije trebalo biti problema sa međicom. Kada se rodio bio je težak 3550 gr. doktor je odmah rekao da će se žaliti Kinezima jer im UZ fula po kilo.(a mi se još taj dan zabrinuli, jer je beba i 15 dana prije toga imala istu težinu)user posted image
Nego drage moje, spremite se i kucajte na sva vrata na koja treba. Ne treba to nikom više da se dešava!user posted image

(odgovor članu Piceza)
Neposredna veza do poruke: 375
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  13 14 [15] 16 17   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  13 14 [15] 16 17   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *