|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  28 29 [30] 31 32   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: prvi znaci trudnoce
1.11.2010 13:34:48   
bebac bucko
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
sve najljepse ti zelim od srca!
a prije svega da rodis zdravu i veselu bebicu. uzivaj u tom blagoslovu
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

5 dugih godina iscekivanja

(odgovor članu mala20)
Neposredna veza do poruke: 726
1.11.2010 13:49:17   
bebac bucko
drage moje trudilice, ja sam cekala user posted image  u subotu, nije dosla, samo par smedih flekica, jucer nista, danas par kapi krvi, ali jako malo
sacekat cu dan dva, ( slobodan dan) pa idem ginekologu. mislim da je tako najpametnije. user posted image                     ljubim vas sve user posted image user posted image user posted image

5 dugih godina iscekivanja

(odgovor članu bebac bucko)
Neposredna veza do poruke: 727
1.11.2010 14:04:24   
Latinka
Mala20, čestitam na trudnoći i želim sve najbolje u narednih user posted image
Bebac bucko, želim ti da se obraduješ i ugledaš veliki, debeli +! Sretno!!!user posted image

(odgovor članu bebac bucko)
Neposredna veza do poruke: 728
3.11.2010 10:57:54   
docc
Drage moje buduce user posted image (aBd) ...  Zanima me vase misljenje, da li je moguce biti trudna i imati user posted image (dobiti na vrijeme, zavrsila vam se, a ipak imate neke simptomeuser posted image )...  Naime, vec zadnjih 20 tak dana imam jako naduvan donji dio stomaka, isprva sam mislila da sam se udebljala, ali neku vece prilikom sjedenja u normalnom polozaju osjetila sam u stomaku kao neke baloncice kako pucaju, kada sam ustala stomak mi je bio ogroman, nisam ga cak mogla ni uvuciuser posted image ...  kad se to smirilo, i dalje je donji dio ostao tvrd i naduvan, u wc idem svakih 20 minuta tih zadnjih 20 dana( zamislite kako je to), ledja me ubijaju... promjene raspolozenja da vam ne pricam....  test neki lily sam radila prije nego cu dobiti i bio je negativan... onda sam dobila na vrijeme, imala prilicno dugo nekih 6 dana, ali jako slabo krvarenje... zavrsila, a ja se i dalje osjecam ko balon... vjerujte kad mi se nesto jede, osjetim miris i automatski to krenem kuvat!user posted image     NemaM natecene grudi, vrtoglavice itd, samo ponekad kad ustajem pada mi mrak na oci, ali to nije vrtoglavicauser posted image   valjdauser posted image

(odgovor članu Latinka)
Neposredna veza do poruke: 729
3.11.2010 11:09:30   
Leena
docc, savjetujem da ponovis test. Moja najbolja prijateljica je imala istu situaciju.... Ja sam vec bila 4.mjesec trudnoce i primijetile smo da ima iste simptome koje sam ja imala na pocetku. Uradila test (neki skupi): negativan. Onda za nekoliko dana dobije regularno, ali isto oskudno krvarenje... za mjesec dana kasni... ponovi test: user posted image ... I vodili su joj doktori kao da je trudnoca od te posljednje menstruacije. Rodila je 7 dana prije tog termina, a tek kada se bebica rodila ustanovili su da je prenesena, dakle bila je trudna i onaj prvi put, samo je prerano uradila test. S tim da ona kaze da joj je krv bila dosta tamnija u toj menstruaciji.
Eto, sretnouser posted image

<3 Ljubičica <3 21. 4. 2010. u 15:10h (3400g, 52cm)

*Pahuljica* 7. 1. 2014. u 20:15 (3450g, 54cm)

Macak mali 23.12.2015. u 21:20 (4100g, 57cm)

All I ever wanted
All I ever needed
Is here in my arms

(odgovor članu docc)
Neposredna veza do poruke: 730
3.11.2010 11:10:32   
Leena
i da, drugi test koji je bio pozitivan bio je neki test iz apoteke od 4km user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

All I ever wanted
All I ever needed
Is here in my arms

(odgovor članu Leena)
Neposredna veza do poruke: 731
3.11.2010 11:14:48   
docc
IZVORNA PORUKA: Leena

docc, savjetujem da ponovis test. Moja najbolja prijateljica je imala istu situaciju.... Ja sam vec bila 4.mjesec trudnoce i primijetile smo da ima iste simptome koje sam ja imala na pocetku. Uradila test (neki skupi): negativan. Onda za nekoliko dana dobije regularno, ali isto oskudno krvarenje... za mjesec dana kasni... ponovi test: user posted image ... I vodili su joj doktori kao da je trudnoca od te posljednje menstruacije. Rodila je 7 dana prije tog termina, a tek kada se bebica rodila ustanovili su da je prenesena, dakle bila je trudna i onaj prvi put, samo je prerano uradila test. S tim da ona kaze da joj je krv bila dosta tamnija u toj menstruaciji.
Eto, sretnouser posted image

pa morat cu ponoviti, sve kontam mozda sam se prehladila, al opet nesto mi vise lici na user posted image ...  samo ne znam koji test trazila sam clearblue, al ga nemaju user posted image    pa sad ne znam koji da uzmem, jesu li oni jeftini pouzdani?user posted image

(odgovor članu Leena)
Neposredna veza do poruke: 732
3.11.2010 11:21:34   
Leena
stvarno jesu... zato sam ti to i naglasila... ja sam isto kupovala clear blue, tj. mm je stalno kad ga posaljem taj donosio... i tako nekoliko mjeseci. Onda sam ja otisla u apoteku i kupila taj jeftini neki i bio je pozitivan. Isto sa drugaricom. ako radis na vrijeme, a ne prerano, svaki je pouzdan. Ona jos kaze da nije radila ni na prvu jutarnju mokraci i da je odmah vidjela dvije linijice.

All I ever wanted
All I ever needed
Is here in my arms

(odgovor članu docc)
Neposredna veza do poruke: 733
3.11.2010 11:24:10   
docc
IZVORNA PORUKA: Leena

stvarno jesu... zato sam ti to i naglasila... ja sam isto kupovala clear blue, tj. mm je stalno kad ga posaljem taj donosio... i tako nekoliko mjeseci. Onda sam ja otisla u apoteku i kupila taj jeftini neki i bio je pozitivan. Isto sa drugaricom. ako radis na vrijeme, a ne prerano, svaki je pouzdan. Ona jos kaze da nije radila ni na prvu jutarnju mokraci i da je odmah vidjela dvije linijice.

OK...  hvala ti puno na savjetu... Biti ce, sta mora bitiuser posted image

(odgovor članu Leena)
Neposredna veza do poruke: 734
4.11.2010 13:46:19   
Beppo
Pozdrav dragim forumašicama :) Ja i MM očekujemo svoju prvu bebicu. Već sam na drugoj temi prijavila svoj + i sad bih sa vama da podijelim svoja iskustva. Tek sam na početku trudnoće i već sam se udebljala 1kg :( Grudi me bole strašno - i one su se povećale :) (jing-jang hehehee) Imala sam kontrakcije zbog kojih sada pijem progesteron, koji je, kažu, 'čuvar trudnoće'. Ali najveći problem mi predstavlja umor. Ja neprestano spavam. Sve sam zapostavila, jednostavno nemam živosti, svježine. Jutros sam se natjerala da malo pješačim do posla (nekih 20 min) i odmah mi je bilo bolje. user posted image

(odgovor članu docc)
Neposredna veza do poruke: 735
4.11.2010 15:19:31   
samedi
Draga Beppo,prvo,cestitam ti na + i zelim ugodnih i laganih user posted image mjeseci!!!

Umorna sam i ja bila,strasno,samo sam spavala,doduse nisam radila pa sam mogla samo spavati!!! Ne znam da li si se vec javljala na temu "Razgovori u ocekivanju bebe" ali mozes se tamo javiti i podijeliti svoja iskustva i osjecaje s trudnicama. Veliki user posted image

Moja ljubicica-bubicica N. 5.5.2010. 2850gr 51cm 18:25
Prohodala 6.6.2011.<3
Bubamara A. je stigla 15.11.2012. 3400gr 55 cm 02:45

(odgovor članu Beppo)
Neposredna veza do poruke: 736
5.11.2010 10:18:38   
Iris1002
Cao cure!

Ja sam u 6. sedmici trudnoce i od simptoma sam imala slijedece: stomak me je bolio na cudan nacin (ne kao kad trebam dobiti), vise me je probadao. To je trajalo od 3 dana prije nego sto sam trebala dobiti i jos neka 3 dana poslije.  Onda sam uradila test u po dana i pojavile su se dvije crtice user posted image  

Drugih simptoma nisam imala - ni bolne grudi, ni mucnine niti bilo sta drugo.

Zadnja 3 dana imam smedjkasti trag na gacicama pa mi je gin. prepisala dabroston tablete.

Sretno svima, da sto prije ugledate plusice user posted image

(odgovor članu samedi)
Neposredna veza do poruke: 737
15.11.2010 19:03:17   
Skvo RR
Prenos posta

drage forumasice-imam pitanje:
vijestice su mi kasnile 10 dana,i kada sam dobila bila je prvo braon sluz,pa prestajala pa na svakih recimo 4 sahata tako-pa cisto.
nakon 2 dana dobila sam krvarenje neke tamno-roze boje zajedno sa braon sluzi.
grudi u mi malo osijetlive,malo mi je muka,ali krvarenje se niti smanjuje niti postaje tamnije.
uradila sam i test-jedna debela crta,a druga se jedva nazire,ali vidi se gdje treba da prolazi.
ja sam imala stresnu situaciju i ne jednu nego vise,pa sve mislim da nije pobacaj ovo slucajno...user posted image user posted image a uz sve imam blagi bolovi u stomaku sa tim da njih inace uopce nemam kad dobijem....
sta kazete ...?

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu Iris1002)
Neposredna veza do poruke: 738
18.11.2010 3:16:13   
Aquarius
Što prije otiđi kod doktora. Može biti prijeteći pobačaj. Ako si trudna onda je krvarenje znak za uzbunu. Sve može proći dobro samo što prije otiđi u bolnicu da provjeriš šta se dešava. Sretno.

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 739
19.11.2010 19:38:28   
ivankica 23
Pozdrav drage moje..ja naravno imam isti slatki problem kao i vecina, a to je pitanje jesam li trudna?
Znam, trebala bih napraviti test ali je jos rano...naime zadnji put sam imala menstr.27.10...plodni dani su mi bili do 16.11 prema izracunu, a 15.11 smo muz i ja isli do kraja, dakle nismo se pazili uopce...odmah jutro iza toga sam imala smedkasto sluzavi iscjedak na gacicama i od tog istog dana imam slabu muku i kiselinu u zelucu prema kraju dana, naduta sam, ukocena kao da sam danima spavala na kucu...sve us vemu pitam se da li je moguce bas od prvog dana imati neke simptome! Puno hvala unaprijed...user posted image

(odgovor članu Aquarius)
Neposredna veza do poruke: 740
19.11.2010 20:10:24   
ivankica 23
p.s eznam ubraja li se u to potpuna lijenost, neda mi se pomaknit sa mjesta...i grickalice jedem za dorucak, rucak i veceru...najvise mi pasu

(odgovor članu ivankica 23)
Neposredna veza do poruke: 741
20.11.2010 21:51:31   
Aquarius
user posted image    Tako mi je sipatično ovo što si napisala. Nazalost moram te razocarati.  Prvi simptomi se javljaju nekih 7-10 dana od začeća. Čak i ako ti je ovulacija bila taj dan treba proći nekoliko dana dok se oplođena jajna stanica ˝ugnijezdi˝u maternici i tek tada tijelo počinje da prepoznaje trudnoću. Što naravno ne znači da ne postoji mogućnost da zatrudniš. Samo je još prerano da bi se pojavili prvi simptomi.

Neposredna veza do poruke: 742
21.11.2010 10:39:03   
ivankica 23
...hvala puno na odgovoru...ako bude sto javim se! pozz user posted image

(odgovor članu Aquarius)
Neposredna veza do poruke: 743
21.11.2010 10:58:14   
teacher75
ja sam pocela osjecati promjene (mucnina i povracanje) nekih 39 dana nakon 1. dana posljednje menstruacije (inace mi je ciklus od 30-33 dana), tako da je tada kasnila user posted image nekoliko dana. ostale "promjene" su bile kao tipicni pms, tako da do mucnine nisam bila sigurna jesam li trudna ili samo kasni...

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

Neposredna veza do poruke: 744
23.11.2010 14:06:46   
aldi
Jedno pitanje. Zna li neko ili je imao taj slučaj da curenje vrlo blago iz dojke može značiti trudnoću?

Druga beba nam dolazi 11.08.2011
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Naše zlato došlo 27.01.2009.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Ja 28, muž 33 god. U braku smo 6 godina, oko prve bebe se trudili 9 mjeseci i sada je bebica tu, na našu veliku radost

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 745
25.11.2010 1:04:10   
ljubice
Da li je neka imala simptom mucnine i povracanja prije nego je saznala da je trudna?

(odgovor članu aldi)
Neposredna veza do poruke: 746
25.11.2010 18:09:10   
gagach
meni je mucnina tek dosla u 9 sedmici trudnoce.... prije toga nisam imala nikakav simptom osim bolnih grudi....

05.04.2011 postala mama predivnom djecaku...!

Ruka koja ljulja kolijevku je ruka koja vlada svijetom....

(odgovor članu ljubice)
Neposredna veza do poruke: 747
28.11.2010 20:16:44   
mala20
Draga ljubice imala sam ja simptome mucnina, s tim da sam ja te iste simptome imala i u svakom PMS-u pa nisam obracala neku paznju na to. A i kad sam uradila test imao je neku blagu crticu pa sam isti dan otisla doktoru i voala- ja user posted image i to u 8 sedmici :) tako da... cesto si zene umisle ono sto zele, pa i simptome trudnoce ako to prizeljkuju. Psiha je cudo user posted image strpi se jos malo i ondauser posted image   po test user posted image zelim i tebi, i svim djevojkama/zenama koje pokusavaju ostati trudne puuuno srece user posted image

(odgovor članu gagach)
Neposredna veza do poruke: 748
5.12.2010 16:58:17   
bbina
malena  ja tebe nemogu uganjati

(odgovor članu mala20)
Neposredna veza do poruke: 749
5.12.2010 20:08:09   
rose
ja nisam imala nikakve simptome sem blagog probadanja u dojkama...ni kasnije...mucnine nikad nisu dosle

13.11.2010. u 04.35, docekali nasu princezu, nas ponos i srecu najvecu :)))

18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))

(odgovor članu bbina)
Neposredna veza do poruke: 750
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  28 29 [30] 31 32   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  28 29 [30] 31 32   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *