Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Ne znam da li je ovo prava tema da se javim... Moze li mi neko pomoci...? Imam malu bebu, jos dojim... Ne koristimo nikakvu kontracepciju osim da izvadi prije s obzirom da jos ne dobijam menstruaciju poslije poroda, (5 mjeseci) da li mogu biti trudna.. Mislimo da nema mogucnosti (koliko znamo) ali uvijek postoji ona mogucnost da je poceo izlucivati prije... Meni je muka i imam ostalih dosta simptoma, bol u donjem trbuhu i sl. sta mislite mgu li biti trudna ako ne dobijam menstruaciju? Hvala..
Anonimna,ne zamaraj se džaba razmišljanjem bi li mogla biti trudna, kupi test od 5 KM i riješiti ćeš dilemu...to je najjednostavniji način...A naravno da šansa da si trudna postoji!
cao svima, ja sam nova ovde i totalno ne upucena..... citajuci vase postove pronasla sam se, pa resih da vam pisem..... zadnja mens mi je bila 11.07, a nezasticen odnos sam imala 19.07, pa sad mene zanima da li je moguce da sam trudna i kad je najbolje uraditi test, vec nekoliko dana unazad osecam jake bolove u grudima u stomaku i ledjima, povremeno mi je muka i osecam vrtoglavicu kad ustanem, imam temp 37 ili nekad 37,5, idem u wc non-stop i ne osecam glad... u al sam smorila :(..... hvala unapred
Postoji mogućnost da si trudna. Neke žene imaju ovulaciju ranije, pa i 8 dana od prvog dana zadnje menstuacije kao kod tebe. Simptomi koje pominješ su česti na početku trudnoće. Kad očekuješ sljedeću menstruaciju ? Kako god sačekaj da ti prođe datum kad očekuješ menstruaciju da bi ti test bio pouzdaniji ili ako ne možeš čekati otiđi kod doktora. Nadam se da će rezultat biti kakav bi ti željela. Sretno.
meni se to desilo sa Asjom... iako sam ovulaciju imala uvjek na 13 ili 14 dan...tog mjeseca je malo uranilo...a spermatozoidi su zivi ako se ne varam 74 sata... tako da...moguce je da si trudna... pricekaj nek prodje 2-3 dana od dana kad trebas dobiti pa uradi test...preporucujem clear-blue . (ja ga jos uvjk cuvam )
Postoji mogućnost da si trudna. Neke žene imaju ovulaciju ranije, pa i 8 dana od prvog dana zadnje menstuacije kao kod tebe. Simptomi koje pominješ su česti na početku trudnoće. Kad očekuješ sljedeću menstruaciju ? Kako god sačekaj da ti prođe datum kad očekuješ menstruaciju da bi ti test bio pouzdaniji ili ako ne možeš čekati otiđi kod doktora. Nadam se da će rezultat biti kakav bi ti željela. Sretno.
pa moguce je jer sam oba puta ostala trudna ba su periodu prvi dan posle menge tj 7-8 dan ciklusa tako nekako , neke zene imaju tada neke kasniej ovulaciju nista niej cudo , ako je zeljena trudnoca sve najbolje i nadam se da ce uspjeti
cure treba mi savjet za prijateljicu zadnju m je imala 30.6!nakon 10 godina braka(ne znam sta je cekala do sad)je odlucila da ide na !dan prije ocekivane m(27.6) je radila test-negativan,dan kad je trebala dobit pozitivan!m jos nemaprocu,ali kaze da je sve boli,kao da ce svakog trenaprocurit,da preksinoc nije zaspala do 4!spava joj se(to sam i ja imala),a za ovo ostalo ne znam sta da joj kazem,a svaki dan zapitkuje,jel to normalno,jel ok?
Per aspera ad astra 2011 je stiglo naše sunce 2012 čekamo još jednu srećicu
sledecu ocekujem 11.08, i uradila sam test i bio je negativan, bila sam jako nestrpljiva.... ne znam sacekacu jos koji dan pa cu vudeti nadam se da nece doci i nadn se da ce biti jedan mali bebac za devet meseci
ako ja ne poludim od nasih doktora nece niko kako su neodgovorni uzgred nova sam na forumu a vi ste cure, pa malo je reci extra danas sam bila na pregled jer mi menstruacija kasni, mada meni dolaze tu do 35 og dana a danas je bas 35... bolio me stomak, malo osjetljive grudi i micnine, pojacan apetit, suva usta, cak imam neku odvratnu temp 36.9, 37 ovih par dana kad ocekujem menstruaciju a koliko znam ona tada treba da je u padanju, bjelkasti iscjedak al ne nista pretjerano da ga ima al je neobican, nos mi je bio zacepljen, pa bolovi u donjem dijelu stomaka i kostima karlicnim... uf ma sto nekih cuda... uglavnom danas mi je rekao da imam neku uvecanu cistu na desnom jajniku i dao mi da pijem ketonal tablete za bolove... pitala sam ga postoji li mogucnost za trudnocu kao jos je rano da se vidi jer meni ovulacije kasne pa da sacekamo koji dan...a sto je interesantno nakon sto mi se zavrsila ta zadnja menstr posle ned dana sam posla na kontrolu i sve je bilo uredno od nalaza a nesto su mi pricali da se kao te neke ciste na desnom jajniku javljaju u ranim pojedinim trudnocama ali da nisu opasni vec da se kao plod hrani preko nje u tim prvim nedeljama a i da cista takva nestane do 10 nedelje nego ce covjek svasta vise cuti... malo sam se raspisala pa se nadam da necete zamjeriti... ako je koja imala ovakvo iskustvo ili sl puno bi znacilo dok cekam moje rez i sl pregled
Test za trudnoću će ti najvjerovatnije pokazati pravu istinu, a i doktor ako je pregledao maorao je vidjeti da li ima trudnoće ili ne, u svakom slučaju nemoj piti te tablete dok se ne uvjeris da li si trudna ili ne. Meni je test pokazao trudnoću nakon samo dva dana kasnjenja menstruacije.
Zdravo! Prvi put se javljam. Vjerovatno ste vec pricali o ovome, ali bi bila jako zahvalna kad bi mi neko iz svog iskustva odgovorio na sljedece: Menstruacija mi je inace poprilicno neredovita, ali nikad nije kasnila duze od 10 dana. Medjutim, sada kasni vec 17 dana i danas sam otisla na pregled, ali mi je doktor rekao da nista ne vidi na ultrazvuku. Test nisam radila, ali se sada kanim da ga uradim. Isto tako, koliko je uopste sigurna dijagnoza ultrazvukom u ranoj trudnoci, jer sam citala da se na sonogramu plod ne moze primjetiti do 6 sedmice.
Hvala puno!
P.S. Nemam neke narocite simptome, osim izostanka menge i poprilicno dosadnih bolova u donjem dijelu ledja, koji me inace maltretiraju pred mens.
Test za trudnoću će ti najvjerovatnije pokazati pravu istinu, a i doktor ako je pregledao maorao je vidjeti da li ima trudnoće ili ne, u svakom slučaju nemoj piti te tablete dok se ne uvjeris da li si trudna ili ne. Meni je test pokazao trudnoću nakon samo dva dana kasnjenja menstruacije.
Sretno.....
da to sam i planirala ali su mi rekli da poz test moze da da i cista
Fpower ako ti kasni 17 dana na ultrazvuku bi se trebala vidjeti gestacijska vrećica, ali možda je O bila kasno pa je rano da se vidi. napravi test i bit ćeš sigurna.Želim ti !
Cao :) mmm,nova sam kako na forumu tako i u svemu vezanom za trudnocu jer sam jako mlada. Ugl, mi je uvijek bila tacna, a sad je cijeli mjesec izostala. Trebala sam dobiti 02.10. medjutim nikad se nije pojavila. imala sam 15tak dana nakon toga neki svijetlo smedjkasti iscjedak koji je trajao par dana ali nisam obracala veliku paznju na to jer nisam planirala trudnocu. Hmm, u zadnje vrijeme sam dobila 2,3 kg, grudi su narasle, tvrde i bole me stalno, i onako teske(ne znam kako drugacije objaniti) i jako su mi smetali mirisi do prije par dana tako da ne mogu vise piti kafu nikako niti mnoga jela jesti. Nikad nisam stekla naviku da idem redovno ginekologu tako da me mama samo jednom odvela i to je to. Testove nisam radila jer ne vjerujem pretjerano u njih, znam da vecinom pokazu negativno i kad su zene trudne. Planirala sam sutra nazvati doktoricu i naruciti se, pa da li imate neke savjete koga zvati(iz Sarajeva sam) i kako ce to izgledati? Mislila sam da se radi ultrazvuk ali sam negdje na forumu procitala da se radi vaginalni? Lijep pozdrav
Mala20, ovo što ti opisuješ su, po mom iskustvu, znakovi trudnoće Nadam se da te to veseli. Ne znam od koga si čula i zašto misliš da su testovi nepouzdani jer, koliko ja znam, oni su uglavnom prvi "potvrditelji" trudnoće. Nego ti draga, sutra kupi test i ne razmišljaj više šta li je Nisam iz Sa, ali vjerujem da će ti se javiti i forumašice iz Sa koje će ti preporučiti doktora. Uglavnom, dobrodošla na forum i sretno
testovi su prilicno pouzdani a posebno nakon mjesec dana sad bi ti pokazao plus i na vecernji urin
mala 20, po mom mišljenju to je + ko kuća. Svi su simptomi tu. Sretno s testom, a što se tiče doktora u Sarajevu, ja ti mogu preporučiti dr. S. Mehmedbašića.On je moj doktor i stvarno sam prezadovoljna. Još jednom, SRETNO.