Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Knjiga za čitati-preporučite 31.10.2010 21:44:29
reallove
IZVORNA PORUKA: Skvo RR
IZVORNA PORUKA: reallove
bas bih voljela procitati nastavak,dugo nisam procitala ovako dobru knjigu...kada sam bila u Bosni kupila dosta knjiga,strasno volim citati potrudit cu se da nadjem i tu..
Imam je ja Badalpurski vrt...blijeda kopija prve knjige...ali evo kada budes dolazila..ja cu ti je posuditi...mozda ti budes imala druge impresije.
ok skvo,dogovoreno ja evo sada zavrsila citanje knjige Djevojka sa zelenim ocima-Mirjam,nije mi nesto
RE: Knjiga za čitati-preporučite 23.11.2010 18:56:44
palachinken
Ko voli lagano, nek uzme i Vedranu Seksan, zbirku njenih kolumni. Nije loša, nako knjiga-razbibriga, kratke pričice pa se može usput čitati. I naravno Adrijana Čulina. Ja sam nedavno uzela Ajlin, biografski roman o životu jedne žene, tuska spisateljica, zaboravila ime, mrsko mi se dizat do police. Elem kontala sam da ce biti priča o jakoj ženi, što i jest, ali je sve toliko kitnjasto, tako sladunjavo napisano, baš nako turski :) da sam morala ostavit. Ali možda nekom sjeda. Ko voli istočnjake, od srca preporučujem Amina Maloufa i Taniosovu stijenu i Samarkad.
RE: Knjiga za čitati-preporučite 23.11.2010 22:05:33
klemzi
IZVORNA PORUKA: Adana
"Otac moje kćeri" - Nenad Veličković
Odlična knjiga, i Konačari istog autora je super, Veličković je baš duhovit i super pisac.
RE: Knjiga za čitati-preporučite 23.11.2010 22:09:02
klemzi
Moji omiljeni pisci su Miljenko Jergović, Dario Džamonja, Aleksandar Hemon, Marko Vešović (moj profesor), tako da mi je sve što oni pišu, iako sam jako kritična kad su knjige upitanju, odlično.
RE: Knjiga za čitati-preporučite 23.11.2010 22:14:26
emma.L
Upravo završila Domaćin od autorice Sumraka saga i jako mi je bilo zanimljivo. Ali kao što bebe reče, osim zanimljive ideje za priču, ništa novo - standardni dijalozi, opisi, tipična Amerika i razočarana sam završetkom. Ali za mozak na pašu, zaista može proći. I sada pređoh po drugi put uživati u Jergovićevoj Gloriji in Excelsis.
RE: Knjiga za čitati-preporučite 30.11.2010 0:20:36
neki
IZVORNA PORUKA: new mama
IZVORNA PORUKA: Pahuljicaa
Upravo pocela citati "Tragom mrtve princeze" od Kenize Murad. Kupila sam i nastavak "Budalpurski vrt"...pa vam javim dojmove.
Ja pocela citati,dobila da procitam,od moje drugarice
Ja sam bila odusevljena kad sam kupila ove knjige,medjutim,bas sam ih ono jedva citala,uopste mi se ne svidjaju,niti aman posebne radnje,ni zapleta,ni raspleta A jesam i ja aman neki kriticar Ali sam zato uspjela procitati Lovca na zmajeve,potresna knjiga,bas sam se isplakala,ali mi je 10 puta bolja Hiljadu sjajnih sunaca Neko napisa da voli Miljenka Jergovica,ja sam luda za njim,fantastican je
Potrebno je samo da se registrujete na forum...besplatno
Uživajte !
Aaaaaaaaaaaaaaaaaj ne mogu da vjerujem,jooooooj kako si me obradovala,nemas pojma(mada mi je sladje vidjeti u ruci omot od knjige),ma reci gdje stanujes,da dodjem da te izljubim Hvala ti do nebaaaaaaaaaaaaaaaa
RE: Knjiga za čitati-preporučite 30.11.2010 0:34:48
neki
IZVORNA PORUKA: Mirkica
Sto god da procitam od Paulo Coelho odlicno mi je posebno knjiga Alchimist. Trenutno citam "nicht ohne meine Tochter" "Ne bez moje kcerke" od Betty Mahmoody lijepa knjiga po istinitom dogadjju jeste da sam do sada cesto zivce izgubla citajuci al moram reci da mi je knjiga dobra i vrijedi vremena.
RE: Knjiga za čitati-preporučite 30.11.2010 8:43:42
dzeny_2103
Ja sam počela čitati VODORIGU -Andrew Davidson( iz Konzuma), i iskreno nije mi nešto, ali vidjet ću kakva je kako knjiga bude odmicala.I meni je Jergović odličan
RE: Knjiga za čitati-preporučite 30.11.2010 13:59:31
emy24
sinoc sam dobila njigu pod nazivom ispovijest iz harema Branko Milenković-knijga je pisana na istinitom događaju toliko sam odusevljena knjigom,da ce mi danas muz ostati bez rucka.........predobra je
RE: Knjiga za čitati-preporučite 2.12.2010 9:03:12
dzeny_2103
IZVORNA PORUKA: emy24
sinoc sam dobila njigu pod nazivom ispovijest iz harema Branko Milenković-knijga je pisana na istinitom događaju toliko sam odusevljena knjigom,da ce mi danas muz ostati bez rucka.........predobra je
RE: Knjiga za čitati-preporučite 2.12.2010 9:04:43
dzeny_2103
A takodje sam vidjela u onoj knjižari do BBI i komore, da ima neka takođe ispovijest iz harema- ne znam ko je pisac ali se radio više priča tj.više ispovijesti
RE: Knjiga za čitati-preporučite 2.12.2010 9:30:02
slatkitri
Pozdrav svim forumasicama
u zadnje vrijeme imam jako malo vremena za citanje knjiga (troje djece ) ali jako volim citati. A zadnje cega se sjecam da sam procitala su knjige od Dzin Sason (Princeza Sultana, Kcerke princeze Sultane i Krug princeze Sultane). Mada imam dosta knjiga na kompjuteru mada to nije isto kao kad knjigu uzmete u ruke pa osjetite miris listova al sta je tu je. Mada sam raspolozena da podijelim sa vama knjige (elektronski ), pa bujrum.