Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
kod nas situacija ista,jest malo ova 2 dana nesto jeo ali..slabo...danas pravila krompir nije htio,pavlaku nece,pahuljice mu se gade ..kada smo bili kod doktora propisao mu vitamine da pije...i tako
obozava kasicu krompir mrkvicu!mm mu skuho teletinu nije htio,i ja bum u prodavnicu kupim tu kasicu i prvo mu u kasikicu uzmem malo teletine,pa onda malo te mrkvice i krompira,pojeo super,a meni srce sa svakim zalogajem ko kuca
Prije mi je jela sasvim solidno ali kako je vrijeme prolazilo kolicina koju pojede je postajala sve manja. Sada ona vristi, izvrce se, kasiku kad vidi poludi, pokusala sam jojdavati bez kasike-ne ide, meso odmah pljune, hoce samo ad ali kad je uhvati glad nece ni to nego samo vristi i baca se. Evo danas je pojela 2-3 zalogaja mladog sira, glodala je hljeb jer to hoce, voda i mogu mandaine ako je dobre volje.
Niina, rijetke su majke koje nisu prosle kroz ovu fazu svojih bebica...neces nista od nabrojanog nego strpljena draga...nama je faza nejedenja krenula kad je imao upalu grla prije dva mjeseca, jos uvijek dva dana jede, treci onako...
..ono sto je kod mene nekad palilo jeste da hranilicu stavim ispred tv-a, pustim Baby Einstein - a i polako hranim (iako sam rekla da ovo nikad necu), zatim sam uz obroke pocela da koristim hljeb, pavlaku i jogurt, dakle kasikica kasice, kasikica pavlake ili mrvica hljeba, ili mu u ruku stavim koricu hljeba, on kad zine da gricne ja ubacim povrce ...a da nekad mu hranim i majmuna, fol zalogaj njemu, zalogaj V.
Mozes joj malo pogledati i desni, ako su crvene, mozda su zubici, neka djeca to teze podnose, pa nemoj da je silis, pokusaj nesto od navedenog...
Mislim da je meni preostalo ono samo STRPLJEN- SPASEN.... Ma pokusam joj uvaliti povrce, ali ga odmeh ispljune...evo sad je hranim dok se igra... evo ugaonu sam ribala od utapkanog zumanceta i sira, tepih isto...ma nek prlja kontam sve ce se oprati...sve sam govorila da necu nikad i sve radim da se od muke nasmijem. A mogli bi biti zubici jer ima 2 zuba ali vec 3 mjeseca nije dobila niti jedan, ma sve govorim zubi su, zubi su, ali nikako da nikne niti jedan
I m imamo ovaj problem,zadnjih 20-ak dana odbija hranu...pojede nesto nazor utrpam mu,letam za njim po cijeloj kuci,do sad mlijeko bar pio sad to umanjio,a tako je dobro jeo...Uzela sam mu danas Multivitamol sirup jer vise ne znam sto da mu izmislim,bio je prehladjen mozda je i do toga i jos je pomalo,ali najvise m ovo lici na probleme sa zubicima...
imam i sama problem sa hranom... u zadnje vrijeme stojim pored rerne ( sreca pa je ona visoka da se nemoram saginjati) sa malcem u naramku i pustim ga da je pali i gasi dok ga drugom rukom hranim.To je trenutno metoda koja pali.....
Ja vise ne znam sta da radim....dal da vristim pa da me sav svijet cuje, da zgulim ovu kozu sase, il da pocnem piti apaurine..............
u zadnjih mjesec dana, a danas je onako kulminiralo...hranjenje je zivi pakao, igranje sa zivcima...ja ne znam sta da radim pa vas pitam imali iko kakav savjet.
Prije mi je jela sasvim solidno ali kako je vrijeme prolazilo kolicina koju pojede je postajala sve manja. Sada ona vristi, izvrce se, kasiku kad vidi poludi, pokusala sam jojdavati bez kasike-ne ide, meso odmah pljune, hoce samo ad ali kad je uhvati glad nece ni to nego samo vristi i baca se. Evo danas je pojela 2-3 zalogaja mladog sira, glodala je hljeb jer to hoce, voda i mogu mandaine ako je dobre volje.
Dok god dijete išta jede, dakle, dok god apetit postoji, sve što možeš uraditi jeste da ponudiš obrok i ne pokazuješ apsolutno nikakvu uzrzujanost što ga niti ne okusi. Ono, strogo normala: "Aha, znači nećeš. Dobro." Nikakve kazne i nagrede, ništa. Vjeruj mi, imam dugogodišnje iskustvo i sa starijom i sa mlađom odbijačicom hrane. Izgledaj normalno, ma koliko te to izluđivalo,
Moje dijete nece da jede,pa nece da bi ja maloprije s posla nazvala i veli teta pojeo punu zdjelu graha i jos mu evo nasula,sokirala sam se,cackan i bez apetita grah hoce ,bas mi cudno,jutros pojeo jedva nazor ,malo i to glupe salame i eurokrema i mandarine jer nista drugo nece i monte...pije i sok mrkva,jabuka,cvekla....ah ti zubici uvjerena sam da je od njih
jutros je pojeo 18 malih kaskica izmiksane kruske, jabuke. banane sa malo zitaica, oko 12 je popio punih 10 ml aptamila a sad za rucak 6 malih kafenih kaskica iskuhane puertine s mrkvicom, tjesteninom i pola zumanceta...nista....
malo kasljuca i teze dise...ali i prije prehlade je slabo jeo, ne onako kako sam ja navikla..
imam li razloga za brigu?
i da vec 5 dan pije antibiotik, od tada sve manje jede
Logicno je da bolesno dijete nece da jede,pogotovo ako ima problema sa disajnim putevima. Ako je nosic zacepljen probaj prije obroka da mu ga ocistis pa ga onda nahrani. Moja pedica mi je davno rekla da mala djeca koja imaju slajma u sebi a ne znaju ga iskasljati nego ga gutaju imaju smanjen apetiti jer zeludac ispune sekretom koji gutaju umjesto hranom. Ne brini proci ce
Evo i nas sa problemom, nadam se da cete mi moci pomoci. Do sada Lana je jela sve zivo, znaci kuhano povrce bez soli, svo voce, zitarice, to su bili glavni obroci mada je probala i smoki,monte, cokoladu itd ali to dobije samo ponekad i u manjim kolicinama. Prije sedam dana se jako razbolila, upala grla, i nije nista jela, samo je htjela da pije, pa je evo od juce po malo i pocela da jede. medjutim to je samo ono sto joj se svidja,inace zatvori usta, sto nikad s njom nije bio slucaj,ona cim vidi da se stavlja krpa na sto ona pocne da vristi od srece. Sad kad joj primaknem kasikicu ustima ona ih cvrsto zatvori, pa kad joj namazem usta,ona malo polize pa ako joj se svidi uzme da jede. Znaci hoce samo slatko kao npr cokolino,nestle 8 zitarica i kakao, smoki. Danas joj izrendam jabuku i izgnecim bananu i nije htjela,nema sanse a prije bi to spucala za minutu. Ne znam da li je jos do grla, ali ako jeste odbijala bi sve a ne samo ono sto joj se ne svidja.. Idem sad da citam ovu temu
Draga lekica83, to ti se desava kad djeca malo "omudraju" Pocinje probirati, to je tako jer spoznaju da imaju izbor. Doduse, kod tebe moze biti da dijete jos uvijek nije u formi, tj da jos uvijek nije ozdravila skroz. Moj je isto tako jeo sve tamo negdje do godine otprilike i onda je krenulo probiranje. Ako si ustrajna u smislu da joj ne nudis drugu varijantu nego da insistiras na tome sta joj nudis, mozda dobijes rezultate nakon 2-3 dana. Znaci, das joj, ona nece, pokusas opet nakon 2h, opet nece, ti ne dajes nista nego neku vocku i onda sve tako. Znaci da joj ne dajes mogucnost izbora u tom smislu. Mi smo imali faze kad mi vikendom za rucak nije htio nista nego cevape a ja bi bacala po 2-3 kuhana jela koja sam mu napravila. Skontala sam da samo mene zeza a tetu ne - kod tete koja ga cuva jede apsolutno sve, pa sam sad i ja malo strozija, ali iskreno, nisam dobar primjer ustrajnosti u tom smislu .
Evo i nas sa problemom, nadam se da cete mi moci pomoci. Do sada Lana je jela sve zivo, znaci kuhano povrce bez soli, svo voce, zitarice, to su bili glavni obroci mada je probala i smoki,monte, cokoladu itd ali to dobije samo ponekad i u manjim kolicinama. Prije sedam dana se jako razbolila, upala grla, i nije nista jela, samo je htjela da pije, pa je evo od juce po malo i pocela da jede. medjutim to je samo ono sto joj se svidja,inace zatvori usta, sto nikad s njom nije bio slucaj,ona cim vidi da se stavlja krpa na sto ona pocne da vristi od srece. Sad kad joj primaknem kasikicu ustima ona ih cvrsto zatvori, pa kad joj namazem usta,ona malo polize pa ako joj se svidi uzme da jede. Znaci hoce samo slatko kao npr cokolino,nestle 8 zitarica i kakao, smoki. Danas joj izrendam jabuku i izgnecim bananu i nije htjela,nema sanse a prije bi to spucala za minutu. Ne znam da li je jos do grla, ali ako jeste odbijala bi sve a ne samo ono sto joj se ne svidja.. Idem sad da citam ovu temu
ista stvar i kod nas .. isto tako upaljeno grlo i dok smo to sanirali - neće ništa da jede danima jedva da je krenuo jesti , i to nazor , okreće glavu i zatvara usta ... inače ne odbija nikakvu hranu , nikakvo povrće ni voće - ne mogu reći da nešto ne voli .. ali zato je mnogo lijena beba , hranjenje se oduži stvarno dugo , mrsko mu jest jednostavno.. sačekaj neka bude gladna i onda joj ponudi....
To sam i uradila danas, jutros kad smo ustali malo sacekam dok ne vidim da je ogladnila, onda joj napravim dorucak i bez pogovora odma otvori usta i krene da jede. E onda izmedju nije bilo ni keksica ni dva tri smokija ni nista, cekala opet da ogladni i to prepoznam po ponasanjuj,krene da kenka i onda joj napravim povrce, mix svega krompir,mrkva, karfiol, brokule, grasak i meso od prepelice i to pojede kao i prije sto je jela,ne mogu dovoljno brzo da joj donesem zalogaj do usta,ona vec progutala. I tako i za veceru sam cekala da ogladni i opet je fino jela ono sto sam joj dala. E pokusala sam i da joj dam uzinu ali je to odbijala,vvjerovatno nije bila dovoljno gladna pa nije htjela. Uglavnom moracu je nekako uobrocit, ali bitno je da je poccela da jede. Nisam posustajala, i kad sam nudila voce za uzinu ako nije htjela nisam davala deset vrsta,nego jednu i gotovo. Hoces neces, ne moras Uglavnom tako joj je odsad,nema vise pravljenja tri vrste jela za svaki obrok. Nego ono sto se napravi to se jede, ako nece cekam dok ne bude htjela. Pa vidjecemo da li je to dobra tehnika i da li pali.
E sad i mene interesuje sta cete vi iskusniji, pametniji i nacitaniji meni savjetovati Ovakvo je stanje...dakle do skora Andrej mi je jeo sve...sve ono sto i mi jedemo...leso meso, ribu, blitvu, spinat...etc.
medjutim zadnjih par mjeseci ne jede nista sem pecenog krompira, jaja i panirane ribe (najgore moguce hrane)...i to sam za ribu skontala prije mozda 7 dana...jer je inace ni ne kupujem
U pocetku smo se svadjali...tj. ja bih ga stavila u hranilicu...on bi se derao...nekad bi popustio pa pojeo...ali najcesce bi ja popustila
pa sam onda odustala i stavila mu rucak da se sam moze posluziti kada zeli...dakle u dnevnoj na stolu...opet ono sto mi jedemo...medjutim, prosao bi citav dan da on ne okusi nista...a o nervozi njegovoj, histeriji jer je gladan.... a nece da jede ne moram vam ni pricati
sad smo u fazi da mu ja pravim ono sto znam da ce jesti...junk food...nazalost...i to pojede...sam
Napominjem da mu je 21 mjesec ...i jos da jede sve od voca...hvala dragom bogu
E sad i mene interesuje sta cete vi iskusniji, pametniji i nacitaniji meni savjetovati Ovakvo je stanje...dakle do skora Andrej mi je jeo sve...sve ono sto i mi jedemo...leso meso, ribu, blitvu, spinat...etc.
medjutim zadnjih par mjeseci ne jede nista sem pecenog krompira, jaja i panirane ribe (najgore moguce hrane)...i to sam za ribu skontala prije mozda 7 dana...jer je inace ni ne kupujem
U pocetku smo se svadjali...tj. ja bih ga stavila u hranilicu...on bi se derao...nekad bi popustio pa pojeo...ali najcesce bi ja popustila
pa sam onda odustala i stavila mu rucak da se sam moze posluziti kada zeli...dakle u dnevnoj na stolu...opet ono sto mi jedemo...medjutim, prosao bi citav dan da on ne okusi nista...a o nervozi njegovoj, histeriji jer je gladan.... a nece da jede ne moram vam ni pricati
sad smo u fazi da mu ja pravim ono sto znam da ce jesti...junk food...nazalost...i to pojede...sam
Napominjem da mu je 21 mjesec ...i jos da jede sve od voca...hvala dragom bogu
Zasto me ignorisete molim administratora da obrise moj nik
ne ganjam ga vise prije je jeo tecno a sad vise ni pod razno i nepije puno...normalno
bude on gladan...para mu na usi izlazi od gladi...al jok...nece nista sem ovog gore navedenog
mislim, ja sam bila gora...samo sto on ne lici namene nego na oca...po svemu...ne mislim samo izgledom ...a otac mu sve tamani..ja se inace pitam odakle mu 13 kg i nesto
Daj mu ono sto hoce i to je to, omrznut ce mu ista hrana pa ce poceti nesto drugo, moj je mjesecima jeo sir, kajmak i pio jogurt, stolica mu bila svijetlo zuta i jednostavno mu je to dosadilo pa sad ponekad jede i ono sto mi jedemo, i to po 5,6 zalogaja, a 10 ako ga ganjam i varam po kuci, tako jede jednom dnevno, doji 100 X, i cesto je nervozan jer je gladan a iznivlja po cio dan. Ja vise ne brinem jer sam sve probala i svaki dan mi je lutrija, kuham svasta, nudim svasta, on ako pojede sta dobro i jest, ako ne onda doji i dan i noc i tako evo 8 mjeseci. Jos kad mu spomenem hranu on trci trazi siper (bez njega nece jesti ) penje se sam na stolicu, kad covjek vidi pomisli vidi dijete gladno jedva ceka, i on uzme par zalogaja i onda se okrene i stoji u stolici i vice zizać (izaci) i tako svaki dan 3-4 puta. Kazu u pubertetu oni procepe pa tamane sve zivo.
Daj mu ono sto hoce i to je to, omrznut ce mu ista hrana pa ce poceti nesto drugo, moj je mjesecima jeo sir, kajmak i pio jogurt, stolica mu bila svijetlo zuta i jednostavno mu je to dosadilo pa sad ponekad jede i ono sto mi jedemo, i to po 5,6 zalogaja, a 10 ako ga ganjam i varam po kuci, tako jede jednom dnevno, doji 100 X, i cesto je nervozan jer je gladan a iznivlja po cio dan. Ja vise ne brinem jer sam sve probala i svaki dan mi je lutrija, kuham svasta, nudim svasta, on ako pojede sta dobro i jest, ako ne onda doji i dan i noc i tako evo 8 mjeseci. Jos kad mu spomenem hranu on trci trazi siper (bez njega nece jesti ) penje se sam na stolicu, kad covjek vidi pomisli vidi dijete gladno jedva ceka, i on uzme par zalogaja i onda se okrene i stoji u stolici i vice zizać (izaci) i tako svaki dan 3-4 puta. Kazu u pubertetu oni procepe pa tamane sve zivo.
Napunis mu tanjir i kazes:"Ako to pojedes, idemo vani..." On nece...a ti budi "papagaj" pa pripremi jaknu... pa cizme...
Ili maskiraj... uz peceni krompir stavi i pecenu tikvicu... uz bijelo riblje meso i pilece meso...
Ili vi sjedite i jedite, a njega nemojte nuditi Mozda mu proradi "mahalski" gen
probala sam i sa ucjenama...tipa cokoladica i to...medjutim
ispohovala sam mu neki dan pileca prsa nebi li mislio da su fisfingersi...a on ih je momentalno pljunuo...i dobio nagon na povracanje
jesam mu par puta u krompir ugurala meso ...samu sebe podsjetila na onu spremacicu u lud, zbunjen,... kada pravi izetu punjenu bamju ...medjutim nakon treceg zalogaja skonta pa onda nece ni krompir
moj andrej..pa nekako fino jede sve pomalo..ali nece voce..ni onu jadnu bananu sto je nekad htio sd a nece...ali iscjedim mu mandarina pa dam na slamku i veceras je popio onako u igri sa slamkom sam
Anketa
Da li su vam menstruacije bolne? пеперутка16
U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.