|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  16 17 [18] 19 20   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Mali odbijaci hrane
29.8.2010 19:07:28   
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: teacher75

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

pa ja sam uvlea iz razloga što smatram da je zaista zdrav...da pomaže imunitetu...draži mi je on bio od milion sirupa za imunitete. iako sam ja dejci otkirala neprikosnoveni natura mix...med zaista koristimo u lući. Moj suprug jede svako jutro kašiku meda kako znam za njega...
To je i osnovni razlog da sam ga uvela sa 14 mjeseci...
a kažem ti po nekim studijama ne preporučuju ni do 3 godine.user posted image

cuj??? to stvarno nisam znala... e nije mi jasno kako se do prije nekoliko godina tako puno koristio u ishrani beba od samog pocetka i tek sad to otkrili user posted image

pa nije baš sad...
ova bakterija baš nije nedavno otkrivena....
iazaziva botulizam...
stavu u gogogle pa ćeš zaista naći ogroman broj tektova ali i različitih mišljenja....

ja znam da se prije med davao...ali isto tako prije se recimo do 6 mjeseca djete koje doji pojilo vodom u kojoj je 2-3 kapi limuna. sada to ne preporučuju...a nisu nam čak ni rekli da ima neka bolest ako to uradimo.

sa medom je drugačije...
bakterija tačnije spore iste mogu hajlakše biti u medu pa  med je u tom smislu onaj koji može izazvtai botulizam koji izaziva smrtnost kod slabih organizama..novorođenčadi u prvom redu.

< Poruku je uredio Hanady RR -- 29.8.2010 19:09:02 >

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 426
29.8.2010 19:10:46   
voljena
Moj sin je počeo jesti med dosta rano sa nekih 8 mjeseci jer je to bio jedini način da mu podvalim mlijeko da popije i hB nikad mu nita nije bilo i poslije se ispostavilo da mu je pomogao da se rijei alergije na polen koju je imao od rodjenja. To mi je potvrdila i dr. Nada Čivić spevijalista za alergije... Moram reći da smo se rijeili svih alergija osim one na kućnu prainu a imali smo ih čitav spisak :)user posted image user posted image user posted image user posted image

Ja imam sebi dva dječaka!!! Nek su mi živi i zdravi!!!

(odgovor članu bebbe RR)
Neposredna veza do poruke: 427
29.8.2010 19:12:31   
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: leona81

moja beba danima ne jede povrce niti meso nikako...zumance nekako podvalim ali rijetko a voce pojede svjeze ili kasicu ali i to jako malo...sve vise mi gura rukom kasiku i odbija jesti ali trazi da doji...meni to ne bi smetalo inace ali...doji po danu kad hoce a po noci zna i po 6 puta tako da ja ne spavam nikako i mozak mi ne funkcionise uopste, padam od umora...zatim bojim se da ne unosi uopste stvari koje joj trebaju iako joj ja pravim raznovrsno i stvari koje je i prije obozavala da jede a ona nece ni kasiku da pojede??? probala sam dati njene omiljene hipp kasice ali nece ni njih? zadnjih 7 dana ima proljevaste stolice i smrde uzasno, jedan je dan cak imala 3 puta stolicu i jednom usred noci u 4 ujutru i jako me to zabrinjava? inace je sve ostalo ok, aktivna je, pije vodu, zubica nema jos nit su na vidiku...ne znam sta da radim

leona....
može biti faza....
bebe znaju bitit velike pametniceuser posted image

a može biti razlog da vam se spremju zubići...pa porljev spominješ i to može biti biti razlog

naime moguće je da je malo virusa prisutno pa je proljev tu...mi smo imale taj virus nedavno i fahar je malo zezala sa hranom...
sve se popravilo...sada jede kao mali termit.user posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 428
29.8.2010 19:14:26   
teacher75

IZVORNA PORUKA: teacher75

pa ja sam uvlea iz razloga što smatram da je zaista zdrav...da pomaže imunitetu...draži mi je on bio od milion sirupa za imunitete. iako sam ja dejci otkirala neprikosnoveni natura mix...med zaista koristimo u lući. Moj suprug jede svako jutro kašiku meda kako znam za njega...
To je i osnovni razlog da sam ga uvela sa 14 mjeseci...
a kažem ti po nekim studijama ne preporučuju ni do 3 godine.user posted image

cuj??? to stvarno nisam znala... e nije mi jasno kako se do prije nekoliko godina tako puno koristio u ishrani beba od samog pocetka i tek sad to otkrili user posted image

pa nije baš sad...
ova bakterija baš nije nedavno otkrivena....
iazaziva botulizam...
stavu u gogogle pa ćeš zaista naći ogroman broj tektova ali i različitih mišljenja....

ja znam da se prije med davao...ali isto tako prije se recimo do 6 mjeseca djete koje doji pojilo vodom u kojoj je 2-3 kapi limuna. sada to ne preporučuju...a nisu nam čak ni rekli da ima neka bolest ako to uradimo.

sa medom je drugačije...
bakterija tačnije spore iste mogu hajlakše biti u medu pa  med je u tom smislu onaj koji može izazvtai botulizam koji izaziva smrtnost kod slabih organizama..novorođenčadi u prvom redu.

ma pogresno sam se izrazila, nisam mislila da su bukvalno sad to otkrili, vec da do prije nekoliko godina to je bila nepoznanica na nasim prostorima inace sigurno nasi roditelji ne bi nama davali med tako rano...

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 429
29.8.2010 19:20:15   
Mirkica
Hanady evo ja bas sada citam o medu davanja bebi koliko to moze biti opasno , cak i u malim kolicinama . I da u ovom clanku pise da bi se djete od ove bakterije zastitilo (koja prouzrokuje nepokretnost djeteta) nebi smjelo 12 mjesci ni u kakvoj formi bebi davati posle vise niej opasno samo do 12 mjeseci a posebno prvih 6 

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 430
29.8.2010 20:06:01   
bebbe RR
IZVORNA PORUKA: voljena

Moj sin je počeo jesti med dosta rano sa nekih 8 mjeseci jer je to bio jedini način da mu podvalim mlijeko da popije i hB nikad mu nita nije bilo i poslije se ispostavilo da mu je pomogao da se rijei alergije na polen koju je imao od rodjenja. To mi je potvrdila i dr. Nada Čivić spevijalista za alergije... Moram reći da smo se rijeili svih alergija osim one na kućnu prainu a imali smo ih čitav spisak :)user posted image user posted image user posted image user posted image

Pa, hvala Bogu, ništa mu nije bilo. Niko nije rekao da bi mu moralo biti. I ja se sjećam vremena kada su novorođenčadi umakali dudu u med. Pa, ne znam noiti jedan primjer djeteta koje je oboljelo od botulizma. Ali, bez obzira na to, s mojim curama nisam i ne bih rizikovala i mislila da li je u medu bakterija ili nije... A med u prehrani - svakako.  Pa toliko dobrih svojstava ima da bi bilo šteta ne konzumirati ga.

26.02.1995. Anja, prva najveća ljubav!
25.11.2008. Ema, mamina šarmerka!

(odgovor članu voljena)
Neposredna veza do poruke: 431
29.8.2010 20:13:41   
Mirkica
IZVORNA PORUKA: bebbe RR

IZVORNA PORUKA: voljena

Pa, hvala Bogu, ništa mu nije bilo. Niko nije rekao da bi mu moralo biti. I ja se sjećam vremena kada su novorođenčadi umakali dudu u med. Pa, ne znam noiti jedan primjer djeteta koje je oboljelo od botulizma. Ali, bez obzira na to, s mojim curama nisam i ne bih rizikovala i mislila da li je u medu bakterija ili nije... A med u prehrani - svakako.  Pa toliko dobrih svojstava ima da bi bilo šteta ne konzumirati ga.

podpisujem

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

(odgovor članu bebbe RR)
Neposredna veza do poruke: 432
29.8.2010 23:26:09   
leona81
kako ste ih ukinuli? zar je to moguce uopste...ja ne znam kako cu uopste prestati dojiti

29.04.2013-29.10.2013...184 days
For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...

(odgovor članu bebbe RR)
Neposredna veza do poruke: 433
30.8.2010 1:17:22   
leona81
leona....
može biti faza....

a može biti razlog da vam se spremju zubići...pa porljev spominješ i to može biti biti razlog

naime moguće je da je malo virusa prisutno pa je proljev tu...mi smo imale taj virus nedavno i fahar je malo zezala sa hranom...

da li da joj dam sirup za proljev? evo opet je maloprije imala stolicu, smrdi uzasno...kako se virus ispoljava samo apetiti i proljev ili ima jos simptoma? hvala ti puno

For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...

Neposredna veza do poruke: 434
30.8.2010 1:23:36   
Hanady RR

leona....
može biti faza....

da li da joj dam sirup za proljev? evo opet je maloprije imala stolicu, smrdi uzasno...kako se virus ispoljava samo apetiti i proljev ili ima jos simptoma? hvala ti puno

moja je imala proljev...smrdilo je...
nervozna je bila i slabije je jela...

kod neke djece ( kolegica mi reče) malo temperature je bilo...mi je nismo imali

ja sam 2 dana davala porlife i vidim ništa porljev ne umanjuje i uključim encefuril sirup...
imal sam ga jer smo ga uzeli prije mora pa nam bio u našoj ''apoteci''
vjeruj 5 dana je pila sirup do 1 čvrste stolice...

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 435
30.8.2010 1:26:35   
leona81
mi imamo i prolife i taj sirup...a i losije spava, samo ne znam da li je virus ili zubici...u oba slucaja mogu dati sirup?

Neposredna veza do poruke: 436
30.8.2010 1:28:45   
Hanady RR

mi imamo i prolife i taj sirup...a i losije spava, samo ne znam da li je virus ili zubici...u oba slucaja mogu dati sirup?

pa možeš...proljev ima...
treba ga zaustaviti...meni je Farah 4 kg smršala....

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 437
30.8.2010 1:32:38   
leona81
aaaa...strasno, koliko je to dugo trajalo?

Neposredna veza do poruke: 438
30.8.2010 1:41:48   
Hanady RR

aaaa...strasno, koliko je to dugo trajalo?

nama je proljev trajao tačno 8 dana...
e onda je nejelo trajalo još 2-3 dana nakon prve tvrde stolice...
i nakon toga postala je mali termituser posted image

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 439
30.8.2010 12:37:35   
Nedi
U petak dođem u 14 sati sa posla on mrljavi ručak već sat vremena...kaže teta skoro da nista nije ni pojeo, cijeli dan par zalogajauser posted image . Zaspe nekako i poslije buđenja opet ništa nije jeo, izađemo vani i ugleda HIpp teglicu voćnu kod nekog djeteta. Mama kupi kupi kupi i pojede cijelu.
Muka mi, ništa konkretno nije pojeo cijeli dan. Otkažem sve planove za vikend, mm-u kažem ne idemo nigdje već samo njega hranimo pa kad bih ja crkla ima da jede ovaj vikend. (iako mu nosim pripremljenu hranu i kad negdje idemo)
Subota - mlijeko 250 ml , doručak opet ništa. Skuham ručak ma ni naopako. Spavac jedva. U međuvremenu uzmem onaj isti ručak koji nije htio ( junetina, povrće, riža) izmiksam štapnim mikserom i ubacim u onu hipp teglicu i ko fol išla ja u Bingo i kupila mu teglicu, ista kao kod onog brace...i pojede SVE. Poslije popije vode i za nagradu što je jeo sokić u tetrapaku. Poslije napravim sebi pahuljice i on mi pojede pola.
A za nedjelju samo govorim mašala. Mlijeko, doručak abc, ručak puna teglica, večera pašeta i poslije večere karamelino i to ona velika porcija ( 2dl mlijeka + 7 kašika). U toku dana i 1 banana. Ponovo mu dajem onaj tečni pekmez od jabuka divljaka i stavim malo meda unutra da ne bude prekiselo. Dva dana je pojeo po malu kašikicu.

Ajšica fino jela user posted image
Hanady kako  se cura oporavlja od proljeva?
bebe a da i ti pokušaš sa ovim pekmezom? N je mnogo bolje jeo kad sam mu davala mix pekmez-med. Mora se praviti pauza prilikom uzimanja.

Neposredna veza do poruke: 440
1.9.2010 19:41:28   
lajla88
drage moje pomozite mi pa ja sam gotov poludila pa moje dijete ne jede nista
od jutros samo vocnu tehglicu i to ne citavu i nista vise
i ja sad kazem muzu da to nije uredu da to traje danima da se ja licno ne osjecam dobro i on mi jos pristaje na moju muku i kaze da  ja to sebi umisaljam user posted image
evo ona sad spava a ja placem jer neznam vise sta da joj pravim da jede sta da joj nudim jer ja se vise  bojim onogg njenog kad joj pruzim kasikicu a ona kaze neeuser posted image
hvala unaprijed

(odgovor članu Nedi)
Neposredna veza do poruke: 441
1.9.2010 19:45:54   
jasmin
lajla mila,znam da ti je tesko,ali polahko,mozda je neka faza.Kolika je dob tvoje male ljepotice?

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu lajla88)
Neposredna veza do poruke: 442
1.9.2010 20:04:31   
moja barbika
Kao sto kaze jasmin,mozda je prolazna faza.Moja curica je jednom isto tako sve odbijala nekoliko dana i ja sam se pozalila  doktorici i ona mi je rekla da je to normalno nekada kod djece bitno je samo da pije tecnos.Vidjeces ako Bog da za par dana ce sve biti u reduuser posted image

< Poruku je uredio moja barbika -- 1.9.2010 20:05:23 >

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 443
2.9.2010 13:33:52   
lajla88
hvala vam drage moje na podrsci
mojoj kcerki je 12 mjesec
a sto se tice tecnosti to se nemogu pozali pije sokice caj vodu
javim se kad bude novosti
pusa svima

(odgovor članu moja barbika)
Neposredna veza do poruke: 444
4.9.2010 8:39:33   
Anushka
za ove malo starije i istrajne male odbijace - prebacite ih na casu sa kljunom.
mi smo slucajno dosli u tu situaciju - odgrizao je vrh sa svoje omiljene flasice a ovdje nije bilo uzeti odgovarajuceg nastavka pa smo uzeli casu sa kljunom i to tvrdim, i jednu rezervnu flasicu, jedan dan je trazio staru flasu i dala mu je bez vrha i vidi nije to to, casu je htio samo iz moje ruke i to malo vode da mu samo izlazi, onda je na ovoj drugoj flasici poslije 3 dana opet odgrizao vrh i ostala mu samo casa sa kljunom i prihvatio je super.. sa nestankom stare flase prestalo nocno budjenje da jedeuser posted image user posted image user posted image  a kako je samo na casi sa kljunom smanjio je unos mlijeka sa 1-1,5l dnevno na normalnu dozu od oko 500ml i dva dana poslije ne mozemo ga nahranitiuser posted image user posted image user posted image  doduse jos je mali izbirac i zeza ali poceo je jesti i ja presretna! juce je cak jeo punjene paprike 10 velikih supenih kasika, ma nisam mogla vjerovati..
eto nadam se da ce jos nekome ovo uspjeti i da ce bar jos neka mama odahnuti!

(odgovor članu lajla88)
Neposredna veza do poruke: 445
18.9.2010 14:46:19   
Romali
Eto samo da se upisemo u listu nejedacauser posted image
Nije bukvalno da nista ne jede, ali sveo je rucak na 3 vrste hrane (mahune, biza, grahuser posted image ). Sve ostalo nece i jos se dere- daj kaduuuu, tapiceeeeeeeuser posted image Ne dam mu ih, naravno.
Danas je odbio supicu, i onako sva ljuta odvela sam ga gladnog na spavanje istog trena. Sad mi zao, ali sve se nadam da ce biti previse gladan kad ustane da bi odbio nesto kuhano.
A sad idem praviti drugi rucak u slucaju da ovaj odbijeuser posted image

Nedi, kakva je situacija??
Ostale zabrinute mame, kod vas??

23.4.2008. A.O. promijenio moj svijet :)
14.4.2014. Z. promijenila našu planetu :)

(odgovor članu Anushka)
Neposredna veza do poruke: 446
18.9.2010 14:49:46   
Visnja RR
asja i dalje jede jednolicno ali kolicinski vise... zadnjih par dana je htjela pojesti supicu ali sama...al vec juce i danas nije ...

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu Romali)
Neposredna veza do poruke: 447
18.9.2010 14:59:06   
Romali
Asja njopa pitu, je li tako?? I on isto, trazi je za dorucak i veceru obaveznouser posted image
Tek zadnjih dana uzme po pola case jogurta uz nju.
Ma bas jednolicno jede, uzas.

I to za supu, i on nekad hoce, ali iskljucivo sam.
A kad se samo sjetim kako je jeo sve i po punu zdjeluuser posted image

23.4.2008. A.O. promijenio moj svijet :)
14.4.2014. Z. promijenila našu planetu :)

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 448
18.9.2010 15:16:10   
reallove
i mi jos uvijek muku mucimo sa hranomuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image prije dva dana Emin je jeo masallah,izbrojala sam 7 malih obrocica,jeo supicu,mlijeko,keks,ma svasta,ali opet smo se vratili...jucer je za cijeli dan pojeo samo jedan mali puding od vanilije,probala sam svasta,pravila mu jaje,probala pavlaku,napravila opet pilecu supicu,kontam mozda ce to ali nista,jutros pojeo keks i mlijeko,napravila rizu i jogurt to je prije puno volio da jede,ali sada nije ni pogledao,sta da radim vise ni ja nemam snage,kada odem u prodavnicu,ma ne postoji nista vise da nisam kupovala i probala,nemam vise ideja,sve sto napravim,bacim...dodje mu dan-dva da jede,a onda opet po starom...do kada vise ovako......neznamuser posted image user posted image user posted image

"Majke se rađaju u istom trenutku kada i djeca. Ona prije toga nije postojala. Žena je postojala, ali majka, nikad. Majka je nešto potpuno novo"

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

Neposredna veza do poruke: 449
23.9.2010 17:49:30   
bebbe RR
IZVORNA PORUKA: Romali

Eto samo da se upisemo u listu nejedacauser posted image
Nije bukvalno da nista ne jede, ali sveo je rucak na 3 vrste hrane (mahune, biza, grahuser posted image ). Sve ostalo nece i jos se dere- daj kaduuuu, tapiceeeeeeeuser posted image Ne dam mu ih, naravno.
Danas je odbio supicu, i onako sva ljuta odvela sam ga gladnog na spavanje istog trena. Sad mi zao, ali sve se nadam da ce biti previse gladan kad ustane da bi odbio nesto kuhano.
A sad idem praviti drugi rucak u slucaju da ovaj odbijeuser posted image

Nedi, kakva je situacija??
Ostale zabrinute mame, kod vas??

Preslatko! Znam da se sekiraš, imam to iskustvo, ali preslatko!

26.02.1995. Anja, prva najveća ljubav!
25.11.2008. Ema, mamina šarmerka!

(odgovor članu Romali)
Neposredna veza do poruke: 450
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  16 17 [18] 19 20   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  16 17 [18] 19 20   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *