Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Visnja drago mi je zbog vas,nek' je bar nekog krenulo. Ja sam hani pocela da dajem med,dvije kasikice dnevno,jednu ujutro i jednu navecer u caju. Nisam jos primjetila neke promjene,bar ne velike...misli da jede vise ali opet jede stvari kao i prije,povrce ne zeli. Pokusat cu danas s nekom corbicom,nadam se da ce bar malo pojesti.
Kod nas je dan izgledao ovako: oko sedam smo se probudile i dojile. Onda smo ustale i rekla je da neće doručak, pa je pojela jednu Hipp kašicu breskva. I popila jednu malu Aventovu flašicu mlijeka. To je bilo oko osam. Oko 10, kada joj je ustala starija sestra, je s njom pojela pola palačinke s marmeladom. Nakon sat vremena sam joj narezala nektarinu. Pojela je sama, igrajući se, oko 3/4. To je bilo oko 11 sati. Oko 13 smo imali ručak. Pojela je svoju supicu (običnu, teleću, s tjesteninom, oko 1,5 dcl), ja sam je nahranila, i tražila je još. Nisam joj dala, dala sam joj ribu i kuhani krompir. To je jela sama, koliko je htjela. Možda pola predvidjenog obroka. Pila je sokić od breskve. Onda smo išle spavati i tada je dojila. Kada se je nakon dva sata probudila jela je jagode, nekih desetak, pa paradajza, pa malo poli salame. Izašli smo vani i komšinica joj je davala ona Milka čokoladna srca i pojela ih je sedam!!!!!!! Napravila sam joj čokolino kada smo došli kući, ali nije ga htjela. Pojela samo jednu kašiku. MM je iz salate pojela svu papriku i rekla da hoće da spava. Sikila. Zaspala. Eto. Ema je mršavica i naši dani uglavnom izgledaju ovako. Dakle, jede sve i svašta, ali pomalo, odnosno koliko ona hoće. Ja sam se prestala sekirati. Imam li pravo, ili?
da zasto ne.... Vjeruj da sam ja prije ronila suze sto,moj anel slabo jede ili pije ad.od ostale ali sam odavno pustila kraju sve naravno u granicama i sad jede masalah neureklo se Nemas se sta brinuti,pa vidim svasta je papal danas Pa ,nismo ni mi debeli naprotiv bas smo slang ....neka je zdrav a kg.nemogu se ni lijepiti kad ih trosi aktivan je puno,sta ce biti kad prohoda imat ce reko 8kg !!!
Visnja drago mi je zbog vas,nek' je bar nekog krenulo. Ja sam hani pocela da dajem med,dvije kasikice dnevno,jednu ujutro i jednu navecer u caju. Nisam jos primjetila neke promjene,bar ne velike...misli da jede vise ali opet jede stvari kao i prije,povrce ne zeli. Pokusat cu danas s nekom corbicom,nadam se da ce bar malo pojesti.
eee,ovo sam se pitala,dal smijem A.stavljat med u caj.A vidim stavljas ti H.superr I ja sam mislila .... Cuj,nece povrce A.hoce svasta papa.....I luk nista mu nesmeta...
Hanice proguglaj na netu... ali cini mi s da se med nedaje uvece... navodno tezak je i za ljude pa samim tim i za djecicu... mozda jasmin zna bolje o medu
Ne znam nista posebno puno.Citala sam o medu i ono sto medicina tvrdi jeste da se med smatra jednom od najprobavljivijih i najiskoristivijih namirnica,stoga ne bi trebao biti nimalo tezak za probavu.Mozete posjetiti razne stranice o medu,pcelarski forum i sl.Smatra se da je med toliko mocan da moze nadoknaditi gotovo svaki nedostatak u ishrani.Njegovo antibakterijsko djelovanje slicno je pencilinu i dokazano je da bakterije ne mogu da zive uz med.Ma more je razloga da ga svakodnevno koristimo.Samo je bitno da se ne stavlja u vruc caj,nego da se malo ohladi,zatim da se uzima plasticnom ili drvenom kasikom.Prosle godine mi je seka imala zastoj rada crijeva,trebala je na operaciju.Medjutim,pila je par casa caja s medom i crijeva su pocela vrsiti svoju funkciju.Ma cure moje,samo naprijed.:)
Visnjich,kako Asjica danas papa?
danas je opet bojkotovala hranu... nisma joj htjela dati ni AD ni pitu ...imala je corbicu na stolu...ali nije htjela ni primirisati... da li da to opravdavam prevrucim danom... nije htjela ni vocnu kasicu, voce ni pod razno... obzirom da smo predvece isli na Vrelo Bosne ponijela sam Monte veliki...naravno smazala ga je... oko 9 je uzela par mrvica sredine somuna...napravila joj jaje i stavila mileram (nekad davno je to voljela) al dzaba...samo je pojela dvije kasike mileram ...za jaje rekla fuj i dalje popijemo dvije flasice tankog caja s medom u toku dana... al dobro ne predajem se ... i ne smijem idemo dalje
dorucak: putera i hljeba (naravno mala kriska...puter sto tanje namazati) i caj
rucak (tek tamo negdje oko 14.00): pokusavali su mi svasta podvaliti...jedino sto sam volila bila je riba i blitva (i ovo naravno u micnim kolicinama)
vecera: puter i hljeb (naravno mala kriska i putera skoro da se neosjeti)
lubenicu sam volila pravo
e kad mi je puter dosadio...sa nekih 10 god. presla sam na hrenovke
probaj s ovim meniem ...salim se...mislim na meni...znam da ti nije lako...moji su cesto plakali...mama me znala i istuci...ne znam sta bih ti rekla...meni su se isto jaja gadila...bila mi teska...u cemu je fazon...pojma nemam...pocela sam jesti tek kada sam mm upoznala i prvi put neke nove okuse razaznala
Ni mi se danas ne možemo pohvaliti apetitom. Ali, opet, kada saberem i oduzmem, nije da nije ništa jela - bilo je tu malo hljeba i salame, pa nektarina, pa nekoliko sljiva, pa malo supe s noklicama, pa jedna 100gramska kašica mladog sira s okusom jagode, pa par zalogaja hljeba i žumanceta, pa malo paradajza... Ništa posebno, ali šta ću, očito joj je dovoljno... Da, danas je popila samo malo mlijeka i malo soka, inače samo vodu...
ja bih bila sretna kad bi svaki dan pojela tanjur supice ili tanjur neke corbice... a sve ostalo mi je nebitno... moze i salama i pasteta i majoneza i hrenovke... (sve sto sam nekad govorila nikad ne bih svom djetetu)
I nemoj zamjeriti sto ovako slobodno predlazem...a jesi li probala da u necemu poneses malo corbice kad izlazite.Mozda bi na svjezem zraku uzivala u corbici.Ili ne znam ono fazon,hajmo sad pojedemo ovo pa idemo na klackalicu i sl?Izvini sto ja ovo napominjem,jer mozda si vec probavala.
ma draga jasmin meni je svaki savjet dobro dosao... probacu to sa izlaskom i corbicom... da znas da sam jako sretna sto si mi predlozila med i sto ga ona pije da bih te svaki put izljubila kad ona popije flasicu s medom
dorucak: putera i hljeba (naravno mala kriska...puter sto tanje namazati) i caj
rucak (tek tamo negdje oko 14.00): pokusavali su mi svasta podvaliti...jedino sto sam volila bila je riba i blitva (i ovo naravno u micnim kolicinama)
probaj s ovim meniem ...salim se...mislim na meni...znam da ti nije lako...moji su cesto plakali...mama me znala i istuci...ne znam sta bih ti rekla...meni su se isto jaja gadila...bila mi teska...u cemu je fazon...pojma nemam...pocela sam jesti tek kada sam mm upoznala i prvi put neke nove okuse razaznala
kad sam ja bila mala bila sam uzasna sto se tice hrane, citav zivot su me "pitali", i dan danas se mama sekira oko toga sta jedem ali... u mojoj kuci nikada nije bilo ni virsli, ni salame, ni coca cole, ni pastete tako da sam bila prisiljena da jedem ono sto ima. kad se ogladni ne bira se...
ma draga jasmin meni je svaki savjet dobro dosao... probacu to sa izlaskom i corbicom... da znas da sam jako sretna sto si mi predlozila med i sto ga ona pije da bih te svaki put izljubila kad ona popije flasicu s medom
I ja sam,vjeruj mi,sretna kad znam da dijete uzima nesto sto je sigurno zdravo i sto joj moze za taj dan nadomjestiti nedostatak koji je ishranom propustila.
kad sam ja bila mala bila sam uzasna sto se tice hrane, citav zivot su me "pitali", i dan danas se mama sekira oko toga sta jedem ali... u mojoj kuci nikada nije bilo ni virsli, ni salame, ni coca cole, ni pastete tako da sam bila prisiljena da jedem ono sto ima. kad se ogladni ne bira se...
svaka cast kod nas je uvijek bilo gavrilovic salama i pasteta...upi hrenovki...tj. svega onog sto se moglo uopste kupiti...naravno i mladog sira i vrhnja...coca-colu smo doduse pili samo u gostima ili za rodjendan/novu
Sta ste vi jeli za dorucak? od cega su ti bili sendvici za skolu?
I ja sam mislila da nikad Andreju necu dati hrenovku...barem ne dok je ovako mali...pa sam mu dala kada je poceo odbijati svaki vid mesa...jedino hrenovke jede...a meni drago da i to jede
ja bih bila sretna kad bi svaki dan pojela tanjur supice ili tanjur neke corbice... a sve ostalo mi je nebitno... moze i salama i pasteta i majoneza i hrenovke... (sve sto sam nekad govorila nikad ne bih svom djetetu)
To sve znam. Ja se užasavam salama i hrenovki, a oba moja djeteta ih obožavaju. Nego, Višnja, bešto kontam - piti ništa ne nedostaje. usti je da je jede dook se je previše ne najede:) A, Ema pojede supu ili čorbu svaki dan, to voli.
danas se kod nas desila misterija cijelo jutro pokušavam natjerati malenu raznim folovima da nešto pojede al išlo nije.... napravila sam prženice, kuhana jaja, salame izrezala, paprike al ništa Naparvim joj čaj s kašikicom meda al i to jedva pije obzoirom da mi je mama nahladjena napravim joj čorbu, spakujem doručak i rekoh odoh do nje a mm nek pričuva malenu MM ostaje za stolom za ručavanje a malena mu se uvalila u krilo, rekoh super, taman da ja odem ne primjećeno Nisam ni stigla do mame kad mm zove, veli šta si dala malenoj da popije? rekoh štoooo? a već mi se noge oduzele, kontam neki belaj kaže sav mi je doručak pojela, ostao sam bez istog kaže sjela mi je u krilo i čas u usta trpala salamu, čas jaje, čas prženicu, ja sam ostao u čudu... kad je sve pojela, uzela je flašicu sa čajem i popila je u jednom cugu, tražila je mlijeko, dao sam joj i legla je i zaspala Ja i mm smo u čudu, mašalla
danas se kod nas desila misterija cijelo jutro pokušavam natjerati malenu raznim folovima da nešto pojede al išlo nije.... napravila sam prženice, kuhana jaja, salame izrezala, paprike al ništa Naparvim joj čaj s kašikicom meda al i to jedva pije obzoirom da mi je mama nahladjena napravim joj čorbu, spakujem doručak i rekoh odoh do nje a mm nek pričuva malenu MM ostaje za stolom za ručavanje a malena mu se uvalila u krilo, rekoh super, taman da ja odem ne primjećeno Nisam ni stigla do mame kad mm zove, veli šta si dala malenoj da popije? rekoh štoooo? a već mi se noge oduzele, kontam neki belaj kaže sav mi je doručak pojela, ostao sam bez istog kaže sjela mi je u krilo i čas u usta trpala salamu, čas jaje, čas prženicu, ja sam ostao u čudu... kad je sve pojela, uzela je flašicu sa čajem i popila je u jednom cugu, tražila je mlijeko, dao sam joj i legla je i zaspala Ja i mm smo u čudu, mašalla
Mashala veselaaaa,bas mi je drago...Ma ogladnilo dijete pa sve redom pojela Nego nekad i Rejhana nece da jede a onda mm s njom kroz igru pocne da daje i dijete sve pojede!
to ona da nadoknadi sto je gladovala
Da li su vam menstruacije bolne? пеперутка16
U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.