Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.
izgleda samo moja nece ni pod razno isprobala sve varijante i onda mama pocela a ona mi se smije
a to vi msilite na hranu :))) ejj i meni treba da skontam noa nemoj se skirati cim ona osjeti potrebu da jede jesce , bitno ej da niej bolesna.
Poz zene....Bravo za djecu i med, malecki odlicno jede ali veliki brat je postao uzasan niti jede niti pije, srecom u zadnjih par dana palacinke pravim slane ali nije to nikakva hrana po mom standardu sta bi od djeteta koje je kupus s uzitkom jelo hehe Od sutra i njemu med obavezno...
evo mene opet... kako je vec poznato da je oje djete nocna ptica ( na koga li je! ) prije 20 minuta je trazila pitu e kako ja uvjek imam zamrznutu pitu koju mama pravi od domaceg sira, kajmaka i jaja ... i sve to poredano u sapo 2-3 stapica, tako ja fino odmrznem i djete pojede... evo sad sve zaljeva cajem
Bravo za malu princezu.Bogu hvala.E samo da nastavi traziti i da nam se javljas za pomoc <sta vise kuhati,dijete stalno trazi< hehehe.Presretna sam,zbilja.
evo mene opet... kako je vec poznato da je oje djete nocna ptica ( na koga li je! ) prije 20 minuta je trazila pitu e kako ja uvjek imam zamrznutu pitu koju mama pravi od domaceg sira, kajmaka i jaja ... i sve to poredano u sapo 2-3 stapica, tako ja fino odmrznem i djete pojede... evo sad sve zaljeva cajem
Bravo za malu princezu.Bogu hvala.E samo da nastavi traziti i da nam se javljas za pomoc <sta vise kuhati,dijete stalno trazi< hehehe.Presretna sam,zbilja.
moja od jutros popila samo 100ml bebimila ovo ce me slomiti forsiram med nije mi tesko praviti i bacati...da hoce barem malo popiti nekako bi mi bilo lakse al drago mi je zbog Ajse i Asje
Noa možda da probaš sa nekim multivitaminskim sirupom Ja sam svom R davala multisanostol, baš u tom uzrastu kada nije htio da jede i stvarno sam bila prezadovoljna može i matična mliječ ona od medexa u plavoj kutiji i daje se po pola bočice
moja od jutros popila samo 100ml bebimila ovo ce me slomiti forsiram med nije mi tesko praviti i bacati...da hoce barem malo popiti nekako bi mi bilo lakse al drago mi je zbog Ajse i Asje
noa moja je ovako danima radila, mjesecima a neće čaj nikako?
ma njoj izgleda nicu 5-ice al kod nje ne ide po jedan zubic nego izbijaju i donji i gornji neda dohvatiti do usta a navikla kad pije da se cuclom od flasice ceska po desnima a sad je to valjda vrijedja..vidim da joj godi nesto sto je kao puding,monte, jogurt al nece ni tog nego po par kasikica
pa vidiš da su zubi, pa sve se bebe tako ponašaju kad im rastu zubići.... ajde malo smiri se, ajde mila, napravi si kaficu i malo odmori kasnije opet probaj malo jogurta hladnog iz friždera, mislim da bi to godilo desnima
< Poruku je uredio veeseelaa -- 24.8.2010 12:02:41 >
nakon jutarnjeg AD , oko 10 je popila 60 ml sokica HiPP Baby C vec iza 11 sam je pocela nagovarati da jede... ona je trazila meko ali vec imamo pricu da tata nije kupio i da smo jutros sve potrosili... zatim je trazila CAJku u koji sam ubacila opet kasiku meda... popila vise od pola (kasnije je i drugu polovinu) vec je proslo 12 i ona i dalje nije htjela da jede... napravila sam sarenu corbicu s teletinom (komadici teletine sa karfiolom, mrkvom, brokulom, prasom, graskom, pelat) ali nije bilo sanse da pojede... trazila pitu... iznervirana joj podgrijem sirnicu i pojede veci komad i zalije sa pola case jogurta... kad je MM dosao naspem nama tu corbicu a ostavim i njenu na stolu... i vrti se ona vrti... i ode njemu i kao da vidi sta ima u negovom tanjuru... on joj ponudi kasiku i ona hoce...ja joj donesem njenu kasiku u koju MM svojom sipa i tada kao ona jede... i kasika po kasika ona pojee oko 15 kasika... kako vise nije bilo u tanjuru kaze ona "LJOSH" a to znaci JOS i naspem ja jos ... i spuca djete jos oko 7-8 kasika... a meni lale iz usiju... kasnije je papala vocnu kasicu od marelice... pijucakala caj... i uvece veliki monte .. AD nije trazila veceras...
nadam se da ce i sutra papati corbicu (jasmin ne smijem jos da se radujem tvom MEDenom savjetu)
< Poruku je uredio Visnja RR -- 26.8.2010 1:57:00 >
nakon jutarnjeg AD , oko 10 je popila 60 ml sokica HiPP Baby C vec iza 11 sam je pocela nagovarati da jede... ona je trazila meko ali vec imamo pricu da tata nije kupio i da smo jutros sve potrosili... zatim je trazila CAJku u koji sam ubacila opet kasiku meda... popila vise od pola (kasnije je i drugu polovinu) vec je proslo 12 i ona i dalje nije htjela da jede... napravila sam sarenu corbicu s teletinom (komadici teletine sa karfiolom, mrkvom, brokulom, prasom, graskom, pelat) ali nije bilo sanse da pojede... trazila pitu... iznervirana joj podgrijem sirnicu i pojede veci komad i zalije sa pola case jogurta... kad je MM dosao naspem nama tu corbicu a ostavim i njenu na stolu... i vrti se ona vrti... i ode njemu i kao da vidi sta ima u negovom tanjuru... on joj ponudi kasiku i ona hoce...ja joj donesem njenu kasiku u koju MM svojom sipa i tada kao ona jede... i kasika po kasika ona pojee oko 15 kasika... kako vise nije bilo u tanjuru kaze ona "LJOSH" a to znaci JOS i naspem ja jos ... i spuca djete jos oko 7-8 kasika... a meni lale iz usiju... kasnije je papala vocnu kasicu od marelice... pijucakala caj... i uvece veliki monte .. AD nije trazila veceras...
nadam se da ce i sutra papati corbicu (jasmin ne smijem jos da se radujem tvom MEDenom savjetu)
Bravo za corbicu i malu ljepoticu.Ono sto smo mi postigli s medom jeste to sto ona sad ima potrebu za hranom pa je i trazi.Ocito je da sirnicu voli pa je nju i trazila.Njoj je sad malo tesko izaci iz rutine odbijanja hrane,jer tako je navikla.Sa sirnicom je jaran,a sarenilo na tanjiru spada u naviku da ga odbije.Medjutim...nije mogla da se izbori s potraznjom hrane koju zahtjeva `cika med` hehehe.Moras malo razumjeti tu njenu naviku,malo biti strpljiva i doci ce vremenom na svoje. Potpuno te shvatam da jos ne mozes da se opustis i budes radosna kad je vidis da papa.Ali budi radosna jer si joj dala hranu neprocjenjive vrijednosti za njen razvoj,cak i da nista ne pojede,velik je dobitak sto uzme med. U medu je samo do 1976 god. otkrivena 181 materija koja je potrebna za normalan razvoj i funkcionisanje organizma.Samo malo strpljenja i vidjeces i plodove od kojih je i potreba za hranom i njeno konzumiranje onoliko koliko je dovoljno da se zaista konacno bez straha radujes.
Dženita Kurtćehajić, specijalista ginekologije i akušerstva,
Anketa
Da li su vam menstruacije bolne? пеперутка16
U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.