Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
MM je jedan dan poludio i ubacio ga u krevetic u drugoj sobi dok smo mi jeli, ovaj se dero 3 min. mi ko fol jeli i onda mm ode po njega i u krilo ga stavi kad je mali poceo jesti, mi smo padali od smijeha, uzme ruku od mm i gura je sebi u usta znaci rjesenje je da se prvo izdere u krveticu pa da onda jede. A sto se tice te price da ide napolje kad jede kod ovog ne pali, on uopste nije zainteresovan, mozes hodati za njim ko budala, nije mu interesantno, a znao je drzati zalogaj u ustima po 2 sata prije, sad ne moze jer samo brblja pa mu smeta, a isto tako zna uzeti zalogaj pa mi ga ispljunuti u ladicu i zatvoriti je pa se meni u facu nasmijati Kad mu "podvalim" nesto onda nece ni ono sto je do tad jeo, pa mi onda bude jos gore. A na neku hranu slaze facu prije nego sto mu dodje do usta, i nema sanse da proba, npr.spinat, salata bilo koja, ma glavu okrene i nece da gleda... Dadada ide vrijeme, sad ce oni u pubertet
< Poruku je uredio kaktuscic -- 2.12.2010 22:25:01 >
dadada i ja bih mu dala da jede šta hoće,jede voće super ,vjerovatno voli i hapu ne bih insistirala na hrani koju ne voli niti bih mu je maskirala,svakako vas provali što kaže tajra zasitiće se on jaja i krompira
MM je jedan dan poludio i ubacio ga u krevetic u drugoj sobi dok smo mi jeli, ovaj se dero 3 min. mi ko fol jeli i onda mm ode po njega i u krilo ga stavi kad je mali poceo jesti, mi smo padali od smijeha, uzme ruku od mm i gura je sebi u usta znaci rjesenje je da se prvo izdere u krveticu pa da onda jede. A sto se tice te price da ide napolje kad jede kod ovog ne pali, on uopste nije zainteresovan, mozes hodati za njim ko budala, nije mu interesantno, a znao je drzati zalogaj u ustima po 2 sata prije, sad ne moze jer samo brblja pa mu smeta, a isto tako zna uzeti zalogaj pa mi ga ispljunuti u ladicu i zatvoriti je pa se meni u facu nasmijati Kad mu "podvalim" nesto onda nece ni ono sto je do tad jeo, pa mi onda bude jos gore. A na neku hranu slaze facu prije nego sto mu dodje do usta, i nema sanse da proba, npr.spinat, salata bilo koja, ma glavu okrene i nece da gleda... Dadada ide vrijeme, sad ce oni u pubertet
to i ovaj radi...i tekucinu u ladicu pljuje...tipa caj od kamilice...ne voli kamilicu nikako...e kad mi to uradi zna dobiti puc puc
E sad i mene interesuje sta cete vi iskusniji, pametniji i nacitaniji meni savjetovati Ovakvo je stanje...dakle do skora Andrej mi je jeo sve...sve ono sto i mi jedemo...leso meso, ribu, blitvu, spinat...etc.
medjutim zadnjih par mjeseci ne jede nista sem pecenog krompira, jaja i panirane ribe (najgore moguce hrane)...i to sam za ribu skontala prije mozda 7 dana...jer je inace ni ne kupujem
U pocetku smo se svadjali...tj. ja bih ga stavila u hranilicu...on bi se derao...nekad bi popustio pa pojeo...ali najcesce bi ja popustila
pa sam onda odustala i stavila mu rucak da se sam moze posluziti kada zeli...dakle u dnevnoj na stolu...opet ono sto mi jedemo...medjutim, prosao bi citav dan da on ne okusi nista...a o nervozi njegovoj, histeriji jer je gladan.... a nece da jede ne moram vam ni pricati
sad smo u fazi da mu ja pravim ono sto znam da ce jesti...junk food...nazalost...i to pojede...sam
Napominjem da mu je 21 mjesec ...i jos da jede sve od voca...hvala dragom bogu
Zasto me ignorisete molim administratora da obrise moj nik
aaaaaaaaaaaa cccccc pa ja se zbog tebe prestala nervirati jer moje djete ništa ne jede... kontam vidi dadada nikad ništa nije jela osim hrenovnki (i još nečeg, zaboravih) i šta joj fali!? ...Ništa!!! fina i pametna žena ... a ona sad kuka...šuti bona opet ću pasti u bedak jer moje djete jede samo sirnicu, špagete, hrenovke, tunapaštetu (al kašikom bez hljeba bljaaaak), jogurt, mladi sir... voće NE ... samo hipp kašica od marelice povrće NE i ogromne količine hippčaja + kašika meda + 8 kapi soka od nara HiPP baby C i mulitivitamnski sok + 8 kapi soka od nara
E sad i mene interesuje sta cete vi iskusniji, pametniji i nacitaniji meni savjetovati Ovakvo je stanje...dakle do skora Andrej mi je jeo sve...sve ono sto i mi jedemo...leso meso, ribu, blitvu, spinat...etc.
medjutim zadnjih par mjeseci ne jede nista sem pecenog krompira, jaja i panirane ribe (najgore moguce hrane)...i to sam za ribu skontala prije mozda 7 dana...jer je inace ni ne kupujem
U pocetku smo se svadjali...tj. ja bih ga stavila u hranilicu...on bi se derao...nekad bi popustio pa pojeo...ali najcesce bi ja popustila
pa sam onda odustala i stavila mu rucak da se sam moze posluziti kada zeli...dakle u dnevnoj na stolu...opet ono sto mi jedemo...medjutim, prosao bi citav dan da on ne okusi nista...a o nervozi njegovoj, histeriji jer je gladan.... a nece da jede ne moram vam ni pricati
sad smo u fazi da mu ja pravim ono sto znam da ce jesti...junk food...nazalost...i to pojede...sam
Zasto me ignorisete molim administratora da obrise moj nik
aaaaaaaaaaaa cccccc pa ja se zbog tebe prestala nervirati jer moje djete ništa ne jede... kontam vidi dadada nikad ništa nije jela osim hrenovnki (i još nečeg, zaboravih) i šta joj fali!? ...Ništa!!! fina i pametna žena ... a ona sad kuka...šuti bona opet ću pasti u bedak jer moje djete jede samo sirnicu, špagete, hrenovke, tunapaštetu (al kašikom bez hljeba bljaaaak), jogurt, mladi sir... voće NE ... samo hipp kašica od marelice povrće NE i ogromne količine hippčaja + kašika meda + 8 kapi soka od nara HiPP baby C i mulitivitamnski sok + 8 kapi soka od nara
sad ću opet početi plakati jer i ti kukaš ...
...lakse je uvijek drugima savjete davati
a sta hoces...pogledaj menia tvojoj Asji a pogledaj Andrejev ..on kada bi ovo jeo ja bih plesala
ni moja ne jede meso...danas MM kupio ćevape kod Hodžića (mrtva bi ih usta jela) a Asja samo malo sredine somuna uzela onaj napereni dio u kajamku... meso, voće povrće, zdravo! samo tjestenina i mliječni prozvodi... hrenovke bas nisu reprezentativni primjer mesa
Dadada fakat ne znam sta da ti kazem,jer je i moj mladji uzasan sto se tice jela Pocela sam praviti 5 vrsta jela za dorucak,rucak i veceru,pa sta mi pojede...Za dorucak praaaavo voli lokume sa mladim sirom ili livada sirom Za rucak je(osim mesa) lud za mrkvom u svakom obliku,pa mu stalno tutkam mrkvu,ha svjezu,ha kuhanu A za veceru bi samo njopao nutellu,ali ne mozeeeeeeeeee
Draga,pokusaj mixati svega po malo,pa nekad upali
A i Said ima "fazu"(ja sve sto nije kako treba nazivam fazama ) drzanja zalogaja u ustima po sat vremena,ali proci ce(nadam se)
ni moja ne jede meso...danas MM kupio ćevape kod Hodžića (mrtva bi ih usta jela) a Asja samo malo sredine somuna uzela onaj napereni dio u kajamku... meso, voće povrće, zdravo! samo tjestenina i mliječni prozvodi... hrenovke bas nisu reprezentativni primjer mesa
Kad smo kod cevapa,kaze moj Said:voim cape(volim cevape)
i Asja ih zove ćapima ...i sve je cičala od sreće kad smo ih stvaljali u tanjir ...al meso ni pod razno...njoj su ćapi u stvari somun s kajmakom ...ludo djete
i Asja ih zove ćapima ...i sve je cičala od sreće kad smo ih stvaljali u tanjir ...al meso ni pod razno...njoj su ćapi u stvari somun s kajmakom ...ludo djete
Jooooooooj legende Ma hajde neka su nam zivi i zdravi,proci ce i to(ja se sve tako tjesim )
Ja jos nisam nudila hrenovke, sto ne znaci da sutra necu nesto kontam nema u njima nista, al evo dadada me razuvjeri Taman znam sta ce dobiti za dorucak, hrenovke i kajmak
Kod nas je skoro pa identicno, s tim da nam se meni malo razlikuje . Samo sto je meni malo lakse jer kod tete sto ga cuva pojede apsolutno sve sto je na meniju, a meni kuci sve to nece ni pod razno. Malo se sad manje sekiram, iako znam scene napraviti kad mi odbije 2-3 vrste jela pa ja na kraju opet dam nesto sto znam da ce pojesti. Ne mogu biti pametna...
Moje dijete pocelo jesti! Sad ga bukvalno pustim da dobro ogladni i onda mi super sve pojede! Ne idem za njim i ne nudim mu svasta, sve sam gluposti izbacila koje sam mu prije nudila, npr.plazmu, kontala nece nista pa hajd makar nesto nek copka, eh vise nama copkanja . Za rucak ga mm hrani i to polahko, ne trci da mu ubaci zalogaj ko ja, nego njemu da jedan pa on jede i uposte ga ne gleda, ignorise, i onda lopuza vidi da ga niko ne moli pa sam uzme mm za ruku i gura sebi u usta zalogaj, to je tako smijesno, a mi kuliramo, i bome pojede fino. Sad ima 3 fina obroka dnevno i vocku, ali i dorucak dobije sat vremena nakon budjenja, i fino ga pojede. Uh jest lijepo kad idjete jede! Jedan dan sam pomislila evo ga procepio i pocela mu ponovo nuditi sve i svasta, al onda ne pojede nista, sve po zalogaj, pa opet gladan... I da ne zaboravim prijaviti da nece hronovke! Ni argetu! Ali ja ne mogu da vjerujem da pojede supu ili corbu, jos povrce nikad nije htio, ali haman kad guzara ogladni moze sve
Ma nije mu ba previse. Jesu li krupna ta jaja Ja nekad mislim da oni jedu onoliko koliko im treba i ono sto zele i da ih ta zelja za istim jelom drzi danimaaa. Mi smo imali dane sira i kajmaka, pa onda cokolina pa sad su nam na redu corbice, i nadam se da ce zelja za njima dugo trajati, a prije prve faze (joj jezim se od ove rijeci "faza") sira i kajmaka jeo je samo vocne hipp kasice od sljive i breskve i juce mu ja ponudim hipp sljivu i prvi put je cijelu pojeo i mogao bi jos, a ja kontam sta sam ih samo pobacala... Eh zaboravilih reci da jede velikom kasikom, onom za odrasle i strpa je do pola u usta i sad samo velikom kasikom hoce, valjda mu zanimljivo i prestao je pljuvati hranu hvala Bogu! Sad kad nece zatvori usta i mase glavom kao da nece vise. I ovaj post vec treci put pisem, jer me stalno izbacuje i ako sad ne prodje... gasim rr i nastavljam sutra
Dženita Kurtćehajić, specijalista ginekologije i akušerstva,
Anketa
Da li su vam menstruacije bolne? пеперутка16
U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.