|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Kuhanje za Bajram
15.11.2010 20:13:45   
Hannan
Zene drageeee user posted image user posted image user posted image user posted image

Hanady, tebi treba zabraniti ulazak u kuhinju:)svaka cast...a sto me odusevise ove kuglice od Breskve, kud se prije nisma sjetila user posted image
Ja valjam nekakvu piramidu, evo pece se tijesto sa visnjama, pa onda nesto filujem...da mi je Allah na pomoci, ja i slatko na vi, na sta li ce liciti user posted image
slano cu ujutro, za nas troje cu da zapecem mesa, a onda cemo kod mame, ostalo cu da spremam kad mi budu dolazili negdje 3-4 dan.
Kontam  Begovu corbu(hanady recept)  da nastavim, skoro sma je spremala svima se svidjela.

»Gospodaru, Ti moje znanje povećaj«

30.1.2007
23.06.2013

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 276
15.11.2010 20:23:29   
Anoniman
Hannan obrati se meni kad budeš trebala jednostavan recept tu sam majstoruser posted image , dadada ak dođeš u TZ čekaju te ovakvi kolačićiuser posted image , hanady reko ja imam 4 nene i kod svake dođe nas 20-30 duša valja to nahranituser posted image

(odgovor članu Hannan)
  Neposredna veza do poruke: 277
15.11.2010 20:34:02   
w.pooh
Breskva eto me da skidam visnje sa Alimom user posted image user posted image user posted image

zeno svaka cas_t user posted image

< Poruku je uredio w.pooh -- 15.11.2010 20:36:26 >

13.08.2008.
Lﻻ ﻉ√٥oυ F٥гﻉ√ﻉR

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 278
15.11.2010 20:48:13   
Hannan
Hahaha Breskva, tu smo mi haman iste, i ja samo te jednostavne, po mogucnosti bez kuhanja:) imala sam nekih desetak recepata, pa me mm pita imas li ti i jedan kolac da se sta kuha, pece i sl:) Monte mi je vrh, ali njega ne smijem dobila sma zabranu.Dala ja recept mami i seki, kaze mm dodjem kuci ceka me  ringerajac, odem punici opet ringerajac, hajd mogu ga malo copnuti, ali kad mi i svastika iznese e ne mogu ga vala, pretjeraste ima li kakav jos recept na toj RR :)

»Gospodaru, Ti moje znanje povećaj«

30.1.2007
23.06.2013

(odgovor članu w.pooh)
Neposredna veza do poruke: 279
15.11.2010 21:19:10   
mamin cvjetić
E žene moje kod mene se skuhalo
sirnica burek i zeljanica i male zvrčiće supa pletenica sogan dolma sarma i dolma hadžiski ćevap asutra pečem meso i krompir
a od slatog američka torta breskvice i baklava rolat banana eto vala dosta od mene i pravo da vam kažem daneznam kako sam sve ovo stigla sama ali vrijedilo je sad odo da peglam ova umorna leđa

Nevidljivom niti najčvršće smo povezani

(odgovor članu Hannan)
Neposredna veza do poruke: 280
16.11.2010 1:08:51   
Medić*
Konacno privodimo kraju, evo m stavlja store, ja zavrsila kolace, baklava, rolat sa krem bananicama macije oci, kolac sa jabukama i orasima, sitni kolaci by merima_s [sm=smiley1.gif

meso spremno za pecenje, smjesa za fasirane snicle gotova, imacemo rizu sa batacima i pekarski krompir, mantije obavezno vec napravljene u zamrzivacu user posted image

za ujutru samo sitnice, rezanje i serviranje kolca, voce i grickalice...

nakon kurbanskih obaveza imamo organizovan bajramski dorucak kolektivno na Turskom univerzitetu (kolektiv mm)

za rucak imamo goste, uglavnom najbitnije da sam sve stigla zavrsiti jer sam mislila da nikad kraja kolacima i sudju user posted image user posted image user posted image user posted image

Nema vece institucije od roditelja!

(odgovor članu mamin cvjetić)
Neposredna veza do poruke: 281
16.11.2010 14:31:13   
maja78 RR
moja mama napravila iciju (moje najdraze jelo, a i od ostalih) i naravno tu su baklave i ruzice

"Svi mi živimo pod istim nebom, ali nemamo isti horizont." - Konrad Hermann Josef Adenauer

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 282
16.11.2010 14:39:04   
koka i po
majo sta je icija user posted image

Dva hajduka ....jedan veliki i jedan mali

Ja cu biti uvijek obicna zena, u masi neprimjetna...neko kome je stalo da barem malo uljepsa i promjeni ovaj svijet i podari mu malo ljudskosti.

(odgovor članu maja78 RR)
Neposredna veza do poruke: 283
16.11.2010 14:53:43   
Visnja RR
pit sa piletinom ...ili suhim mesom...koja se zalije sa temeljcem tog mesa

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu koka i po)
Neposredna veza do poruke: 284
16.11.2010 15:00:40   
Medić*
Ah sto ja volim takvu pitu, mnjam, mnjam.... posebno kada se pravi sa suhim mesom....
moja mama rahmetli bi pravila domace jufke pa bi bila jako ukusna, ja napravim sa kupovnim pecenim korama ali mm neije ljubitelj pa ne bas tako cesto

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 285
16.11.2010 15:11:10   
maja78 RR
ičija nije pita
jeste slican ukus piti sa piletinom ali se ipak razlikuje

zakuha se jufka kao za pitu, razdjeli na loptice, nakon sto odstoji se razvalja prva loptica na deblje i stavi u dobro pouljenu tepsiju, oda sljedeca loptica kad se razvalja se stavi preko prve kore ali isto se prvo dobro poulji i sve tako dok se sve loptice ne razvaljaju
to se pece u rerni
za to vrijeme se skuha piletina ( a moze se odmah i peci)
kad su kore gotove isčimaju (iskidaju) se na komadice i u vodu od supe (ili ako je piletina pecena onda se u vodu stavi kocka od supe) se ubacuju kratko i vracaju u tepsiju gdje se pomijesaju sa iskomadanom piletinom, i sve se to stavi jos malo u rernu, ako se cini suho moze se malo te vode (temeljca) nasuti, ali malo da ne bude ni premokro

"Svi mi živimo pod istim nebom, ali nemamo isti horizont." - Konrad Hermann Josef Adenauer

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 286
16.11.2010 15:32:34   
koka i po
Sad znam user posted image ..
icija je ustvari tirit pita user posted image .
hm...nisam odavno pravila....a mogla sam da mi nije mrsko user posted image ..
zahmetli je to jelo al je jaaaako ukusno ....

Ja cu biti uvijek obicna zena, u masi neprimjetna...neko kome je stalo da barem malo uljepsa i promjeni ovaj svijet i podari mu malo ljudskosti.

Neposredna veza do poruke: 287
16.11.2010 15:34:32   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Visnja RR

pit sa piletinom ...ili suhim mesom...koja se zalije sa temeljcem tog mesa
njamm njammm visnjauser posted image user posted image user posted image ovo mi je omiljena pita !!

Neposredna veza do poruke: 288
16.11.2010 15:35:29   
maja78 RR
IZVORNA PORUKA: koka i po

Sad znam user posted image ..
icija je ustvari tirit pita user posted image .
hm...nisam odavno pravila....a mogla sam da mi nije mrsko user posted image ..
zahmetli je to jelo al je jaaaako ukusno ....

icija NIJE tirit pita :) ukusnija je

Neposredna veza do poruke: 289
16.11.2010 15:40:30   
koka i po
Tirit pitu pravim sa kokinim mesom user posted image  tj. one starke zivicarke user posted image ..
ovo je nesto mozda drugo ali sa istim nacinom pravljenja....
uglavnom...oboje je ukusno....garant....
samo sto ja jufke pecem na plati a ne u rerni i one su malo deblje nego standardne jufke za pitu..

< Poruku je uredio koka i po -- 16.11.2010 15:43:21 >

Neposredna veza do poruke: 290
16.11.2010 15:59:22   
Visnja RR
ma majo icija ima nekoliko verzija...ja sam jela bar tri ... vjerovatno su to prije izmišljli kao što mi sad izmišljamo tj pravimo razne verzije pahuljicine pite...
ja iciju sa suhim mesom volim bas, bas... al nisam je jela hiljadu godina...
ajd majo zovi ! user posted image  salim se

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

Neposredna veza do poruke: 291
16.11.2010 16:26:22   
amela2208
kod nas se to zove mespita uhhhhh. Hocu i ja malo ako je meso malo masnijeuser posted image user posted image user posted image user posted image

Sara&Mohammad

Neposredna veza do poruke: 292
16.11.2010 16:40:00   
maja78 RR
ma vjerovatno ima verzija icije, ali ja znam samo ovu jedno a ovo ostalo je tirit pita

ovo sto koka govori tacno znam sta je i vjeruj mi totalno drugacije kore budu od ovih sto se na ringli peku

(odgovor članu amela2208)
Neposredna veza do poruke: 293
16.11.2010 17:16:41   
amela2208
kod nas se i jufke mogu gotove kupit jer ja ih ne bi  umjela napraviti. Bas imam 2 pakovanja u frizideruuser posted image ali nema suhog mesa jer je ovdje uzas skupo 20-25 eura kilouser posted image user posted image

Sara&Mohammad

Neposredna veza do poruke: 294
16.11.2010 17:19:41   
maja78 RR
e sad ste me zadeverale, visnja i amela kako ide sa suhim mesom?

Neposredna veza do poruke: 295
16.11.2010 19:49:17   
juni
Zene, svaka cast na kuhaniji user posted image Ja bih zamolila Hanady da mi objasni kako se pravi sitni cevap. Danas na Bascarsiji narucila i kazu nemaju, nestalo im a taman htjela prvi put da probam, i ne dade mi se user posted image

EMIL,7.9.2008.

Neposredna veza do poruke: 296
16.11.2010 21:42:28   
Medić*

IZVORNA PORUKA: amela2208

kod nas se to zove mespita uhhhhh. Hocu i ja malo ako je meso malo masnijeuser posted image user posted image user posted image user posted image

u pravu si Amela kod nas se zove mespita, jako je ukusno, moja mama je kao sto koka rece prkla kore na na plahti a ne u rerni, omiljena pita mi je bila stvarno, prepreukusna user posted image

Majo ja uzmem gotove pecene kore, stavim pola kile suhog mesa na komade isjeckano malo masnije ne samo krhtinu, ljepse kada ima loja pomalo, iskuham u pretisu,

svaku koru izlomim na komade i redjam u tepsiju malo izlomljenih kora pa zalijem vodom od raskuhanog mesa, ponovo kore pa opet zalijem vodom, sve tako dok imam kora, stavim cijelo pakovanje kora, odozgo poredam suho meso i nalijem preostalom vodom, stavim u prethodno zagrijanu rernu i pecem dok to fino ne upije, kada je gotovo prekrijem celofan folijom da raspihtija i gotovo, jednostavno i ukusno, isto tako radim i sa piletinom ali sa suhim meni ukusnije user posted image

Neposredna veza do poruke: 297
16.11.2010 23:43:25   
Honey3
user posted image
eh drage moje evo mojih slatkisa:baklava,bombice i torta sa coko bananicama,pa bujrum ko voliuser posted image
slano nisam slikala bio je maslenjak,keske(pravila jetrva),malo suhovine i salate,to za dorucak a rucak je bio kod moje mameuser posted image

Moj muž je pametniji od mene. Bolje se on oženio, nego što sam se ja udala. :))))

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 298
16.11.2010 23:47:18   
Anoniman
ja bih baklavuuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Honey3)
  Neposredna veza do poruke: 299
16.11.2010 23:50:38   
Anoniman
ja ne mogu ništa muka mi je od svega, gladne oči, samo sam jela čitav dan, mislila sam da ću u nesvijest pastuser posted image user posted image ali preživih

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 300
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *