|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Kuhanje za Bajram
16.11.2010 23:53:53   
Honey3
IZVORNA PORUKA: noa

ja bih baklavuuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
rado bih te pocastila Boga mi, samo kakooooo??????

Moj muž je pametniji od mene. Bolje se on oženio, nego što sam se ja udala. :))))

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 301
17.11.2010 0:02:02   
Anoniman
zaha znam da biuser posted image ma koda sam je i pojelauser posted image

(odgovor članu Honey3)
  Neposredna veza do poruke: 302
17.11.2010 15:01:56   
Crvena
IZVORNA PORUKA: Hannan

kaze mm dodjem kuci ceka me  ringerajac, odem punici opet ringerajac, hajd mogu ga malo copnuti, ali kad mi i svastika iznese e ne mogu ga vala, pretjeraste ima li kakav jos recept na toj RR :)

user posted image user posted image user posted image  Hannan bas se nasmijah. Sto bi nasim muzevima bilo interesantno da se negdje sretnu, pa da razmijene RR recepteuser posted image

Volite svoju djecu i kad su kriva, jer će ih život kažnjavati i kad nisu.

(odgovor članu Hannan)
Neposredna veza do poruke: 303
22.11.2010 17:01:52   
amanullah
sa malim zakasnjenjem postavljam slike svojih bajramskih slastica

ovo je bilo za bajram kod mene

user posted image

baklava

user posted image

choko  kolač

user posted image

user posted image

Abdullah obradovao mami 23.02.2010

Zivot bez vjere je prazan i besmislen !

(odgovor članu Honey3)
Neposredna veza do poruke: 304
24.8.2011 20:47:14   
Hanady RR
I šta je ko skontao za ovaj bajram kuhati...
evo sve nešto smišljam...spremama s eu nabavku bajramsku....

dajte kakvih ideja...ponavljam se iše godinama sebi sam dojadila iako drugima nisma ja bih malo mjejala, osvježila bajramski meniuser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu amanullah)
Neposredna veza do poruke: 305
24.8.2011 20:59:01   
Skvo RR
E, kod mene sve zavisi hoce li bebce biti Ramo ili Bajro...user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ....Ako bude Ramo..oslonit cu se na bliznje svoje...user posted image user posted image user posted image user posted image ,,,,a ako bude Bajro. (iako smo najmladji necemo hodati ovaj B., razumljivo jer cu ja biti jos i dalje u iscekivanjuuser posted image )..mislim da cu supu, zapaceno meso sa krompirom, sarenu dolmu,  i kadaif

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 306
24.8.2011 21:04:23   
Hanady RR
Ramo ili Bajarouser posted image user posted image user posted image

duša moja...što me nasmija...user posted image

ja sma skonatal nekoliko ideja...al dal ću ih porvesti nemam pojma...

evo sad kontam d apravim trusku baklavu sa pistacijama...
pa onda rafaelo kuglice i ove s ateme bajram breskvine u smeđoj bojiuser posted image
rolat il mačije oči...obogaćenje orasima

eh a salno...
hajd bez japraka nema mi bjarama..i sogan dolme

kontam koljenicu iskuhat za supu i napraviti pače

kuk kus sa povrćem

janjeći but zapeći

eh sad još da skontam nekij sitnica uz ovo sem hladnih plata...

teletine iskuhat pa kombinovac da zapečem sa krompirom...možda i plećku jednu da pripemimuser posted image

salata,

hajd imama još fore...al evo osmislih okviruser posted image

uh pite...gdje ću bez zvrkova za bajram...user posted image

sad konatm možda šiš ćevap da pripremimuser posted image

< Poruku je uredio Hanady RR -- 24.8.2011 21:06:47 >

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 307
24.8.2011 21:06:50   
palachinken
Ja ti mogu predloziti slatko, posto sam u rodbini i raji postala poznata po bajramskim kuglicama, mame i svekrve prave agdali kolace, pa se kod mene jedu ove neke "moderne" varijante
Svi su isprobani i jako jako dobri:
BIJELE VOCNE KUGLICE
ORANGE TRUFFLES za prave pravcate čokoholičare
LAGANE RAFAELO PAHULJE brzo, lagano, a mogu i djeca učestvovati
CINNAMON TRUFFLES za one istančanog ukusa
MOTO TRUFFLES

Ja ih sve napravim, ne bude mi mrsko ni dekorirati, pa poslazem na oval u onim malenim papirnim korpicama,ma prelijepo izgleda, a kad se spakuje u pletenu kosaricu i fino umota, odlican je, domaci, poklon.

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

Neposredna veza do poruke: 308
24.8.2011 21:12:24   
Hanady RR
e vidiš recept ovih laganih pahulja je moj recept za rafaelp kuglice koje sma skontala...
a ove moto kuglice bi mogle po varijantu tamnih porć svima...
imama ti ja muhanatih...recimo meni su ove voćne savršene al djeci moje zaove nisuuser posted image
a opet i ove sa cimetom nisu mo mjeri mojoj djeciuser posted image

hvala ove moto idu 100%user posted image user posted image

i ja kuglice aranžiram u male korpice u bojama...to mi je i cilj ovih sitnih kolačića...ono na stolu do jutra do mraka...a ostala dva u tanjiruser posted image

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 309
24.8.2011 23:53:05   
Amam
Ja dosla po ideje,ova Hanady mi dodje k'o coolinarka.com user posted image .
Kod nas je porodicna tradicija(tradicija i sila vec 7 god hihi) dok se mm vrati iz dzamije ja skuham supu i maslenjak i doruckujemo kod nase kuce.

Mi prvi dan idemo kod mm roditelja,tu budemo na rucku pa poslije kod mojih gdje budemo na veceri.
Drugi dan obidjemo moju nanu i njegovu(mm) tetku.
e dok sam ja radila rijetko nas kad uhvate gosti kod kuce ,haha salim se ali uglavnom navrate na kafu i kolac.
Sad sam kuci pa cu se potruditi vise.I imamo jednog clana porodice vise user posted image
Planirala sam baklavu,ovu nasu,s orasima samo jos ne znam da li cu onu sto ide i smjesa od jaja ili cu u orahe stavljati malo griza i plazme user posted image .
tortu s napolitankama i jos nekih ovih sitnijih kolacica,s tim da su moji bas izbirljivi niti vole vocne kolace,niti cimet user posted image .
Slana jela...tapkam prstima i cekam ideje user posted image

Cvjetak<3curetak A-2005.
Mamina maza E-2011

Neposredna veza do poruke: 310
24.8.2011 23:55:07   
Hanady RR
Ako ćeš pravu baklavu zadaj taj tirit od jaja već sutra d ado ponedljak bude dobaruser posted image

A ja pravim orasi i griz češće , bome nema s ekad pratiti po kući d ami djeca tirit ne rastjerajuuser posted image
a ne stavljam plazmuuser posted image

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Amam)
Neposredna veza do poruke: 311
24.8.2011 23:57:05   
Honey3
zene drage ove pahulje mi bas lijepo izgledaju samo ja neznam sta je ovaj ucvrscivac za slaguser posted image

Moj muž je pametniji od mene. Bolje se on oženio, nego što sam se ja udala. :))))

(odgovor članu Amam)
Neposredna veza do poruke: 312
24.8.2011 23:58:24   
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: zaha

zene drage ove pahulje mi bas lijepo izgledaju samo ja neznam sta je ovaj ucvrscivac za slaguser posted image

ma ima šlagfiks da s ekupi u marketima...to ti je kao želatina la eto baš za šlag da ga onako učvrti...isto mala kesica kao prašak za pecivo...

evo
http://www.podravka.hr/brandovi/proizvodi/slastice/pripomoci-za-pecenje/slag-fix

< Poruku je uredio Hanady RR -- 24.8.2011 23:59:12 >

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Honey3)
Neposredna veza do poruke: 313
25.8.2011 0:00:01   
Honey3
amam i ja za bajram ujutro pravim uvijek maslenjakuser posted image od slatkisa jos se nisam odlucila i ja cekam ko ce sta interesantno predlozitiuser posted image

(odgovor članu Honey3)
Neposredna veza do poruke: 314
25.8.2011 0:00:33   
Amam
IZVORNA PORUKA: Hanady RR

Ako ćeš pravu baklavu zadaj taj tirit od jaja već sutra d ado ponedljak bude dobaruser posted image

A ja pravim orasi i griz češće , bome nema s ekad pratiti po kući d ami djeca tirit ne rastjerajuuser posted image
a ne stavljam plazmuuser posted image

Ne pravim ja onaj tirit jaje-brasno na gusto ako mislis na to ??
Ja pravim smjesu od jaja(mutim) i jogurt,ulje,pzp i tim premazem listove.
Plazmu ja stavim onako malo da zamirisi ne puno user posted image

Cvjetak<3curetak A-2005.
Mamina maza E-2011

Neposredna veza do poruke: 315
25.8.2011 0:01:28   
Amam

amam i ja za bajram ujutro pravim uvijek maslenjakuser posted image od slatkisa jos se nisam odlucila i ja cekam ko ce sta interesantno predlozitiuser posted image

user posted image za maslenjak.

Cvjetak<3curetak A-2005.
Mamina maza E-2011

(odgovor članu Honey3)
Neposredna veza do poruke: 316
25.8.2011 0:03:44   
Amam
IZVORNA PORUKA: Amam

Ja sad pitam mm sta kuhamo za bajram a on veli MASLENJAK user posted image ,a za poslije,kaze ma mi cemo sabahile pobjeci user posted image user posted image ...

Cvjetak<3curetak A-2005.
Mamina maza E-2011

(odgovor članu Amam)
Neposredna veza do poruke: 317
25.8.2011 0:04:47   
Honey3
hvala Hanady,sta bi mi bez tebeuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Honey3)
Neposredna veza do poruke: 318
25.8.2011 0:04:55   
muaaa

Sta je maslenjak??user posted image

“Temelj ljudske sreće je duboka sigurnost, spontana radost u malim stvarima i velika jednostavnost.”

(odgovor članu Amam)
Neposredna veza do poruke: 319
25.8.2011 0:28:11   
Amam
IZVORNA PORUKA: muaaa

Maslenica : http://www.coolinarika.com/slika/522679/

Cvjetak<3curetak A-2005.
Mamina maza E-2011

(odgovor članu muaaa)
Neposredna veza do poruke: 320
25.8.2011 0:30:50   
Amam
IZVORNA PORUKA: palachinken

Ja ti mogu predloziti slatko, posto sam u rodbini i raji postala poznata po bajramskim kuglicama, mame i svekrve prave agdali kolace, pa se kod mene jedu ove neke "moderne" varijante
Svi su isprobani i jako jako dobri:
BIJELE VOCNE KUGLICE
ORANGE TRUFFLES za prave pravcate čokoholičare
LAGANE RAFAELO PAHULJE brzo, lagano, a mogu i djeca učestvovati
CINNAMON TRUFFLES za one istančanog ukusa
MOTO TRUFFLES

Ja ih sve napravim, ne bude mi mrsko ni dekorirati, pa poslazem na oval u onim malenim papirnim korpicama,ma prelijepo izgleda, a kad se spakuje u pletenu kosaricu i fino umota, odlican je, domaci, poklon.

Palachinko i ti si vala vrijedna zenica .

< Poruku je uredio Amam -- 25.8.2011 0:32:49 >

Cvjetak<3curetak A-2005.
Mamina maza E-2011

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 321
25.8.2011 0:31:31   
muaaa

ok, mislila sam da je nesto drugo...hvalauser posted image

“Temelj ljudske sreće je duboka sigurnost, spontana radost u malim stvarima i velika jednostavnost.”

(odgovor članu Amam)
Neposredna veza do poruke: 322
25.8.2011 0:34:30   
Amam

ok, mislila sam da je nesto drugo...hvalauser posted image

user posted image ,samo sto ja pravim s mesom user posted image ,i stavljam pola crnog pola bijelog brasna.

Cvjetak<3curetak A-2005.
Mamina maza E-2011

(odgovor članu muaaa)
Neposredna veza do poruke: 323
25.8.2011 0:34:33   
muaaa
E moja Zaho dok ja tebe docekam ogladnih za Bajramuser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu muaaa)
Neposredna veza do poruke: 324
25.8.2011 0:37:49   
Honey3

neki ga zovu i pogacom
zakuhas kao za hljeb(ja navece zakuham),ujutro prekuham i razvijem podebelu jufku,u serpici istopim dosta kajmaka sa puterom i preljevam preko jufke,ako imas suhog mesa nasjeckas na sitne komadice i stavljas preko kajmaka,eh sad savijas ga na kocku,prvo dvije suprotne strane sastavis pa opet kajmacis,pa onda i druge dvije starne i opet kajmacis,stavis u tepsiju i peces na jakoj vatri da fino porumeni....uz maslenjak narendas dimljenog sira ako imas,ma sit se naumacesuser posted image valjda sam ti dobro objasnila

(odgovor članu muaaa)
Neposredna veza do poruke: 325
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *