|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Kuhanje za Bajram
2.11.2010 10:19:04   
frenkoza
IZVORNA PORUKA: doublemum

doduše ja i izbjegavam kolače sa svježim jajima jer nekako ne vjerujme, ni jajima, ni trgovcima ni frižideru dovoljno...

E onda fino si zbavi koju koku u onu avliju..user posted image

samo nam nemoj koku i po pripeti u avliju user posted image user posted image user posted image

"Postoji trenutak u zivotu zene u kome je svaka suza zlatna,trenutak kad sunce obasja dusu i nestane mraka.Trenutak kada znamo da mozemo,da smo istovremeno i nezne i jake,kad ugledamo dva oka najmilija,Trenutak kada postanemo majke"
10.11.2009.
30.0

(odgovor članu DM)
Neposredna veza do poruke: 251
10.11.2010 11:17:43   
mamin curetak
Šta planirate kuhati za predstojeci kurban Bajram?

(odgovor članu frenkoza)
Neposredna veza do poruke: 252
10.11.2010 11:26:54   
samedi

eh ja napisah citav meni a ne prodje user posted image

Evo mozda ce sad proci: sarma,govedja supa,govedji gulas,klepe,mantije,domaca salata
-baklava,tufahije,kolac monte i neka lagana torta

Moja ljubicica-bubicica N. 5.5.2010. 2850gr 51cm 18:25
Prohodala 6.6.2011.<3
Bubamara A. je stigla 15.11.2012. 3400gr 55 cm 02:45

(odgovor članu mamin curetak)
Neposredna veza do poruke: 253
10.11.2010 12:13:48   
Medić*
Mi aBg pravimo supu, rizu sa batacima, telece pecenje, mantije user posted image
Od kolaca pravicemo pijesak tortu, baklavice i narucili sitne domace kolacice user posted image

Nema vece institucije od roditelja!

(odgovor članu samedi)
Neposredna veza do poruke: 254
10.11.2010 15:27:14   
Šanti
Tamam su ovdje strucnjaci za baklavu. Ja uvijek imam problem za agdom, nikako da je potrefim. Moze li mi neko reci npr. za pola kg jufke i pola kg oraha, kako agdu napravit, kolko vode i secera, kolko kuhati????

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 255
10.11.2010 15:33:59   
samedi
1l vode i 800 gr secera,kuhati dok ne prokljuca tj.dok se sav secer ne otopi,tako ja pravim,nekad stavim i vise secera...

Prohodala 6.6.2011.<3

(odgovor članu Šanti)
Neposredna veza do poruke: 256
10.11.2010 16:07:01   
Medić*
IZVORNA PORUKA: Šanti

Tamam su ovdje strucnjaci za baklavu. Ja uvijek imam problem za agdom, nikako da je potrefim. Moze li mi neko reci npr. za pola kg jufke i pola kg oraha, kako agdu napravit, kolko vode i secera, kolko kuhati????

Santi, ja stavlja, na litar vode  1kg secera i pola limuna na na kriske. Kuham dok se zaljev ne zgusne na tihoh vatri oko sat i pol. Ovo je za kg baklave pa samo prepolovi. Toplim zaljevom prelije se baklava i pokopi celofan papirom  user posted image

(odgovor članu Šanti)
Neposredna veza do poruke: 257
11.11.2010 10:35:14   
mamin curetak
Ja razmisljam o:
begovoj corbi
zapecenoj teletini s krompiricima
malo sarene dolme
bamji ili sis cevapu ili bosanskom cevapu
kupus salati
salati od cvekle
a za kolac moram razmisliti nesto ne previse slatko s obzirom da je mm dijabeticar, pa da ipak bude nesto i za njega slatko

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 258
11.11.2010 11:15:42   
mama75
Uh ja na ovim stranicama samo komplexe dobijem user posted image Ne kuham nesto posebno od slanih jela, jer smo na rucku kod mojih uvijek 1. dan. A gosti nam obicno dolaze navece tako da je to "meza varijanta". E sad da vas pitam: zasto neke od vas prave ovoliko kolaca za Bajram? Kod mene je obicno baklava (mamina ili iz Saraj Bosne) i torta moja. I opet niko ne pojede i jedno i drugo, sto i razumijem. Ja npr dok obidjem svu rodbinu hiperglikemiju dobijem. A ne mozes reci: necu baklavu. Pa eto, zato mi nije jasno sto se toliko vrsta slatka kod vas pravi? Nije kritika, nemojte me pogresno shvatiti, vise kao sugestija da se ne zamarate previse. user posted image

(odgovor članu mamin curetak)
Neposredna veza do poruke: 259
11.11.2010 11:39:35   
Anoniman
A ne mozes reci: necu baklavu.

E kad smo već kod baklave,ja je još nikad nisam napravila,ni za bajram,i ne vjerujem da ću ikada,jednostavno niti sam ja baš neki ljubitelj,niti mm,on je nikako neće ni da proba.
A kad odemo negdje uvijek radije izaberem neki kremasti kolač,tortu nego baklavu,i svi znaju da je mi ne volimo,i nema se šta ko "ljutiti" normalno ako neko iznese samo baklavu i pojedem je,mm ne i baš mi bude user posted image zbog toga,ali on neće.

Ja sam planirala sad za bajram praviti nešto novo,pa sam uzela neke recepte sa foruma da isprobam,banana kocke i neki rolat,a šape i oblatnu po mom receptu.
A što se tiče slanog,ne pravim nikada baš puno,supu,neko kuhanje i pitu,tek toliko da ne moram prvi dan kuhati,jer moji i mm su podaleko pa nam obično dođu 3-4 dan,pa mi bezveze da im serviram hranu koja je toliko stajala.A prijatelji i poznanici obično dođu samo na kafu,i tu ubacim mezu.

< Poruku je uredio Gracanka -- 11.11.2010 11:40:16 >

(odgovor članu mama75)
  Neposredna veza do poruke: 260
11.11.2010 11:48:37   
Dinkica
Od slane hrane prvi dan ne pravim ništa,za Ramazanski bajram na doručak idemo kod sevkrve a na ručak kod mojih  a za Kurban bajram MM jedva da stigne išta jesti zbog obaveze klanja kurbana i  to uvijek bude ili kod njegovih ili mojih. Drugi dan je već druga priča jer onda obično mi dočekujemo goste. Što se tiče kolača pravim baklavu, to je tradicionalni bosanski bajramski kolač i ne može ga zamjeniti ni jedna torta, barem meni. Kad se nama zadese gosti pravim obično supu, sitni ćevap, filovane paprike, piletinu sa krompirom, salate 

< Poruku je uredio Dinkica -- 11.11.2010 11:49:12 >

Mamino pile se rodilo 12.02.2009

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 261
11.11.2010 11:52:37   
samedi
I meni gosti dolaze drugi dan,a prvi dan idemo klati kurban i kd se vratimo napravit cemo nesto od kurbanskog mesa za veceru. A meni koji sam ja napisala se odnosi na drugi dan kada nam dolazi 20 gostiju otprilike od kojih ce biti najmanje sestero djece koja vole kolace i zato cu i napraviti 4 vrste kolaca. A posto je broj gostiju veliki onda moram i puno slanih jela da napravim,bolje nego da neko ostane gladan user posted image

Prohodala 6.6.2011.<3

(odgovor članu Dinkica)
Neposredna veza do poruke: 262
11.11.2010 11:54:33   
samedi
zaboravila sam dodati sirnicu i burek user posted image

Prohodala 6.6.2011.<3

(odgovor članu samedi)
Neposredna veza do poruke: 263
11.11.2010 12:39:36   
Medić*
Nama je baklava obavezna za bajram jedino je u tim prilikama i pravimo iako nismo ljubitelji baklave. Sto se tice kolicine kolaca uvjek nam ostane bar pola od toga pa fino stavimo u posude i zamrzivac pa nam fino dodje nekad poslije bajrama kada se razelimo kolaca, volim vidjeti sto vise raznovrsnih kolacica posebno sitnih, a i muz voli jesti user posted image

(odgovor članu samedi)
Neposredna veza do poruke: 264
11.11.2010 12:49:40   
ziki
Ovo je naš drugi  Bajram da smo samo nas troje ovdje. Inače idemo u Sandžak i prvi dan smo kod svekrve a drugi kod moje mame. Iskreno baš sam tužna što nećemo bit dole jer ovdje slabo ljudi znamo i one što znamo ili su sa strane pa idu kući ili ako su odavde idu rodbini. Ove godine moj J. Oliver će bit asistent za pravljenje kolača pa mu je majka i kecelju kupilauser posted image (mm će poludjet). Baklavu pravim, bar to da mi liči na Bajram, najverovatnije monte jer se Tariku mnogo sviđa i moraćemo neke kolače suhe za obdanište da momak ponese drugarima, opremili smo se i kalupima.  Od slnih jela matije, želja mm, supa pileća i još nešto dok se ja ko trudnica smislim. Možda bude popravni za šiš ćevap sa kockama mesa a ne kockicama 1*1 cm. 

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

(odgovor članu samedi)
Neposredna veza do poruke: 265
14.11.2010 13:28:27   
mrvicaa
matije, želja mm,

user posted image user posted image user posted image i kod mene se mm istopi za mantije-sandzaklija zna seuser posted image user posted image user posted image
I ja cu da ih pravim aBduser posted image

(odgovor članu ziki)
Neposredna veza do poruke: 266
14.11.2010 22:53:02   
Anoniman
Mi prvi dan idemo kod svekrve! Tako da za slanu hranu nebrinem user posted image  ali sam se zato namucila sa tortom user posted image  pravila sam sad jaffa tortu ispeglala me 2 i po sata! ALi vrijedi truda...i sutra cu jos jabukovacu da pravim!

P.S. i mantije i sandzaklije su zakon user posted image

(odgovor članu mrvicaa)
  Neposredna veza do poruke: 267
15.11.2010 11:06:47   
leli§
kod nas svi bajramski rituali malo poremeceni user posted image  na rucak ako cemo negdje otici bicemo mi sami i vani... a da ja nesto kuham i pripremam---imam zelju ali onda se skontam da je to samo za nas i svedem kuhanje na minimum user posted image

vjerovatno ce biti krompirusa i sirnica a za slatko najvjerovatnije cookies i neki jos kolac mada taj jos neki kolac nisam jos skontala---ako uspijem naci sir onda tiramisu

mantijeuser posted image user posted image user posted image njam-njam

jos uvijek sretno samujemo

"...The future''s in the air
I can feel it everywhere
Blowing with the wind of change..."

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 268
15.11.2010 11:26:42   
DM
Ja do sada napravila :baklavu
                            tortu sultaniju
                            maslanicu
                            sirnicu
                           danas ću nešto filovati(sarmu)
                           u toku je pravljenje cheesecake i
                           iskuhavanje mesa i povrća za supu, a
                            sutra još izvadim klepe iz zamrzivača!user posted image

Čim želja prestane biti želja,
čim minu čežnja, ni slasti više nema!

(odgovor članu leli§)
Neposredna veza do poruke: 269
15.11.2010 11:31:03   
Hanady RR
eh ja sam mislila neću ništa posebno...i onda sinoć sa mamom i mužem u tugu se bacim...
kako da kupujem gotovo ja hoću da skuham...
i to ovako izgleda uz pomoć maminu i muževuuser posted image
baklava,
torta sultanija
brekvice
i rolat kao marcipan neka od forumašica je postavila recept na temi kolači

burek, sirnica
supa od koljenice
pače
bamja sa teletinom
sitni ćevap
japrak
sogan dolma
i teleće kotlete samo izdinstane pa u zavisnosti od potrebe zapićemo sa nekim prilogomuser posted image
puno raznih hladnih plata
a zimnice i salata ko u pričiuser posted image user posted image user posted image

ja sad malo legim i odmaram, nešto se krčka nešto peče mama nadgleda ali ipak imam svojih ruku djelo za Bajramuser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu DM)
Neposredna veza do poruke: 270
15.11.2010 11:49:51   
DM
Prošli bajram američka, ovaj sultanija-ja i ti k'o da se dogovaramouser posted image user posted image user posted image

Čim želja prestane biti želja,
čim minu čežnja, ni slasti više nema!

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 271
15.11.2010 12:11:41   
leli§
hanady usvoji meuser posted image user posted image user posted image

jos uvijek sretno samujemo

"...The future''s in the air
I can feel it everywhere
Blowing with the wind of change..."

(odgovor članu DM)
Neposredna veza do poruke: 272
15.11.2010 20:04:37   
Anoniman
Uspjela sam i ja završiti kolače a ujedno i mahalati sa vamauser posted image ...Ja sam super ženaaaaaauser posted image
user posted image

user posted image

user posted image - Alim mi je počeo da skida višnje sa torte upoooomoć

Gotove su i  ledene kocke samo nisam slikala

(odgovor članu leli§)
  Neposredna veza do poruke: 273
15.11.2010 20:09:27   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Breskva

Uspjela sam i ja završiti kolače a ujedno i mahalati sa vamauser posted image ...Ja sam super ženaaaaaauser posted image
user posted image

user posted image

user posted image - Alim mi je počeo da skida višnje sa torte upoooomoć

Gotove su i  ledene kocke samo nisam slikala

eto mene kod tebeuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 274
15.11.2010 20:11:06   
Hanady RR
doublemumuser posted image user posted image user posted image user posted image možda se i dogovaramo ko zna...telepatskiuser posted image

lelis
pristajem ...usvojena siuser posted image user posted image user posted image user posted image

Breskva...user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
ima kod tebe kolača i za ''prodati'' hamanuser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 275
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *