|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  156 157 [158] 159 160   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe od 0 -1 godine
13.11.2010 2:35:57   
Mona Mohamed
Aisha je konacno zaspala! Ja cekam sehur sa muzem..Primijetila sam da se djevojcica navikla kupati..Poslije kupanja se malo mazimo, gucemo, i onda dojenje..i zzzz. Danas je vec bolja bila hvala Bogu. Imali smo goste na veceri i slusala je. Super. Nadam se da je ono bila neka luda strujna faza i da se nece ponoviti. user posted image
Majdi zelim sretan rodendan..Cestitke Ameli na ponovnom dojenju..Citala sam i zubice..Da se sto prije ugledaju aBd.
Mirkica, Kanita, Sara, Malena A, malena., Rose, samedi, Amela, idacha, felix, danijela, ajnur..Big hug. Htjedoh napisati i Mona jos. user posted image

Čovjeka kojeg se naopako vodi, postaje duševno i duhovno sve bolesniji… Odstupi li previše od svojih osnovnih pretpostavki, od uslova za vlastiti razvoj, od plana po kojem je skiciran, naći ce se u nevolji i doživjeće slom.
Aisha..30.7.2010.

(odgovor članu Nenci)
Neposredna veza do poruke: 3926
13.11.2010 8:48:06   
amela2208
Dobro jutro drage moje, kao ste mi spavale,   kako male i velikeuser posted image user posted image

IZVORNA PORUKA: Leena

Hehe, ma s njih dvoje uvijek drama, ili se maze i tepaju, ili se svađaju... Maloprije on nju kao ruzi nesto, jer mu otima telefon, a novi fazon joj je da se nekako izvija kad joj nije sve kako je zamislila, bas ruzno izgleda, i moze pasti i on nju ruzi, kao da ne smije tako, a ona pocela da rezi na njega, pa da se smije, kao "Kome ti tako?" user posted image user posted image user posted image ... A to za soping, ne mili mi se vise uopste... Sa 34 ili 36 koje sam nosila prije trudnoce sam dosla do 42 ii 44... Ma kad samo vidim hlace koje skinem sa sebe... A ne idu kile nikako... Moram nesto skontati, sada kada Esma vise ne doji (btw, kako ste vi opet poceli, kolika je bila pauza? cestitam u svakom slucaju, sta bih ja dala da esma jos doji...) mogu probati i neku dijetu... Nisam stvarno navikla biti debela, ne znam se ponasati i bas se fuj osjecam...

joj draga Leena stvarno me muka hvata, nekad bjezim od ogledala da se ne vidim kolika sam. Danas sam trebala da se vidim sa drustvom medjutim sramamim se i sojecam se bijedno ne znam hocu li ici jer sam pod uzasnim pritiskomuser posted image user posted image
Sto se tice dojenja Sara je bila par dana bolesna imala temperaturu, upalu grla i nicu joj dvije gornje jedinice tako da je 3 dana odbila sikicu bila ali ja sam se izdajala koliko sam mogla.

IZVORNA PORUKA: selina
amela ti si nam ponovo vesela super drago mi je a o kilama nemoj razmisljati sredi cemo se mi kad budemo drugo dijete rodile hahahhahahaha

user posted image user posted image draga ti si mladja pa izvoli meni je trenutno Sara dovoljna nek mi je ziva i zdrava. Citala sam nedje da si ti dosta smrsala. Meni ne idu kile nikako sta vise ogojila sam se jos kilouser posted image user posted image

IZVORNA PORUKA: Nenci
Amelaaaa user posted image user posted image user posted image user posted image  
Super za dojenje, bas mi je drago.. I mi smo imali par kriza pa znam kako je to tesko za majku ali evo hvala Bogu i dalje fino doji user posted image

Nenciuser posted image user posted image user posted image user posted image hvala ... sve su to prolazne faze kod nas mama samo sto mi ne mozemo da gledamo njih u tom stanju kako se muci i imaju bolove.  Pubni nam Viktora slatkog

Monauser posted image user posted image user posted image user posted image pusa za vas
Svim mama jedan velikiuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

< Poruku je uredio amela2208 -- 13.11.2010 8:50:24 >

Sara&Mohammad

(odgovor članu Leena)
Neposredna veza do poruke: 3927
13.11.2010 9:01:44   
lilix
jutro...
kod nas stanje sinoć isto user posted image , od spavanja ništa user posted image , vidim sinoć baš joj se zabjelio zubić, al još je u desni, nadam se samo da će konačno i da izbije van, smori je ...
amela user posted image user posted image user posted image za dojenje, svaka čast; joj ja zadnjih par noći samo sanjam da sam se vratila na posao i da mi je nadošlo mlijeko user posted image ; ma snovi su mi užas user posted image
iman pošalji ti taj cd Leeni a mi iz Sa ćemo onda nju da ganjamo da nam ga kopira user posted image
vještice i kod nas je svaki put na ruci bilo crveno i baš tvrdo, uglavnom nestane brzo, ja jedno dan-dva stavim malo oblog od obične stajaće vode, ono što nam i kažu kod ped. i to se povuče
idacha user posted image
teta aida user posted image user posted image
i svima ostalim user posted image
obaveze zovu....

08.02.2007.
23.04.2010.
mama rodila svoje kolačiće

(odgovor članu amela2208)
Neposredna veza do poruke: 3928
13.11.2010 10:08:25   
Anoniman
Normalna je reakcija da bude crveno i tvrdo, zato se i stavljaju obloge od stajace vode, a takodje i BSG je sasvim normalno da bude krastica, pogotovo kako se sada pi-pi-di ne prima prije bsg-a bsg ima malo poboljsanu komponentu i cak oziljak moze da bude i do 1cm promjera.

(odgovor članu lilix)
  Neposredna veza do poruke: 3929
13.11.2010 10:11:03   
samedi
Joj ljudi danas sam gore nego juce,a tek je 10h,kako li ce se zavrsiti user posted image user posted image Sinmoc od sve one nervoze,jos procitam sta se desilo mami2009,posvadjam se s mm,eto onako bezze,na njemu se kola slomila user posted image Sreca pa on cim vidi koliko je sati bjezi,jutros je bukvalno pobjegao iz kuce,ko veli bolje da se ne vidimo dok se ne smirim user posted image

Nemojte mi za kile nista spominjati,ja sam u totalnoj depresiji,ostalo mi 16 kg viska,od danas jedem samo po pola dosadasnje porcije i ne veceram,svecano obecavam!!!

I mi smo skroz lose spavali,N.zaspala u 7:30h,ja joj oko 11 napravila flasicu,nije htjela,popila mozda trecinu ili manje,budi me u 02:20,opet joj dam flasicu i opet nece,samo malo povuce,budi me opet u 05.00 i popije 120 ml,i opet zaspala i probudi se u 6,oci ko sijalice,nece vise da spava i gotovo. Ma ne sjecam se kad se zadnji put toliko budila po noci user posted image

Ja bas nesto kontam,da li da poradimo na jos jednoj user posted image pa promislim,ne bi mi sad nikako odgovarala trudnoca,sa ovoliko kg viska i sa pokvarenim zubima koje nikako da sredim,pa jos sa nekim radovima po kuci i oko kuce,tako da to otpada zasad,a uvijek sam nekako potajno prizeljkivala da nam se "zalomi" pa da imamo malu razliku izmedju djece. A opet,ne znam kako bih,bas sam tanka sa zivcima u zadnje vrijeme,zacas explodiram i samo se nerviram...

Htjela sam vam svasta napisati i odgovoriti al sve sam zaboravila!
Svima veliki user posted image user posted image user posted image user posted image

Moja ljubicica-bubicica N. 5.5.2010. 2850gr 51cm 18:25
Prohodala 6.6.2011.<3
Bubamara A. je stigla 15.11.2012. 3400gr 55 cm 02:45

(odgovor članu lilix)
Neposredna veza do poruke: 3930
13.11.2010 10:19:31   
Anoniman
Mame imam jedno pitanje: Večeras kad sam kupala Iman primjetila sam da joj se oziljak od BSG vakcine na ruci pravo zacrvenio, zagnojio, otekao!!! Izgleda kao ogroman gnojni prist!!!
to je normalno nebrini i kod nas tako bilo ja ga vodila ped.ona ce zbog toga dosla reko da....nasmija se kao to je normalno proce samo cisti kamilicom i niscim nemazati

(odgovor članu Nenci)
  Neposredna veza do poruke: 3931
13.11.2010 10:52:31   
Mamica24
Jutrooooooooo i veliki user posted image user posted image od mene i Bekira..

samedi to tako nadodje ali i prodje brzo.. i svadja sa muzicem i nespavanje... i meni je ostalo 10 kg al bas me briga.. i ja ne mogu da se nakanim zubaru zbog ovog kamenca i zbog krvarenja desni kad perem zube... tako da nisi sama..

Vakcina je i bekiru zadugo bila na ruci čak je jednom prokrvarila ali sad je sve ok..

Čestitamo sve rodjendane, zubiće i dr. veselja..

Živi dobar i častan život, tako da kad ostariš i pogledaš unazad moći ćeš da uživaš po drugi put. (L. i B. - naše neprocjenjivo blago)

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 3932
13.11.2010 11:14:08   
amela2208
IZVORNA PORUKA: lilix
amela user posted image user posted image user posted image za dojenje, svaka čast; joj ja zadnjih par noći samo sanjam da sam se vratila na posao i da teta aida user posted image user posted image

hvala draga....
aida.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ovo nisam ja rekla vec lilixuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  
samedi draga nervoze na pretek cak bi je mogla izvozit u inostranstvouser posted image user posted image user posted image
jelenet, felix, mamica24user posted image user posted image user posted image user posted image

Sara&Mohammad

(odgovor članu lilix)
Neposredna veza do poruke: 3933
13.11.2010 11:16:41   
aida.

IZVORNA PORUKA: amela2208

IZVORNA PORUKA: lilix
amela user posted image user posted image user posted image za dojenje, svaka čast; joj ja zadnjih par noći samo sanjam da sam se vratila na posao i da teta aida user posted image user posted image

hvala draga....
aida.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ovo nisam ja rekla vec lilixuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  
samedi draga nervoze na pretek cak bi je mogla izvozit u inostranstvouser posted image user posted image user posted image
jelenet, felix, mamica24user posted image user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

14.03.2010. :-) Erol

Neposredna veza do poruke: 3934
13.11.2010 11:18:25   
amela2208
nisam nisaö user posted image user posted image user posted image user posted image ne bi ja smjela tebi reci TETA AİDA nikakouser posted image user posted image user posted image

Sara&Mohammad

(odgovor članu aida.)
Neposredna veza do poruke: 3935
13.11.2010 11:25:47   
aida.
u jebem li vam sto reko sad necu ostat ziva user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image odo pokusat uspavat svoje dijete koje sinoc nije spavalo jer ima uzasno tvrdu stolicu user posted image u svako jelo stavljam mu maslinovo ulje, pije kamilicu, pije tecnosti... ne znam sta cu vise sa njegovom duditom user posted image

Neposredna veza do poruke: 3936
13.11.2010 11:42:27   
Anoniman
pokusaj aida ujutru prije dorucka, znaci prije ikakvog jela dati malo slatke kamilice, a posle taj dan daj kompot od sljiva u nekom obroku. Tako je i nama bilo i tri dana za redom smo pili kamilicu i sljivu jeli i sad hvala Boguuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu aida.)
  Neposredna veza do poruke: 3937
13.11.2010 13:52:46   
aida.
to svako jutro radim znaci kad tek ustanemo njemu caj meni kafu user posted image ali nista user posted image on se izmuci odkako smo poceli sa cvrstom hranom, sada pogotovo kako skkroz slabo dojim user posted image sad ja zasladim malo a jel treba ba skroz zasladiti ili tek onako... ja na 200ml ubacim jednu eveentualno 2 kocke... ne popije sve...

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 3938
13.11.2010 14:08:08   
Anoniman
ja sam Ani davala na 100ml jednu kasiku i bitno je da mlaku popije, nekad mi popije po par gutljaja, nekad sve. Da, nama je doktorica rekla da uvedemo svaki dan jogurt u ushranu, tako kod mene Anci svaki dan za uzinu pojede jedan vocni jogurt, nekada joj dam kupovni, nekada ja sama napravim. Iz svih ovih gore postova ne sjecam se sta si rekla koje mlijeko sada pijete, moze se desiti da je jako mlijeko pa zato dolazi do opstipacije.

(odgovor članu aida.)
  Neposredna veza do poruke: 3939
13.11.2010 15:39:44   
aida.
pijemo kravlje 2,8 ne znam jedino da promijenim mlijeko.. od ad bude gore po par dana zna ne kakiti..

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 3940
13.11.2010 15:40:53   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: aida.

u jebem li vam sto reko sad necu ostat ziva user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image odo pokusat uspavat svoje dijete koje sinoc nije spavalo jer ima uzasno tvrdu stolicu user posted image u svako jelo stavljam mu maslinovo ulje, pije kamilicu, pije tecnosti... ne znam sta cu vise sa njegovom duditom user posted image
tko to nama nemoze da kaki.
Nama je uvej preki lek sokic od sljiva odma ,al odma da je neznam kako cvrsta stolica procepi,sokic ....
pokusaj sa sokicemuser posted image

(odgovor članu aida.)
  Neposredna veza do poruke: 3941
13.11.2010 15:52:21   
aida.

IZVORNA PORUKA: felix

IZVORNA PORUKA: aida.

tko to nama nemoze da kaki.
Nama je uvej preki lek sokic od sljiva odma ,al odma da je neznam kako cvrsta stolica procepi,sokic ....
pokusaj sa sokicemuser posted image

sad mi je bas naumpalo odo mu kupit kapicu od sljive

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 3942
13.11.2010 15:54:06   
bebacha
bolje je sok od sljive

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu aida.)
Neposredna veza do poruke: 3943
13.11.2010 17:08:17   
selina

IZVORNA PORUKA: amela2208

amela ti si nam ponovo vesela super drago mi je a o kilama nemoj razmisljati sredi cemo se mi kad budemo drugo dijete rodile hahahhahahaha

user posted image user posted image draga ti si mladja pa izvoli meni je trenutno Sara dovoljna nek mi je ziva i zdrava. Citala sam nedje da si ti dosta smrsala. Meni ne idu kile nikako sta vise ogojila sam se jos kilouser posted image user posted image

pa nisam ja rekla odmah amelice drugo nego kad budemo a osim toga bas sto sam mladja imam i vise vremena zato cu ja tebe cekati hehehheheh user posted image user posted image user posted image a ja jesam smrsala 19 kg ali sam dobila vise od tebe 15 sigurni kg to jeste tih 19 neznaci da jos nemam viska sad imam 68 a 25 sam dobila u trudnoci a ti menis e cini samo 12 ili 13 jel tako bilo???/nesluzi me sjecanje bas najbolje
a i meni bi godilo ne samo 6 nego i 10 kg manje pozelila sam biti mrsavica

ostale mame kako ste i vase bebice???? ljubimo vas sve

Neposredna veza do poruke: 3944
13.11.2010 17:34:53   
selina
hehehe ja tek sad vidjeh koji je datum pa moja princeza danas puni 10 mjeseci user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu selina)
Neposredna veza do poruke: 3945
13.11.2010 17:44:28   
samedi
aida,ko da se sjecam da sam negdje citala da od kamilice sa secerom bude tvrda stoica a od kamilice bez secera bude normalna tj.da ona pomaze. Ja svojoj dajem bez secera i uvijek se pokako nakon pola sata. A jednom sasm joj dala kasicu od sljiva,jao kakav je haos bio u peleni user posted image user posted image user posted image user posted image

Moja ljubicica-bubicica N. 5.5.2010. 2850gr 51cm 18:25
Prohodala 6.6.2011.<3
Bubamara A. je stigla 15.11.2012. 3400gr 55 cm 02:45

(odgovor članu selina)
Neposredna veza do poruke: 3946
13.11.2010 17:50:21   
aida.
Dok je bilo "friskih" sljiva, moj svekar ima sljivik, tamanio je svaki dan i kaka je bila ok user posted image e sad vec nije.. a za kamilicu sam i ja cula to pa me zato sstrah jedni kazu ovako, jedni onako... user posted image eno ga spava vec satima user posted image a nije nikako danas doduse... 10 min jutros...cak toliko user posted image a meni glava puca, bas sam nikakva...

(odgovor članu samedi)
Neposredna veza do poruke: 3947
13.11.2010 18:11:45   
Anoniman

hehehe ja tek sad vidjeh koji je datum pa moja princeza danas puni 10 mjeseci user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image cestitamoooooooooooooooooooooooooooo user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu selina)
  Neposredna veza do poruke: 3948
13.11.2010 21:48:58   
Leena
Selina, cestitam mojoj imenjakinjici mali rođendan, jos malo pa ce i velikiuser posted image user posted image user posted image user posted image

Amela, blago tebi, moja kad je prestala dojiti to je bilo to... A bas mi je zao.... Jos dva mjeseca nakon toga sam izdajala mlijeko i davala joj na flasicu, a onda je stalo... A za kile... Uh, trudim se ne biti opterecena, ali slabo mi ide, bas... A ne znam sta da radim...
Samedi, ja mislim da nema nervoznije zene od mene u posljednje vrijeme, ma ne znam, k'o da sam stalno u PMS-u... A meni je isto ostalo 15kg viska...
Iman, ti mi ne pricaj o kilama, ti si u 9. mjesecu trudnoce izgledala k'o avion, ne zezajuser posted image

Drage moje, ja gledala ovo RR druzenje sutra, vidim nema na spisku nijedne od vas, a kontala sam ako bude neko da i ja dođem, jer smo sutra esma i ja same cijeli dan:)

Ljubac veliki svima!

<3 Ljubičica <3 21. 4. 2010. u 15:10h (3400g, 52cm)

*Pahuljica* 7. 1. 2014. u 20:15 (3450g, 54cm)

Macak mali 23.12.2015. u 21:20 (4100g, 57cm)

All I ever wanted
All I ever needed
Is here in my arms

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 3949
13.11.2010 22:03:15   
amela2208
vecer drage ja sam setala danas pa me zato nije bilouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
aida ja ti nisa rekla teta aidauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image a nije ni lilixuser posted image user posted image user posted image
selina srecan mali rodjendan nasoj princeziuser posted image user posted image user posted image a sjecanje te dobro sluzi ja sam se 15-16 kg ogojila u toku trudnoce i 8-9 imam viska jos al eto nek ide dovraga jer poludjeh od svog izgleda i kilauser posted image Ljubni nam princezu i radi na drugom djetetuuser posted image user posted image user posted image user posted image  
Leena draga idi sta ima veze sto nema nikog od "nas"  na spisku, idi upoznaj se sa zenama. Kamo srece da ja mogu da dodjem.

Sara&Mohammad

(odgovor članu Leena)
Neposredna veza do poruke: 3950
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  156 157 [158] 159 160   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  156 157 [158] 159 160   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *