Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
vecer drage ja sam setala danas pa me zato nije bilo aida ja ti nisa rekla teta aida a nije ni lilix selina srecan mali rodjendan nasoj princezi a sjecanje te dobro sluzi ja sam se 15-16 kg ogojila u toku trudnoce i 8-9 imam viska jos al eto nek ide dovraga jer poludjeh od svog izgleda i kila Ljubni nam princezu i radi na drugom djetetu Leena draga idi sta ima veze sto nema nikog od "nas" na spisku, idi upoznaj se sa zenama. Kamo srece da ja mogu da dodjem.
veceeeeeee... ma, ko to meni sikira imenjakinju?????? mi Aide kad se udruzimo nikome nije lako sa nama, zato od sada molim sve zenice da nas oslovljavaju sa eventualno SEKA Aida mada, meni komotno pristaje epitet teta, s mojih skromnih 26 godinica u guzani malo sale........ kako ste mi sve redom? samedi, proctah da razmisljas o ''novoj'' ma koliko bih voljela da mogu da dijelim ovo iskustvo sa jednom od vas ipak mila dooobro razmisli... ja bih rado jos sacekala, da se tvrdoglavac nije javio aida., draga, pa sta je to sa kakom? drug nam stim devera haman od rodjenja... jel mu dajes kruske? sljive? imas i hapice i sokice... od zasecerene kamilice sigurno ide stolica, a sama kamilica je poteska za prpobavu, zato ja Imiju kad dajem cas ostavim kesicu samo na minutu najduze i vadim da se mnogo ne natopi...
moj guzi se opupao i spava od 7.. cekam da se probudi da jede (ako se probudi veceras).. cudno mi da ovoliko spava.. jutos ustao u pola 8, jeo, igrao se do 10, opet zaspao do 2.. tek u 2 mu dam kasicu vocnu, odemo u setnju, pojeo pola banane, dosli kuci on opet zaspao u kolicima.. probudio se oko 4, popio sokic od jabuke, poslije jeo ribu i blitvu, i oko 6 ad i zaspao... jos malko cu da cekam, pa ako se ne probudi, odoh i ja krevet... i ja spavam ko luda, cim legnem ja zaspem.. citav dan sam zaspivala po pola sata-sat.. mm mi umire od smijeha
vidis li ti draga moja sto one mene napadaju i zezaju NECU da sam teta sa 21 ja uvijek kazem ja sam cura samo sam ZENA mog muza ma dajem mu sve ali dzaba ne zna dijete kakit i gotovo kaki on svaki dan, samo sto jedva, tvrda stolica, napreze se... bas mi ga bude zao... u njega il je pretvrda ili proljev nema izmedju i mene obara evo napisem jos koji post i odoh se "onesvijestit".. idacha cim stignes hocu SLIIIKEEEEEEEEEEEEEE
jao, zenice i ja sam cula za vijest o bebi... sokirala me, paralizovala.. ne d'o Bog nikome... uzasno zaista... samo da dragi Bog da snage i sabura roditeljima...
aida., znaaaaaaaaaam da sam fuj grozna sto jos nisam poslala slike, ali VJERUJ da ne stizem.. pisacu ti mail cim mm ode u Sa.. ovako nema sanse da stignem, a on odlazi tek u cetvrtak jer ima slobodno za Bajram... sto se tice kake, bitno je da kaki.. i moj Imi se napreze i stenje, ima cvrstu kaku od kako sam mu uvela crvstu hranu, ali nije pretvrda... ocekujem da ce uskoro sve doci na svoje, aBd.. ljubim te i druga maaalko vise lilix, nadam se da ste svi dobro i zdravo i da mačići slusaju... ljubi ih puno puno odoh da sredim sudje na brzaka pa u krevet... svima zelim laku noc
Vece drage moje, mi smo sinoc imali teferic od 15 do 2..... Plakao i nije htio spavati narednih sat i po Kad ja jutros pogledam a ono krenula jedinica gornja..... valda ga je to mucilo .. mrva mala...
Ide li se sutra?????
Ja se nadam da hocu, makar malo....
A sto se tice kila, amela draga znam da ti je tesko ali ja sam se uvjerila da sve zavisi, valjda i genetika i svasta jos... Jednostavno nekim zenama sve spadne a nekim treba vise vremena... Ti se samo zdravo hrani zbog bebe i zbog sebe a spasce kile...
Eto ja sam dobila u trudnoci 19 kila a sad imam cak 2 kile manje nego prije trudnoce... pojma nemam kako...samo sletilo.. al ja sam iscrpljena pa ne valja ni to... Ljubimo mi Saru i tebe
Cao drage moje, evo i nas napokon da se javimo na ovu temu. Moja mala hvala bogu ljepo slusa, spava, jede i tako dalje. Nedojimo, jer nemamo mljeka, ali hvala bogu dobro je prihvatila Pre. Sad imam jedno pitanje za mame koje hrane sa Pre. Koliko vase bebe jedu? Moja Aida popije masallah od 80 do 100 ml. A tek joj je juce bilo 7 dana. Bojim se da joj nije puno, ali ako joj damo manje, gladna i place. Inace jede svako 3 do 4 sata. Ak manje pojede svako 3 sata, ako vise svaka 4 sata. Kakva su vasa iskustva?
Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.
Sailor Moon,moj ti je savjet da je pustis da popije koliko hoce,tj.koliko joj treba,jer da joj je viska ona bi povracala,beeb najbolje znaju koliko im treba
Moja ljubicica-bubicica N. 5.5.2010. 2850gr 51cm 18:25 Prohodala 6.6.2011.<3 Bubamara A. je stigla 15.11.2012. 3400gr 55 cm 02:45
dok ti se ne jave ostale mame, pa da ti daju savjet, ja mislim da je ko sa dojenjem - kada i koliko hoće beba da jede imam i ja pitanje za mame koje su počele sa dohranom tj hapama prije 6 mjeseca tj prije nego što dijete počne sjediti, kako dajete kašice bebi koja leži, pogotovo ako su gušće šta ako se dijete zagrcne ? moja beba je isključivo dojena, ima 4 mjeseca, pa se zna zagrcnuti mojim mlijekom, pa sam se baš pitala šta bi bilo da sam joj tako ležeći dala kašicu (jbtw ja nemam namjeru početi sa dohranom prije 6 mjeseca)
Vjestice mi smo poceli dohranu sa nepuna cetiri mjeseca, prvo mi je jela skroz ležeći i nikad mi se nije zagrcnula, a negdje oko sestog smo poceli u auto sjedalici onoj maloj. Sad joj je punih devet i vjeruj mi i sad joj je draze jesti u toj sjedalici nego u hranilici. s tim moj ti je savjet da dajes manjom kasikom i da iz pocetka žiđa hrana bude, ja sam znala i u kupovne kasice vocne dodati malo prokuvane vode iz pocetka.
SailorMoon moja cura je od pocetka na AD, prva dva mjeseca je bila kombinacija sa mojim a posle samo AD. Sa sedam dana je znala piti po 110 na svaka 2,5-3 sata. Ona je imala fiziolosku bebi zuticu pa smo je cesto hranili. Pili smo Hipp 1 probiotik, on je jos gusci i hranjiviji od pre, ali ja sam svom djetetu davala koliko god moze da pojede i nikad mi nije bljucnula, Samo moj ti je savjet da je uobročiš jer ce ti dosta lakse biti kako bude rasla, a ne svako malo da joj dajes. Isto tako moje misljenje je da je beba jos mala i da bi trebala na 2-3 sata da je hranis, nekako mi to 3,5 puno, bar se sjecam kako su meni pedijatri savjetovali, a i kako sam ja primjetila na mome djetetu.
Sailormoon, dobro nam dosle:)! Vjestice, dok bebe nemaju zubice ne daju im se gusce kasice. Tvoja se malena zagrcne tvojim mlijekom, jer bebe ugl. halapljivo doje, pa vuku vise nego sto mogu progutati, moja se Esma isto znala zagrcnuti mojim mlijekom, a kasicom nije nikada, jer ti odredjujes zalogaje, tj. dajes joj manje, pa lakse proguta.
<3 Ljubičica <3 21. 4. 2010. u 15:10h (3400g, 52cm)
*Pahuljica* 7. 1. 2014. u 20:15 (3450g, 54cm)
Macak mali 23.12.2015. u 21:20 (4100g, 57cm)
All I ever wanted All I ever needed Is here in my arms
Leena mojoj curi je tek sa osam mjeseci i sest dana prvi izasao, ona je sa sest mjeseci sama jela iz svoje rukice integralni keks, a posle i plazmu, sama otkine i jede, naravno ja sjedim pored nje. Bebe imaju tako jake desni da mogu da sazvacu zalogaj, a i kasica nije kasica ako nije izblendana i bez komada , tako da je od djeteta do dijeteta individualno.
Ja sam negdje ni na nebu ni na zemlji,umorna ko cuko,a sutra me jos vise ceka posla,pa pravljenje kolaca,pa kupanje sebe i Nejre,ne znam kud udaram vise od obaveza.
Vidmi da ste nesto pricale o hranjenju,ja Nejru najcesce hranim u lezecem polozaju,jer kad je malo podignem na neki jastuk,ona hoce da ustane da sjedi,jos malo pa ce se samostalno dizati u sjedeci polozaj,onda je uzmem i posjednem na koljena,ona se pocne hvatati za nozice,ma haos citav s njom,danas sam opet oplakala zbog njenog "nejela" nece dijete i gotovo. Pravila joj pilecu supicu sa mrkvom,nece i nece,vrti se,otima mi kasiku,sve prospe po sebi ma uzas,nema strpljenja za hranjenje nikako a i ja sam potanka sa strpljenjem pa se iznerviram brzo i odustanem
Joj da vam malo kukam,kako me ledja bole to je nevjerovatno,a ruke su mi natekle od vode i ispucale joooooj odoh plakati
Moja ljubicica-bubicica N. 5.5.2010. 2850gr 51cm 18:25 Prohodala 6.6.2011.<3 Bubamara A. je stigla 15.11.2012. 3400gr 55 cm 02:45
Evo i nas... Danas nam je punih 8 mjeseci, ne znam kojom brzinom prodje.. Raste zlato nase..
ja sam ovih dana nikakva... Sinoc nismo oka sklopili, Erol nije mogo da kaki, napinjo se, prducko, svaki put zavristi... Jutros odem i kupim klizmicu, razrahatio se.. Poslije mu napravila kompot od sljiva , popio, maloprije se ukenjo do zavrat <danas sam bila kod mame i odspavala dobra 3 sata a sestra pokupila malca i isli u setnju... On ukupno danas spavo sat vremena, sad evo ga orgija, ne znam kako nije preumoran.. Ma nista on...
Ne znam sta mi je al sam ovih dana bas bezveze... Neka me depresija uhvatila, nisam se cak nasminkala ima 5 dana ne da mi se nista... Kuca mi je ko da je tornado proso, ne da mi se maketi sta... Nit sta kuham, nit sta radim , sve mi nesto bezveze... Jos sam se sinoc iznervirala sto Erol nije spavo da sam jutros u 5 posla plakat gore ja... Kaze mm do sad deveraj sa jednim evo sad i jos jedne bebe sto place Sutra cu ga poslat malo mami na dan da ja poradim i odo s jaranicom u hodnju, da odmorim dusu i tijelo
vjestice ja sam pocela dohranjivati Erola od 4 mjeseca i u pocetku sam ga stavljala u as i u njoj je jeo, nikada se nije zagrcnuo a ubrzo je poceo i sjediti... I mislim da se komotno beba moze poceti (kao sto nas vecina i radi) prehranjivati od 4-og barem po malo, da osjeti ukuse, naravno ako je beba spremna i zainteresovana za hranu..
MaminaBeba sinoc si mi naumpala milion put.. Divim ti se na ne spavanju i izljubi to preeemeeedeno malo stvorenje od mene
bebacha jesil ti pocela da dajes Alenu sta? Kako prihvata hranu?
Samedi a jesi li pokusala da je necim zanimas dok zine? da joj das neku igracku ili tako nesto da joj budu zauzete ruke da ne bi otimala kasiku. Ja sa Ani zacepljala nos da zine da bi ubacila, onda stiskala obraze, pa vezala ruke, tako da te u potpunosti razumijem, bila sam van sebe. Vodila je doktorima, svi mi govorili toplo je, nece da jede pocinju vrucine, da bih posle tri mjeseca takvog hranjenja zbog obicnog curenja nosa je odvela doktoru i na svoje insistiranje trazila kompletan pregled (na sto mi je receno da se placa puna cijena kad roditelj insistira pregled, bez da pedijatar preporuci) ustanovilo se da moja princeza ima hronicnu upalu usiju i od te upale je nastalo totalno ostecenje sluha i dijete niej moglo da guta zato nije jelo. Ne bih ovim postom da te prepadam ili nesto, vec sam samo napisala svoj slucaj, tako da budi jaka i istrajna, pokusaj pustiti je jednom 4-5 sati da nista ne jede, pa joj posle toga dati flasicu, jer ne pokusavaj kasiku jer bi trebalo da je pregladnila, a vecina djece nemaju strpljenja zalogaj po zalogaj, mislim na tako malu djecu
Samedi a jesi li pokusala da je necim zanimas dok zine? da joj das neku igracku ili tako nesto da joj budu zauzete ruke da ne bi otimala kasiku. Ja sa Ani zacepljala nos da zine da bi ubacila, onda stiskala obraze, pa vezala ruke, tako da te u potpunosti razumijem, bila sam van sebe. Vodila je doktorima, svi mi govorili toplo je, nece da jede pocinju vrucine, da bih posle tri mjeseca takvog hranjenja zbog obicnog curenja nosa je odvela doktoru i na svoje insistiranje trazila kompletan pregled (na sto mi je receno da se placa puna cijena kad roditelj insistira pregled, bez da pedijatar preporuci) ustanovilo se da moja princeza ima hronicnu upalu usiju i od te upale je nastalo totalno ostecenje sluha i dijete niej moglo da guta zato nije jelo. Ne bih ovim postom da te prepadam ili nesto, vec sam samo napisala svoj slucaj, tako da budi jaka i istrajna, pokusaj pustiti je jednom 4-5 sati da nista ne jede, pa joj posle toga dati flasicu, jer ne pokusavaj kasiku jer bi trebalo da je pregladnila, a vecina djece nemaju strpljenja zalogaj po zalogaj, mislim na tako malu djecu
bas mi je zao, nisam to znala, pa kako sada lutkica jel cuje