Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Svaka cast za te platnene pelene,to i jeste najzdravije. Ja iskreno mislim da ne bih to mogla,nemam zivaca za to Ja koristim pampers i dosad mi se nikad nije beba osula od njih,malo se guza zacrveni ali nista strasno.
Moja ljubicica-bubicica N. 5.5.2010. 2850gr 51cm 18:25 Prohodala 6.6.2011.<3 Bubamara A. je stigla 15.11.2012. 3400gr 55 cm 02:45
jutro,kako ste nam zenice moje svako ima pravo na svoje misljenje i da radi sa svojim djetetom kako on misli da je najbolje,vjestica misli da ne treba kravlje mlijeko prije godine ali postuje druge,druge misle da treba pa postujte i vi nju,nema potrebe druge ubjedjivati u ono sto mi mislimo,eto rekoh i ja svoje misljenje a ako ne prodje bice mi mozda i drago jer ne zelim da se raspravljamo ovdje samo da se fino druzimo Saro zar nije ta krv za genetski nasljedne bolesti Mona ustvari MB1 jeste li spavale sta sinoc dzeni moj mali sad spava cijelu noc sa mnom i tako ako se probudi podigne glavicu i gleda jesam tu,ili me uhvati za rukicu ili dopuza do mene i ususka mi se ispod ruke da ga mazim,ma prava mi je mala maza opet nije danas sa mnom,jucer sam ga pozelila puno puno,danas opet imam posla i nadam se da cu ga brzo zavrsiti da idem svojo dusi
Draga Rose, zvanicno je zaspala 3:55 iza ponoci. Probudila se u 7 ujutro. I ja, kao Dzeni, kada muz ode na posao, donesem Aishu kraj sebe i ona tako rucki, spava. Primijetila sam da cesto otvori oci, pogleda me i nastavi spavati, a pri tom se jednim prstom drzi za moj prst, a drugim za moju pidzamu. Evo Aisha sada spava, a ja sam donijela laptop u spavacu sobu. Sinoc dok je bila budna sam sredila stan kao pistu i danas hladujemo i odmaramo. Bas nas briga. Kako si ti? Kao da te dugo nisam vidjela..Bebica? Vidim da ti tesko pada kada je bez tebe..Skoro smo iste. Kada smo bili u Ras Sudru, svekrva malo nosila Aishu..Pa ne znam je li to trajalo i 3 min i osjetim ja prazne mi ruke..Ono ruzan feel skroz i ja po svoju curicu, a mama mi fino zaprijetila da im dam da je nose, da se igraju. Ja ne mogu bez nje!
Čovjeka kojeg se naopako vodi, postaje duševno i duhovno sve bolesniji… Odstupi li previše od svojih osnovnih pretpostavki, od uslova za vlastiti razvoj, od plana po kojem je skiciran, naći ce se u nevolji i doživjeće slom. Aisha..30.7.2010.
Vjestice koristim obicne tetra pelene. Nisam nikada gledala da li postoji neki snimnaka. Mama me je naucila tomne, a imam i knjigu u kojoj je slikovito objasnjeno. A i na vjezbama za trudnice su nam objasnjavali. Sada kako je Nejla veca prijasnji nacin stavljanja pelene joj je onemogucavao kretanje, pa sada stavim samo jednu pelenu( kao sto se stavlja za sirokjo povijanje, samo malo uze savijenu) izmedju nogu, a oko struka jedan pojas pamucni da nebi spadala. Preko vec spomenute nepropusne gacice... Mjenjam svakih 1,5 do 2 zavisi od njenog spavanja.
ja svaki put zaboravim pitati mamu kako se stavlja, a jednom sam tražila link, jer je dobila osip (bila je alergija na maramice) pa sam joj htjela staviti pamučne dok se ne povuče osip, ali nisam našla nijedan link kako se stavljaju gdje gods ukucam pamučne pelene, izađu stranice sa onim šivenim pamučnim po tipu pampersica i tebi svaka čast, ja ne bih imala živaca stalno prati te pelene i peglati, a srećom tad joj se osip brzo povukao
uhhhh,zaboravi copy Mona duso tu sam,svasta ti napisala ali ne prodje,i ja sam vezana za ,evo njemu je 10 mjeseci a prvi put da je duze odvojen od mene i bas mi je neobicno jedva cekam da ga vidim,nadam se da ce vasa faza brzo proci i da cete opet spavati fino po noci,samo se vi mazite,ljubi je jednom i od nas
< Poruku je uredio rose 87 -- 11.11.2010 14:06:27 >
Vještice evo ga! Mada ova mama malo komplikuje, ja sam to znala bez ovog prevrtanja, da mi odmah ostane ovo u sredini za zamotavanje, ali ti sad usmeno ne znam objasniti.
Ovaj nacin koji je prikazan na videu koji je postavila Lejla je dobar, i prilicno je jednostavan kad se udje u fazon. Ja sam koristila i tzv Zmaj nacin i ovdje je opisanbo kako ide http://www.youtube.com/watch?v=sNff5ayzt-4&feature=related
Oba ova nacina sam koristila dok je beba bila manja. Poslije sam stavljala samo na trokut, a sad tu pelenu ne stavljam nikako. U sustini koristenje platnenih pelena nije komplikovano mada ima posla. Ali i tu kad se udje u fazon nije problem I hvala svima na cestitkama
Uh jeste se raspisale Mi smo se danas nasetali... od ranog jutra neko nam je bio, dosl ami kuma iz Sa pa smo pola dana setale Onda me nazvala svekr va i pocela da place kako je malog pozeljela, pa reko zeno draga ne branim ja nikom da njega vidi i dosla s posla i kaze htjela sam ici tvojim jer sam sigurna da je gore (to da meni sukne jer sam stalno kod mame) a sto me iznervira i kaze dosli da ga vide pa hoce mojim na kafu a ja njega spremim i reko noste ga nekako mi bas godi i malo se odmorit ovako s mm a evo pozeljela sam ga jedva cekam da mi ga donesu
dzeni_nl i nama su isto tako 4.dan po rodjenju vadili krv iz pete i nosili smo na analizu i bas tako ako je sve u redu nece nista javljati i hvala Bogu nista nisu ni javili
sara.at vidjet ces kako ce on postati zainteresovan za hranu uskoro pa cim se jede on ce da zgrahne... Tim ces znati kad bude spreman za polako drugu dohranu i prihvataju poguzije male sve, nista se ne brini i mi smo tako do 6 mj.bili na ad i siki a poslije na kravljem 2,8mm
Mona Muhamed pa sta nam je sa Aisom?? Ljepotica nasha, prolopovila se... proci ce, period samo sigurno... Ljubi nam je i nadam se da ce ova noc mirnije da protekne Mamina Beba jel to jos bdis noci ojjjjj ljubi nam druga medenoooog
Meri29 pa vi ste vec veeeliki sad ce rodjus ljubi nam Majdu
amela zao mi je sto je odbila siku ali hB pa nema ture, to je najbitnije...
DzenanaG pa tebe stvarno nema, zaboravila si nas sretan vam mali lodjendan
JelenaT dobro nam dosla
idachaaaaaaaaa daj se vise javi samedi , Rose 87, danijela27, bebacha, selina
Drage moje, Ja samo da se na brzinu javnem:).... Imam migrenu glupu, pa ne mogu dugo buljiti u comp... Iskreno se nadam da je Esma nece naslijediti, jer je sve zene u mojoj porodici i sa mamine i tatine strane imaju... A ja ne podnosim one avamigran tablete, pa se ubijam glupim cafetinima i slicnim beskorisnim tabletama... Hajd', da ne kukam...
Lilix, nama ne dadose vakcinu! Vratili nas kuci. Kazu da se daje i hepatitis pored polio i da između ovog i posljednjeg treba biti 5 mjeseci, znaci oko 24. da dođemo... Mene to zbuni, jer znam da smo uvijek u dan ili dva primali vakcinu kad i vi, a vama dali... pa su ludi ili ovi nasi ili ti vasi... Esmi krenuo i ovaj drugi zubic, samo sto nije izbio, pa je muci proljev, nervoza... jedva je zaspala sada, dusa mamina...
Vjestice, je li alergija bila na nivea maramice? Bas puno beba je ima, to mi je cudno
Dzenanaaa, ljubimo vas mi puuuuno! Joj, tek sad kada skontah da je Esma napunila 6mj. prije 20 dana, a termin nam bio isti, sjetih se cekanja te tvoje loptice male... Damica mala kasnila da je svi iscekujemo:)
A u raspravu o mlijeku se necu ukljucivati, ja sam sigurna samo u jedno: da svaka majka zna sta je najbolje za njeno dijete i bas to mu pokusava pruziti.
Eto, ljubim vas, odosmo moja drugarica migrena i ja malo u mrak
<3 Ljubičica <3 21. 4. 2010. u 15:10h (3400g, 52cm)
*Pahuljica* 7. 1. 2014. u 20:15 (3450g, 54cm)
Macak mali 23.12.2015. u 21:20 (4100g, 57cm)
All I ever wanted All I ever needed Is here in my arms
Drage zene i bebice Pozelim ja vas al nesto nikako ne stignem da se javim... Elem nas muce zubici ovih dana, nije strasno samo sto pomalo ponekad ima turu i imao je proliv 2-3 dana. Evo od juce nema, samo je meka stolica pa se nadam da nece vise. Malo je i oslabio od toga, fino mu tiba spala . Va;lda ce se brzo vratiti na staro, a fino jede i doji...
Samo da vam kazem da imamo tri zubica. Malo je cudno , nikla mu donja dva jedinice i onda gornja DVOJKA
kao sto lejla ka stavi link i ja sam svoju ejlu povijala bas ovako. nemam kad pisat na siroko samo se javnem na brzaka pisemo se sutra. ljubimo vas sve i vase bebare i imate veliki od ejle i njene mame
jutro.... felix blago tebi na spavanju; nama sinoć jedna od gorih noći, nismo spavale skoro nikako, ona je cijelu noć nešto kenjkala, sad je li od vakcine, nemam pojma, al nadam se da će večeras biti bolje Leena čuj nisu vam dali bocu, pa što su vam onda rekli da dođete? inače kako Esma, jesu li je pregledali i izmjerili ne pišeš nam?
Leena,pa kako vam nisu dali vakcinu? Nama napisali u knjizici da dodjemo 16. a tad je Bajram pa cemo najvjerovatnije 18. ona ce tad imati 6 mj.i 13 dana.
Odoh da perem kuhinju,joj nema mi mrzeg posla
Moja ljubicica-bubicica N. 5.5.2010. 2850gr 51cm 18:25 Prohodala 6.6.2011.<3 Bubamara A. je stigla 15.11.2012. 3400gr 55 cm 02:45
znam da ima posebna tema za cilibarsku ogrlicu za zubice, ali vidim na ovoj temi da se dosta majkih zali na zubice. Jeste li probali tu ogrlicu? Ja sam bila skroz, skroz skepticna za nju, ali posto je moja princeza blago receno bila nepodnosljiva sa zubicima, proliv, temperatura, nervoza, prehlada i ja sam je kupila i dijete mi se odmah preporodilo, desi mi se nekad joj je skinem tacno primjetim da je dijete taj dan nervoznije.
mi smo kupili ogrlicu nakon prvog zubica i nije nam uopste pomogla,nosio je 3-4 mjeseca i sad sam je skinula,tako da ni to ne mora da pomogne,dok je maloj od moje jetrve pomogla
ima onda osanit tabletice koje se tope, one sigurno pomazu . nema ih kod nas kupiti proizvode se u njemackoj, a ima ih i u hrvatskoj kupiti. 400komada ih dodje u pakovanju a velicine su jednog milimetra , mi dok nismo uzeli ogrlicu njih smo koristili i popularno smo ih zvali apaurin za bebe
Dobro jutro generaciji... Evo nas malo kod vas... nismo se odavno javljali i vjerujem da smo propustili mnogo toga, ali vjerujte da mislimo na vas... eh ovako, Nane je masallah pravo dobar djecak... raste, jede, spava, gunjdja, hoda, puze... ma svasta... ima 7 zubica a sve su prilike da ce ovih dana biti jos jedan biser... hoda oko stola, kreveta, a lagano se prebacuje i od stola do kreveta i obratno... fali mu samo jos malo sigurnosti da bi se pustio samostalno hodati... najinteresantniji mu je luster i cim ustane odmah pokazuje na njega... zna rapoznati i pokazati gdje mu je babo, mama, seka, lopta, maca... kupi ko spuzva... ako sta ruzim Sabinu, odmah i on ko fol nesto ronda na nju... sto se tice spavanja, lijeze oko 22-23 h i spava do 8 ujutro... Sabina ide u skolu... zadovoljavajuca je... cim dodje iz skole, pere rukice i prvo zadacu radi, a onda sve ostalo... zadovoljna sam... ja sam libero jos nekih 20-ak dana... ako Bog da 1.12. vracam se na posao... malo mi je tesko odvojiti se od njih, ali znam da ostaju u sigurnim rukama, pa mi je lakse... mm ne radi tako da on ostaje s njima... saljemo vam svima veliki cmok pa cemo se javiti opet...
eh vidjecu da ih nabavim nekako ako nas opet pocnu muciti zubici,nama je 8 niklo i tu smo stali odmaramo,nadam se da ce drugi lakse nicati od ovih,hvala
Drugarica migrena me napustila, hairli joj put i daleko od mene
Nama ogrlica pomaze valjda, tj. osim stolice ne primjecujem neku vecu nervozu, samo malu kenkavost... A jutros je nikao i drugi zubic
Lilix, sestra kaze da je doktorica rekla da dođemo jer je previdila cinjenicu da smo mi kasnili sa onim drugim hepatitisom (koji je trebao biti sa mjesec dana), jer ih ono nije bilo, sjecas se...
Samedi, mozda da probas malo dobro ispasiranu bananu ubaciti u mlijeko i tako joj dati? Ako ne moze na dudu, probaj kasicicom ili (sad ce svi misliti da sam grozna, ali sta da se radi) da joj mlijeko das spricom? Ja sam esmi tako davala onda kada nije nikako htjela jesti i ne pojede Bog zna sta, ali koliko toliko ipak pojede... Tako su ih u bolnici dohranjivali, pa ja vidjela i onda kada nije danima jela, sjetim se toga...
Ljubim vas sve, odoh raditi:)
<3 Ljubičica <3 21. 4. 2010. u 15:10h (3400g, 52cm)
*Pahuljica* 7. 1. 2014. u 20:15 (3450g, 54cm)
Macak mali 23.12.2015. u 21:20 (4100g, 57cm)
All I ever wanted All I ever needed Is here in my arms