|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  151 152 [153] 154 155   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe od 0 -1 godine
10.11.2010 23:46:29   
MaminaBeba
Može pp!

Ne bih više o mlijeku!

(odgovor članu Tidzi)
Neposredna veza do poruke: 3801
10.11.2010 23:50:34   
Tidzi
IZVORNA PORUKA: selina

mile moje nemojte se puno raspravljati o mlijeku inace cu se ja osjecati krivom a vjestica nije mislila nista lose samo je htjela prenijeti svoje misljenje i posavjetovati nas sta je dobro a sta ne ali eto i to sve zavisi kako koja beba prihvati neka dobro neka ne ali ja mislim da nijedna mama ne bi nazor trpala svojoj bebi nesto ako to nije za nju vec to samo radi zato sto mora neka zbog vrtica neke bebe nece ad kao npr moja itd. super bi bilo kad bi svaka beba pila normalno mlijeko ali moja stvarno nece pa bolje ista nego nista

Normalno da je najbolje da dijete doji, sisa majcino mlijeko! No, ako ne ide Boze moj! Neka dijeca nece AD. Nijedno! Mozes probati sva koja postoje, oni ne prihvataju, jer im se ne svidja okus AD, posebno ako je prije toga bar neko vrijeme dojilo. Moj Adin uz dojenje, nije htio ni pomirisati AD, dok je flasicu kravljeg mlijeka i to cistog bez razblazivanja napravljenog sa mljevenom plazmom ispraznjavao. Znaci, sve zavisi od dijeta do dijeta i od situacije do situacije. Ali, bez veze mi je reci da ne treba davati ili da se ne smije davati kravlje mlijeko! Sta to znaci? Da ce se dijete od kravljeg mlijeka razboliti i da to mlijeko nije zdravo? A da su ova AD mlijeka koja su vjestacka na sve moguce nacine kao i sastojci od kojih je pravljeno bolje?

Adin 12.01.2007
Elma 22.09.2008
Erna 02.08.2010

"Zivot je procitan roman, samo sto se u romanu mozes vratiti na predhodne stranice, a u zivotu nikad na prosle dane!"

(odgovor članu selina)
Neposredna veza do poruke: 3802
10.11.2010 23:54:15   
MaminaBeba
Tidži sve potpisujem!user posted image
user posted image

(odgovor članu Tidzi)
Neposredna veza do poruke: 3803
10.11.2010 23:55:34   
selina
neznam drage moje ja znam samo ono sto procitam na netu ili sto mi kaze moj pedijatar a stvarno se u te stvari nerazumijem,ja ovdje dodjem malo se posavjetujem i to je to a sto se tice tog kravljeg mlijeka stvarno eto ovdje na forumu se i kod doktora zapravo pedijatar zabranjuje do godinu zasto neznam ni ja sama zato se svi bojimo uvesti kad je mlijeko u pitanju

(odgovor članu Tidzi)
Neposredna veza do poruke: 3804
10.11.2010 23:59:01   
vjestica

neznam drage moje ja znam samo ono sto procitam na netu ili sto mi kaze moj pedijatar a stvarno se u te stvari nerazumijem,ja ovdje dodjem malo se posavjetujem i to je to a sto se tice tog kravljeg mlijeka stvarno eto ovdje na forumu se i kod doktora zapravo pedijatar zabranjuje do godinu zasto neznam ni ja sama zato se svi bojimo uvesti kad je mlijeko u pitanju

prejako je,teško svarljivo, može izazvati alergije ..
to je valjda dovoljno zašto ne preporučuju kravlje mlijeko prije godine

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

(odgovor članu selina)
Neposredna veza do poruke: 3805
11.11.2010 0:00:53   
aida.
A eto mi tolike koje dajemo kravlje mlijeko i djeca nam super podnose... user posted image

14.03.2010. :-) Erol

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 3806
11.11.2010 0:03:17   
aida.
Moja dr. odnosno Erolova user posted image rekla da slobodno dajem tetrapak od 6 mj. ali naravno da je dojenje ipak glavno..sad nam je 8 i vec polako nestaje mlijeka, uvodimo vise cvrste hrane, i uz to tetrapak 2,8... od pocetka nisam imala dovoljno mlijeka i do 6 mj.davala sam Humanu... od 4 mjeseca smo krenuli sa dohranom a znaci od 6 sa kravljim... a da sam i ranije krenula smatram da mu ne bi naskodilo user posted image jer nikome nije a toliko djece i njihovih majki poznajem user posted image

(odgovor članu aida.)
Neposredna veza do poruke: 3807
11.11.2010 0:05:58   
MaminaBeba
Mnogi pedijatri kenjaju.. Čuj alergije! Pa bilo bi alergije na svaki AD onda, jer sve ostale formule se prave sa kravljim mlijekom!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu aida.)
Neposredna veza do poruke: 3808
11.11.2010 0:06:52   
Tidzi
IZVORNA PORUKA: vjestica

A kako onda postoje jogurtici za dijecu od 4-tog mijeseca pa na dalje?! Od cega su oni naprvljeni? Od krompira? Pa jos more te dohrane koja je pravljena od mlijeka, a namijenjena za dijecu od 4-tog mjeseca?!

Adin 12.01.2007
Elma 22.09.2008
Erna 02.08.2010

"Zivot je procitan roman, samo sto se u romanu mozes vratiti na predhodne stranice, a u zivotu nikad na prosle dane!"

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 3809
11.11.2010 0:07:06   
selina
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

a ti opet o mlijeku user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu MaminaBeba)
Neposredna veza do poruke: 3810
11.11.2010 0:08:46   
aida.

IZVORNA PORUKA: Tidzi

IZVORNA PORUKA: vjestica

A kako onda postoje jogurtici za dijecu od 4-tog mijeseca pa na dalje?! Od cega su oni naprvljeni? Od krompira? Pa jos more te dohrane koja je pravljena od mlijeka, a namijenjena za dijecu od 4-tog mjeseca?!

user posted image user posted image user posted image kraljice user posted image user posted image ismijah se user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Tidzi)
Neposredna veza do poruke: 3811
11.11.2010 0:19:09   
Tidzi
A vi zavrsile s mlijekom? user posted image user posted image
Joj kakomi dijeca kaslju!! Izgleda da cu ja veceras presjediti, a bas sam umorna..

Adin 12.01.2007
Elma 22.09.2008
Erna 02.08.2010

(odgovor članu aida.)
Neposredna veza do poruke: 3812
11.11.2010 0:19:56   
Anoniman
svasta se ispisah povodom mlijeka, ali nisam mogla da posaljem a nisam copy user posted image , mada mozda i bolje user posted image .
uglavnom pedijatrica mi je rekla i to Gordana, ko ide u Omer Maslic cuo je za nju. Ne praktikuje se prije godine ne jer je stetno, vec jer nema dovoljno hranjivih materija i vitamina potrebnih za dijete tog uzrasta kao AD, ali posto moje dijete ima tri mlijecna obroka(zitarice, griz, keks itd sa mlijekom), voćni i povrće, meso, zumance i dvije nocne flasice da mogu preci na kravlje, ali da bi najbolje bilo da ako sam u mogucnosti nadjem kravu koja ima tele priblizne starosti moga dijeteta pa to dvotrecinsko mlijeko ili tetrepak prokuvan.

(odgovor članu aida.)
  Neposredna veza do poruke: 3813
11.11.2010 0:25:02   
Anoniman
a da napomenem da moje dijete nije htjelo AD osim u hrani... ni Hipp, ni bebelac, ni novalac, ni humanu, ni impamil, ni aptamil....

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 3814
11.11.2010 0:28:36   
MaminaBeba
Pa Jelena ni moje neće!? I kako da budem pametna? Osim ovog načina drugi ne znam!user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 3815
11.11.2010 0:30:45   
sara.at
Auuu ovdje se opet pametuje user posted image
Nego mlijeko nije stetno za bebe,moze izazvati alergije a ti vjestice kad si vec zdravstveni radnik valjda bi trebala znati da se Po rodjenju vadi bebama krv i salje na testiranje i analize dal postoji alergija,na mlijeko il neku slicnu namjernicu opasnu Po bebino zdravlje...rezultati tog testiranja su vec nakon par sati poznati....
I sta ako daje mlijeko i plazmu Pa moj je brat u ratu od tog podhranit i nije mu nista,ajd necemo sad pretjerivati,Million razlicite dohrane ima i sad jedino nebi smijelo mlijeko i Plazma a oni umjetni paskovi (AD) bi smijeli user posted image

Malena dusa 01.10.2009 melek i andjeo
Arian 23.08.2010g u 23:11h mamino i tatino veliko srce
Armin 22.07.2012 u 15:47 Nase maleno zlato

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 3816
11.11.2010 0:43:49   
aida.

IZVORNA PORUKA: sara.at

Auuu ovdje se opet pametuje user posted image
Nego mlijeko nije stetno za bebe,moze izazvati alergije a ti vjestice kad si vec zdravstveni radnik valjda bi trebala znati da se Po rodjenju vadi bebama krv i salje na testiranje i analize dal postoji alergija,na mlijeko il neku slicnu namjernicu opasnu Po bebino zdravlje...rezultati tog testiranja su vec nakon par sati poznati....
I sta ako daje mlijeko i plazmu Pa moj je brat u ratu od tog podhranit i nije mu nista,ajd necemo sad pretjerivati,Million razlicite dohrane ima i sad jedino nebi smijelo mlijeko i Plazma a oni umjetni paskovi (AD) bi smijeli user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu sara.at)
Neposredna veza do poruke: 3817
11.11.2010 0:56:18   
dzeni_nl
kad ne bih imala izbora i ako mi vec dijete ne bi htjelo niti jedno drugo mlijeko naravno da bih pokusala i sa kravljim mlijekom.

od mm rodica svojoj malenoj je pocela sa mjesec dana da daje kravlje mlijeko i to bas pravo kravlje ne iz tetrapaka prvila je 2 na prema 1 nije imala svog da je doji. na prvi pogled to je meni izgledalo strasno. beba joj nije alergicna na to mlijeko, jedino sto poslije svakog hranjenja strasno stuca i meni je bas bilo zao zbog toga. ali moja malena samo doji, jos nismo caj probale i cesto se desi da poslije dojenja stuca, sto znaci da od majcing mlijeka moze da se stuca.

i jos da napisem da ta rodica od kada je pocela da uci malenu na dudu umace je u med, jer malene nece samo dudu, a da nije slatka. sto je meni isto tako bilo pafff, jer se med isto tako ne preporucuje do godine dana. alli malena nije pokazala znake alergije ni na med i hvala Bogu da nije, ja imam strah od toga.

saro mozda u Bosni nerade taj test krvi. mojoj malenoj su dosli kuci kad je bila 4 dana stara i uzeli su joj uzorak krvi iz pete i odnjeli na analizu. rekli su nam da se ta krv testira na 17 bolesti i ako sve bude u redu nece nam nista javljati, a ako ne bude u redu i test pokaze da je sklona nekim bolestima zvat ce nas da dodjemo na razgovor. nisu nas zvali sto znai da je hvala Bogu sve u redu.

Ima nade za bolje sutra...
04.09.2010 rodila se Marisa mamina radost najveca.

(odgovor članu sara.at)
Neposredna veza do poruke: 3818
11.11.2010 1:07:43   
sara.at
Dzeni u bosni i svugdje u svijetu se uzima iz Pete il iz Vene na glavi( u Austriji iz glave) i isto tako se salje na analizu.....prvenstveno zbog mogucnosti alergije na mlijeko....
Kao drugo... svaka majka(opet se ponavljam kao papagaj) ZNA najbolje za svoje djete i ako ce umakati u med,davati Banane Pa i kljukse i krompiruse niko nije danas glup da nezna sta bebe smiju a sta nesmiju jesti....
Moj ce sad za par Dana imati 3mj iskljucivo je na Ad,Mama mu probala mlijeko i plazmu dati on nece Ni da pomirise,znaci njemu je vec razvijen osjecaj za ukus i mene je vec strah kako ce reagovati na druge namjernice kad pocnemo da dodajem u ishranu......Al i to Cu Lagano Sa neka 3.5-4 mj poceti Pa vidjet cemouser posted image

Malena dusa 01.10.2009 melek i andjeo
Arian 23.08.2010g u 23:11h mamino i tatino veliko srce
Armin 22.07.2012 u 15:47 Nase maleno zlato

(odgovor članu dzeni_nl)
Neposredna veza do poruke: 3819
11.11.2010 1:09:01   
Mona Mohamed
Moje ime od ove noci je Mamina Beba 1, a Aisha je naslijedila naseg prijatelja Jamana.
Mamina Bebo, sada znam kako si se osjecala, a meni je tek druga noc. user posted image
Djevojcica je zdrava hvala Bogu, lijepo jede, podnijela je super vakcine sa malo temp, teska je 6 kg..Ali ne spava. Ona bi da se igra, da joj se prica, pjeva, nece da lezi vec samo u narucju ili svojoj sjedalici. Babuki nece..Svekru, svekrvi, zaovama, tetkama..Samo meni. Hvala Bogu pa imamo yuotube  i samo klik..Jezik mi je utrnuo pjevajuci. Nadam se da nece potrajati.
Ima li neka naspavana forumasica koja ce pricuvati Aishu smao jednu noc, a ja cu malo oko ubiti? user posted image

Čovjeka kojeg se naopako vodi, postaje duševno i duhovno sve bolesniji… Odstupi li previše od svojih osnovnih pretpostavki, od uslova za vlastiti razvoj, od plana po kojem je skiciran, naći ce se u nevolji i doživjeće slom.
Aisha..30.7.2010.

(odgovor članu dzeni_nl)
Neposredna veza do poruke: 3820
11.11.2010 1:17:42   
dzeni_nl
IZVORNA PORUKA: Mona Mohamed

Moje ime od ove noci je Mamina Beba 1, a Aisha je naslijedila naseg prijatelja Jamana.
Mamina Bebo, sada znam kako si se osjecala, a meni je tek druga noc. user posted image
Djevojcica je zdrava hvala Bogu, lijepo jede, podnijela je super vakcine sa malo temp, teska je 6 kg..Ali ne spava. Ona bi da se igra, da joj se prica, pjeva, nece da lezi vec samo u narucju ili svojoj sjedalici. Babuki nece..Svekru, svekrvi, zaovama, tetkama..Samo meni. Hvala Bogu pa imamo yuotube  i samo klik..Jezik mi je utrnuo pjevajuci. Nadam se da nece potrajati.
Ima li neka naspavana forumasica koja ce pricuvati Aishu smao jednu noc, a ja cu malo oko ubiti? user posted image

joj Mona nasmija me ti. i mi smo prolazili kroz to isto. ali proslo je hvala Bogu. mozda je u pitanju skok u razvoju, pa hoce samo tebi i da je drzis. bar je kod nas tako bilo. mada moja jos uvijek ne zna sama da zaspe moram da je ljuljam i drzim na sebi dok dobro ucvrsti. po dani mi skroz slabo spava, sad sam skontala da samo hoce spavati kada sam ja pored nje, cim osjeti da me nema odma se budi i place.

evo ja cu da cuvam Aishu, jer smo ja i moja malena spavale od 18 do 20:30 a ona sad opet spava, a meni se bas i nespava user posted image

(odgovor članu Mona Mohamed)
Neposredna veza do poruke: 3821
11.11.2010 1:38:00   
Mona Mohamed
Dzeni, i ti si budna. user posted image  Mislila sam da je Aisha vec imala taj skok u razvoju..Makar je pokazivala simptome (one koje nadoh na rr-u). Sad cemo ti je poslati prvim letom. user posted image
Aisha vec dugo vremena zeli samo meni. Jako mnogo vremena provodimo zajedno..Valjda zato. Naucila se.
Evo kao da je pocela gledati na pola 12..Ne bi li Dragi Bog dao da zaspi..user posted image
Kako je djevojcica?

Čovjeka kojeg se naopako vodi, postaje duševno i duhovno sve bolesniji… Odstupi li previše od svojih osnovnih pretpostavki, od uslova za vlastiti razvoj, od plana po kojem je skiciran, naći ce se u nevolji i doživjeće slom.
Aisha..30.7.2010.

(odgovor članu dzeni_nl)
Neposredna veza do poruke: 3822
11.11.2010 1:46:13   
MaminaBeba
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Mona!!!!!! user posted image user posted image user posted image

Ljubi mi to malo mače medeno! Nemoj da je ružiš, vidiš da se zamijenila sa drugom Jamanom! user posted image
Gledam šta pišeš i tačno znam kako se osjećaš! user posted image
Jaman sad mašallah uredovio sa spavanjem! ali vrijeme je bilo 2.5 mjeseca je lijegao ujutro u 4.4:30h!user posted image

Daj ju meni, ja ću da je pazim, vjeruj da mi ne bi bilo ni malo teško, navikla sam!
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 3823
11.11.2010 1:52:42   
dzeni_nl
IZVORNA PORUKA: Mona Mohamed

Dzeni, i ti si budna. user posted image  Mislila sam da je Aisha vec imala taj skok u razvoju..Makar je pokazivala simptome (one koje nadoh na rr-u). Sad cemo ti je poslati prvim letom. user posted image
Aisha vec dugo vremena zeli samo meni. Jako mnogo vremena provodimo zajedno..Valjda zato. Naucila se.
Evo kao da je pocela gledati na pola 12..Ne bi li Dragi Bog dao da zaspi..user posted image
Kako je djevojcica?

tako sam i ja govorila svojoj. pa mislim da se i moja prilicno navikla samo na mene. cim se maknem ona me trazi i prati me pogledom. i nas dvije mnogo vremena porvodimo same i zajedno pa je valjda i logicno da se vise na mene navikne. jos i doji pa i razlog vise sto hoce da se drzi i sto je samo moj zagrljaj umiruje. mislim da sam je ja navikla na to sto nece da spava bez mene, jer je svako jutro kada mm ode na posao, a i ona se tada budi da jede stavim u svoj krevet pored sebe i tako lezeci dojimo, pa ona tako i zaspe. primjetim da se cesto budi i pogleda da li sam tu, ako jesam nastavi da spava, a ako sam se odmakla i ustala budi se i place. ali sve se izdrzi za svoje dijete.

ona je hvala Bogu dobro. napredna je masallah i zdrava. i mi smo primili prve vakcine kada nam je bilo 2 mjeseca i super je podnjela. nije imala tempereturu, niti je bila nervozna. ubodi na nogicama su joj brzo prosli, nisam joj nista stavljala ni mazala, nista se ne vidi.

Neposredna veza do poruke: 3824
11.11.2010 7:31:09   
rose 87
jutro,kako ste nam
zenice moje svako ima pravo na svoje misljenje i da radi sa svojim djetetom kako on misli da je najbolje,vjestica misli da ne treba kravlje mlijeko prije godine ali postuje druge,druge misle da treba pa postujte i vi nju,nema potrebe druge ubjedjivati u ono sto mi mislimo,eto rekoh i ja svoje misljenje a ako ne prodje bice mi mozda i drago jer ne zelim da se raspravljamo ovdje samo da se fino druzimouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Saro zar nije ta krv za genetski nasljedne bolesti user posted image
Mona ustvari MB1 user posted image user posted image user posted image jeste li spavale sta sinoc
dzeni moj mali sad spava cijelu noc sa mnom i tako ako se probudi podigne glavicu i gleda jesam tu,ili me uhvati za rukicu ili dopuza do mene i ususka mi se ispod ruke da ga mazim,ma prava mi je mala maza
user posted image user posted image user posted image opet nije danas sa mnom,jucer sam ga pozelila puno puno,danas opet imam posla i nadam se da cu ga brzo zavrsiti da idem svojo dusi

Mamino sunce - 26.12.2009
Mamin smjesko - 20.01.2015

(odgovor članu dzeni_nl)
Neposredna veza do poruke: 3825
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  151 152 [153] 154 155   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  151 152 [153] 154 155   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *