|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  152 153 [154] 155 156   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe od 0 -1 godine
11.11.2010 7:36:05   
Meri29
Jutro user posted image
Da se i mi malo javimo, nismo dugo user posted image Spremamo se za rodendan, Majda naravno nista, ali mama je uzbudena kao nikad, kao da je moj, a ne njen dan user posted image user posted image
Kako su nam bebice, nadam se da nema puno temperatura i prehlade i da bebice slusaju svoje mame.
Rose i moja spava samnom i bas kako je Mona jednom rekla nisam joj mogla odoliti. Ali vec mi je sad problem, puze i zacas dode do kraja kreveta, sve spavam sa jednim okom otvorenim. Mislim da cemo morati aktivirati njen krevetic user posted image
Saljemo vam puse user posted image user posted image

Stigla sam 25.11.2009
Mama i tata su sad najsretniji na svijetu ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

(odgovor članu rose 87)
Neposredna veza do poruke: 3826
11.11.2010 7:44:10   
rose 87
user posted image user posted image user posted image meri bas me nasmija,jednu noc mi tako spavamo a on se vrti i tup on pao s kreveta,ja sam odmah skocila i uzela ga i on nije ni plakao valjda jos ni ne konta sta mu se desilo ali ja se istravila,sad spavamo tako sto smo uz krevet dovukli sav moguci namjestaj iz sobe user posted image user posted image user posted image ,salim se ali s jedne strane nam je njegov krevetic a s druge velika fotelja pa nemamo nocnih padovauser posted image user posted image user posted image
a sad ce Majdi rodjendan,a mi se vec pripremamo ja imamo planova a slavimo i moj i user posted image tako da ja imam pravo duze pripremati user posted image user posted image user posted image
kako ste zamislili

Mamino sunce - 26.12.2009
Mamin smjesko - 20.01.2015

(odgovor članu Meri29)
Neposredna veza do poruke: 3827
11.11.2010 7:46:00   
rose 87
ps. i mi saljemo vama puno pusa user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu rose 87)
Neposredna veza do poruke: 3828
11.11.2010 7:54:11   
mala86
samo da vas pozdravimo i sve bebice
nadamo se da ste nam dobro user posted image

Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima:
Da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi

moje sunce 19.09.2009 ¦ ¦

(odgovor članu selina)
Neposredna veza do poruke: 3829
11.11.2010 7:55:33   
rose 87
IZVORNA PORUKA: mala86

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu mala86)
Neposredna veza do poruke: 3830
11.11.2010 8:01:57   
mala86
IZVORNA PORUKA: rose 87

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

mi se vidimo veceras user posted image user posted image user posted image

Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima:
Da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi

moje sunce 19.09.2009 ¦ ¦

(odgovor članu rose 87)
Neposredna veza do poruke: 3831
11.11.2010 8:04:30   
Meri29
Uh meni ti je opterecenje veliko ova organizacija.Muz i ja nismo htjeli napraviti pijanku za goste nego bas djeciji rodendan. Srecom imamo veliki stan pa se gosti mogu iskombinovati da sjede u jednom dijelu, a da mi se djecica igraju u drugom. Jelo ce biti samo na cackalicu i sa rukom sto se moze uzeti, malo pica da se proslavi, ali da se postuje da je djeciji rodendan. S obzirom da nam pada na Dan drzavnosti, to ce biti neradni dan, pocet cemo oko 3 popodne tako da sve bude gotovo do 7-8 navecer, necu da Majdi remetim san, ona inace legne oko 8. Bice i sto sa jelom i picem i za malu raju, oni su mi glavni i za njih cu se bas, bas potruditi. Narucila sam divnu tortu od Ivane Tz tako da ce biti bas dobro, barem nam je u organizaciji takouser posted image
Kako ces ti, opa pa vama je zajedno, to je tako lijepo, malo umora, nema veze, za nase pilice se sve moze izdrzatiuser posted image

Stigla sam 25.11.2009

(odgovor članu rose 87)
Neposredna veza do poruke: 3832
11.11.2010 8:11:10   
rose 87

IZVORNA PORUKA: rose 87

mi se vidimo veceras user posted image user posted image user posted image

naravno user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu mala86)
Neposredna veza do poruke: 3833
11.11.2010 8:16:47   
rose 87
joj ma ni sama jos neznam,posto je meni 20-tog a user posted image 26-tog sve spajamo,ali mi nemamo veliki stanuser posted image user posted image user posted image ,mislili smo 26-tog porodica i kumstvo i ceremonija,a 27-og prijatelji sa djecom(posto svi skoro imaju djecu),taj dan cu se posebno potruditi oko user posted image user posted image user posted image user posted image ,mi nemamo ni Ivane tz user posted image user posted image user posted image user posted image ,pa ce mama i nena biti majstorice i imacemo dvije torticeuser posted image ,a oko jela i pica cemo jos isplanirati,nemamo ni poklon a vi user posted image

(odgovor članu rose 87)
Neposredna veza do poruke: 3834
11.11.2010 8:33:01   
bebacha
opet mlijekouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
MaminaBeba ja ti se javno izvinjajem ako sam te svojim postom o mlijeku povrijedila ili zapocela diskusiju.
da se raztumijemo,ja nisam protiv mlijeka.moja Ajla je pila kravlje mlijeko iz tetrapaka sa 5,5 mjesci.
razlog:doktorica savjetovala,ja i muz pili mlijeko od mjesc dana,znaci odrasli na njemu.ja necu da se vracam u proslost i govorim kako su nase mame,nene radile al neke stvari opet treba gledat iz njihovog primjera.
ja ovdje zavrsavam pricu o mlijeku.

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu rose 87)
Neposredna veza do poruke: 3835
11.11.2010 8:39:17   
lilix
jutro....
što se tema aktivirala user posted image

što se tiče kravljeg mlijeka ja sam ga Benjaminu počela davati tek sa navršenu 1,5 godinu i to po malo (dobro smo se namučili ali uspjevali smo mu nabavljati domaće mlijeko)  a do dvije sam mu uglavnom nastavila sa AD mlijekom (morala sam ga prestati dojiti nakon 6 mjeseci ) ; tako aBd planiram i sa Berijem; po onome što sam čitala i po savjetu pedijatra ja sam protiv ranog uvođenja kravljeg mlijeka...; baš se dobro začudim kad čujem da je neki pedijatar preporučio kravlje mlijeko user posted image
i u svakom slučaju ko god je u mogućnosti trebao bi koristiti domaće kravlje mlijeko

Leena sad-zasad nema nekih nus pojava od vakcine, Beri je malo kenjkava ali ništa strašno

08.02.2007.
23.04.2010.
mama rodila svoje kolačiće

(odgovor članu rose 87)
Neposredna veza do poruke: 3836
11.11.2010 9:00:28   
Meri29
Za poklon nisam pametna, ne znam da li kakav nakit da joj uzmemo pa da ga nosi kad poraste, nesto mi to bezveze, ako joj uzmemo sta za sada onda to nije uspomena... Ma nemam pojma, oko toga sam se bas zadeveralauser posted image Znam da cemo za sisanje mojoj ujni kupiti kutiju za nakit i okvir za sliku, znam da cemo dokotrici koja me porodila ogrlicu, a nasoj princezi nemamo pojma user posted image

Stigla sam 25.11.2009

(odgovor članu lilix)
Neposredna veza do poruke: 3837
11.11.2010 9:27:59   
samedi
Dobro jutro,uh dok vas iscitah user posted image

Znaci da rezimiramo,ipak je kravlje domace mlijeko bolje od tetrapaka? Pitam jer imam konu koja bi me mogla snabdijevati sa domacim friskim mlijekom svako jutro (sto rece frenkoza,kona i krava zekulja user posted image ) kad krenem joj davati kravlje mlijeko,.zasad smo jos uvijek na AD.

Moje misljenje sto se tice ove jucerasnje diskusije: dobro je dok beba hoce bilo kakvo mlijeko da pije,pa bilo to i kozje mlijeko,samo da hoce. Znam kako je kad beba nece nista da okusi danima i kad Boga molis da popije makar gutljaj ili zalogaj necega. A nijedna od nas nije luda da bi davala bebi nesto sto ona ne podnosi,ne voli i sto joj skodi nazor. Svako ima svoje misljenje i trebamo ga postovati. MaminaBebo,vec sam ti rekla,nastavi davati kao i do sad,mozes probati i bez plazme,cisti da vidis hoce li piti,a i ne moras. HB Jaman dobro podnosi i plazmu i mlijeko i nije mu dosad naskodilo@@

Sara,pa gdje si nam ti? Ne javljas se nesto u zadnje vrijeme user posted image

Meri,uh kod vas vec uveliko pripreme za rodjendan,svidja mi se to sto nece biti rodjendan za odrasle,ipak djeca imaju prioritet user posted image user posted image

Mona,to se i tvoja Aisha nesto prolopovila,daj je meni ovamo da je malo cuvam!!! Mashallah,napreduje lijepo!!!

Selina,cini mi se da si me ti pitala sta mi dr.kaze za to njeno "nejelo",nista,kaze sve je u redu,ona je zdrava beba i jede koliko njoj treba,jeste malo mrsavica ali on kaze da je to u redu i u granicama normale i da se ne nerviram toliko. Ma ja,ko da ja mogu da se ne nerviram user posted image .Jednostavno moram prihvatiti da je ona takva i tacka.

Rose,Leena,lilix,bebacha,aida.,user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Moja ljubicica-bubicica N. 5.5.2010. 2850gr 51cm 18:25
Prohodala 6.6.2011.<3
Bubamara A. je stigla 15.11.2012. 3400gr 55 cm 02:45

(odgovor članu Meri29)
Neposredna veza do poruke: 3838
11.11.2010 10:09:22   
rose 87
IZVORNA PORUKA: Meri29

Za poklon nisam pametna, ne znam da li kakav nakit da joj uzmemo pa da ga nosi kad poraste, nesto mi to bezveze, ako joj uzmemo sta za sada onda to nije uspomena... Ma nemam pojma, oko toga sam se bas zadeveralauser posted image Znam da cemo za sisanje mojoj ujni kupiti kutiju za nakit i okvir za sliku, znam da cemo dokotrici koja me porodila ogrlicu, a nasoj princezi nemamo pojma user posted image

joj mi neznamo za kuma sta cemo al o njemo nek brine mmuser posted image user posted image user posted image ,a sto kazes voljela bih mu kupiti nesto sto ce mu biti uspomena al mi bezveze nece se tome obradovatiuser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Meri29)
Neposredna veza do poruke: 3839
11.11.2010 10:17:46   
danijela27
jutro drage moje. nisam bila ko zna od kada imate sve veliki user posted image user posted image user posted image user posted image

kod nas sve staro, masallah super napredujemo i ejla i mama neurekla se user posted image user posted image user posted image user posted image kako ejli koja kila bogme i mami al na gore ne dole user posted image user posted image user posted image

nisam vas citala bas mnogo i nema nesto vremena jer je ova moja smizna cim je budna hoce me za sebe ma pravi je vrazicak pa onda dok spava gledam da stagod uradim a i pocela sam ucit za drzavni

meni je dr rekao da mogu pocet sa dohranom sa 3 mjeseca, a za mlijeko sam cula da do godine dana se ne daje. a kako sara kaze svaka mama najbolje zna svoje djete pa tako i sa postupkom hranjenja

eto toliko eno je vec se crti pa se masemo do iduceg puta ljubimo vas punooooo

od 19.06.2010. u 21 i 35 poceli se druzit sa nasom princezom

(odgovor članu rose 87)
Neposredna veza do poruke: 3840
11.11.2010 10:28:51   
vjestica
svašta otkucah i ne prođe user posted image
ponovo ali ukratko
taj test po rođenju što ti jave samo ako nije u redu je za neku bolest, ne za alergiju (barem u BiH)
kad pedijatar kaže zbog alergije, ne mora značiti daće se javiti, nego da je ta namirnica potencijalni alergen
alergija na kravlje mlijeko ne znači i alergiju na AD, jer su malo drugačijeg sastava

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

(odgovor članu samedi)
Neposredna veza do poruke: 3841
11.11.2010 10:43:09   
amela2208
IZVORNA PORUKA: jelenaT

Ima li bujruma i za nas user posted image ?
amela ljubi maleno do nas dvije i zelimo brz oporavak user posted image

jelenaT draga dobro nam dosla kako nema bujruma vazadauser posted image user posted image , nije te neko vrijeme bilo na RR pa vidim opet aktivnauser posted image user posted image user posted image user posted image Hvala ti ... Sara evo hvala Bogu vec drugi dan nema temperature ali odbila sikicu nece je nikako slabo i dalje jede, samo spava ili kenjkauser posted image user posted image user posted image Nadamo se da ce uskoro se vratit na normalu.Kako tvoja user posted image kako raste vidim na slici je ko bombonauser posted image ne urekla se.

IZVORNA PORUKA: vjestica

svašta otkucah i ne prođe user posted image
ponovo ali ukratko
taj test po rođenju što ti jave samo ako nije u redu je za neku bolest, ne za alergiju (barem u BiH)
kad pedijatar kaže zbog alergije, ne mora značiti daće se javiti, nego da je ta namirnica potencijalni alergen
alergija na kravlje mlijeko ne znači i alergiju na AD, jer su malo drugačijeg sastava

taj test kako kaze vjestica nema veze sa alergijom ni ovdje (Turska)se ne radi za alergiju samo za bolesti neke... al eto neke ovdje dodju samo da ....user posted image user posted image user posted image user posted image bolje da ne komentarisemuser posted image
Selina dragavidim pravo si se aktivirala na RR neka si, pubni nam princezu malu.
ostale samedi, rose, aida,leena, lilix,idacha......i sve koje sam zaboravilauser posted image user posted image user posted image user posted image
Napomjena: prije objavljivanje necega copy ne zaboravite moze vas izbacitiuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Sara&Mohammad

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 3842
11.11.2010 12:24:08   
Dzenana_G
Samo da vas pozdravim... Nismo se odavno javljale...

Mi smo dobro hvala Bogu. Nejla slusa, pRAVA JE DOBRA MAMINA CURICA :) Danas nam je 6 mjeseci :)

Vidim da ste pisale o kravljem mlijeku. Ja nisam nikada popila ni kapi maminog mlijeka, Kao ni AD, odmah sam pila kravlje mlijeko. I dana danas ga pijem u velikim kolicinama, znaci nikada nisam imala problema.

I Vjestice ja svojo bebi stavljam pamucne pelene iste koje su stavljale nase mame nama  i perem ih i nije mi mrsko jer smatram da su bolje za moju bebu od bilo kojih jednokratnih. Smaqtram da mojoj bebi nista ne fali.

11.05.2010. Princeza
20.06.2014. Princ

"Making the decision to have a child is momentous. It is to decide forever to have your heart go walking around outside your body"

(odgovor članu amela2208)
Neposredna veza do poruke: 3843
11.11.2010 12:26:25   
bebacha
Dzenana-sta stavljas preko pelene,mislim da ne propuste

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu Dzenana_G)
Neposredna veza do poruke: 3844
11.11.2010 12:34:15   
Dzenana_G
Stavljam nepropusne gacice koje imaju pamucni dio koji ide do koze. Ako si mislila na to, ne stavljam one odvratne menli gacice iz apoteke :)

11.05.2010. Princeza
20.06.2014. Princ

"Making the decision to have a child is momentous. It is to decide forever to have your heart go walking around outside your body"

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 3845
11.11.2010 13:25:31   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: amela2208

jelenaT draga dobro nam dosla kako nema bujruma vazadauser posted image user posted image , nije te neko vrijeme bilo na RR pa vidim opet aktivnauser posted image user posted image user posted image user posted image Hvala ti ... Sara evo hvala Bogu vec drugi dan nema temperature ali odbila sikicu nece je nikako slabo i dalje jede, samo spava ili kenjkauser posted image user posted image user posted image Nadamo se da ce uskoro se vratit na normalu.Kako tvoja user posted image kako raste vidim na slici je ko bombonauser posted image ne urekla se.

Dusa slatka, bice ona bolje cim je temperatura prosla, znas i po sebi kad te temperatura uhvati da ti nije ni do cega, postepeno ce ona poceti da rucki user posted image .
Hvala Bogu sad je dobro mada smo i mi imali problema, pod terapijom je, ali ona rucki vise nego ja user posted image , ne moze niko nista da pojede da ona ne visti i ne trazi, ma to mamin brzi gonzales polomismo se ganjajuci je user posted image

(odgovor članu amela2208)
  Neposredna veza do poruke: 3846
11.11.2010 13:28:46   
Anoniman
Jaooo vjestice tek sad vidjeh, potpis ti je extra user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image , suze mi na oci od smijeha user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 3847
11.11.2010 13:28:47   
vjestica
Dženana jel stavljaš one šivene pamučne pelene, koje šije mamina cura ili obične tetra pelene stavljaš?
ako su obične tetra pelene, kako ih stavljaš?
ima li negdje link da se vidi kako se one stavljaju?

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 3848
11.11.2010 13:35:14   
lilix
Nejli sretan mali rođendan user posted image user posted image user posted image

08.02.2007.
23.04.2010.
mama rodila svoje kolačiće

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 3849
11.11.2010 13:37:09   
vjestica
IZVORNA PORUKA: jelenaT

Jaooo vjestice tek sad vidjeh, potpis ti je extra user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image , suze mi na oci od smijeha user posted image

prije svega dobro došla user posted image
i hvala, obično ljudi ne skontaju moj potpis i ubjeđuju me da je to nemoguće user posted image user posted image

< Poruku je uredio vjestica -- 11.11.2010 13:38:45 >

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 3850
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  152 153 [154] 155 156   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  152 153 [154] 155 156   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *