|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  150 151 [152] 153 154   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe od 0 -1 godine
10.11.2010 21:50:37   
Anoniman
Ima li bujruma i za nas user posted image ?

amela ljubi maleno do nas dvije i zelimo brz oporavak user posted image

(odgovor članu amela2208)
  Neposredna veza do poruke: 3776
10.11.2010 21:55:16   
aida.
IZVORNA PORUKA: selina

IZVORNA PORUKA: samedi

Selina jesi li probala dati malenoj tetrapak?

nisam jos, razmisljala sam da prvo joj se smiri ovaj osip po guzi pa onda da pokusam dati joj mlijeko iz tetrapaka posto ga dosad nije toliko konzumirala samo u manlim sasvim malim kolicinama pa reko da nece i od njeg biti neki posljedica mada ne bi trebalo biti ali eto za svaki slucaj pricekat cu da vidim kad ce ovo proci!!

pa draga samedi tvoja mala bas nema neki apetit mogu misliti kako se sikeras zbog toga,pa kako ti inace mjesecno napreduje na kilazi???sta ti kazu doktori za to???

mamina bebo pa tvoj mali je bas mali,ja mislila on veliki momak ali bit ce ako bog da......super da ti podnosi tako malen to mlijeko a pogotov plazmu ali hajd kako smo se prije hranili pa evo nas uglavnom da njemu dobro smeka i da on napreduje

aida mila cudi me da ijedan ljekar preporucuje mlijkeo sa plazmom ipak znas kaki su ljekari malo i pretjeruju pa strogo zabranjuju sto sta pa me iznenadi da si to dobila po savjetu ljekara

ja sam mislila na mlijeko iz tetrapakauser posted image a nekoliko sam puta stavljala plazmu erolu al sam pretala jre je on bas napredan a hoce bez problema samo mlijeko...na pocetku se bunio pa sam mu stavljala plazmu ali sad hoce... dr.nam je rekla da se obicno daje 3.2 ak poosto je on mashallah napredan da mu slobodno dajem 2.8 kako i radimo user posted image

amela kako je nasa pricezica?? user posted image user posted image

< Poruku je uredio aida. -- 10.11.2010 21:56:21 >

14.03.2010. :-) Erol

(odgovor članu selina)
Neposredna veza do poruke: 3777
10.11.2010 21:56:48   
Honey3
IZVORNA PORUKA: amela2208

ova rruser posted image user posted image user posted image pravo koci, hiljadu put me izbacilo ...
sta ima drage zenice kako ste mi kako male bebice_? Mi smo danas bolje nemamo temperature ali zato ne sisa uopste evo dva danauser posted image user posted image user posted image i slabo skroz jedeuser posted image Blijeda je i kenjkava tako da nemamo puno vremena za RR.
Selina pubni Melu od nas, ostaleuser posted image
amelauser posted image neka nam je Sara bolje hvala Bogu,neka je tura otisla a polako pocet ce i da jede,nemoj se sikirati,dok dijete malo dodje sebi,ljubimo jeuser posted image
ja upadoh ko padobranac ovdjeuser posted image pusa za sve malene bebiceuser posted image

Moj muž je pametniji od mene. Bolje se on oženio, nego što sam se ja udala. :))))

(odgovor članu amela2208)
Neposredna veza do poruke: 3778
10.11.2010 21:57:02   
aida.
NERVIRA ME RR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!user posted image

(odgovor članu aida.)
Neposredna veza do poruke: 3779
10.11.2010 22:20:50   
talisman
Ja taman rijesila da se ponovo " aktiviram " na RR, kad ovo zeza citavo vrijeme, izgleda mi pametnije da se opet povucem user posted image user posted image   Drage moje, samo sam htjela da vas pozdravim i pozelim lijepo vece, vidim da su skoro sve sa " Treceg tromjesecja" tu user posted image
p.s: Idacha cestitam na lijepoj novosti, na jednoj temi procitah koliko ti je Imran pametna i mirna bebica, nadam se da ce i njegov brat ili seka liceti na njega ;)

Covjece, ne mozes promjeniti tok odredjenja, niti mozes izgubiti svoju nafaku, a i uzeti nafaku drugome! Cemu onda mucno naprezanje i ubijanje duse?!

(odgovor članu aida.)
Neposredna veza do poruke: 3780
10.11.2010 22:23:21   
selina

IZVORNA PORUKA: jelenaT

Ima li bujruma i za nas user posted image ?

amela ljubi maleno do nas dvije i zelimo brz oporavak user posted image

hej upravo sam ti poslala poziv za prijateljstvo preko facebooka pa me tamo prihvati,slucajno te skonta preko tvog avatara

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 3781
10.11.2010 22:27:25   
selina

IZVORNA PORUKA: talisman

Ja taman rijesila da se ponovo " aktiviram " na RR, kad ovo zeza citavo vrijeme, izgleda mi pametnije da se opet povucem user posted image user posted image   Drage moje, samo sam htjela da vas pozdravim i pozelim lijepo vece, vidim da su skoro sve sa " Treceg tromjesecja" tu user posted image
p.s: Idacha cestitam na lijepoj novosti, na jednoj temi procitah koliko ti je Imran pametna i mirna bebica, nadam se da ce i njegov brat ili seka liceti na njega ;)

ma nemoj ti nama nigdje ici talisman danas nas sve rr malo zeza ali sutra je novi dan pa ce biti bolje.....dobro nam ponovo dosla

(odgovor članu talisman)
Neposredna veza do poruke: 3782
   [Obrisana poruka]
10.11.2010 22:43:45   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu selina)
  Neposredna veza do poruke: 3783
10.11.2010 22:49:47   
vjestica
IZVORNA PORUKA: aida.

IZVORNA PORUKA: vjestica

maminabebo nemoj se ljutiti što ću ti ovo reći, ali beba ti je premalena za kravlje mlijeko i plazma keks
ali ok, svako zna svoje user posted image

ja dajem od 6 mj.po savjetu ljekara... i hvala bogu zdrav ko drijen...i evo koje dajemo i hB sve 5 user posted image

ok od 6 mjeseca, ali 3 mjeseca je prerano
ali kako rekoh, svako zna svoje
ja sam samo morala iznijeti svoje mišljenje

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

(odgovor članu aida.)
Neposredna veza do poruke: 3784
10.11.2010 23:08:14   
talisman
Aman ovo me kravlje mlijeko totalno izludi user posted image   Cini mi se sto vise citam, sve manje znam i mogu biti pametna kada i kako da uvedem user posted image  Moju sam bebicu, nazalost, dojila samo do njenog treceg mjeseca i presla na AD. Prvo je pila Aptamil ali joj je bilo pretesko, pa smo presli na NAN. Ttrenutno pije Nan 2, 18 ovog mjeseca napunice 7 mjeseci a kako pocetkom januara pocinjem na posao, skupljam informacije i hrabrosti kada da joj uvedem kravlje mlijeko jer ce morati u vrtic a tamo su mi rekli da nedaju djeci AD, vec kako ostalima tako i njoj user posted image

P.s: Selina, hvala na dobrodosllici user posted image

< Poruku je uredio talisman -- 10.11.2010 23:09:25 >

Covjece, ne mozes promjeniti tok odredjenja, niti mozes izgubiti svoju nafaku, a i uzeti nafaku drugome! Cemu onda mucno naprezanje i ubijanje duse?!

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 3785
10.11.2010 23:13:12   
MaminaBeba
Vještice... Nije prerano da se daje ovo što ja dajem - to je moje mišljenje! Kako su naše nane hranile svoju djecu u ono vrijeme nego keksom i mlijekom, pa šta je djeci bilo?? Moj dječak ima zlatnu kakicu, nema nikakve tegobe, nadutost, niti smo IKAD imali grčeve hvala Bogu!
Ja svoje dijete ne želim patiti gladnim ukoliko sam probala da dam Aptamil, Bebimil, Bebelac i niti jednu ne prihvata i od njih konstantno povraća.. Zato dajem kombinaciju mog mlijeka i tog mlijeka kog ja pravim, uostalom, ja studiram redovno, šta bi trebalo, da kad ostavim bebu patim ju gladnom sve dok se ne vratim sa faxa?user posted image

Tako da svakom svačije.

LEENA user posted image **user posted image **user posted image **user posted image **user posted image **

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 3786
10.11.2010 23:20:47   
selina

Aman ovo me kravlje mlijeko totalno izludi user posted image   Cini mi se sto vise citam, sve manje znam i mogu biti pametna kada i kako da uvedem user posted image  Moju sam bebicu, nazalost, dojila samo do njenog treceg mjeseca i presla na AD. Prvo je pila Aptamil ali joj je bilo pretesko, pa smo presli na NAN. Ttrenutno pije Nan 2, 18 ovog mjeseca napunice 7 mjeseci a kako pocetkom januara pocinjem na posao, skupljam informacije i hrabrosti kada da joj uvedem kravlje mlijeko jer ce morati u vrtic a tamo su mi rekli da nedaju djeci AD, vec kako ostalima tako i njoj user posted image

necitaj previse mila jer sve sto vise citas vise i razmisljalas i sikeras se kao i ja sama lijepo znati ali ioak cinimo ono sto moramo,kupis svojoj bebici mlijeko neko u tetrapaku i probas joj malkice dati vidis jel protekne sve uredno zasto ne bi pila ako nema problema a u ostalom bolje joj uvedi ti nego neko treci

(odgovor članu talisman)
Neposredna veza do poruke: 3787
10.11.2010 23:24:01   
aida.

prvo dobro nam dosla user posted image sjecam te se sa tromjesecja hehe user posted image nasa djecica su tu negdje..ja dajem tetrapak i probaj po malo vidjet ces da ce fino prihvatiti user posted image

(odgovor članu talisman)
Neposredna veza do poruke: 3788
10.11.2010 23:25:01   
aida.
koje vi dajete mlijeko??? ja dukatovo 7 vitamina.

(odgovor članu aida.)
Neposredna veza do poruke: 3789
10.11.2010 23:27:27   
vjestica
svašta otkucah, a zaboravila kopirati user posted image

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

(odgovor članu MaminaBeba)
Neposredna veza do poruke: 3790
10.11.2010 23:28:01   
aida.

svašta otkucah, a zaboravila kopirati user posted image

user posted image

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 3791
10.11.2010 23:29:24   
Tidzi

maminabebo nemoj se ljutiti što ću ti ovo reći, ali beba ti je premalena za kravlje mlijeko i plazma keks

ja dajem od 6 mj.po savjetu ljekara... i hvala bogu zdrav ko drijen...i evo koje dajemo i hB sve 5 user posted image

A zasto se ne bi smjelo davati kravlje mlijeko sa 3 mijesa? Gdje to pise? Normalno, ako je cisto kravlje mlijeko treba razblaziti sa malo vode, a ako je iz tetra pakla ne mora. Pa kako su se to dijeca Bogati hranila prije 30-40 godina kada nije bilo ovih hrana koje imaju danas za dijecu koju majka nisu mogla dojiti ili nisu imale mlijeka? Sta im je bilo? Pa bili su zdraviji nego ova nasa danas! Da li samo malo vise citate kako se prave ove dohrane!

Adin 12.01.2007
Elma 22.09.2008
Erna 02.08.2010

"Zivot je procitan roman, samo sto se u romanu mozes vratiti na predhodne stranice, a u zivotu nikad na prosle dane!"

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 3792
10.11.2010 23:33:15   
vjestica
maminabebo pa naravno svako zna svoje, ja sam iznijela svoje mišljenje user posted image
jedino što ne volim potezati kako su naše mame
možemo isto onda reći pa nama su naše mame stavljale pamučne pelene i prale ih, hajmo i mi user posted image
aida kako možeš sa sigurnošću reći da će nečija beba nešto fino prihvatiti user posted image user posted image

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 3793
10.11.2010 23:35:53   
vjestica
IZVORNA PORUKA: Tidzi

A zasto se ne bi smjelo davati kravlje mlijeko sa 3 mijesa? Gdje to pise? Normalno, ako je cisto kravlje mlijeko treba razblaziti sa malo vode, a ako je iz tetra pakla ne mora. Pa kako su se to dijeca Bogati hranila prije 30-40 godina kada nije bilo ovih hrana koje imaju danas za dijecu koju majka nisu mogla dojiti ili nisu imale mlijeka? Sta im je bilo? Pa bili su zdraviji nego ova nasa danas! Da li samo malo vise citate kako se prave ove dohrane!

u udžbenicima pedijarije piše user posted image
a djeca su se prije hranila preprženim brašnom što je izazivalo razna oboljenja (morala bih pogledati u knjigu da ti kažem tačno koja, ako te zanima)

(odgovor članu Tidzi)
Neposredna veza do poruke: 3794
10.11.2010 23:38:53   
aida.

maminabebo pa naravno svako zna svoje, ja sam iznijela svoje mišljenje user posted image
možemo isto onda reći pa nama su naše mame stavljale pamučne pelene i prale ih, hajmo i mi user posted image
aida kako možeš sa sigurnošću reći da će nečija beba nešto fino prihvatiti user posted image user posted image

samo je ohrabrujem..bas me nervira tvoje pametovanje svima... svako iznosi svoje misljenje.....user posted image

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 3795
10.11.2010 23:40:20   
MaminaBeba
Vještice šta si ti po zanimanju?

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 3796
10.11.2010 23:41:26   
vjestica

samo je ohrabrujem..bas me nervira tvoje pametovanje svima... svako iznosi svoje misljenje.....user posted image

svako iznosi svoje mišljenje, pa tako i ja user posted image

(odgovor članu aida.)
Neposredna veza do poruke: 3797
10.11.2010 23:42:00   
selina
mile moje nemojte se puno raspravljati o mlijeku inace cu se ja osjecati krivom a vjestica nije mislila nista lose samo je htjela prenijeti svoje misljenje i posavjetovati nas sta je dobro a sta ne ali eto i to sve zavisi kako koja beba prihvati neka dobro neka ne ali ja mislim da nijedna mama ne bi nazor trpala svojoj bebi nesto ako to nije za nju vec to samo radi zato sto mora neka zbog vrtica neke bebe nece ad kao npr moja itd. super bi bilo kad bi svaka beba pila normalno mlijeko ali moja stvarno nece pa bolje ista nego nista

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 3798
10.11.2010 23:42:45   
vjestica
IZVORNA PORUKA: MaminaBeba

Vještice šta si ti po zanimanju?

zdravstveni radnik, ako te zanima šta tačno, napisać ti na pp

Neposredna veza do poruke: 3799
10.11.2010 23:44:57   
Tidzi
Vala vjestice, dovoljno sam se skolovala i radila u struci da mi je vise laboratorija i exspreimenti dodijali! Stoga, hvala, ali ne trebas se zamucavati i traziti, jer sam dovoljno upoznata sa svime. S toga znam sta pisem kad napisem da "dijete smije piti kravlje mlijeko od rodjenja".

Adin 12.01.2007
Elma 22.09.2008
Erna 02.08.2010

"Zivot je procitan roman, samo sto se u romanu mozes vratiti na predhodne stranice, a u zivotu nikad na prosle dane!"

Neposredna veza do poruke: 3800
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  150 151 [152] 153 154   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  150 151 [152] 153 154   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *