Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
imam jos jednu kutiju aptamila pa mogu joj otpoceti davati tetrapak mlijeko a nekad medju vremenu ovo ako bude htjela cisto samo da ne bi bacila a tvoj mali jel on pije onako cisto mlijeko ili to sto kazes sa keksom i kako pravis???i jel pije po citav dan tako sa keksom ili samo nekad???
Bebacha moj Jaman super podnosi ovu hapu i zbog toga mu dajem. Moje mu mlijeko nije dovoljno, a neće ni jedan drugi AD osim toga, sve drugo povraća. Tako da ja dajem svojoj bebi ovu hapu i ne napuše ga. On fino kaki, piški, nema nikakav osip i sve ok. A mljevenu plazmu stavim 1 manju kašikicu, ništa strašno..
Selina ne brini toliko mila, a nevenova mast ne može naštetiti guzi, ona je umirujuća, probaj, pa vidi.
Bebacha moj Jaman super podnosi ovu hapu i zbog toga mu dajem. Moje mu mlijeko nije dovoljno, a neće ni jedan drugi AD osim toga, sve drugo povraća. Tako da ja dajem svojoj bebi ovu hapu i ne napuše ga. On fino kaki, piški, nema nikakav osip i sve ok. A mljevenu plazmu stavim 1 manju kašikicu, ništa strašno..
Selina ne brini toliko mila, a nevenova mast ne može naštetiti guzi, ona je umirujuća, probaj, pa vidi.
AIDA, SAMEDI
ma draga prezivilil smo hiljadu puta gore ali eto krivo mi sto sam ja kriva za to,znas kako je svakoj majki je zao kad dijete nesto boli a koliko ima tvoj mali???
imam jos jednu kutiju aptamila pa mogu joj otpoceti davati tetrapak mlijeko a nekad medju vremenu ovo ako bude htjela cisto samo da ne bi bacila a tvoj mali jel on pije onako cisto mlijeko ili to sto kazes sa keksom i kako pravis???i jel pije po citav dan tako sa keksom ili samo nekad???
brzinski odg ovak. daji nerazredjeno sa vodom cisto mlijeko 2,8% naspes u posudu mlijeko ovamo u manju posudicu isto naspes,i stavis u to 4.pune kasike plaze ja stavljam plazmu mljevenu. Kad vidis ovamo na plati,da ce skoro kljuc izbiti mlijeka saspi to u posudi promjesano sa plazmom i saspi,i mjesaj,mjesaj,stoj pored toga kad vidis da ce iskipiti smnaji temp.i jedno najmanje 1mindo 2kuhaj nemoj prikuhat.oladi i u frizede,kad oce papat saspi u dzezvu podgrij i bon apetit ako sta nekontas pitaj
da svaki dan pije sa plazmom,ja sam davala do neki 13mjeseci tetrapak,vidim sama voda od njega ,pitam jednu zenu da mi nosi mlijeko i svako jutro mi donese po 1l. I toliko popije ,pravim sa plazom kao sto sam i sa tetrapakom radila Sigurno,ce joj biti ukusno piti VIDJETCES
Mojoj bebi je danas u dobar čas 3 mjeseca i 3 dana. Moj dragi dječak. Bebacha ja se bojim samo mlijeko da dajem, pa ga zato i razblažujem. Sad ne znam šta je pravilno.
Mojoj bebi je danas u dobar čas 3 mjeseca i 3 dana. Moj dragi dječak. Bebacha ja se bojim samo mlijeko da dajem, pa ga zato i razblažujem. Sad ne znam šta je pravilno.
aa,mamina bebo ja mislila drug veci onda razblazuj do 6mjeseci kao sto,si i radila
Dobro vece drage moje hanumice,uh jesam se danas umorila.ledja me bole nenormalno ma place mi se od bolova
Selina,MaminaBeba,Aida.,Bebacha,Vjestica,Felix
Selina jesi li probala dati malenoj tetrapak?
MaminaBeba,i ja mislim da je rano da mu dajes plazmu jer jos nije poceo jesti drugu hranu,a opet dobro je prihvata,ne znam,mozes probati samo da mu das mlijeko,nema te sta biti strah pa mlijeko samo je lakse za probavu nego mlijeko i keks. Ali opet ti najbolje znas,npr.i moja Nejra jede cokolino,znam da to nije primjereno njenom uzrastu,ali kakva je ona s apetitom ja sam sretna kad hoce bilo sta jesti ma makar to bio i cokolino. Plazmu joj jos nisam davala,jos pije samo Ad,i jednom ili dvaput sam joj u flasicu nasula dvije kasicice babz rice ali nije htjela da pije pa sam odustala do te varijante. Evo npr,maloprije sam joj dala krompirica skuhanog,nije htjela ni da okusi bas je cudna s hranom,jede samo onoliko koliko mora da nije gladna Tjesi me ono sto je rekla LejlaKa jednom prilikom da se bebe nece svjesno izgladnjavati tj.da one uzimaju onoliko koliko im treba i kad su gladne a da nece drzati dijetu
Moja ljubicica-bubicica N. 5.5.2010. 2850gr 51cm 18:25 Prohodala 6.6.2011.<3 Bubamara A. je stigla 15.11.2012. 3400gr 55 cm 02:45
Eh imam jos nesto da prijavim. Danas sam kod Nejre primijetila neki osip po bradi,ma nije ni osip nego crvene tackice. Sveki joj je pipala desne i kaze da ce joj uskoro nici zubic,ali s obzirom da ona to govori od njenog drugog mjeseca nije joj bas za vjerovati. Ja sam gledala,nista se ne bijeli,nista nije ostro,jednom rijecju zubica ni na vidiku
Lecky viris,viris.daj prozbori koju kako ste nam ti i bebica?
< Poruku je uredio samedi -- 10.11.2010 20:20:45 >
Moja ljubicica-bubicica N. 5.5.2010. 2850gr 51cm 18:25 Prohodala 6.6.2011.<3 Bubamara A. je stigla 15.11.2012. 3400gr 55 cm 02:45
Eh imam jos nesto da prijavim. Danas sam kod Nejre primijetila neki osip po bradi,ma nije ni osip nego crvene tackice. Sveki joj je pipala desne i kaze da ce joj uskoro nici zubic,ali s obzirom da ona to govori od njenog drugog mjeseca nije joj bas za vjerovati. Ja sam gledala,nista se ne bijeli,nista nije ostro,jednom rijecju zubica ni na vidiku
Lecky viris,viris.daj prozbori koju kako ste nam ti i bebica?
Ma joj i ja sam sama takva, kakvu god promjenu vidim kazem od zubica je to je mozda onako, da joj nije bilo vruce ili nesto.? Moj E.cesto ima tackice na vratu i malo po glavi sa zadnje strane glavice... Ne bude uvijek ali se cesto pojavi..Prvobitno sam mislila da je od vrucine, ali mislim sad da nije, jer nekad to ima kad je bas lagano obucen... ali smatram da nije nista stasno... djeca se i oznoje, i stavljaju u usta svasta... mozda onako bude malo crvenila nemoj da brines ako se ne pogorsa ili ko ne promijenis neke druge promjene na njoj
nisam jos, razmisljala sam da prvo joj se smiri ovaj osip po guzi pa onda da pokusam dati joj mlijeko iz tetrapaka posto ga dosad nije toliko konzumirala samo u manlim sasvim malim kolicinama pa reko da nece i od njeg biti neki posljedica mada ne bi trebalo biti ali eto za svaki slucaj pricekat cu da vidim kad ce ovo proci!!
pa draga samedi tvoja mala bas nema neki apetit mogu misliti kako se sikeras zbog toga,pa kako ti inace mjesecno napreduje na kilazi???sta ti kazu doktori za to???
mamina bebo pa tvoj mali je bas mali,ja mislila on veliki momak ali bit ce ako bog da......super da ti podnosi tako malen to mlijeko a pogotov plazmu ali hajd kako smo se prije hranili pa evo nas uglavnom da njemu dobro smeka i da on napreduje
aida mila cudi me da ijedan ljekar preporucuje mlijkeo sa plazmom ipak znas kaki su ljekari malo i pretjeruju pa strogo zabranjuju sto sta pa me iznenadi da si to dobila po savjetu ljekara
ova rr pravo koci, hiljadu put me izbacilo ... sta ima drage zenice kako ste mi kako male bebice_? Mi smo danas bolje nemamo temperature ali zato ne sisa uopste evo dva dana i slabo skroz jede Blijeda je i kenjkava tako da nemamo puno vremena za RR. Selina pubni Melu od nas, ostale
ova rr pravo koci, hiljadu put me izbacilo ... sta ima drage zenice kako ste mi kako male bebice_? Mi smo danas bolje nemamo temperature ali zato ne sisa uopste evo dva dana i slabo skroz jede Blijeda je i kenjkava tako da nemamo puno vremena za RR. Selina pubni Melu od nas, ostale
joj lijepa dusa nadam se da ce je uskoro proci i ta muka bas mi je zao a mogu misliti kako je tebi suosjecam sa tobom,pravi joj mila bar sok od cvekle jabuke i mrkve da dobije ikakvih vitamina ako bas nista nece da jede........ljubi je puno od nas i sto brzi oporavak joj zelimo