|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  148 149 [150] 151 152   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe od 0 -1 godine
10.11.2010 14:53:05   
Anoniman
user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu vjestica)
  Neposredna veza do poruke: 3726
10.11.2010 14:54:48   
MaminaBeba
Ja sada ponekad svom momku napravim hapu od plazme i mlijeka, ali naravno razblažim sa vodom, on pravo voli tu hapu i ni jednu drugu neće, osim te i sike, ali naravno razblažim je sa vodom, npr. mlijeko je megle 2.8 mm, pa stavim 2 šoljice mlijeka i jednu punu vode i super mu odgovara, ali domaće ne bi mi palo na pamet da mu dam ma koliko bilo razblaženo, ono je ipak jako.
Namaži guzu nevenovom mašću, vjeruj da super djeluje, to ju vjerovatno svrbi pa je zato nervozna, obilno namaži pelenicu i guzu i mislim da bi trebalo biti ok, jer umirujuće djeluje.

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 3727
10.11.2010 14:56:39   
selina
jeste davala sam joj tetrapak mlijeko ali to je bilo nekad i u malim kolicinama recimo samo da razblazim krompir ili bananu i tako neke sitnice a do 4 i po mjeseca sam je dojila a poslije toga i danas dani mi pije aptamil samo sto mi zadnja dva mjeseca nece bas da pije samo jednu flasicu i to u toku noci dok spava pa reko hajd posto beba mora piti mlijeko radi kostiju kontala sam da joj dodam i tog mlijeka zapravo da pokusam ali ja nisam znala da je to domace mlijeko a ono joj nije zasad skodilo pa sad da li je to onako mala reakcija ili sta je neznam,pa sta sad da radim ako neprodje do sutra hocul je voditi doktoru???

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 3728
10.11.2010 14:59:55   
Anoniman
nevodi je nikuda grrrrrrrrrrrrrrrrrrr
napisem i izbaci mi postuser posted image user posted image user posted image place mi se od muke grrrrrrr
sta je ovo

(odgovor članu selina)
  Neposredna veza do poruke: 3729
10.11.2010 15:01:33   
bebacha
Selina-aergija bi se javila i tad.samo joj je bilo jako.evo jedan prijateljski savjet-nemoj da ti neko drugo pravi hranu bebu,mogle su se desit i gore stvari a ti nisi znala sta je beba popila.sad nebrini,mazi nevenovom kremom

MaminaBeba-a zasto mu dajes to mlijeko i jos i keks.nemoj se ljutit samo pitam.
ako vec dajes nemoj razblazivat,to je mlijeko razblazeno i jos to dosas vode i beba nista nedobije,samo taj keks koji ce ga napuhat

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu selina)
Neposredna veza do poruke: 3730
10.11.2010 15:01:49   
selina

IZVORNA PORUKA: felix

napisem i izbaci mi postuser posted image user posted image user posted image place mi se od muke grrrrrrr
sta je ovo

joj felix nasmija ti mene u mojoj muci grrrrrr nevodi je nikuda

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 3731
10.11.2010 15:02:16   
bebacha
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image sta je ovo s forumom

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 3732
10.11.2010 15:03:52   
Anoniman
selina zbog tebe pisem po kozna koji put ono me izbaci ako opet poludicuuser posted image user posted image user posted image user posted image
hocu da ti kazem nevodi je nikud nego peri guzu stim,nemoze odma pomoci zeno draga i kod nas je guza bila kao da je tko je scigao cigarom sve ranice od natb.cesti pijenja izaslo na guzu
peri time ,i nama je davala to prokuhas vodu dodas na vrh noza toga oladi i peri,peri.posle fenom posusi i ja sam tako (rekla)user posted image i da dala nam nistantin mast mazala stim guzu i proslo vjerujjjjjjjj
Nemoj mazat nikakvim kremama ako nije dok rekla .
neboj se bezzz proce  prosla sam ja to sveuser posted image user posted image
Zasto vi Razredjujeteuser posted image user posted image user posted image tetrapak ja nisam nikada sa 6mjes.sam ga davala 2,8 ili 2,5 % nikad vode kap nisam stavila

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 3733
10.11.2010 15:05:41   
bebacha
joj felix zeno sto se mi razumijemouser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 3734
10.11.2010 15:06:40   
selina

IZVORNA PORUKA: bebacha

Selina-aergija bi se javila i tad.samo joj je bilo jako.evo jedan prijateljski savjet-nemoj da ti neko drugo pravi hranu bebu,mogle su se desit i gore stvari a ti nisi znala sta je beba popila.sad nebrini,mazi nevenovom kremom

ako vec dajes nemoj razblazivat,to je mlijeko razblazeno i jos to dosas vode i beba nista nedobije,samo taj keks koji ce ga napuhat

hvala na savjetu ali to mi se stvarno nikad nije desilo a pogotov od sad vise nece samo neka se zavrsi dobrim i hvala bogu da je samo ovo bilo u pitanju ovo mi jedna velika skola

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 3735
10.11.2010 15:06:41   
samedi

IZVORNA PORUKA: selina

pa eto zato vas pitam posto ova nasa doktorica kaze kao nevjeruje da je od mlijeka a prijateljicu kad sam pitala jel domace mlijeko ona kaze jeste ali je kao razblazila vodom sad koliko je razblazila neznam uglavnom njezinoj djeci nesmeta a melini eto verovatno je zasmetalo bas mi je krivo na samu sebe zasto nisam pitala kakvo je to mlijeko ma nisam mogla da vjerujem da malom djetu daje mliejko domace pa tako da nisam ni kontala o tome a sad mi zao moje male bas je nervozna i neda sebi prici da je presvucem

samedi cime si ti onda uklonila osip svojoj nejri kad je imala???

Draga Selina,zao mi je male pahuljice user posted image Moja Nejra nije imala osip,osim kad se malo guza zacrveni pa sam joj to mazala bepanten kremom,i odmah prodje,a osip neki veci nije imala dosad nikad. Zao mi je sto ti ne mogu pomoci,jel pomogao sta hipermangan? I ja isto kao i bebacha ne vjerujem da je osip od mlijeka jer ga je vec probala,doduse iz tetrapaka ali i to je kravlje mlijeko,samo preradjeno,moze biti da je od zubica,ali u svakom slucaju ako ne bude bolje odvedi je doktoru pa nek ustanovi sta je i da odgovarajucu teraoiju,

Moja ljubicica-bubicica N. 5.5.2010. 2850gr 51cm 18:25
Prohodala 6.6.2011.<3
Bubamara A. je stigla 15.11.2012. 3400gr 55 cm 02:45

(odgovor članu selina)
Neposredna veza do poruke: 3736
10.11.2010 15:07:13   
aida.
i ja erolu dajem 2,8 i ne razblazavam nikad

14.03.2010. :-) Erol

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 3737
10.11.2010 15:07:40   
Anoniman

sta je ovo

joj felix nasmija ti mene u mojoj muci grrrrrr nevodi je nikuda
user posted image user posted image user posted image aman ljudi sta je vouser posted image user posted image
bebacha vidim i kod tebe istouser posted image user posted image user posted image ma bjezi ba napisa ko luda fino citko,ono erorrr grrrr,mrrrr ludim
ja ponovo ponovo,i na kraju ode post a nije za oci citat greska do greskeuser posted image brzo pisala nisam se nadala da ce otic post!!!!!
SElina nista joj nece biti bolan,nistauser posted image user posted image i ja nevjerujem da je od mlijeka pa sve i da je proce.
Daji tetrapak ako joj odgovara ,i ja sam sa godinom sam presla na mlij.krav.sa plazmom,masalah popije 1l svaki dan
Nebrigaj miuser posted image user posted image user posted image (nedo Bog da je povracala ili sta drugo,guza je guza nista strasno to ce proci)

(odgovor članu selina)
  Neposredna veza do poruke: 3738
10.11.2010 15:10:28   
bebacha
Samedi.ako beba popije ili pojede nesto sto je jako moze se ispoljit osipom po guzi.npr mlijeko,mandarine i sl al to nije alergija.naravno moze biti i od zubica.
Selinauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image nebrini
Aidauser posted image user posted image user posted image user posted image nema te nikako

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 3739
10.11.2010 15:12:36   
selina

selina zbog tebe pisem po kozna koji put ono me izbaci ako opet poludicuuser posted image user posted image user posted image user posted image
hocu da ti kazem nevodi je nikud nego peri guzu stim,nemoze odma pomoci zeno draga i kod nas je guza bila kao da je tko je scigao cigarom sve ranice od natb.cesti pijenja izaslo na guzu
peri time ,i nama je davala to prokuhas vodu dodas na vrh noza toga oladi i peri,peri.posle fenom posusi i ja sam tako (rekla)user posted image i da dala nam nistantin mast mazala stim guzu i proslo vjerujjjjjjjj
Nemoj mazat nikakvim kremama ako nije dok rekla .
neboj se bezzz proce  prosla sam ja to sveuser posted image user posted image
Zasto vi Razredjujeteuser posted image user posted image user posted image tetrapak ja nisam nikada sa 6mjes.sam ga davala 2,8 ili 2,5 % nikad vode kap nisam stavila

hvala sto se mucis zbog nas poslusat cu vas pratcu je hiperom i mazem jei nace penaten kremom ne onom sto se tesko razmazuje nego onom kremastijom i ona mi je dosad bila super pa valjda sve prodje,da su zubici valjda bio joj se crvenile desni ovako nema nikakvih naznaka sem tog mlijeka sto joj je bilo ocito jako

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 3740
10.11.2010 15:14:13   
samedi
Ja sam nekad negdje na forumu citala da je bolje davati kravlje mlijeko domace nego iz tetrapaka,ali razblazeno sa vodom u omjeru 1-3 kao sto to radi maminabeba,cak je neko spominjao i mlijeko "iz kese" da je bolje od tetrapaka jer je to mlijeko ipak preradjeno i ima neke konzervanse. Nemam pojma,mozda se i provaljujem ali tako nekako ide. Kravlje mlijeko domace jeste jako,ali se prokuha i razblazi sa vodom. Ja svojoj jos nisam davala ni domace ni tetrapak,kad joj pravim kasicu pravim s aptamilom,jer sam i ja bila alergicna na mlijeko i jos puno toga pa me strah ovako rano da joj uvodim mlijeko kravlje. Mada i aptamil se pravi od kravljeg mlijeka,ma nemam pojma vise user posted image user posted image

Prohodala 6.6.2011.<3

(odgovor članu samedi)
Neposredna veza do poruke: 3741
10.11.2010 15:14:24   
aida.

Samedi.ako beba popije ili pojede nesto sto je jako moze se ispoljit osipom po guzi.npr mlijeko,mandarine i sl al to nije alergija.naravno moze biti i od zubica.
Selinauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image nebrini
Aidauser posted image user posted image user posted image user posted image nema te nikako

ma nema me samo pojacam muziku nit ulazim na net nit izlazim gdje dok ovi seljaci ne odu kuci ,, da vidis kako mi je ovdje u dzungli user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 3742
10.11.2010 15:15:54   
Anoniman
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu bebacha)
  Neposredna veza do poruke: 3743
10.11.2010 15:17:29   
aida.
kAKO meni uvijek prodje post user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 3744
10.11.2010 15:19:26   
Anoniman
neznammmmuser posted image user posted image user posted image user posted image nije uredu nesto nikako nece pa nece najgore sto se ispisem ko biba,a nono neode ugrizla bi samu sebe za prste

(odgovor članu aida.)
  Neposredna veza do poruke: 3745
10.11.2010 15:21:50   
Anoniman

hvala na savjetu ali to mi se stvarno nikad nije desilo a pogotov od sad vise nece samo neka se zavrsi dobrim i hvala bogu da je samo ovo bilo u pitanju ovo mi jedna velika skola
user posted image user posted image user posted image OVO gore prvo je ISTINA
ovo drugo dole Nije istina
keks nenapuhava samo je jaki,i zasitanuser posted image mi ga odkad pijemo al smo slang,al zato netrazi hapu uvecer vec pred jutro tek jede

(odgovor članu selina)
  Neposredna veza do poruke: 3746
10.11.2010 15:24:42   
selina
evo i mene je poceo zezat forum dzabe napisah jos mi melina u krilu,he ali stvarno mi krivo tako dugo sam izbjegavala to malo mlijka iz tetrapaka da joj dam i mjesam sa hranom a tako nesto da ucinim djetu stvarno mi je krivo ali hajd proce a de mi recite posto vidim vas vecina koristi mlijeko iz tetrapaka neznma sta da ja radim moja melina nece aptamila samo jednom u toku noci ili nijednom pa da li da joj pokusam uvesti to mlijko ili da nastavim sa aptamilom pa koliko popije popije????jesam dosadna hehehhehe

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 3747
10.11.2010 15:34:00   
Anoniman
ako me izbaci ubicu teuser posted image user posted image user posted image
Ovako selina moja draga !!!!!!
Sad ce njoj godina jos malo abd.jel tako pa svjedno neces vise davat ad.
Ja bi da sam kao ti ovako radila uvela bi ja tetrapak ionako nepije ti ad.
VJERUJMI DA CE BOLJE PITI nenagovaram te nista al puno je ukusnije mlijeko i keks nego ad.
Ja probalauser posted image nije ni anel puno pio ad.samo sam prosipala sta sam para bacilauser posted image
kad sam pocela tretapak pio je maslahuser posted image
Ili ako nezelsi skroz izabaciti ad.ako se bojis a vidim bois seuser posted image mozes ovako
jedan obrok AD jedan tetrapak i sve tako dok se neprivikne na tetrapak,polako izbacujes AD......
Mi pijemo 1l.mlijeka na dan sto ad.nikad nije toliko pio

(odgovor članu selina)
  Neposredna veza do poruke: 3748
10.11.2010 15:36:01   
Anoniman

joj felix zeno sto se mi razumijemouser posted image user posted image user posted image user posted image
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu bebacha)
  Neposredna veza do poruke: 3749
10.11.2010 15:36:30   
samedi
Ja bih probala,ipak je Melina vec velika cura,jos dva mjeseca pa godina aBd,probaj,malo je da pije samo jednu flasicu dnevno mlijeka.

Prohodala 6.6.2011.<3

(odgovor članu selina)
Neposredna veza do poruke: 3750
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  148 149 [150] 151 152   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  148 149 [150] 151 152   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *