|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  147 148 [149] 150 151   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   [Obrisana poruka]
9.11.2010 14:42:28   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 3701
   RE: Bebe od 0 -1 godine
9.11.2010 19:19:55   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Iman83

Ma sva sreća pa ja veš u ovo doba godine sušim u wc-u, zbog smoga! Al ako se ja razradim pa počnem usisavati u ta gluha doba, biće belaja!!!!user posted image user posted image user posted image ....sva sreća pa tako 'valjana' nisam!!!!

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image dobra si.
Mene je jednom hora uzela kad trebaju svi spavati pila zena kafu kasno oko 21.sat haman i nece san na oko da si Bog nikako.
Legnem ja oko 11.20 haman mm.je isto otisao lec ja se vrti tam,vam aaa nece san na oko ja bi isla raditi sve kontam lezeci eh,mogla bi ici kupatilo da cistim dnevnu nemogu tamo mm.spavauser posted image I ja ustanema ,i podjem raditi 12.proslo kad dodje mm.kad ce zeno sta ti je sta to radis eto,reko vidis radim.
On samo vrata zatvori i ode gundjajuci nestouser posted image ko ova je moja prolupala.
I bome ja ocistim kupatilo sredim,i legnem oko 2.kad sam legla opet nece san na oko,kontam e jesam luda mogla sam mm.poslat sa anelom u spavacu da ja idem u dnevnu mogla bi sad kafu,popit umorila sam se radeciuser posted image user posted image luda pa hajd!!!!
Rekla sam vise nikad draga neces,popiti kafu kasno i nisam vise jer odma me kafa digne nece san na oko.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna veza do poruke: 3702
10.11.2010 7:39:11   
rose 87
jutro,danas je radno izgleda,ja sam se prvo ovdje dosla izjadati pa onda idem i ja raditi po kuci,malenog sam poslala neni,srce mi se steglo jutros i vec sam ih zvala a nema pola sata kako je otisaouser posted image user posted image user posted image ,jos sam dobila i osjecam se uzasno,kasnilo mi je 10 dana cini mi se,vec sam htjela po drugi test otici,uho je bolje bar to...
ova kisa pada a ja danas moram prati prozoreuser posted image user posted image user posted image
eto izjada se ja user posted image user posted image user posted image
felix duso hvala user posted image user posted image user posted image
puse svimaaaaa

Mamino sunce - 26.12.2009
Mamin smjesko - 20.01.2015

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 3703
10.11.2010 9:28:50   
Leena
a joj, napisah dugi post i on se obrisa grrrrrrrrrrr
ponovicu cim budem imala zivacauser posted image

<3 Ljubičica <3 21. 4. 2010. u 15:10h (3400g, 52cm)

*Pahuljica* 7. 1. 2014. u 20:15 (3450g, 54cm)

Macak mali 23.12.2015. u 21:20 (4100g, 57cm)

All I ever wanted
All I ever needed
Is here in my arms

(odgovor članu rose 87)
Neposredna veza do poruke: 3704
10.11.2010 10:07:35   
lilix
user posted image user posted image dva posta samo nestanu u zraku...
baš me zeza ovaj rr danima user posted image

08.02.2007.
23.04.2010.
mama rodila svoje kolačiće

(odgovor članu Leena)
Neposredna veza do poruke: 3705
10.11.2010 10:15:11   
lilix
maximalno skraćena verzija:
bili na vakcini, težina 8.550 g., dužina 67,5 cm; sve hB uredu, malo smo napredniji al ne smeta user posted image
nadam se da su sve bebice ozdravile user posted image
user posted image

08.02.2007.
23.04.2010.

(odgovor članu lilix)
Neposredna veza do poruke: 3706
   [Obrisana poruka]
10.11.2010 10:16:52   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu lilix)
  Neposredna veza do poruke: 3707
10.11.2010 11:29:11   
vjestica
lilix mašala napredna bebara user posted image user posted image
nadam se da su druge bebe ozdravile
i mi smo bili na vakcini, ovaj pu je bila malo hrabrija (manje je plakala) i ima 6 700 gr i pedijatrica ju je pohvalila user posted image
kad zeza foruma, kao ovih dana, najbolje je kad otkucate veliki post, kopirati ga prije slanja, tako da ako te izbaci, ne kucaš ponovo

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 3708
10.11.2010 11:45:54   
samedi
Rose,ja evo zavrsila sa pranjem prozora i zavjesa ali samo na jednom spratu user posted image
Dokle si ti dosla?

Lilix,mashallan nase Berinice,eh da mi je izgnjaviti user posted image user posted image I meni se to desava sa forumom,naapisem post i ono ne prodje. Ovaj cu sad kopirati pa sta bude user posted image

Vjestice,koliko ima tvoja beba mjeseci? Nisi nam nikada rekla kako se zove? Moja je imala 6700 prosli mjesec,tad je imala 5 mejseci i par dana,vidjet cemo poslije Bajrama kako je sad napredovala,uh kako me je strah te kontrole nakon onoga sto mi je dr.rekao za sum na srcu user posted image

Moja ljubicica-bubicica N. 5.5.2010. 2850gr 51cm 18:25
Prohodala 6.6.2011.<3
Bubamara A. je stigla 15.11.2012. 3400gr 55 cm 02:45

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 3709
10.11.2010 11:54:05   
vjestica
samedi moja beba ima 4 mjeseca, ime neću javno da napišem, koga zanima nek mi se javi na pp user posted image
nadam se da će sve biti ok na kontroli user posted image

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

(odgovor članu samedi)
Neposredna veza do poruke: 3710
10.11.2010 12:01:46   
samedi

IZVORNA PORUKA: vjestica

samedi moja beba ima 4 mjeseca, ime neću javno da napišem, koga zanima nek mi se javi na pp user posted image
nadam se da će sve biti ok na kontroli user posted image

ok,postujem user posted image mozes mi odmah proslijediti pp user posted image

I ja se nadam da ce aBd biti sve ok na kontroli,zivim u strahu evo vec skoro pa mjesec dana,makar ce ta neizvjesnost uskoro nestati user posted image

Prohodala 6.6.2011.<3

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 3711
10.11.2010 12:16:05   
Zoe
Mašala, mašala Berineuser posted image user posted image
Moja šmizla dobila za protekli mjesec svega 350 gr, a kakoh pročitah na netu, trebalo bi oko nekih 600 gr -to je kao maximum, u smislu 20 gr dnevno bi trebalo da ide, hah valjda će nastaviti normalno da dobija na težiniuser posted image
vjestice, bogme i tvoj curetak je za svaku pohvalu, nema djeca su nam male poguzijeuser posted image user posted image
samedi, sad se prebaci na čišćenje interijera, kiša pada samo tako.... i no sikiriki, bie nama drugarica aBd dobrouser posted image
Meni se nakupilo veša za peglati i motati pa sad ja to polako, a ovako se osjećamuser posted image user posted image kad mi to dođe na reduser posted image

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila.
Mudar čovjek s podjednakom mirnoćom prima pohvale i podnosi uvrede.
Naša mala slatka krofnica Farah došla mami i taji 30.04.10...a pahuljica Asli se pridružila 05.12.11.

(odgovor članu samedi)
Neposredna veza do poruke: 3712
10.11.2010 12:30:03   
samedi
Ma ja ne znam sta je ovo ali kod nas kise nema ni za lijeka user posted image Padne pokoja kap i to je to,a ja cekam i cekam kad ce poceti,evo sunce sija ma milina,a ja se sad ulijenila user posted image

Zoe,i ja sam citala da je sad normalno da dobiju po 20 gr dnevno ali mi nismo nikad napredovali po tablicama tako da ni sad ne ocekujem da to bude tako. Ne brini se user posted image user posted image user posted image

Prohodala 6.6.2011.<3

(odgovor članu Zoe)
Neposredna veza do poruke: 3713
10.11.2010 12:33:45   
vjestica
ja smatram da se ne treba previše opterećivati tim tablicama, jer je to individulano
ne može svaka beba isto dobijati na težini,niti imati istu dužinu i sl.
bsve dok beba fino jede, vesela je, fino piški i kaki, nema razloga da se brinem

(odgovor članu samedi)
Neposredna veza do poruke: 3714
10.11.2010 12:34:44   
vjestica
ja smatram da se ne treba previše opterećivati tim tablicama, jer je to individulano
ne može svaka beba isto dobijati na težini,niti imati istu dužinu i sl.
bsve dok beba fino jede, vesela je, fino piški i kaki, nema razloga da se brinem

(odgovor članu samedi)
Neposredna veza do poruke: 3715
10.11.2010 12:39:44   
Leena
Evo nađoh malo živaca da ponovim barem dio posta user posted image
Esma jutros bila strasno nervozna, jedva sam je ostavila, a morala na posao... zao mi bilo i nje i mame koja pored svih poslova mora i oko nje... ugl. u međuvremenu me mama nazvala da kaže da je sve ok, spava, pa odatle i zivci za novi postuser posted image user posted image user posted image

Masalla za bebice napredne user posted image . Mi cemo aBd sutra na vakcinu, pa i mi javljamo mjerice:). Cini mi se da ce uskoro i drugi zubic, bas je nervozna danima i nekakva maza... juce mi nije dala da je ispustim iz ruku, srecom, nisam radila, neko snimanje otkazano, pa sam imala dva dana samo za nju:)
Samedi, selidba ide polako, nigdje kraja... Bas ne volim to, ali sada, hvala Bogu, idemo u svoje, pa se nadam da necemo opet uskoro seliti:). Ismijala sam se mm nekidan... On krecio i ja dolazim sve okrecemo osim stepenista, a na stepenistu pise: IMA LI KRAJA?! user posted image user posted image user posted image user posted image

Vjestice, hocu i ja ppuser posted image . A za postove, ovaj kopiram obaveznouser posted image

Lilix, javljaj reakcije na vakcinu, znas da su im uvijek iste, pa da znam sta me cekauser posted image

Rose, a i ja sam dobila, ali ranije i jos evo 5. dan kao prvi, ne staje ni malo... ne znam sta je... A sta je tebi sa uhom bilo? Ja sam imala upalu usiju, oba u isto vrijeme prosli vikend, mislila sam da ce mi glava eksplodirati... Hvala Bogu, proslo je:). A i ja Esmu tada pustila sa nanom i dedom na izlet i 10 puta sam ih nazvala, na kraju mi je mm rekao da ih prestanem gnjaviti; kaze:"Ne znam sta ti je, svakako je svaki dan s njima kad si ti na poslu"user posted image
Opet se nisam smirila dok se nisu vratiliuser posted image

Ljubite bebare puno, puno!

All I ever wanted
All I ever needed
Is here in my arms

(odgovor članu Zoe)
Neposredna veza do poruke: 3716
10.11.2010 12:40:50   
lilix
Zoe mi smo za malo više od mjesc dana dobili oko 450 grama; nama je i dalje sika glavna, bez obzira koliko pojede ove čvrste hrane njoj se ne broji da je jela dok ne podoji
što se tiče ove čvrste hrane, već sam pisala al nije prošlo, i mi isto jedemo kao i Farah, s tim da ja ubacujem i  malo celera
Samedi nemoj se toliko opterećivati težinom, bitno je da je bebara hB zdrava, ti se baš opteretila time, čitam da si i sa čokolinom već počela ...
vještice i mi smo ovaj put manje plakali, inače se deremo ko pivara  user posted image , i tvoj curetak mašala veliki user posted image

08.02.2007.
23.04.2010.

(odgovor članu Zoe)
Neposredna veza do poruke: 3717
10.11.2010 12:52:59   
rose 87
samedi evo zavrsih prozore i jednu sobu potpuno,ona mlada u kupatilu ne staje user posted image user posted image a ja sebi napravila kaficu da odmorim,nema ni kod nas kise samo neki vjetar strasan
leena i kod mene tako,malo malo idem u kupatilo da se presvlacim,a uho ma isla dok. kaze upala ispijem neke blage antibiotike,nekakve sto smijem uz dojenje slabo,kad sam dosla na kontrolu kaze ma popij nesto za bolove kad te zaboli i etouser posted image user posted image user posted image user posted image ,ko nasi doktori pa sad trebam naci nekog privatno i dati fino pare da mi se kaze sta mi je ustvari,a do tad popijem paracetamol kad me zaboli pa nekad pomogne nekad ne

Mamino sunce - 26.12.2009
Mamin smjesko - 20.01.2015

(odgovor članu lilix)
Neposredna veza do poruke: 3718
10.11.2010 13:04:38   
samedi
user posted image user posted image user posted image user posted image

Prohodala 6.6.2011.<3

(odgovor članu rose 87)
Neposredna veza do poruke: 3719
10.11.2010 13:04:49   
Leena
Rose, da nam barem privatnici valjaju... mene su usi prvi put zaboljele prije 7 godina... i patila se pola godine i na kraju odem privatniku, on mi da neku kremu, kaze mazi kad god te zaboli ili zasvrbi i neces imati problema... ali je legenda zaboravio reci ne kad god nego samo mjesec dana... i ja tako godinama mazala... i kad sam bila trudna, odem da kupim mast, kad onaj u apoteci kaze da trudnice ni u ludilu to ne smiju. Ja opet doktoru u dz, naletim na nekog dobrog, da je Bog do bio tu i prije 7 godina... covjek se za glavu uhvatio... ispostavilo se da ja imam samo alergiju neku... ali od koristenja te kreme tako dugo potpuno mi je nestala koža u ušnim kanalima i sad malo malo pa upala... a u trudnoci sam plakala od bolova, to je strasno bilo... sad imam neke kapi, ali ni one ne smiju dugo... da mi je naci nesto sto ce me izlijeciti vise...

All I ever wanted
All I ever needed
Is here in my arms

(odgovor članu rose 87)
Neposredna veza do poruke: 3720
10.11.2010 14:18:55   
selina
gdje ste mile kako ste nam vi i vase bebice????

ja i menlina imamo mali problem i to neku noc mi je bila prijateljica na sjelu tacno preksinoc i ona svojoj djecici pravi hape ono mlijeko plazma i griz i posto melona slabo mi jede aptamil vise ovu hranu kao da joj probam dati to od njezine djece i hajd ja se slozim s tim naspem u njezinu flasicu 60 ml i ona popije i od tad te noci joj je se pojavio osip po guzi jucer manje a danas mnogo vise i bas place neda se presvuci boli je vjerovatno kontala sam od cega da joj to dodje jer mi se nikad nije osipala a i mlijeko mi je jela npr sa krompir pire ili nekom drugom hranu keks je jela griz isto ali ga nije ljubitelj i tako da se sjetim da to mozda nije bilo domace mlijeko i nazovem ja tu prijateljicu i ona mi kaze da je domace mlijeko od krave pa sad da li je moguce da je se ona osula od tog mlijeka???da je neka alergija ili mozda opet nesto drugo??? zvala sam doktoricu i ona kaze da je perem hipermanaganom pa ako ne bude bolje da dodjem sutra sa njom na pregled a kao ona nevjeruje da je to od mlijeka a ja neznam od cega bi moglo biti drugo a zubica nema da izbiju????!!!!!

(odgovor članu Leena)
Neposredna veza do poruke: 3721
10.11.2010 14:37:31   
MaminaBeba
Selina mila vrlo moguće da je od domaćeg mlijeka to po guzi, posebno od njega hoće alergija, zato se malenoj djeci izbjegava davati skroz domaće mlijeko ukoliko se bar ne razgodi sa vodom.

(odgovor članu selina)
Neposredna veza do poruke: 3722
10.11.2010 14:42:17   
selina
pa eto zato vas pitam posto ova nasa doktorica kaze kao nevjeruje da je od mlijeka a prijateljicu kad sam pitala jel domace mlijeko ona kaze jeste ali je kao razblazila vodom sad koliko je razblazila neznam uglavnom njezinoj djeci nesmeta a melini eto verovatno je zasmetalo bas mi je krivo na samu sebe zasto nisam pitala kakvo je to mlijeko ma nisam mogla da vjerujem da malom djetu daje mliejko domace pa tako da nisam ni kontala o tome a sad mi zao moje male bas je nervozna i neda sebi prici da je presvucem

samedi cime si ti onda uklonila osip svojoj nejri kad je imala???

(odgovor članu MaminaBeba)
Neposredna veza do poruke: 3723
10.11.2010 14:47:00   
bebacha
ako je prije probao kravlje mlijeko iz tetrapaka a sad domace kravlje moguce da je samo mu jako a ne alergija.alergija bi se javil i ona ono iz tetrapaka

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu MaminaBeba)
Neposredna veza do poruke: 3724
10.11.2010 14:47:57   
vjestica
selina ja koliko znam bebe ne smiju kravlje mlijeko, ni iz tetrapaka, a kamoli domaće prije godine dana (ako ne i duže)
i tetrepaka si joj davala ranije, koliko sam skontala i nije joj smetalo?
dobro, to je sad nebitno, očito joj je smetalo domaće
za osip probaj što više nek bude gologuza i mazati nekom kremom sa cinkom (nama je pomogla ona mala niveina krema iz ruksaka za bebe - wundschutz krema)

(odgovor članu selina)
Neposredna veza do poruke: 3725
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  147 148 [149] 150 151   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  147 148 [149] 150 151   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *