samedi
|
IZVORNA PORUKA: Zoe Jutro bebare i mame Napisah roman i ne prođe Maza spava, a mama se zadala u kuhanje, spremam hrane za tri naredna dana , malo graha, malo gulaša pa da poslije bude lakše E mame koje ste krenule sa dohranom-pitanjce: Dajete li svojim bebama rižu, ako da- na koji način, mene strah da mi se miš ne zagrcne, zna joj se to desiti i sa voćnim kašicama koje su izmiksane maltene do šejka Njen top slana kašica izgleda ovako:krompir, mrkva, brokula, karfiol i to ide bez frke, palentu jedva pojede 4 kašikice ( dajem joj iz onih babylove kasika), banane, kruške , jabuke - no problemo, sve može , e dosada smo rižine pahuljice davale s voćem, možda je vrijeme da ih prebacimo kao dio "slane" hrane uz dodatak povrća.. jutroooo i od nas! Zoe jesi nam vrijedna Ja stavila N. da pajki pa dok malo sacekam da vidim hoce li se budito na RR se prikljucim a onda za poslom! ne cuje se nista iz sobe,garant je zaspala Ja sam njoj davala samo one baby rice rizine pahuljice ali nece pa nece,tako da sam odustala od rize zasad,probacemo malo kasnije. Inace hoce bananu-smaze citavu,jabuku onako,mrkvicu i krompir,malo supice i to je to sto ona hoce jesti. A otkako mi se desilo ono sa pokvarenom kasicom,vise kupovne kasice i ne kupujem nego joj ispasiram domacu kasicu. Juce je pojela bananu oko 10 i malo cokolina oko 5 i jutros je imala skroz tvrdu stolicu tako da danas odmaramo od cvrste hrane,samo mlijeko. Da,zaboravila sam cokolino spomenuti,i to joj dajem i bas pojede u slast,mozda nije primjereno njenoj dobi ali u periodu kad nije htjela nista jesti 3 dana,bila sam ocajna pa joj i cokolino dala. Sad ga papa bez problema. Mamice,cestitam sunet,bas mi je drago da je sve proslo tako fino
Moja ljubicica-bubicica N. 5.5.2010. 2850gr 51cm 18:25 Prohodala 6.6.2011.<3 Bubamara A. je stigla 15.11.2012. 3400gr 55 cm 02:45
|