|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  149 150 [151] 152 153   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe od 0 -1 godine
10.11.2010 15:39:59   
selina
imam jos jednu kutiju aptamila pa mogu joj otpoceti davati tetrapak mlijeko a nekad medju vremenu ovo ako bude htjela cisto samo da ne bi bacila a tvoj mali jel on pije onako cisto mlijeko ili to sto kazes sa keksom i kako pravis???i jel pije po citav dan tako sa keksom ili samo nekad???

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 3751
10.11.2010 15:41:36   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: samedi

Ja bih probala,ipak je Melina vec velika cura,jos dva mjeseca pa godina aBd,probaj,malo je da pije samo jednu flasicu dnevno mlijeka.

slazem se sa samediuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu samedi)
  Neposredna veza do poruke: 3752
10.11.2010 17:02:39   
MaminaBeba
Bebacha moj Jaman super podnosi ovu hapu i zbog toga mu dajem. Moje mu mlijeko nije dovoljno, a neće ni jedan drugi AD osim toga, sve drugo povraća. Tako da ja dajem svojoj bebi ovu hapu i ne napuše ga. On fino kaki, piški, nema nikakav osip i sve ok. A mljevenu plazmu stavim 1 manju kašikicu, ništa strašno..

Selina ne brini toliko mila, a nevenova mast ne može naštetiti guzi, ona je umirujuća, probaj, pa vidi.

AIDA, SAMEDI user posted image user posted image

(odgovor članu samedi)
Neposredna veza do poruke: 3753
10.11.2010 17:11:56   
selina

IZVORNA PORUKA: MaminaBeba

Bebacha moj Jaman super podnosi ovu hapu i zbog toga mu dajem. Moje mu mlijeko nije dovoljno, a neće ni jedan drugi AD osim toga, sve drugo povraća. Tako da ja dajem svojoj bebi ovu hapu i ne napuše ga. On fino kaki, piški, nema nikakav osip i sve ok. A mljevenu plazmu stavim 1 manju kašikicu, ništa strašno..

Selina ne brini toliko mila, a nevenova mast ne može naštetiti guzi, ona je umirujuća, probaj, pa vidi.

ma draga prezivilil smo hiljadu puta gore ali eto krivo mi sto sam ja kriva za to,znas kako je svakoj majki je zao kad dijete nesto boli a koliko ima tvoj mali???

(odgovor članu MaminaBeba)
Neposredna veza do poruke: 3754
10.11.2010 17:14:10   
bebacha
MaminaBeba moj ti je savjet samo da ga ne razblazujes

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu selina)
Neposredna veza do poruke: 3755
10.11.2010 17:24:38   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: selina

imam jos jednu kutiju aptamila pa mogu joj otpoceti davati tetrapak mlijeko a nekad medju vremenu ovo ako bude htjela cisto samo da ne bi bacila a tvoj mali jel on pije onako cisto mlijeko ili to sto kazes sa keksom i kako pravis???i jel pije po citav dan tako sa keksom ili samo nekad???
brzinski odguser posted image user posted image
ovak.
daji nerazredjeno sa vodom cisto mlijeko 2,8%
naspes u posudu mlijeko ovamo u manju posudicu isto naspes,i stavis u to 4.pune kasike plaze ja stavljam plazmu mljevenu.
Kad vidis ovamo na plati,da ce skoro kljuc izbiti mlijeka saspi to u posudi promjesano sa plazmom i saspi,i mjesaj,mjesaj,stoj pored toga kad vidis da ce iskipiti smnaji temp.i jedno najmanje 1mindo 2kuhaj nemoj prikuhat.oladi i u frizede,kad oce papat saspi u dzezvu podgrij i bon apetituser posted image user posted image user posted image
ako sta nekontas pitajuser posted image

(odgovor članu selina)
  Neposredna veza do poruke: 3756
10.11.2010 17:31:12   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: selina

da svaki dan pije sa plazmom,ja sam davala do neki 13mjeseci tetrapak,vidim sama voda od njega ,pitam jednu zenu da mi nosi mlijeko i svako jutro mi donese po 1l.
I toliko popije ,pravim sa plazom kao sto sam i sa tetrapakom radilauser posted image
Sigurno,ce joj biti ukusno piti VIDJETCESuser posted image

(odgovor članu selina)
  Neposredna veza do poruke: 3757
10.11.2010 17:31:56   
MaminaBeba
Mojoj bebi je danas u dobar čas 3 mjeseca i 3 dana. user posted image Moj dragi dječak.
Bebacha ja se bojim samo mlijeko da dajem, pa ga zato i razblažujem. user posted image Sad ne znam šta je pravilno.

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 3758
10.11.2010 17:42:56   
Anoniman

Mojoj bebi je danas u dobar čas 3 mjeseca i 3 dana. user posted image Moj dragi dječak.
Bebacha ja se bojim samo mlijeko da dajem, pa ga zato i razblažujem. user posted image Sad ne znam šta je pravilno.

aa,mamina bebo ja mislila drug veciuser posted image onda razblazuj do 6mjeseci kao sto,si i radilauser posted image user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 3759
10.11.2010 18:11:10   
aida.

user posted image user posted image user posted image

14.03.2010. :-) Erol

Neposredna veza do poruke: 3760
10.11.2010 19:19:24   
vjestica
maminabebo nemoj se ljutiti što ću ti ovo reći, ali beba ti je premalena za kravlje mlijeko i plazma keks
ali ok, svako zna svoje user posted image

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

(odgovor članu aida.)
Neposredna veza do poruke: 3761
10.11.2010 19:29:52   
aida.

IZVORNA PORUKA: vjestica

maminabebo nemoj se ljutiti što ću ti ovo reći, ali beba ti je premalena za kravlje mlijeko i plazma keks

ja dajem od 6 mj.po savjetu ljekara... i hvala bogu zdrav ko drijen...i evo koje dajemo i hB sve 5 user posted image

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 3762
10.11.2010 19:31:45   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: aida.

ja dajem od 6 mj.po savjetu ljekara... i hvala bogu zdrav ko drijen...i evo koje dajemo i hB sve 5 user posted image
user posted image .

(odgovor članu aida.)
  Neposredna veza do poruke: 3763
10.11.2010 19:36:24   
samedi
Dobro vece drage moje hanumice,uh jesam se danas umorila.ledja me bole nenormalno ma place mi se od bolova user posted image user posted image

Selina,MaminaBeba,Aida.,Bebacha,Vjestica,Felix user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Selina jesi li probala dati malenoj tetrapak?

MaminaBeba,i ja mislim da je rano da mu dajes plazmu jer jos nije poceo jesti drugu hranu,a opet dobro je prihvata,ne znam,mozes probati samo da mu das mlijeko,nema te sta biti strah pa mlijeko samo je lakse za probavu nego mlijeko i keks. Ali opet ti najbolje znas,npr.i moja Nejra jede cokolino,znam da to nije primjereno njenom uzrastu,ali kakva je ona s apetitom ja sam sretna kad hoce bilo sta jesti ma makar to bio i cokolino. Plazmu joj jos nisam davala,jos pije samo Ad,i jednom ili dvaput sam joj u flasicu nasula dvije kasicice babz rice ali nije htjela da pije pa sam odustala do te varijante. Evo npr,maloprije sam joj dala krompirica skuhanog,nije htjela ni da okusi user posted image bas je cudna s hranom,jede samo onoliko koliko mora da nije gladna user posted image Tjesi me ono sto je rekla LejlaKa jednom prilikom da se bebe nece svjesno izgladnjavati tj.da one uzimaju onoliko koliko im treba i kad su gladne a da nece drzati dijetu user posted image

Moja ljubicica-bubicica N. 5.5.2010. 2850gr 51cm 18:25
Prohodala 6.6.2011.<3
Bubamara A. je stigla 15.11.2012. 3400gr 55 cm 02:45

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 3764
10.11.2010 19:41:05   
aida.

IZVORNA PORUKA: felix

user posted image .

user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 3765
10.11.2010 19:50:12   
samedi
hocu i ja user posted image user posted image user posted image user posted image

Prohodala 6.6.2011.<3

(odgovor članu aida.)
Neposredna veza do poruke: 3766
10.11.2010 19:53:03   
aida.

hocu i ja user posted image user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
user posted image user posted image
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu samedi)
Neposredna veza do poruke: 3767
10.11.2010 19:58:14   
aida.
idacha gdje si nam ti draga brinem se, ne javljas se danima user posted image

(odgovor članu aida.)
Neposredna veza do poruke: 3768
10.11.2010 20:15:24   
samedi

idacha gdje si nam ti draga brinem se, ne javljas se danima user posted image

Joj i mene ova zena brine,da nije otisla u Sa kod dragog? user posted image

aida user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

< Poruku je uredio samedi -- 10.11.2010 20:16:14 >

Prohodala 6.6.2011.<3

(odgovor članu aida.)
Neposredna veza do poruke: 3769
10.11.2010 20:18:56   
samedi
Eh imam jos nesto da prijavim. Danas sam kod Nejre primijetila neki osip po bradi,ma nije ni osip nego crvene tackice. Sveki joj je pipala desne i kaze da ce joj uskoro nici zubic,ali s obzirom da ona to govori od njenog drugog mjeseca nije joj bas za vjerovati. Ja sam gledala,nista se ne bijeli,nista nije ostro,jednom rijecju zubica ni na vidiku user posted image

Lecky viris,viris.daj prozbori koju user posted image kako ste nam ti i bebica? user posted image

< Poruku je uredio samedi -- 10.11.2010 20:20:45 >

Prohodala 6.6.2011.<3

(odgovor članu samedi)
Neposredna veza do poruke: 3770
10.11.2010 20:23:34   
aida.

Eh imam jos nesto da prijavim. Danas sam kod Nejre primijetila neki osip po bradi,ma nije ni osip nego crvene tackice. Sveki joj je pipala desne i kaze da ce joj uskoro nici zubic,ali s obzirom da ona to govori od njenog drugog mjeseca nije joj bas za vjerovati. Ja sam gledala,nista se ne bijeli,nista nije ostro,jednom rijecju zubica ni na vidiku user posted image

Lecky viris,viris.daj prozbori koju user posted image kako ste nam ti i bebica? user posted image

Ma joj i ja sam sama takva, kakvu god promjenu vidim kazem od zubica je user posted image to je mozda onako, da joj nije bilo vruce ili nesto.? Moj E.cesto ima tackice na vratu i malo po glavi sa zadnje strane glavice... Ne bude uvijek ali se cesto pojavi..Prvobitno sam mislila da je od vrucine, ali mislim sad da nije, jer nekad to ima kad je bas lagano obucen... ali smatram da nije nista stasno... djeca se i oznoje, i stavljaju u usta svasta... mozda onako bude malo crvenila user posted image nemoj da brines ako se ne pogorsa ili ko ne promijenis neke druge promjene na njoj user posted image

(odgovor članu samedi)
Neposredna veza do poruke: 3771
10.11.2010 21:07:37   
Leena
Drage moje, samo da vam posaljem pusice i pozelim lijepu vecer i laku noc;)
Maminabebo, imas pp ;)

Ostaleuser posted image user posted image

<3 Ljubičica <3 21. 4. 2010. u 15:10h (3400g, 52cm)

*Pahuljica* 7. 1. 2014. u 20:15 (3450g, 54cm)

Macak mali 23.12.2015. u 21:20 (4100g, 57cm)

All I ever wanted
All I ever needed
Is here in my arms

(odgovor članu aida.)
Neposredna veza do poruke: 3772
10.11.2010 21:26:50   
selina

Selina jesi li probala dati malenoj tetrapak?

nisam jos, razmisljala sam da prvo joj se smiri ovaj osip po guzi pa onda da pokusam dati joj mlijeko iz tetrapaka posto ga dosad nije toliko konzumirala samo u manlim sasvim malim kolicinama pa reko da nece i od njeg biti neki posljedica mada ne bi trebalo biti ali eto za svaki slucaj pricekat cu da vidim kad ce ovo proci!!

pa draga samedi tvoja mala bas nema neki apetit mogu misliti kako se sikeras zbog toga,pa kako ti inace mjesecno napreduje na kilazi???sta ti kazu doktori za to???

mamina bebo pa tvoj mali je bas mali,ja mislila on veliki momak ali bit ce ako bog da......super da ti podnosi tako malen to mlijeko a pogotov plazmu ali hajd kako smo se prije hranili pa evo nas uglavnom da njemu dobro smeka i da on napreduje

aida mila cudi me da ijedan ljekar preporucuje mlijkeo sa plazmom ipak znas kaki su ljekari malo i pretjeruju pa strogo zabranjuju sto sta pa me iznenadi da si to dobila po savjetu ljekara

(odgovor članu samedi)
Neposredna veza do poruke: 3773
10.11.2010 21:36:45   
amela2208
ova rruser posted image user posted image user posted image pravo koci, hiljadu put me izbacilo ...
sta ima drage zenice kako ste mi kako male bebice_? Mi smo danas bolje nemamo temperature ali zato ne sisa uopste evo dva danauser posted image user posted image user posted image i slabo skroz jedeuser posted image Blijeda je i kenjkava tako da nemamo puno vremena za RR.
Selina pubni Melu od nas, ostaleuser posted image

Sara&Mohammad

(odgovor članu selina)
Neposredna veza do poruke: 3774
10.11.2010 21:48:10   
selina

IZVORNA PORUKA: amela2208

ova rruser posted image user posted image user posted image pravo koci, hiljadu put me izbacilo ...
sta ima drage zenice kako ste mi kako male bebice_? Mi smo danas bolje nemamo temperature ali zato ne sisa uopste evo dva danauser posted image user posted image user posted image i slabo skroz jedeuser posted image Blijeda je i kenjkava tako da nemamo puno vremena za RR.
Selina pubni Melu od nas, ostaleuser posted image

joj lijepa dusa nadam se da ce je uskoro proci i ta muka bas mi je zao a mogu misliti kako je tebi suosjecam sa tobom,pravi joj mila bar sok od cvekle jabuke i mrkve da dobije ikakvih vitamina ako bas nista nece da jede........ljubi je puno od nas i sto brzi oporavak joj zelimo

(odgovor članu amela2208)
Neposredna veza do poruke: 3775
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  149 150 [151] 152 153   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  149 150 [151] 152 153   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *