|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  270 271 [272] 273 274   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m...
3.11.2010 0:26:50   
isabella
joj draga kod mene beba hoce mlijeko sada ima 6 mjeseci i pedijatar mi rekao da u 7 mjesecu slobodno smijem da joj dam jaja i jogurt

Naida 25.04.2010.g dusa moja

Priroda nije fer! Psima nije dala mogucnost da govore, dok neki ljudi odlicno laju.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 6776
3.11.2010 7:54:17   
lekica83
evo i nas sa dnevnim izvjestajem user posted image
NAkon budjenja 120 ml mlijeka, zatim oko pola 10 dorucak zitarice, uzina banana, rucak oko 3 mrkva, karfiol,brokule i piletina, uzina jabuka, vecera oko 8 griz i pred spavanje oko 10 flasica 200 ml. U toku noci dojenje.
Malo sam se zeznula u proslom post-u s uzinom user posted image user posted image

< Poruku je uredio lekica83 -- 3.11.2010 7:55:31 >

Nase blago je zasjalo u maminom narucju 03.01.2010.

(odgovor članu isabella)
Neposredna veza do poruke: 6777
5.11.2010 21:24:36   
lekica83
Zna li neko od kada se bebi smije dati papaja i avokado.. Nasla sam u jednoj knjizi,mislim da se zove bebin kuvar ili tako nesto i pise da moze od sestog mjeseca ali to isto pise i za kivi a za kivi sam nasla na dosta drugih mjesta da se ne smije jesti odprilike do druge godine. Da li ste vi ovo voce davali svojim bebicama i od kada??

(odgovor članu lekica83)
Neposredna veza do poruke: 6778
5.11.2010 21:40:28   
amela2208
lekiuser posted image user posted image user posted image ja sam skoro pisala u vezi kivija i da sam dala sari malo da pojede medjutim kazu da nije dobro i da smo mi dobro prosli. Mislim da je za avokado rano jos a papaja ne znam sta jeuser posted image user posted image user posted image user posted image

Ja sam juce dala maloj oko 50ml normalnog slatkog mlijeka i nije se nista kod nje promijenilo, znaci li to da nije alergicna i sta se desava kod djece koja budu alergicna na slatko mlijekouser posted image Sir jede, jogurt, pavlaku bez problema

Sara&Mohammad

(odgovor članu lekica83)
Neposredna veza do poruke: 6779
5.11.2010 23:50:13   
lekica83
amela kad cemo pit user posted image ovdje user posted image user posted image ..
ma ni ja ove vocke nikad nisam jela, al sam citala da su pravo bogate vitaminima i mineralima a ovdje se mogu kupiti i nasla sam i neke zanimljive recepte pa reko da probam, al hajd sigurnije je da sacekam.
A ovo za mlijeko ja cu vise izludit s tim user posted image user posted image Neko kaze moze,neko ne moze, al ja sam se odlucila za ovu opciju da moze ali u odredjenim kolicinama, mi smo davno krenule to da pijemo, negdje oko sedmog mjeseca ali po malo u nekim hapicama, najvise jednom dnevno. Pa kad sam vidila da nema reakcije po malo sam stalno povecavala dok nije krenula i da ga pije. Sad dnevno zna ili pojesti u hapicama ili popiti oko 300 ml mlijeka, ja pricam o mlijeku iz tetrapaka, nadam se da i ti na to mislis. user posted image Ja mislim da Sara nije alergicna jer bi da jeste to pokazala kad je popila mlijeko.. A reakcije su razne, kolko se sjecam moze se pojaviti osip, otecenost itd.

(odgovor članu amela2208)
Neposredna veza do poruke: 6780
6.11.2010 1:04:01   
bebac2
IZVORNA PORUKA: lekica83

Zna li neko od kada se bebi smije dati papaja i avokado.. Nasla sam u jednoj knjizi,mislim da se zove bebin kuvar ili tako nesto i pise da moze od sestog mjeseca ali to isto pise i za kivi a za kivi sam nasla na dosta drugih mjesta da se ne smije jesti odprilike do druge godine. Da li ste vi ovo voce davali svojim bebicama i od kada??

ja sam avokado davala starijem sinu kada je imao oko 9 mjeseci i pravo mu se svidjao, mada je meni prilicno bezukusan. bebi jos nisam dala, jer sam zaboravila da to postoji :-)))

dva djecaka,.2006. i 2009.

(odgovor članu lekica83)
Neposredna veza do poruke: 6781
6.11.2010 12:47:45   
leona81
i mi smo jeli avokado:)

29.04.2013-29.10.2013...184 days
For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...

(odgovor članu bebac2)
Neposredna veza do poruke: 6782
6.11.2010 13:04:12   
amela2208
IZVORNA PORUKA: lekica83

amela kad cemo pit user posted image ovdje user posted image user posted image ..
ma ni ja ove vocke nikad nisam jela, al sam citala da su pravo bogate vitaminima i mineralima a ovdje se mogu kupiti i nasla sam i neke zanimljive recepte pa reko da probam, al hajd sigurnije je da sacekam.
A ovo za mlijeko ja cu vise izludit s tim user posted image user posted image Neko kaze moze,neko ne moze, al ja sam se odlucila za ovu opciju da moze ali u odredjenim kolicinama, mi smo davno krenule to da pijemo, negdje oko sedmog mjeseca ali po malo u nekim hapicama, najvise jednom dnevno. Pa kad sam vidila da nema reakcije po malo sam stalno povecavala dok nije krenula i da ga pije. Sad dnevno zna ili pojesti u hapicama ili popiti oko 300 ml mlijeka, ja pricam o mlijeku iz tetrapaka, nadam se da i ti na to mislis. user posted image Ja mislim da Sara nije alergicna jer bi da jeste to pokazala kad je popila mlijeko.. A reakcije su razne, kolko se sjecam moze se pojaviti osip, otecenost itd.

hihi Leky ja bi rado na user posted image al smo MALO dalekouser posted image user posted image user posted image al nikad se ne zna jer ovaj svijet je tako mali. Da radi se o mlijeku iz tetrapaka jer drugo nije moguce naciuser posted image user posted image user posted image user posted image İ jutros sam  joj dala mlijeko sa keksom i nista hvala Bogu. Ljubni nam Lanicu punooooo

Sara&Mohammad

(odgovor članu lekica83)
Neposredna veza do poruke: 6783
6.11.2010 21:10:10   
graškograd
drage mame,imam nekoliko pitanja,pa bih molila ako neko može da mi odgovori.
1.koliko dugo može stajati sok od cjeđenje jabuke npr.u frižideru?
2. da li se može napraviti neki sokić od tikve (bundeve) i kako?
3.da li se bundeva može zamrznuti? gibi li pri tome svoje dragocjene sastojke? treba li je nekako tretirati ili samo narezati na kockice i zalediti?
4.može li se tikvica zalediti?
5.kada kežemo "ne sokićima a da vodi" da li se pri tome misli i na ove svježe pripremljene sokiće bez ikakvih dodataka?
HVALA!!!
jesam dosadna user posted image

29.03.2010.svi moji snovi,postali su stvarnost,kada sam prvi puta ugledala svoje zlato

Neposredna veza do poruke: 6784
6.11.2010 21:16:21   
amela2208
evo ja cu ti odgovorit redom i kako ja to radimuser posted image user posted image user posted image
1. ja ne drzim sokice duze od 24sata
2. nisam pravila sokice od tikve a sigurno da postoji neki recept za nju
3.bundevu mzes zaletidi i naravno da ce izgubiti neke korisne sastojke al sta ces bundeva ne raste zimiuser posted image user posted image narezi i ukesiceuser posted image user posted image
4. moze sto da neuser posted image user posted image user posted image
5.pa sigurno da se misli na gotove sokice ne na domace
i jos ovo
nisi dosadnauser posted image

Sara&Mohammad

(odgovor članu graškograd)
Neposredna veza do poruke: 6785
6.11.2010 21:18:11   
teacher75
ja ne pravim uopce sokice, lana nece nista da pije, samo doji...

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

Neposredna veza do poruke: 6786
6.11.2010 21:33:39   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: teacher75

lanci je velika curica zasto nepije sokove ponekaduser posted image
jedel ti,ostalu hranu vidim dojis i sad superr ocel jos sta pored siske???

(odgovor članu teacher75)
  Neposredna veza do poruke: 6787
6.11.2010 22:02:34   
bebac2

e bas mi je drago sto vidim da je neko u slicnoj situaciji, jer sam bila zabrinuta. moja beba nece da pije vodu i samo doji kada mu ne dam sok

Neposredna veza do poruke: 6788
6.11.2010 22:03:54   
bebac2
IZVORNA PORUKA: leona81

i mi smo jeli avokado:)

hocemo li praviti djeci tortu od avokada za rodjendan. slavimo istog dana!!!!!!!!!!!!!

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 6789
6.11.2010 22:10:52   
teacher75
IZVORNA PORUKA: felix

lanci je velika curica zasto nepije sokove ponekaduser posted image
jedel ti,ostalu hranu vidim dojis i sad superr ocel jos sta pored siske???

ne voli sokove, odmah place kad joj dam, nece ni caj ni vodu, popije 2-3 gutljaja maximalno a onda se buni...a jede sve od cvrste hrane, samo sto vecinu moram blendati. doji 4-5 puta dnevno

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 6790
6.11.2010 22:27:09   
niki83
uh vidim i Lana jos uvijek aktivno dojence user posted image
joj i moja N je user posted image ako ovako nastavi do skole ce dojitiuser posted image user posted image user posted image , ja nemam srca da joj uskracujem, kad god pozeli...
a pije i vodu, caj voli (sad joj dajem s medom), sokice slabije... uglavnom lijepo pije iz obicnih casa ili solja iz kojih i mi, i jedino se tako i hoce napiti necega...teacher, znam da L nije htjela flasicu, pa mozda da joj ovako isto nudis tecnost, mada vjerovatno si to vec i probala user posted image joj ja mi posta ..user posted image

N&N

Neposredna veza do poruke: 6791
6.11.2010 22:40:25   
teacher75
iz fildzana ili kasikom jedino i popije par gutljaja, na flasu s kljunom nece nikako. doji preko dana 2-3 puta (ujutro-popodne i pred spavanje) i 1-2 puta tokom noci

< Poruku je uredio teacher75 -- 6.11.2010 22:41:17 >

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 6792
6.11.2010 22:47:47   
niki83

iz fildzana ili kasikom jedino i popije par gutljaja, na flasu s kljunom nece nikako. doji preko dana 2-3 puta (ujutro-popodne i pred spavanje) i 1-2 puta tokom noci

isto.. ma neka ih, dok im ne dosadi user posted image

N&N

Neposredna veza do poruke: 6793
11.11.2010 15:45:19   
lekica83
imate li kakvih ideja za dorucak ili veceru, curi je skoro deset i po mjeseci,svasta nesto jedemo i sve voli, jedino sto sam primijetila da kolicinski pojede mnogo vise ako su hapice i kasice u pitanju, a ako mora da zvace onda manje pojede user posted image mislim da joj je mrsko zvakati i s obzirom da je dosta ziva to joj dodje kao gubitak vremena te nema mira da sjedi i jede. Ona jede razne one hapice od zitarica, jede i rizolino, grisolino, nestle pahuljice pa da vidim sta bi mogla joj dati da je zdravo a da nisu pahuljice..

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 6794
11.11.2010 16:33:45   
Neca xxx
Lekice, imam ja super ideju za dorucak, moja lutkica to bas voli: skuham joj 2 suhe sljive, jednu suhu marelicu, jednu jabuku i proso. Sada koristim suho voce posto vise nema svjezeg i samo suho dobro, dobro operem. Ovo sve fino izmiksam i mala spuca sve. Nadam se da ce se i vama dopasti. Prijatno. user posted image

(odgovor članu lekica83)
Neposredna veza do poruke: 6795
11.11.2010 20:03:12   
Anoniman
Neco ovo je super za dorucak, mi nekad umjesto proso dodamo rizu ili griz, a nekad samo voce izmiksamo i dodamo plazme. Takodje moja cura hoce i puru za dorucak ili veceru, sad joj znam i makarone za veceru sa mladim sirom. u poslednje vrijeme i spinat joj sa zumancetom dam za dorucak, posto nemam ideja za dorucak uopste. 

(odgovor članu Neca xxx)
  Neposredna veza do poruke: 6796
11.11.2010 23:29:08   
Neca xxx
Jelena, i mi nekada samo mixamo voce i dodamo plazme. A koje makarone joj das, da li obicne? Mi jos uvijek nismo probali bjelance, a nisam uspjela naci neku tjesteninu bez jaja.
Ma i ja vise gubim inspiraciju za njene obroke. Doduse, malo je lakse kako smo uveli gluten, pa smije keks i hljeb. Neki dan je doruckovala male komadice hljeba sa malo, malo putera a jela je i hljeb sa pavlakom. Mamina veliika djevojcica. user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 6797
12.11.2010 8:57:05   
lekica83
super Neca xxx, to sa suhim vocem jos nisam probala, a sigurna sam da ce joj se svidjeti, ona sve voli,pogotovo voce jer je slatko user posted image ma nekako mi taj dorucak bas sve jedno te isto a ovo mi se svidja jer je i ukusno i zdravo..

(odgovor članu Neca xxx)
Neposredna veza do poruke: 6798
12.11.2010 8:58:14   
Anoniman
aaaaaaaaa opet nisam copy a svasta napisala user posted image .

Ni mi ne jedemo bjelance. Imas onu Filiz tjesteninu garantovano bez jaja, zatim aleksandrija posnu, zatim onih integralnih, onda alnatura u dm-u bez jaja, ima uglavnom izbora. Samo je bitno kad je blendas da pazis, jer ako je previse izblendas skaši se i bude ljepljiva i nekako bljutava. Mi znamo u tjesteninu dodamo sira i zumance izblendam i dodam jogurta ili mlijeka cisto da "ubijem" gustinu. Onda mi jedemo ajvar, baka nam pravila bez konzervansa. Onda džem od raznog voća bez šećera. Sir i pavlaka sa hljebom, ali ja nekako dok je ne nahranim kasikom ne brojim da je jela user posted image .  Takodje ja sam njoj dosta voća, breskvu, nektarinu, grozdje, tresnju, visnju, sljivu, smokve... "konzervisala" onim postupkom kad stavis voce u teglu, prespes vodom, dobro zatvoris i onda sve tako sa teglom prokuvaš, sacuva sve hranjive sastojke voce, a imam ga tokom cijele godine. Razljevak ili vec kako se zove joj napravim sa kukuruznim brasnom, zumancetom i sirom, isitnim na sitne komadice i prespem jogurtom. Malo mi vise muka od onih mlijecnih kasica, lina i ostalih stvari, mada i njih cesto jedemo jer moja cura drugacije nece mlijeko. Sad ima i Lino keks i jabuka sto se pravi sa vodom, pravo je ukusno,  onda riza i voce sa mlijekom i vanilino takodje sa mlijekom.

(odgovor članu Neca xxx)
  Neposredna veza do poruke: 6799
12.11.2010 9:09:44   
lekica83
tako i ja odprilike radim, ni moja ne jede bjelance ali joj dajem alnaturinu tjesteninu sa pavlakom, mladim sirom, pa isjckam na kockice male i trapist sira, dodam nekad i slatki kukuruz, eto tako sta mi padne na pamet user posted image Eh jedino ja nisam blendala tjesteninu nego je dobro skuham pa ona to zvace, nekad joj bude zanimljivo pa pojede sve a nekad joj valjda dojadi zvakati pa odustane user posted image
a ne znam za ovaj postupak konzervisanja user posted image , da li voce prelijes sa vrucom vodom pa onda opet ide na kuhanje sa teglom ili user posted image , ovo mi bas dobro zvuci i da li nektarine recimo oprala , ogulila, isjeckala pa onda idu u teglu ili kako. Nadam se da ti nije mrsko da ovo malo objasnis user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 6800
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  270 271 [272] 273 274   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  270 271 [272] 273 274   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *