|
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 30.10.2010 10:51:22
|
|
|
|
ivanam28
|
drage moje, evo da i ja kazem nesto na ovu temu..naime, ja sam dosta rano ubacila voce i povrce svom bebacu jer mu dojenje pa cak ni adaptirano mlijeko nije bilo dosta.od 7 mjeseca sam uvela: 1. jutarnji podoj 2. slani dorucak (zumanjce sa pavlakom,jogurtom,hljebom, popara,pura sa jogurtom,makaroni sa mlijekom i pavlakom itd) 3. voce 4. rucak (kombinacije povrca,teletine,piletine,znaci tikvica,mrkva,karfiol,brokula,krompir,riza,spinat,telece i pilece supice,corbice..) cak sam i grah (vodu sa hljebom),boraniju i grasak davala 5. voce (jabuka) 6. vecera cokolino,sutlija,medolino,razljevak:))) u frizideru mi uvijek mora biti mlijeko,jogurt i mileram,mladi sir,jer mu u svu hranu stavljam. imam super recept za corbu,em je mm obozava a i filip: izrendati manju glavicu luka,2-3 mrkve (rendati), 1 tikvica (na kockice), korjen persuna (na kockice),list persuna,korjen celera (na kockice) dinstati oko 20-30 minuta da sve omeksa.dodati kasiku brasna promijesati i doliti vode u serpu (do vrha ili pola serpe zavisi koliko treba).kuhati jos pola sata.dodati zacine (zbog beba malo),pred kraj dodati kasiku pavlake. ovu corbu ja filipu redovno pravim,puna je vitamina,ispasiram povrce,dodam hljeb i jos malo pavlake,jogurtic i super rucak.poslusajte me necete pozaliti.
|