|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  32 33 [34] 35 36   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: povisena temperatura
3.11.2010 18:25:23   
niki83
IZVORNA PORUKA: mala86

evo i nas!juce mu je procurio nosic,danas je poceo kasljat,veceras zaspo oko pola 5 u 5 se probudi placuci,nervozan,nije mi nikako dao da mu izmjerim tem.u guzu,nekako ispred kompa uspijem ispod pazuha-37.5 user posted image ,ja znam da to nije neka tem,ali me uzas strah,pada noc a nikad dosad je nismo imali user posted image !uspanicila sam se sva,a ovamo se trrudim da izgledam pribrano

u kuci imam paracetamol,sad cu mm poslat po cepice,ali koje-paracetamolove i koliko i kad da mu dam?

a joj pa sta je bilo s Leonom? nadam se da temp. nece ici dalje..a to je sad za sad dobro, bitno je da nije veca, mi smo najvecu imale 38.6, i znam kako je, ja sam se tad bila uspanicila, jako se bojim temp., ali sam je tusirala samo i davala panadol sirup (paracetamol) svaka 4 sata..

N&N

(odgovor članu mala86)
Neposredna veza do poruke: 826
3.11.2010 18:36:04   
mala86
cure hvala user posted image

eto draga moja niki i ja se nadam da nece rast vise user posted image !danas smo ga i tako planirali kupat pa sam sa malo hladnijom vodom,mlakom poljevala ga!vec je malo bolje raspolozen,ne sjedi u krilu i ne kenjka user posted image !

Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima:
Da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi

moje sunce 19.09.2009 ¦ ¦

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 827
3.11.2010 18:44:50   
niki83
dobro je to, nista mu nije, hvala Bogu user posted image
vjerovatno od zubica..ja sam isto povezala ovaj nosic sa zubicima, nisam ti rekla da su N krenule cetvorke! obje! mozes misliti....user posted image pretpostavljam da ce je namuciti pa ocekujem i temp. user posted image bas sam neki dan zamjenila taj sirup Panadol, da imam spreman nov, jer je stari malo koristen ali duze od 6 mjeseci otvoren, eto i to treba paziti..user posted image

N&N

(odgovor članu mala86)
Neposredna veza do poruke: 828
3.11.2010 18:53:58   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: niki83

IZVORNA PORUKA: mala86

evo i nas!juce mu je procurio nosic,danas je poceo kasljat,veceras zaspo oko pola 5 u 5 se probudi placuci,nervozan,nije mi nikako dao da mu izmjerim tem.u guzu,nekako ispred kompa uspijem ispod pazuha-37.5 user posted image ,ja znam da to nije neka tem,ali me uzas strah,pada noc a nikad dosad je nismo imali user posted image !uspanicila sam se sva,a ovamo se trrudim da izgledam pribrano

u kuci imam paracetamol,sad cu mm poslat po cepice,ali koje-paracetamolove i koliko i kad da mu dam?

a joj pa sta je bilo s Leonom? nadam se da temp. nece ici dalje..a to je sad za sad dobro, bitno je da nije veca, mi smo najvecu imale 38.6, i znam kako je, ja sam se tad bila uspanicila, jako se bojim temp., ali sam je tusirala samo i davala panadol sirup (paracetamol) svaka 4 sata..

iskreno nama parac.nista ne djeluje ma za manje od pola sata tura se vraca on je meni vise za male bebe.
Ja obavezno imam Ipubrufen prek i lek.od njega tura momentalno padauser posted image cepici idu zadnji ako bas al,bas nepomaze nista tu je cepic.
Uzmi ti ipubrufen on ti ide na 6.sati stvarno je dobar i u bol.to daju djeci kad imaju turu,bas mi mya rece da M.daju ipubrufen kad sam ju zvala prije dva dana za turuuser posted image a i kod nas u bol.je takouser posted image .....
Neboj se nije visoka tura samo ga prati cesto

(odgovor članu niki83)
  Neposredna veza do poruke: 829
3.11.2010 18:55:24   
mala86
IZVORNA PORUKA: niki83

dobro je to, nista mu nije, hvala Bogu user posted image
vjerovatno od zubica..ja sam isto povezala ovaj nosic sa zubicima, nisam ti rekla da su N krenule cetvorke! obje! mozes misliti....user posted image pretpostavljam da ce je namuciti pa ocekujem i temp. user posted image bas sam neki dan zamjenila taj sirup Panadol, da imam spreman nov, jer je stari malo koristen ali duze od 6 mjeseci otvoren, eto i to treba paziti..user posted image

cetvorke user posted image ,a trice jel ima? 

nas "muce"trice vec mjesec dana i vise,ali nikad izac,i bas neki dan vidim da su desne skroz pripremljene za njih ali ih nema,a mozda su i oni user posted image

Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima:
Da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi

moje sunce 19.09.2009 ¦ ¦

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 830
3.11.2010 23:29:09   
nikita
maloprije je imao 38 sa 1 pa sam ga tusirala , dala mu panadol baby i spala je na 37 sa 6 i zaspo je...dal da ga budim ako bude imao tijekom noci preko 38 i tusiram ga ?

Boze hvala ti na ovom najljepsem daru...
EI 16.11.2009.

(odgovor članu mala86)
Neposredna veza do poruke: 831
3.11.2010 23:31:30   
jasmin

IZVORNA PORUKA: nikita

maloprije je imao 38 sa 1 pa sam ga tusirala , dala mu panadol baby i spala je na 37 sa 6 i zaspo je...dal da ga budim ako bude imao tijekom noci preko 38 i tusiram ga ?

Ja sam svojim nocu(ukoliko se popne turica)stavljala cepic i ne bi ih to probudilo.Eh,ako ne spadne od cepica,budila sam ih i tusirala.

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu nikita)
Neposredna veza do poruke: 832
3.11.2010 23:34:06   
nikita
zar nije cepic preko 39 ? 

EI 16.11.2009.

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 833
3.11.2010 23:34:16   
Anoniman
ja sam isto stavljala cepic pred spavanje i hB temp nije raslauser posted image
e sad meni sestra kaze da se njena djeca probude ako im raste temperatura a ovdje na RR mi rekose da se ne budeuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu jasmin)
  Neposredna veza do poruke: 834
3.11.2010 23:35:14   
Anoniman

zar nije cepic preko 39 ? 

nije ja nedam Noi da pređe 38..

(odgovor članu nikita)
  Neposredna veza do poruke: 835
3.11.2010 23:37:27   
jasmin
Ako predje 38.5 vakat je da se skida tempica.Kad dijete spava,koristim cepic da ga ne budim(ako spava) cim predje 38.5,jer vecinom se brzo penje na 39 i vise.Ako cepic ne pomaze,ide tusiranje i ibuprofen sirup.Kod vas je dalsy.

< Poruku je uredio jasmin -- 3.11.2010 23:38:19 >

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 836
3.11.2010 23:39:49   
Hanady RR

ako se popne na 38,5 stavi čepić i mirno spavajte.

A porčitag rakijave čarapice. Dušo nemoj mi zamjeriti ali to mu može samo osmoći...
bolje stavi krpmpir ili samo čarapice namočene u stajaćoj vodi ne alkohol.
kroz kožu sve nam u organizam ulazi...tako da je ta medota možda i loša po njega.user posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu nikita)
Neposredna veza do poruke: 837
3.11.2010 23:40:14   
nikita
hvala na odg valjda nece rasti , imam voltaren 12, 5mg jel taj mogu citav staviti, joj kako je ogroman

EI 16.11.2009.

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 838
3.11.2010 23:41:55   
Anoniman

hvala na odg valjda nece rasti , imam voltaren 12, 5mg jel taj mogu citav staviti, joj kako je ogroman

pola uzduz presjecenuser posted image i kupi lupocet sto prije on ide citavuser posted image

(odgovor članu nikita)
  Neposredna veza do poruke: 839
3.11.2010 23:46:22   
nikita
malo rakije sam pomjesala sa vodom , nije sama rakija

EI 16.11.2009.

(odgovor članu nikita)
Neposredna veza do poruke: 840
3.11.2010 23:50:46   
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: noa

pola uzduz presjecenuser posted image i kupi lupocet sto prije on ide citavuser posted image

evo noa ti je rekla...precjeci ga uzduž.
I da znaš voltaren je za djecu preko godine dana...lupocet je zakon i ide čitav i mnogo je više orilagođen bebama.user posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 841
3.11.2010 23:54:50   
nikita
ok, pa sto muzu onda dali voltaren jos reko da mali nema godinuuser posted image

EI 16.11.2009.

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 842
3.11.2010 23:56:01   
Hanady RR

ok, pa sto muzu onda dali voltaren jos reko da mali nema godinuuser posted image

što su blesavi.
i meni je moja doktorica porpisivala farah kad je 6 mjeseci imala...i ja odem u apoteku i ova mi da...a ja onda se vratim pa joj onaj papir iu kutije izvadim 8 izvadi i vidi) fino piše nakon 12 mjeseci.

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu nikita)
Neposredna veza do poruke: 843
3.11.2010 23:56:52   
Anoniman

i mome su istouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image pa isao ponovo po lupocet

(odgovor članu nikita)
  Neposredna veza do poruke: 844
4.11.2010 0:00:46   
Apotekarka
što su blesavi.
i meni je moja doktorica porpisivala farah kad je 6 mjeseci imala...i ja odem u apoteku i ova mi da...a ja onda se vratim pa joj onaj papir iu kutije izvadim 8 izvadi i vidi) fino piše nakon 12 mjeseci
I kod nas ga doktori pisu mladjim od godinu u iznimnim situacijama kad je bas visoka temp,i paracetamol je ne moze skinuti...Naravno u manjim dozama,a ne preporucuje se do godinu osim ako lijecnik nije propisao

Nase malo zlato Antonio stiglo je 30.06.2009
Nasa mala princeza Ana stigla 14.04.2013

Neposredna veza do poruke: 845
4.11.2010 0:07:03   
iv@ncica
ooo   joj... pa  jos  bolesnih  bebica....drzite  se  i da  tura  ne  raste...imate  masu  savjeta  na  predhodnim  stranicama..bas  smo  se  nazalost  raspisale  ovih  danauser posted image
nikita  vidim  da  si  ti  odmah  sve  posuzelauser posted image ...virozica  ce  proci  ne  brini...user posted image

Andrej-06.04.2009 ♥❤♥❤♥

Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje!

(odgovor članu mala86)
Neposredna veza do poruke: 846
4.11.2010 0:24:54   
Anoniman
ne mora znaciti da se ne smije voltaren dati djetetu prije godine dana, to sve zavisi od kilaze djeteta... ako ima odredjenu kilazu moze dati i voltaren... ima fino napisano u uputstvu koliko se daje prema kilazi djeteta... od prvog dana su nama propisivali voltaren ali u manjim kolicinama, u zavisnosti koliko je dijete imalo kilograma u tom momentu... npr. Nane ima 10 kg i vec smijem mu staviti pola voltarena...
a voltaren cepic se koristi u slucaju da temperatura predje preko 39,3 stepena... sve ispod se obara sirupima, oblogama, tusiranjem...
nikita, nadam se da ce nam drug biti dobro i da je to samo prolazna penturica... ljubi ga za nas

(odgovor članu iv@ncica)
  Neposredna veza do poruke: 847
4.11.2010 0:53:23   
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: Bambi09

ne mora znaciti da se ne smije voltaren dati djetetu prije godine dana, to sve zavisi od kilaze djeteta... ako ima odredjenu kilazu moze dati i voltaren... ima fino napisano u uputstvu koliko se daje prema kilazi djeteta... od prvog dana su nama propisivali voltaren ali u manjim kolicinama, u zavisnosti koliko je dijete imalo kilograma u tom momentu... npr. Nane ima 10 kg i vec smijem mu staviti pola voltarena...
a voltaren cepic se koristi u slucaju da temperatura predje preko 39,3 stepena... sve ispod se obara sirupima, oblogama, tusiranjem...
nikita, nadam se da ce nam drug biti dobro i da je to samo prolazna penturica... ljubi ga za nas

bambi u uputsvu fino piše da je to lijek od 12 mjeseci, kao i dalsy i on je od 12 mjeseci bez obzira što je prilagođen sirup za djecu ibobrufen je.
ja znam da se lijekovi daju po kilaži, ali sastav voltarena kao lijeka je mnogo veći rizik za alergije kod jece nego sa lupocetom, mada se alergije i na paracetamol javljaju.
Moja je farah imala 13 kg al nije imala godinu dana...
i čepić se daje na 38, 5 ...
temperatura od 37 do 38 stepeni drži statički bakterije i organizam se bori, naglo spštanje dovori do razmnožavanja bakterija...zato se uvijek ide na varijantu da se do 38,5 ne stavlja čepić da je ne snizi naglo da se ne razmnože.

Lupocet čepić djeluje na ovu visnu temperature istim djelovanjem kao voltaren

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 848
4.11.2010 11:58:49   
nikita
evo mene,
noc je bila katastofa, on se non stop budio, spava mu se a ne moze da zaspe, oko 3h je imao 38 sa 4 pa sam mu dala pola cepica i nakon pola sata se sav preznojio i spala je tura a on je zaspo, medutim opet se probudio nakon sat poceo kasljat tj disat al promuklo ono kao da se lomi nesto u njemu ...jutros tura 37 sa 7, odveli ga u dr , ona ustanovila da ima laringitis , primio inhalaciju i inekciju, opet veceras i sutra inhalacije, Klavocin 2 puta na dan user posted image Bas sam bezveze a najvise zbog antibiotika i to sam rekla dr i ona je rekla da je previse promukao i da mu mora dati , uz to je jos i probiotik dobio. On sad jadnicak spava koliko se isplakao prilikom inhaliranja , nece da jede al sreca hoce da pije topal caj.

EI 16.11.2009.

Neposredna veza do poruke: 849
4.11.2010 12:05:14   
Anoniman
joj bas mi ga je zaouser posted image
fuj ovo vrijeme je grozno za cas se prehladeuser posted image

(odgovor članu nikita)
  Neposredna veza do poruke: 850
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  32 33 [34] 35 36   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  32 33 [34] 35 36   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *