Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Ma nista specijalno, nego inace,a danas joj nije bilo,to je moglo otpilike da se pojavi prije dva-tri sata,e jedino da nije reakcija na pancef,ali eto dr. tvrdi da nije moglo odmah pokazati reakciju pa ne znam,ako neko ima kakvo iskustvo nek napise puno bi mi znacilo,a vidjecemo sutra kad joj dam drugu kasiku hoce li biti reakcije,ili da nije mozda nesto od temperature,ko ce znati,ma to je tako ruzno izgledalo,isto plikovi,a vrelo,jos nju svrbi
< Poruku je uredio new mama -- 5.11.2010 19:15:24 >
Ma sve kao i inace i garderoba i hrana,e da li je sad moguce da je od hrane,ili garderobe ne znam,moze biti svasta,a ona nikad nije imala alergiju ni na sta,ovo je prvi put da se desi,meni opet najvise djeluje da je od antibiotika,mada ga je pila kad je imala upalu pluca i nije bilo nikakve reakcije,e moze li li se sad javiti kakava reakcija? Ili da je od temperature?
ne oblacim mu nikako stramplice, promijenili smo deterdzent pa cu se vratiti na stari da vidim da nije od toga, cudno mi samo na jednom mjestu kao da ga zara opekla, ne svrbi ga, niti mu smeta uopste jer bih primjetila, vrlo malo jedino ako bas zagledam vidi se
to vam je urtikalija-koprivnjaca...kontaktna alergijska reakcija..nazalost iz iskustva znam ja i danas kad dotaknem trave, biljke, zivotinje ili obucem nesto sto ili mi ne pase po sastavu ili deterdžent, omeksivac i sl...dobijem tu al., ali se utikalrija moze javiti i nakon unosenja necega u organizam pa izbaci na određenim mjestima..tako da vam nista nije iskljuceno
< Poruku je uredio iv@ncica -- 6.11.2010 1:05:14 >
Mislite na nas! Mi smo se 6 dana borili sa turom, išla je haman na 40. Ništa apsolutno nije pomagalo od prirodnih načina skidanja ture, jedva smo iščekivali vrijeme da mu smijem ponoviti sirup ili čepić. Išli kod dr., uradili nalaz CRP i pokazalo se da je jako visok 111,5 (ref. vrij. mu je 2,9) Dr. automatski uključila antibiotik, drugi put u životu. HB sad je dobro bili na kontroli sve ok, samo moramo ponoviti nalaz CRP i briseve uraditi.
Što se tiče ture mi smo se borili ovako: Prvo nikad mu ne dajem ništa dok tura ne pređe 38,5, onda je prvo PANADOL BABY jer nam fino djeluje, on se smije ponoviti za 4 sata (ne više od 4 doze u 24 sata) ako se tura vrati ranije dajem DALSY, smije se ponoviti za 6 sati (ne više od 3 doze u 24 sata), ako opet ranije se vrati dajem PANADOL opet. Ja sam gledala da izbjegnem čepiće, meutim tamo peti dan ture smo i to morali i to VOLTAREN 12,5 mg koji se smije ponoviti za 8 sati (ne više od 2 čepića u 24 sata) Ovo je sve za našu kilažu od 13 500 kg. To je ovo sa lijekovima... Prirodni načini...Hm...nama apsolutno ništa ne pomaže! Nema šta nisam probala. Samo sam jednom uspjela tuširanjem koje traje 10-15 min i nakon toga ga umotavala u vlažne mlake čaršafe koje sam mjienjala svakih 15 min. Sve ostalo, obloge od razblaženog sirćeta, krompira, senfa, germe, bjelanceta, masiranje.....NIŠTA! To mi je bilo nevjerovatno! Samo ga mučim a tura umjesto da opada ona raste! Ako ga tuširam naspem vodu u kadicu kao za kupanje igračke i sve, i onda posipam da se postepeno hladi voda. Obučem ga što laganije, ne toplite djecu i ne bojte se nahlade od obloga, neće im ništa biti.
Eto pokušala sam nekako objediniti informacije u jedan post, izvinite na dužini!
da nije ovaj osip žene vezan za ovaj virus, možda nešto novo jer evo moja farah je slinava, i kašljuca, ture nema ali na licu joj se pojavilo kao crvene tačkice pa se spojilo...baš ne znam do čega joj je
Nikita E dobra vijest je da Ajna nema ture,kako su joj sinoc cepic stavili,vise se nije ni vracala,hB,doduse ona kaslje jos uvijek ,a ja joj danas nisam ni dala sirup i osipa nema,sad mislim da joj je to vjerovatno bilo od sirupa,a u ponedeljak idemo na kontolu pa cemo vidjeti sta dalje Hanady bas je puno djecice bolesno,ja juce kako sam isla dvaput,ma oba puta puna cekaonica
Nikita E dobra vijest je da Ajna nema ture,kako su joj sinoc cepic stavili,vise se nije ni vracala,hB,doduse ona kaslje jos uvijek ,a ja joj danas nisam ni dala sirup i osipa nema,sad mislim da joj je to vjerovatno bilo od sirupa,a u ponedeljak idemo na kontolu pa cemo vidjeti sta dalje Hanady bas je puno djecice bolesno,ja juce kako sam isla dvaput,ma oba puta puna cekaonica
dobro je da nema ture.... moja hanadi je prošle sedmice bila bolesna i isto tako visoka temperatura i ja nisma skinula nikako, muž u hitnu iz hitne na pedijatriju kažu malo crveno grlo nalazi bili ok i dali Ospen ja ga nisma ni uključila vjeruj mi kontam sačekat ću do jutra da vidim...i ona prosto ozdravi.
sad mala... al njoj ovaj osip po licu...konatm da nije sve neki oblik virusa miša mu
ja mislim da je kod vas osip izazvao pancef.... al mislim da vam i ne treba sntibiotik... vidjet ćeš...sutra koda nije ni bila bolesna
Hanady ne znam za taj osip po licu mozda da je odvedes doktoru a nema turu je li, a eto i Ajna je samo jednu kasiku uzela,a vjerovatno je od njega i bio taj osip,a kad je pila u februaru nista,a sad reakcija
nema ture...evo dežuram... kašlje sad malo a danas je bilo užas.... i slini strašno a osip baš mi čudan... mislim da ću ipak kod ljekara za to
Kod nas je isto tako krenulo sa kasljem,a i sad kaslje uzas,mada je njoj to sve od slajma,nezna izbaciti i non stop joj se vraca,a ti malenu prati nocas i Ajna je dobila turu u noci , u toku dana kasljala i samo navece tura i odvedi je dr. nek je poslusa zbog kaslja
ma ja ovo stalno porlazim sa njom... kokad se bojim bronhitisa ne hropi i kašalj joj je presato hamna.... samo da iz nosa ne siđe na pluća... ja to babyvakom čistim, pa pije onaj sirup lovor pa čaj sa lukom... ako dobije turu to je brohitis kod moje Farah odmah.... zato strepim ko zapeta puška... još mi ovaj osip nervozu dodatnu stavra
ma ja ovo stalno porlazim sa njom... kokad se bojim bronhitisa ne hropi i kašalj joj je presato hamna.... samo da iz nosa ne siđe na pluća... ja to babyvakom čistim, pa pije onaj sirup lovor pa čaj sa lukom... ako dobije turu to je brohitis kod moje Farah odmah.... zato strepim ko zapeta puška... još mi ovaj osip nervozu dodatnu stavra
Kod Ajne hropi uzasno,ja pitala dr. da nije bronhitis,kaze ona nije,to je samo od slajma,a kakav je taj sirup od lovora... Sretno i nadam se da ce ljepotica biti dobro,mama nemoj se sikirati
hanady i mi se nocas borimo sa turom 39 i ne silazi... dali smo joj paracetamol malo je vlaznim maramiama hladimo i ima laganu garderobu na sebe. Hanady taj osip jel se pojavio prije temperature ili kako svoj djecici zelim sto prije ozdravljenje
< Poruku je uredio amela2208 -- 6.11.2010 22:26:31 >
Plavi telefon, savjetodavna, anonimna i besplatna linija za
Anketa
Da li su vam menstruacije bolne? пеперутка16
U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.