Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
nikita bas mi je zao ,nadam se da ce maleni sto prije bit dobro
kod nas hvala Bogu nista,sinoc mu mjerila oko 10,i bila 37,jutros je nema
Niki, ne znam sta da ti kazem. Oni odma udare po antibioticima. Sjecam se da je i Emil nekad znao tako da promuklo prica kao da mu nesto stoji u grlu ali mu nisam davala antib. Sta mislis da mu izvadite krv pa da vidite jesu li bakterije u pitanju da ga bezveze ne trujes? A ni inhaliranje nije bas "zdravo". Ma ne mogu biti pametna!
nije mi dr nista spominjala vadenje krvi jer predpostavlja da je ovo virusno , a sutra opet idem kod nje pa cu joj predloziti , ma ne znam , on je bas jadnicak izmoren al se bori , nije toliko tesko s njim,hoce da ga samo drzim al ne place
Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......
ej zene evo posla da mu dam klavocin i rekla mi 4ml po 2 puta , i dobila sam onu spricu i sad kako se povlaci preko gore ide prvo 1ml pa 2,3,4,5 do 5 ml e sad dal da ja idem do 4 ml to je skoro cijela sprica i to da mu dam. glupo je pitanje al mi se nesto cini previse pa zato pitam, pancaf kad smo pili dosla je kasikica i panadol mu dajem kasikom
evo mene, noc je bila katastofa, on se non stop budio, spava mu se a ne moze da zaspe, oko 3h je imao 38 sa 4 pa sam mu dala pola cepica i nakon pola sata se sav preznojio i spala je tura a on je zaspo, medutim opet se probudio nakon sat poceo kasljat tj disat al promuklo ono kao da se lomi nesto u njemu ...jutros tura 37 sa 7, odveli ga u dr , ona ustanovila da ima laringitis , primio inhalaciju i inekciju, opet veceras i sutra inhalacije, Klavocin 2 puta na dan Bas sam bezveze a najvise zbog antibiotika i to sam rekla dr i ona je rekla da je previse promukao i da mu mora dati , uz to je jos i probiotik dobio. On sad jadnicak spava koliko se isplakao prilikom inhaliranja , nece da jede al sreca hoce da pije topal caj.
Joj Niki zao nam je sto morate kroz to prolaziti...je li to njegova prva 'tura? Ne znam sta da ti kazem....Ni ja nisam za antibiotik, a narocito ni za inhalacije. Moja F. jos nikada, hB, nije bila na inhalacijama...Dijete se navikne i na inhalacije, kad samo krene... Ostani pribrana...ma koliko ti je tesko gledati ga u takvom stanju, sve to nasi pacici moraju proci...Ljubimo vas
ema imas pravo sad sam nasla unu kasiku i taman stane u nju sve, a bas onako u sprici izgleda mnogo vise, evo dala sam mu i klavocin i panadol sirup jer ima 38 sa 1 , a dusa moja vesela, evo gleda crtani i smije se... pahuljice ne bih ni ja rado nista od toga al eto sta da radim, samo da njemu bude bolje i da se ne pati a nama je svakako deverat...ja sam bas smirena jer EI kad god primjeti da sam ja nervozna i on postane...
I još nešto, naša prva bolest je bila katastrofična, zbog mene i mojih suza. Dijete imalo bronhitis, temperaturu, pila antibiotik i za par dana joj bilo bolje, a ja van sebe. Sada kad je bolesna, sve ostavim, osim nje. Odmaramo kad god stignemo nas dvije, držimo se u krilu, a sve ostalo je džumbus. I puno lakše predeveramo kad se posvetimo samo maženju i pozitivnim vibracijama. Bit će to sve ok.
A čitam i čudom ne mogu da se načudom. čuj predpodtsvalj da je virusno a dala mu natibiotik. Draga niki žao mi je.... antibiotik kosriti, dali su ga...ako si počela to što ćeš sutra izvaditi krv eventualno i vijdeti da ne treba neće biti znak da ga sad prekineš, jer kao to uradite dijete može postati rezistentno na taj antibiotik i kadsnije na sve one slične njemu neće moći imati koristi od njih.
A sad savjeti: 1. nemoj mu davati tople čejeve...otiće mu na pluća. 2. napravi mu sirup od lovora i smeđeg šećera ( tema pehlada, kašalj 12 strana) 3. inhaliraj ga ti prirodno malo... uđeš u wc pustiš vrurću vodu da zapari wc i odna uđeš s anjim i sejdiš najprije po 2-3 minute a kadnije porduži...tako će te doći prije u fazu da vas skinu sa porpisanih inahalacija kod odktora što bi bilo dobro jer ko jednom na to ode malo malo vraća se inhalacijama. 4. čaj o od luka i jabuke obavezno mu uvedi (( tema pehlada, kašalj 12 strana) 5. raskiražaj glavice crvenog luka na mjestu dgje sapava i tako mu pomozi sa kašlju7canjem. 6. vodi računa o unosu tečnosti, pilećom supom ga forsiraj, od krilaca i vratova pilećih jer je to najbolja varijanata sa bronhije. Supa neka bude mlakasta ne topla i rvuća nikako. 7. mrkva....lijek za sve.... sok od mrke, kašica od mrke, dosta mrkve u supi.
A čitam i čudom ne mogu da se načudom. čuj predpodtsvalj da je virusno a dala mu natibiotik. Draga niki žao mi je.... antibiotik kosriti, dali su ga...ako si počela to što ćeš sutra izvaditi krv eventualno i vijdeti da ne treba neće biti znak da ga sad prekineš, jer kao to uradite dijete može postati rezistentno na taj antibiotik i kadsnije na sve one slične njemu neće moći imati koristi od njih.
A sad savjeti: 1. nemoj mu davati tople čejeve...otiće mu na pluća. 2. napravi mu sirup od lovora i smeđeg šećera ( tema pehlada, kašalj 12 strana) 3. inhaliraj ga ti prirodno malo... uđeš u wc pustiš vrurću vodu da zapari wc i odna uđeš s anjim i sejdiš najprije po 2-3 minute a kadnije porduži...tako će te doći prije u fazu da vas skinu sa porpisanih inahalacija kod odktora što bi bilo dobro jer ko jednom na to ode malo malo vraća se inhalacijama. 4. čaj o od luka i jabuke obavezno mu uvedi (( tema pehlada, kašalj 12 strana) 5. raskiražaj glavice crvenog luka na mjestu dgje sapava i tako mu pomozi sa kašlju7canjem. 6. vodi računa o unosu tečnosti, pilećom supom ga forsiraj, od krilaca i vratova pilećih jer je to najbolja varijanata sa bronhije. Supa neka bude mlakasta ne topla i rvuća nikako. 7. mrkva....lijek za sve.... sok od mrke, kašica od mrke, dosta mrkve u supi.
ona je rekla vladaju viroze , pun je dz pa sam ja to zakljucila sama nije rekla ovo je virusna pa sam dala antibotik , mozda sam ja pogresno shvatila.. hvana na savjetima, obavezno uvodim te cajeve,pilecu juhicu smo maloprije jeli s mrkvicom i to je jedino sto je pojeo citav dan osim tecnosti, a nacjedit cu jos soka od mrkve, veceras oko 18h opet idemo na inhalacije a pred spavanje cu ga pod parom u tus kabini, ujutru idemo na kontrolu pa cemo vidjet sta dalje
draga nikita... zao nam je druga... zelimo mu brzo ozdravljenje... al sad il ja nisam dobro skontala ili sam nesto propustila, ali jeli ima laringitis ili bronhitis??? jer ako je laringitis to se lijeci antibioticima, odnosno sirupom, a ako je bronhitis onda idu inhalacije i boravak u prostoriji sa parom???
mi smo bolje, mada jos sutra moramo na inhalaciju jer jos tesko dise, hB pije oba caja od hanady , ne buni se nista, ture nema, raspolozen je... Super da je bolje bit ce to ok
Nazalost evo i nas na ovoj tem i,Ajna mi bolesna,tura 39...danas je vodili dr.grlo i nije toliko upaljeno,ali kaslje uzasno,a dr.kaze da joj malo skripi u plucima,a s obzirom da je imala upalu pluca dala joj je pancef da pije i kontrola obavezno u ponedeljak....dodjemo kuci dam joj pancef kad poslije pola sata,da je presvucem,komlet nogice u plikovima,spremimo so se odmah nazad kod dr. kaze ona alergija,ali moze biti na svasta,eh sad na pancef kaze ona da ne vjeruje da je moglo tako brzo izbaciti,ako je na njega alergija,dali joj inekciju da joj se to smiri i cepic jer je tura bila39,ona plakala uzasno,kad mi srce nije puklo,kako mi je bilo zao .Rekla nam da je pratimo,ako bi se vratilo da je opet vodimo dr. I jos kad smo krenuli od dr. pocelo joj se i po licu pojavljivati,ali evo sad se malo smirilo,valjda inekcija djelovala.
A svasta draga Nerma, cuj alergija? Pa znas li sta je danas jela? Mogu li ista zakljuciti o kojoj vrsti alergije se radi? Nemoj se sekirati, bit ce sve ok! Zao mi je nase drugarice, grlimo je Emil i ja puuuno.
Plavi telefon, savjetodavna, anonimna i besplatna linija za
Anketa
Da li su vam menstruacije bolne? пеперутка16
U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.