|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  134 135 [136] 137 138   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe od 0 -1 godine
27.10.2010 23:30:44   
aida.

IZVORNA PORUKA: Leena

Iman, hvalaaaa:)user posted image user posted image user posted image ... ako budu licile koliko im tate lice, imat cete i vi za 5 mjeseci vrlo slicnu djevojcicu user posted image user posted image user posted image
Moja ti Esma isto ispusta te neke zvukove, kao da sebe uspavljuje, i tako i zaspe, a i Dea mala radi isto to... Ne znam, to im je neki fazon. Sretno sa vakcinom, proci ce to za tren:). Ljubi mi bebaru moju najljepsu!
Mamica, ma onda nemas razloga za brigu, vjerovatno joj samo stomacic jos nije spreman za kravlje mlijeko. A zubici nas muce od treceg mjeseca, a sad je punih 6 i nista:(
Amelauser posted image user posted image

Ne znam, i mene ponekad nerviraju svi sa komentarima, ali nekad volim cuti i savijet... Recimo moja mama se ne voli mijesati (nju pominjem, jer je sveki u drugom gradu, a mama u komsiluku, a vec neko vrijeme, jer renoviramo stan kod nje i zivimo), a i postuje ono sto nas dvoje odlucimo... Ona npr. kaze da je meni, bratu i sestri umakala cuclu u med, ali postuje da ja ne zelim da esma jede med prije nego sto napuni godinu... A opet, sestra mi ima 12 godina, i dok je ona bila beba vec su doktori branili hodalice, sjedenje prije 6 mjeseci, itd., tako da s tim nemam nikakvih problema.
A kad ostali komentarisu, bas me briga.. Ali ne gledam ni kako drugi hrane svoju djecu, pa ne znam sto bi neko gledao kako ja hranim svoju... Tj. ne komentarisem. K'o sto Iman rece, svaka mama zna sta je najbolje za njeno dijete.
Aida, blago tebiiiiiiii, hajde da se mijenjamo na samo jednu noc, samo da se prisjetim sto to bjese spavanje user posted image user posted image
Rose, pa vi ste vec veeeeejikiuser posted image user posted image , cuj ruga se, slatkišuser posted image user posted image , sretan rođendančićuser posted image
Mila, user posted image za imenjakinjicu nasu user posted image ! Prvi put cujem to za zubice, vi ste bar u blizu , pa mozete racunati... Ja sam dobila zubic sa 6 mj. tacno, a mm sa 9 user posted image , tako da znaci "od sad, pa na dalje i u buduce"user posted image user posted image user posted image user posted image

hajd mozze user posted image user posted image al samo jednu noc user posted image user posted image user posted image

14.03.2010. :-) Erol

(odgovor članu Leena)
Neposredna veza do poruke: 3376
27.10.2010 23:34:01   
isabella
joj draga evo moja naidica starija od tvoje bebe samo 4 dana i mi nemamo problema sa spavanjem da ti pomognem pokusaj od 7 sati poslije podne da se sto vise igras sa njom da se izmori ja tako radim spava 3 puta dnevno po 1,5h a poslije 7 sati intenzivno se igramo i onda oko 10 pol 11 sama pocne da sklapa oci,,onda ju uspavam i do ujutro do 8 pol 9 spava 2 puta tokom noci malo se komesa i nahranim ju  i to je to ,,,pokusaj jer meni se desilo neku noc da nisje bog zna nesto spavala pa mi je bas bilo tesko

Naida 25.04.2010.g dusa moja

Priroda nije fer! Psima nije dala mogucnost da govore, dok neki ljudi odlicno laju.

(odgovor članu Leena)
Neposredna veza do poruke: 3377
27.10.2010 23:49:55   
Leena
Joj, Isabella, hvala ti, draga, ali nema sta nismo pokusali... Problem je sto se ona zna nekad probuditi dva aputa da jede i to je to, a nekad (cesce!) zna svakih 5-10 min. pljuvati cuclu i plakati, i onda mi vracamo i sve tako... A ja probala to sa igranjem, mama mi rekla, ali ona se ne umara (!), sto se vise igramo njoj se manje spava... Uvijek neka uspavljivanja, ljuljanja, ninanja, pjevanje, vozanje u kolicima po kuci... I nista. Ona spava kad se njoj spava i koliko se njoj spava. Jedine konstante su da po danu spava oko 9, 12 i 15, ali nekad po 15 min, nekad po 2 sata... Valjda ce se nekada to ustaliti... Pa da se ima neki ritam...

Aida, jednuuuu, nista vise ne trazim, samo malo bezbriznog snaaaa! Vjerujes da sam jednu noc imala groznu migrenu i mm mi rekao da ja samo spavam (ruzno me tada i vidjeti kad me to uhvati-fuj), da ce on oko esme... I pored tog bola, samo znajuci da ne trebam nista osluskivati, tako sam se naspavalaaaa.... ali, neka, nek je ona ziva i zdrava, hvala Bogu:)

<3 Ljubičica <3 21. 4. 2010. u 15:10h (3400g, 52cm)

*Pahuljica* 7. 1. 2014. u 20:15 (3450g, 54cm)

Macak mali 23.12.2015. u 21:20 (4100g, 57cm)

All I ever wanted
All I ever needed
Is here in my arms

(odgovor članu isabella)
Neposredna veza do poruke: 3378
28.10.2010 0:11:08   
idacha
dobro vece, ljepotice i ljepotani.. evo da se i ja javim sa novostima JAVNO :)

JA SAM TRUDNA.... OPET... 

Eh... ne znam sta bih vam rekla.. prvi sok je prosao.. ma, lazem, nije.. jos sam sokirana, ali sta je tu je... milion osjecanja se mijesa u meni, ali kada je vec ovako kako je, molim samo Boga da sve bude u redu..
Trebala sam dobiti 24.10. Prodje taj dan, ja ne dobijem, ujutro sam znala da sam trudna.. tu noc uradim test-pozitivan.. ja ne vjerujem svojim ocima... sutra odem dr, potrvdi trudnocu.. kaze mala je trudnoca, 4-5 nedjelja..kako se to dogodilo pojma nemamo ni mm ni ja.. cuvali se po principu ''vadjenja'' i eto... nismo se sacuvali.. kazem dragi Bog je htio da se ovo dogodi...
Sreca mi je samo sto imam najbolje dijete na svijetu cijelom, mog Imrana, koji, dusa moja, spava od 22-07, bez ijednog budjenja, cini mi se od 10og dana svog zivota.. tako da imam snage (iskreno se nadam) da prodjem opet sve ispocetka..

eto.. to je nasa novina... inace, moje zlato je jos uvijek prehladjeno.. nismo ni vakcinu primili tj nisam ga ni odvela, jer znam da ne bi dobio.. kao da je malko bolje nosic, ali jos curi.. hvala Bogu, nema temperature i dalje, pa se iskreno nadam da ce uskoro ozdraviti..
eto, htjedoh samo da sa vama svima podijelim ovu vijest... odoh sada da spavam, dok jos mogu.. uskoro opet pocinje sve ono... jaaaaaaaaaaaaaaaaaooooooooooooooooo...

jubimo vas sveeeee puno puno

21.04.2010. rodila se moja ljubav, moj zivot, moje sve...Imran moj..
28.06.2011. docekasmo drugog princa.... :)

(odgovor članu Leena)
Neposredna veza do poruke: 3379
28.10.2010 0:22:20   
Anoniman
masallah masallah... user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
eto sve sam ti rekla smajlicima...

(odgovor članu idacha)
  Neposredna veza do poruke: 3380
28.10.2010 0:26:35   
Hanady RR
idacha dušo čestitam...da ti trudnoća bude lagana i zdrava.
mila moja drgao mi je čuti za svaku trudnoću...nadam se imaš snagu da izneše sve stoječki kao i do sada.
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

za sve dane trudnoće tu smo...
znaš da nas imaš...
ako treba nešto i mimo virtualno tu smouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 3381
28.10.2010 0:38:32   
Mirkica
idacha cestitam , znam da je sok ali ja i moj brat smo u blizu rodeni ne tako kao kod tebe ali 20 mjeseci i ko jedna smo dusa zato raduj se za svog Imrana za sebe i svoju novu bebicu user posted image user posted image user posted image user posted image

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 3382
28.10.2010 1:06:33   
Mona Mohamed
Masallah. I trebas se radovati. Svako dijete je Boziji dar i blagoslov..Raduj se. Zelim ti lagahnih 9 mjeseci, da  trudnocu izneses do kraja aBd. Cuvaj se, opusti i uzivaj. user posted image

Čovjeka kojeg se naopako vodi, postaje duševno i duhovno sve bolesniji… Odstupi li previše od svojih osnovnih pretpostavki, od uslova za vlastiti razvoj, od plana po kojem je skiciran, naći ce se u nevolji i doživjeće slom.
Aisha..30.7.2010.

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 3383
28.10.2010 1:08:34   
Mona Mohamed
IZVORNA PORUKA: Mirkica

idacha cestitam , znam da je sok ali ja i moj brat smo u blizu rodeni ne tako kao kod tebe ali 20 mjeseci i ko jedna smo dusa zato raduj se za svog Imrana za sebe i svoju novu bebicu user posted image user posted image user posted image user posted image

Mirkice, procitaj tvoj komentar na temi o uredenju doma. Ako Bog da dolazim u maju ili kad vec ugrije u Bosni jer mi nemamo zimske odjece. :)
Ne smijem ti obecati da cemo se vidjeti iako bih voljela. Imam mnogo rodbine diljem Bosne, u Hrvatskoj, Turskoj..tako da odmora i ne vidim vec vrijeme provodim u setnjama okolo.
Ako bude nafake, smislit cemo nesto. :)

Čovjeka kojeg se naopako vodi, postaje duševno i duhovno sve bolesniji… Odstupi li previše od svojih osnovnih pretpostavki, od uslova za vlastiti razvoj, od plana po kojem je skiciran, naći ce se u nevolji i doživjeće slom.
Aisha..30.7.2010.

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 3384
28.10.2010 1:14:34   
Mirkica
IZVORNA PORUKA: Mona Mohamed

IZVORNA PORUKA: Mirkica

Mirkice, procitaj tvoj komentar na temi o uredenju doma. Ako Bog da dolazim u maju ili kad vec ugrije u Bosni jer mi nemamo zimske odjece. :)
Ne smijem ti obecati da cemo se vidjeti iako bih voljela. Imam mnogo rodbine diljem Bosne, u Hrvatskoj, Turskoj..tako da odmora i ne vidim vec vrijeme provodim u setnjama okolo.
Ako bude nafake, smislit cemo nesto. :)

Ako BOg da i bude nafake a rado bih te upoznala usput kad si tu moram ti reci da je Aischa kao med pravi mali Andjeo :))) kada se sjetim kako se sitna rodila masallah sada pravo se trgla prava napredna beba :)))

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

(odgovor članu Mona Mohamed)
Neposredna veza do poruke: 3385
28.10.2010 6:06:47   
danijela27
jutro rano drage moje. ja nesto ne mogu spavat pa malo vampiram. nema sta nisam procitala i reko nisam bila odavno pa da se prijavim i vamo user posted image sinoc dobila pa valjda od toga. inace moja prva menstruacija od poroda. nego da mi cestitamo idacha bice to sa hajrom abd, pa zato je braco miran, da doije drustvo brate mili user posted image user posted image user posted image .

IDACHA CESTITAMOOOOOOO user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

kod nas sve ok i sve po starom. ejla super napreduje. bili smo na zici. sad ima 6.100 a dobila je bogme koji gram i vise u ovih 15 estak dana. osjeti mama na rukamauser posted image . hb super je bebica, al to ne znaci da dobije drustvo user posted image user posted image user posted image . ma salu na stranu i ja sam se bila malo zabrinula, jer je poslije 40 dana zastita bila na vadjenje. tek kasnije su pocele kabanice.

eto samo da vas pozdravim odo spavat

od 19.06.2010. u 21 i 35 poceli se druzit sa nasom princezom

(odgovor članu aida.)
Neposredna veza do poruke: 3386
28.10.2010 9:07:55   
lilix
jutro....
idacha draga čestitam i sretno user posted image da trudnoća aBd protekne u najboljem redu i da nam se mali Imran obraduje sa jednim lijepim bracom ili sekom user posted image

kod mene ništa novo; Berina sa spavanjem isto; u stvari ona se i ne budi, samo pođe kenjkati i mlatarati glavom lijevo-desno (traži siku), ne pomaže ni cuca, ni čaj, ma ništa samo je to zna iznervirati pa se baš rasplače; pedijatar kaže da sam jeoj najdalje do 6 mjeseca trebam ukinuti noćni podoj, al ja stvarno ne znam kako user posted image ; s Benjom nisam imala nikakvih problema, al ovo malo zafrkatalo od user posted image je baš zeznuto, nek je ono mami živo i zdravo

aida pritefteri i mene za jednu noć user posted image ; samo da nam se Erol ne prolopovi user posted image
eno moja šećerlamica se budi...
novim mamama iskrena dobrodošlica
a svima veliki user posted image

08.02.2007.
23.04.2010.
mama rodila svoje kolačiće

(odgovor članu danijela27)
Neposredna veza do poruke: 3387
28.10.2010 9:15:02   
tajcika
ja se nazalost sada jako rijetko javljam na ovu temu,jednostavno nemam bas puno vremena,a i malo se pogubim koliko nas je pa me cisto sramota sto nemogu zapamtiti sta se sve desava sa nasom djecicom,ali ovo je za mene specijalna prilika jer zelim da cestitam bracu ili seku nasem drugu Imranuuser posted image user posted image user posted image
a tebi draga moja Idacha zelim  mnogo srece da sve bude u redu kao sto je i bilo sa nasim drugom Imranom,stvarno sam sretna mnogo zbog tebe user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu danijela27)
Neposredna veza do poruke: 3388
28.10.2010 9:16:50   
tajcika
uh, ode poruka a ja jos htjela dopisati puno user posted image svim ostalim mamicama i bebarama

(odgovor članu tajcika)
Neposredna veza do poruke: 3389
28.10.2010 10:01:46   
samedi
Draga Idacha,sve naaaajbolje i cestitam ti!!!!

Tu smo za tebe uvijek,to valjda znas! Ljubim te puno,i naseg drugara Imija!

Moja ljubicica-bubicica N. 5.5.2010. 2850gr 51cm 18:25
Prohodala 6.6.2011.<3
Bubamara A. je stigla 15.11.2012. 3400gr 55 cm 02:45

(odgovor članu tajcika)
Neposredna veza do poruke: 3390
28.10.2010 10:21:52   
rose 87
jutro
Idacha cestitam,zelim ti prelijepih user posted image mjeseci,da nam rodis aBd jednu zdravu i pametnu bebicu user posted image user posted image user posted image
svima hvala puno na cestitkama za mali rodj.user posted image user posted image user posted image
lilix mi imamo 10 mjeseci pa jos dojimo po nociuser posted image nekada jednom nekada bezbroj puta,uglavnom spava pored mene,ako ga moj glas ili dodir ne smire onda mu dam da doji,pokusala sam ga odviknuti ali on onda hoce da ga ljuljam kad se probudi a i ovako sam kao vampir od njegovog (ne) spavanja tako da sam odustala
danijela ti se bas nisi dugo javljala,neka,neka zaboravila si nasuser posted image ,drago mi je da je djevojcica i dalje dobra mami svojoj
novim mamama zelim dobrodoslicu a svima saljemo veliki kisssuser posted image

Mamino sunce - 26.12.2009
Mamin smjesko - 20.01.2015

(odgovor članu samedi)
Neposredna veza do poruke: 3391
   [Obrisana poruka]
28.10.2010 10:21:54   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu Mirkica)
  Neposredna veza do poruke: 3392
   [Obrisana poruka]
28.10.2010 10:31:29   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna veza do poruke: 3393
28.10.2010 10:58:56   
vjestica
idacha čestitam i želim ti urednu trudnoću i preslatku, zdravu bebicu user posted image user posted image user posted image user posted image

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

Neposredna veza do poruke: 3394
28.10.2010 11:27:02   
bebacha
Idacha prvo da ti cestitam,zelim ti najlaksu trudnocu,porod i bebicu da slusa ko Imran.svaka ti cast sto si odlucila zadrzat bebu.stvarno sam sretna kad cujem da je neko trudanuser posted image user posted image user posted image user posted image
kod nas sve standardno,Alen je prava dobrica,super spava,samo se smije.ujutru nas budi svojom "pricom".Ajla ko Ajla,borim se s njomuser posted image user posted image od ponedeljka ponovo ide u vrtic pa da i mi malo dodemo sebiuser posted image user posted image user posted image user posted image

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 3395
28.10.2010 12:11:17   
lejla_r
Mila Idacha, user posted image user posted image user posted image , da bude hairli akoBogda, da u zdravlju i rahatluku izneses trudnocu, porodis se ko od sale i doneses kuci Imranu malog bracu ili seku. I da te svi slusaju:) user posted image

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 3396
   [Obrisana poruka]
28.10.2010 12:14:25   
Brisani uporabnik

(odgovor članu lejla_r)
  Neposredna veza do poruke: 3397
28.10.2010 12:24:14   
melly__
Evo i nas user posted image
Idacha draga cestitam ti od user posted image zelim ti najljepsih user posted image mjeseci da sve prodje u najboljem redu i da nam drug Imi aBd dobije bracu ili seku...ljubimo vas user posted image
Leena sretan rodjendan,sve najbolje user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Ostale pozz i user posted image user posted image

17.06.

Neposredna veza do poruke: 3398
28.10.2010 12:31:25   
amela2208
jutro i od nasuser posted image user posted image user posted image
idacha kako lijepa vijestuser posted image user posted image user posted image user posted image Sa srecom i da ti ova trudnoca jos bolje prodje od prve i da nam rodis zdravu i lijepu bebu. Sa srecom...
Leena  sretan rodjendanuser posted image user posted image user posted image

Sara&Mohammad

(odgovor članu melly__)
Neposredna veza do poruke: 3399
28.10.2010 12:47:02   
Tidzi
Pozdrav i od nas!
Idacha, cestitam ti i zelim sve najbolje. Da svih 9 mjeseci prodje u najboljem mogucem redu.

Mi smo evo dobro, ako se tako moze reci. Elmi jos curi nosic, ali dobro je. I Erni isto tako, samo sto ona jos pomalo kasljuca. Izgleda da se kakica regulisala. Sad kaki svako drugi, a cesto svaki dan. Potpuno normalno, bez stenjanja, naprezanja, placa... Povecali smo i dozu Aptamila. Sad pije 200 ml i iskapi, ponekad ostane 10-20 ml.

Adin 12.01.2007
Elma 22.09.2008
Erna 02.08.2010

"Zivot je procitan roman, samo sto se u romanu mozes vratiti na predhodne stranice, a u zivotu nikad na prosle dane!"

(odgovor članu amela2208)
Neposredna veza do poruke: 3400
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  134 135 [136] 137 138   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  134 135 [136] 137 138   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *