|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  133 134 [135] 136 137   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe od 0 -1 godine
27.10.2010 12:13:26   
lilix
jutro...
odnosno već je dan, al ja još spavam user posted image
mi sinoć ništa nismo spavali, Berina se budila svako malo, baš je nešto kenjkava...zubi je smoriše user posted image
aida zima nije ni nastupila kako treba a ti već kukaš user posted image user posted image ; mi smo juče po kiši izašli da šetamo, a proletila je i koja pahuljica snijega; i ja se nadam još kojem lijepom danu za finu jesensku šetnju
samedi i ja sam ti besposličar, često sam na rr al sam se toliko ulijenila da mi je pravo msko kuckati user posted image

user posted image

08.02.2007.
23.04.2010.
mama rodila svoje kolačiće

(odgovor članu Mamica24)
Neposredna veza do poruke: 3351
27.10.2010 12:19:11   
Mamica24
lilix draga znam kako ti je.. Bekir se budi čini mi se svako pola sata evo baš se jutros ibretim svojim podočnjacima...

već par dana je tako... a menenajviše brine što neće fino da jede već sve po malo...

Živi dobar i častan život, tako da kad ostariš i pogledaš unazad moći ćeš da uživaš po drugi put. (L. i B. - naše neprocjenjivo blago)

(odgovor članu lilix)
Neposredna veza do poruke: 3352
27.10.2010 12:29:14   
lilix
Mamice24 izdržaće se, to je samo prolazna faza (tješim se ja user posted image ); a brzo će se on opet "projesti" ne brini puno

08.02.2007.
23.04.2010.
mama rodila svoje kolačiće

(odgovor članu Mamica24)
Neposredna veza do poruke: 3353
27.10.2010 12:43:32   
Mamica24
Jooj koja sam ja budala.... prekjuče sam Bekiru prvi put dala malo kravljeg mlijeka domaćeg i to na nagovor mog muža koji je "odrastao" na tom mlijeku... i naravno... posle par sati UŽAAASSSS...
Bekir se sav izasuo po stomaku i leđima... sva u panici odjurila sam doktoru i hvala Bogu sve se dobro završilo... kako sam se bila prepala... hjooooooooj kako mi je bilo krivo... Evo sad tražim po netu recepte za mog bebca da mu pravim.. ovose nije javljalo kad sam mu davala pire u koj isam stavljala malo mlijeka iz tetrepaka!!

kravlje mlijeko NI U KOM SLUČAJU VIŠE...

Živi dobar i častan život, tako da kad ostariš i pogledaš unazad moći ćeš da uživaš po drugi put. (L. i B. - naše neprocjenjivo blago)

(odgovor članu lilix)
Neposredna veza do poruke: 3354
27.10.2010 13:14:57   
Leena
Mamica, a joooooj! Pa sta ti je rekao pedijatar? Hoce li sad imati alergiju na kravlje mlijeko stalno, ili? Joj i mm nekad ne razmislja, kad nesto jede, a Esma ga gleda (a ona gleda svakoga ko jede, to je valjda normalno), uvijek isto: mogu li joj dati malo? a sto ne mogu? a samo da lizne?... Jedini argument koji mu je do sada bio prihvatljiv je:"Za Boga, ona nema zube, ne moze to sazvakati i da hoce..." user posted image user posted image

<3 Ljubičica <3 21. 4. 2010. u 15:10h (3400g, 52cm)

*Pahuljica* 7. 1. 2014. u 20:15 (3450g, 54cm)

Macak mali 23.12.2015. u 21:20 (4100g, 57cm)

All I ever wanted
All I ever needed
Is here in my arms

(odgovor članu Mamica24)
Neposredna veza do poruke: 3355
   [Obrisana poruka]
27.10.2010 13:36:03   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu Leena)
  Neposredna veza do poruke: 3356
   [Obrisana poruka]
27.10.2010 13:40:50   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna veza do poruke: 3357
27.10.2010 13:51:44   
Mamica24
leena pedijatar nam je samo dao kapi i rekao da izbjegavamo domace kravlje mlijeko ali nije rekla do kad.. Bekir takvu reakciju nema niti na jedan drugi mlijecni proizvod jer sam mu davala malo pavlakice i malo kalmaka ali samo na vrh kasikice i to je to..

mlijeko megle sam mu stavljala u pire i sve je proslo super..

Iman83.. meni je to strasno islo na zivce cuj bebici davati komad hljeba u ruke i sl... ili kad mu moja svekrva da flasu od soka a on pravo u usta i udari se da ne spominjem gdje je sve ta flasa vjerovatno bila i koje sve klice nosi...

Ja se nadam da se mm opametio s ovim i vise nece zadugo nista prinijeti bebinim ustima!!

Neposredna veza do poruke: 3358
   [Obrisana poruka]
27.10.2010 13:56:47   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Mamica24)
  Neposredna veza do poruke: 3359
27.10.2010 14:16:34   
Mamica24
iman83 ja sam ovo prvi put poslusala svog muza a ko je njemu na tome insistirao mogu misliti user posted image user posted image user posted image al od tad rekla sam - u se i u svoje kljuse!!

Neposredna veza do poruke: 3360
27.10.2010 14:16:39   
vjestica
uh i mene takvi nerviraju
zato ja ni ne čekam da počnu, nego odmah naglašavam kako beba prije 6 mjeseci ne smije ništa sem mog mlijeka (da se ne bi ko našalio da joj ponudi), šećer i so prije godine (neki dan mi neko reče vidi kako te gleda, a ja jedem čokoladu, ma šta kako me gleda, šta ona zna šta je čokolada, gleda ko što gleda sve oko sebe), da je hodalica najveće zlo (da se ne bi ko našalio da mi kupi ) i slične stvari
a da da je dojenje na zahtjev, da mi ne pada na pamet pustiti gladnu bebu da plače ili je nasilu hraniti ako neće
jao vremena, katastrofa, em me glava boli, em ne mogu s njom izlaziti
da je koji fin dan da još koji put izađemo vani
zlo mi kad pomislim na zimu

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

Neposredna veza do poruke: 3361
27.10.2010 14:38:29   
Mirkica
IZVORNA PORUKA: Iman83

Meni straaaaaaašno ide na zivce sto se mnogi ljudi osjecaju pozvani da ti govore sta je najbolje za tvoje dijete....pogotovo priče o uobročavanju, tu vec poludimuser posted image user posted image user posted image !!!
Al de, kod nas je takva sredina, valja se protiv toga boriti...

i meni to ide na zivce stvarnooo to "solenje pameti" i ja sam protiv davanja slatka slanog posebno bebi do godine ja se jezim od toga , ja kada vidim sta sve daju ebbama sgrozim se moja jetrva curici od 2,5 mejseca uvalial kinder cokoladu mala jada beba ko beba jedel jede i ja njoj govorim kako je to ruzno kaze ona meni "pa ne jede svaki dan " ojjjj Boze al stas svako sebi radi.
Protiv hodalice n emam nista i aj cu ej svom malcu kupiti al tek sa 6 mjeseci prije ne i ne da obdanjuje u hodalici nego pomalo .

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

Neposredna veza do poruke: 3362
27.10.2010 14:41:13   
Lejla Ka
Mirkice reci jetrvi da šećer ometa apsorbciju (upijanje) kalcija u organizmu, pa kad god da čokoladu beba ostane bez dijela potrebnog kalcija.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 3363
27.10.2010 14:52:47   
amela2208
evo nas samo da vam mahnemo
pusa svima

Sara&Mohammad

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 3364
27.10.2010 15:01:30   
Mamica24
vjestice ja sam te stvari odmah postavila na svoje mjesto... al ovaj put sam ja kriva jer sam poslusala nekog drugog umjestoda sam samo rekla hvala na savjetu i nastavila po svom..

Bekir zaspa konacno.. jooooooj da hoce vise ti zubici izviriti.. slomi me... odoh staviti rucak

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 3365
27.10.2010 15:48:11   
aida.
mamin ljepotan spavo sinoc od ponoci jutros do 9 BEZ BUDJENJA!!! user posted image user posted image user posted image ja se probudila u 9 i panicno skocila da vidim kako je a on se okreno na stomak i spava li spavauser posted image i kad me cuo probudi se user posted image user posted image inace smo ok...imo je jucer proljev i jutros jednom...nadam se da nece bit vise... svima veliki user posted image

14.03.2010. :-) Erol

(odgovor članu Mamica24)
Neposredna veza do poruke: 3366
   [Obrisana poruka]
27.10.2010 16:00:29   
Brisani uporabnik

(odgovor članu aida.)
  Neposredna veza do poruke: 3367
27.10.2010 16:16:38   
Mamica24
bekir samo kenjka ne da mi da ga spustim ni tren..... tako mi ga je zaouser posted image user posted image user posted image

al slomi mi ruke sa svojih 10 kg...

(odgovor članu aida.)
Neposredna veza do poruke: 3368
27.10.2010 16:33:32   
rose 87
zdravooo,pa ima li ikoga ovdjeuser posted image
mi smo jucer proslavili punih 10 mjeseciuser posted image user posted image user posted image ,jos malo i rodjendan,inace smo isti,slabo spava,odeee,puze,dize se,brblja nesto na svom jeziku,ruga se stalno i baca stvari
svratili da vidimo sta nam radite ali slabo se javljate,pozdrav veliki za sve

Mamino sunce - 26.12.2009
Mamin smjesko - 20.01.2015

(odgovor članu Mamica24)
Neposredna veza do poruke: 3369
27.10.2010 16:34:37   
aida.
rose sretan mali rodjendan sa zakasnjenjem user posted image user posted image user posted image sad ce i veliki masala user posted image user posted image

14.03.2010. :-) Erol

(odgovor članu rose 87)
Neposredna veza do poruke: 3370
27.10.2010 16:39:03   
rose 87
hvala dragauser posted image user posted image uh sad ce jos malo,stalno peglam mm-a te za tortu te kako cemo goste podijeliti,ma vidjet ces aBd kad se i vi budete pripremali
vidim drug se vratio na staro user posted image user posted image user posted image za pametnicu malu,ja da toliko odspavam nebi mogla doci sebi user posted image user posted image user posted image

Mamino sunce - 26.12.2009
Mamin smjesko - 20.01.2015

(odgovor članu aida.)
Neposredna veza do poruke: 3371
27.10.2010 16:56:22   
vjestica
rose sretan mali rođendan user posted image user posted image user posted image user posted image
mamice ma naravno lako je postaviti stvari na svoje mjesto prema drugima i ne dozvoliti im da se mješaju, ali kad je muž u pitanju to je drugačije
ipak je on bebin otac i ne možeš ga isključiti iz njega, hranjenja i odgoja bebe
odnosno i on ravnopravno učestvuje u svemu, normalno u manjem obimu, jer smo mi ipak barem u početku 24 sata sa bebom

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

(odgovor članu rose 87)
Neposredna veza do poruke: 3372
27.10.2010 17:11:55   
Mila_80
pozz za sve mamice i dječicu draguuser posted image
evo javljam se po prvi put na ovoj temi, bila sam ranije ali na djelu trudnoća, a sad imam malu curicu Esmu od 3,5 mjeseca pa polako isčitavamo vaše postoveuser posted image
mi smo sad za sad dobro uhodan tim, dojimo, dobro spavamo, kod moje mame smo pa nam ona pomaže oko svega, nena kuha, pegla i pere user posted image
Esma je počela da trpa ruke u usta nekada mi se čini gurnut će cjelu šaku u usta, pedijatar mi kaže da je to normalno i da uopšte ne znači da će joj brzo zubi, kaže da će zubi otprilike i kada smo mm i ja dobili zube a ja sam dobila sa 6 mjeseci a mm sa 5 mjeseci pa eto ...
vrijeme je katastrofa, da barem ne pada ja bih nju dobro navukla pa bi izašle malo vani ali ovako ništa...
eto uživajte drage moje...

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 3373
   [Obrisana poruka]
27.10.2010 17:20:45   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Mila_80)
  Neposredna veza do poruke: 3374
27.10.2010 23:28:15   
Leena
Iman, hvalaaaa:)user posted image user posted image user posted image ... ako budu licile koliko im tate lice, imat cete i vi za 5 mjeseci vrlo slicnu djevojcicu user posted image user posted image user posted image
Moja ti Esma isto ispusta te neke zvukove, kao da sebe uspavljuje, i tako i zaspe, a i Dea mala radi isto to... Ne znam, to im je neki fazon. Sretno sa vakcinom, proci ce to za tren:). Ljubi mi bebaru moju najljepsu!
Mamica, ma onda nemas razloga za brigu, vjerovatno joj samo stomacic jos nije spreman za kravlje mlijeko. A zubici nas muce od treceg mjeseca, a sad je punih 6 i nista:(
Amelauser posted image user posted image

Ne znam, i mene ponekad nerviraju svi sa komentarima, ali nekad volim cuti i savijet... Recimo moja mama se ne voli mijesati (nju pominjem, jer je sveki u drugom gradu, a mama u komsiluku, a vec neko vrijeme, jer renoviramo stan kod nje i zivimo), a i postuje ono sto nas dvoje odlucimo... Ona npr. kaze da je meni, bratu i sestri umakala cuclu u med, ali postuje da ja ne zelim da esma jede med prije nego sto napuni godinu... A opet, sestra mi ima 12 godina, i dok je ona bila beba vec su doktori branili hodalice, sjedenje prije 6 mjeseci, itd., tako da s tim nemam nikakvih problema.
A kad ostali komentarisu, bas me briga.. Ali ne gledam ni kako drugi hrane svoju djecu, pa ne znam sto bi neko gledao kako ja hranim svoju... Tj. ne komentarisem. K'o sto Iman rece, svaka mama zna sta je najbolje za njeno dijete.
Aida, blago tebiiiiiiii, hajde da se mijenjamo na samo jednu noc, samo da se prisjetim sto to bjese spavanje user posted image user posted image
Rose, pa vi ste vec veeeeejikiuser posted image user posted image , cuj ruga se, slatkišuser posted image user posted image , sretan rođendančićuser posted image
Mila, user posted image za imenjakinjicu nasu user posted image ! Prvi put cujem to za zubice, vi ste bar u blizu , pa mozete racunati... Ja sam dobila zubic sa 6 mj. tacno, a mm sa 9 user posted image , tako da znaci "od sad, pa na dalje i u buduce"user posted image user posted image user posted image user posted image

<3 Ljubičica <3 21. 4. 2010. u 15:10h (3400g, 52cm)

*Pahuljica* 7. 1. 2014. u 20:15 (3450g, 54cm)

Macak mali 23.12.2015. u 21:20 (4100g, 57cm)

All I ever wanted
All I ever needed
Is here in my arms

Neposredna veza do poruke: 3375
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  133 134 [135] 136 137   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  133 134 [135] 136 137   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *