|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  66 67 [68] 69 70   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: sunet muškog djeteta
19.10.2010 22:51:02   
ena23
IZVORNA PORUKA: graškograd

ZNA LI NEKO DA LI JE NORMALNO DA ĆUNICA KRVARI 5 DAN OD SUNEĆENJA?
POZZ SVIMA I VAMA KOJE SVE OVO TEK OČEKUJE OD SRCA ŽELIM DA PROĐETE PUNO BOLJE NEGO ŠTO SM JA ...i držim vam fige

ja mislim da je to normalno ali nisam vise najsvjezija sto se cuna tice, sigurno ce javiti neka mama sa svjezijim iskustvom. u svakom slucaju zelim vam da sto brze prodje sve i maji pisonja ozdravi

Onaj ko hoce- naci ce nacin, onaj ko nece - naci ce izgovor.

lav prvi- 22.08.2009.
lav drugi- 06.08.2011.

(odgovor članu graškograd)
Neposredna veza do poruke: 1676
19.10.2010 23:14:15   
Schecherlemica
Joj Graskograd bas mi je zao...
Mogu misliti kako je...
E sad sam isprestravljena...
Ja bih ti rado pomogla kojim savjetom,ali ne znam,sve me to evo ceka prekosutra,aBd...
Nadam se da ce sve biti ok i da ce se dragi djecak sto prije oporaviti...
Bas mi je zaooouser posted image user posted image

Aman, Sunce naseg Neba 21.12.2009.

(odgovor članu Honey3)
Neposredna veza do poruke: 1677
19.10.2010 23:30:07   
Anoniman
Seceru... pa to i drug ako Bog da postaje pravi momcina... neka neka... ti se drzi, budi jaka zbog njega... a dusa moja mila... ljubi mi puno to slatko stvorenje i ne brini sve ce ako Bog da biti dobro i hairli...

graskograd, zao mi je sto se sikiras, a sto se tice tog krvarenja, ako nije obilno i ne tece nego se samo malo zakrvari pa sasusi pa opet kad ga presvlacis raskrvari, vidi da mu se mozda ne lijepi krastica za pelene pa prilikom presvlacenja ti raskrivaris... ako je to u pitanju i inace slobodno mu namazi kremom, meni su dali mast za oci Chloramphenicol Krka, da s tom masti mu mazem i vjeruj da mu je puno pomoglo... a ako krvari vise, odnesi ti njega onom ciku sto ga je radio...  ali sve to lagano draga, jer od sikiracije ne mozes pomoci svom medenjaku, a on osjeti sta se desava u tebi, zato probaj biti sto smirenija i znajte da svaki problem ima rjesenje...

(odgovor članu Schecherlemica)
  Neposredna veza do poruke: 1678
20.10.2010 19:22:56   
graškograd
puno vam hvala na riječima ohrabrenja.danas sam ga nosila dr.,stavio m je neki prašak iz ampulice i rekao ne skidati gazu do ujutro,ne vidim da ima krvi havla Bogu,naredna 2 dana zaprašivati bivacinom...nadam se da će biti ok. nego je jadničak dobio temperaturu,oči mu suze i nosić je začepljen ali to mu je vjerovatno prešlo od mene jer sam se ja razboljela onaj dan kad su njega radili. joj samo da hoće više sve biti po starom i da uzmem i zagrlim svoju bebicu onako kao volimo oboje...
još jednom hvala svima,super steuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1679
25.10.2010 15:49:09   
Schecherlemica
Hvala vam drage moje na podrsci,znacila nam je mnogo,,najvise...
U Cetvrtak i mi smo obavili Sunnet,hvala dragom Bogu...Sanasa,10h ujutro,opsta anestezija...
Taj dan bila sam luda,totalno van prostora ii vremena,uplasena jako.
Moja beba raspolozena,naspavana i nasmijana,kao i obicno...
Sve se brzo zavrsilo,za dvadesetak minuta.Jako tesko se budio iz anestezije,to mi je bio najgori sat vremena u zivotu.user posted image
Nakon budjenja,deckic je plakao jos kada smo mu skidali zavoj i dok nije prvi put piskio...
Cetvrtak navecer beba je plesala uz Gummy bear-a,radostan i veseo,pokazao je nama ,odraslima,da je to velika radost i sreca,nikako za plakanje,sto je mama danima prije radila...
I takav je i danas,on sve predivno podnosi,rana je cista,nema otoka,krvarenja,crvenila,mashallah!
Jako sam se brinula,ali na kraju pokazalo se bez razloga,jer je sve super proslo,a moj djecak jos jednom naucio mamu kako da bude hrabra.
Nisam se stigla ranije javit,jer nam je kuca stalno bila puna gostiju koji su sa nama zeljeli podijeliti veliku radost.
Mame koje sunnet tek ceka,nemojte brinuti,budite jake i hrabre,zbog svojih djecaka prije svega,i radujte se,jer zaista kada sve prodje imate itekako razloga za slavlje i radost.
Jos jednom hvala mnogo,ljubimo vas najvise moj mali-veliki djecak i jauser posted image user posted image

Aman, Sunce naseg Neba 21.12.2009.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1680
25.10.2010 15:58:28   
maja78 RR
Sva cestitke se vrse na temi:

http://www.ringeraja.ba/forum/m_663924/mpage_4/key_/tm.htm#735339

sa ove teme ce biti izbrisane

"Svi mi živimo pod istim nebom, ali nemamo isti horizont." - Konrad Hermann Josef Adenauer

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 1681
25.10.2010 23:57:22   
graškograd
evo da se i mi ponovo javimo,ovoga puta u puuno boljem raspoloženju.Konačno smo pravo dobro hvala Bogu,dakle,10 dana je bilo zaista teško i za bebu ali i za nas user posted image no sada je sve ok,ranica je zarasla,nosamo se kao ranije,ležimo na trbušćiću i sve po starom. Šećeru,drago mi je da je kod tebe sve ok ali mi je pravo žao što mi nismo uživali i radovali se tom prekrasnom činu sunneta user posted image
kod nas je,naime,kožica na ćuni bila skroz zaljepljena za glavić i nikako se nije mogla navući tako da je ovakav ishod bio očekivan samo što ja to nisam znala do sada. Inače kod normalnih ćunana,sunnet e stvar formalnostiuser posted image kiss za sve

(odgovor članu maja78 RR)
Neposredna veza do poruke: 1682
26.10.2010 0:04:56   
Anoniman
graškograd kako mislis kozica zaljepljena za glavic? nije se moglo prevrnuti da bude kao onaj prsten jel??? to se desilo i nama, ali smo ustanovili da se to desilo jer je Nane malo deblji pa mu se kozica brzo lijepila za glavic... i prsten se puno stegao okolo tako da su mu morali opet malo rasjeci, ali nakon toga nije bilo problema... mada evo primjecujem ovih dana da mu se opet s jedne strane kozica malo lijepi, ali samo s jedne strane za glavic, pa ne znam da li bih trebala ponovo ga odvesti da ga pregledaju dr. ili ne user posted image

Neposredna veza do poruke: 1683
26.10.2010 13:54:08   
graškograd
da,bambi09,nije se moglo nikako navući niti malo. ja sam glavić vidjela tek kad smo ga osunetiliuser posted image ,sad ima taj prsten illi kako se već zove,ne znam je li to normalno?sad više ne možemo ništa navući jer nemamo nikakokožice.ma ludulo

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1684
29.10.2010 21:36:06   
lejlašh
I mi smo stigli na red za sunećenje aBd sljedeće sedmice. Ima tri mjeseca i 7 dana, a čekala sam da odboluje vakcinu, pa da i to rješimo. Sunet će odraditi dr. Kukolj u privatnoj poliklinici Prima u Zenici, pod lokalnom anestezijom. Čuvajte nam fige, nadam se da će sve biti OK

Merjem, 11.11.2007.
mamina sultanija
Arman, 23.07.2010.
mamin pasha

Neposredna veza do poruke: 1685
1.11.2010 22:13:51   
MaminaBeba
Otkad se rodio moj dječak, ja svaki dan bar po jednom pomislim na sunećenje. Ne znam zašto me ovoliko strah i zašto me steže oko srca svaki put kada na to pomislim. Za 6 dana moj dječak će imati puna 3 mjeseca, možda je dobro da mu to uradimo sa 4 puna. Svi mi govore čekaj 6 mjeseci da napuni, ali tada će još više da uzna i još će mi teže biti, možda je bolje da riješimo što ranije. Čitam vaše postove i toliko mi drago kada vidim da ste sve riješile tu brigu i predeverale što bi se reklo.

Ljubim vas i vaše lijepe bebane. :) Samo mogu reći da jedva čekam da to završimo!

(odgovor članu lejlašh)
Neposredna veza do poruke: 1686
1.11.2010 22:27:49   
aida.

IZVORNA PORUKA: MaminaBeba

Otkad se rodio moj dječak, ja svaki dan bar po jednom pomislim na sunećenje. Ne znam zašto me ovoliko strah i zašto me steže oko srca svaki put kada na to pomislim. Za 6 dana moj dječak će imati puna 3 mjeseca, možda je dobro da mu to uradimo sa 4 puna. Svi mi govore čekaj 6 mjeseci da napuni, ali tada će još više da uzna i još će mi teže biti, možda je bolje da riješimo što ranije. Čitam vaše postove i toliko mi drago kada vidim da ste sve riješile tu brigu i predeverale što bi se reklo.

Ljubim vas i vaše lijepe bebane. :) Samo mogu reći da jedva čekam da to završimo!

Znam, razumijemo sve mi kako ti je, nikad veci grc do tog dana nisam osjecala u stomaku... i noc prije nego sto cemo ga sunetiti ja govorim mm a de da prekosutra... samo bih od straha odugovlacila... ali 45.dan rijesili smo hvala Bogu to i vjeruj mi rjesavaj sto prije... par sati nakon suneta vjeruj da ces se samo nasmijati i odahnuti... rijesila si nesto veliko... sa 6 mjeseci ko sto i sama kazes ce uznati i vjeruj da ce biti teze.. nego uradite to i da bude prava momcina user posted image ljubimo vas i budi mi hrabra, probaj da se ne sekiras mnogo, mada znam da je tesko...

14.03.2010. :-) Erol

(odgovor članu MaminaBeba)
Neposredna veza do poruke: 1687
2.11.2010 19:24:56   
MaminaBeba
Draga moja ljubica, hvala ti puno. Evo odlučih ja, čim napuni 3 mjeseca, vodim ga. Ne mogu više, muka mi majke mi, samo da se riješimo.

Ljubimo vas!

(odgovor članu aida.)
Neposredna veza do poruke: 1688
2.11.2010 19:30:58   
aida.

Draga moja ljubica, hvala ti puno. Evo odlučih ja, čim napuni 3 mjeseca, vodim ga. Ne mogu više, muka mi majke mi, samo da se riješimo.

Ljubimo vas!

user posted image user posted image bas mi je drago... dakle grc ce da traje jos koji dan i taj isti ces da odahnes user posted image

14.03.2010. :-) Erol

Neposredna veza do poruke: 1689
2.11.2010 19:46:48   
frenkoza

Ljubimo vas!

tvoja strepnja je razumna... ali no sikiriki... sve brzo prodje  i sve se brzo zaboravi.... i uskoro da nam pises kako je sve proslo hairli i u redu akoBogda

"Postoji trenutak u zivotu zene u kome je svaka suza zlatna,trenutak kad sunce obasja dusu i nestane mraka.Trenutak kada znamo da mozemo,da smo istovremeno i nezne i jake,kad ugledamo dva oka najmilija,Trenutak kada postanemo majke"
10.11.2009.
30.0

Neposredna veza do poruke: 1690
3.11.2010 17:03:35   
MaminaBeba
Hvala vam mile puno. Evo ja zvanično da javim. Moj Jaman se suneti akoBogda u petak u 16:30h.

ljubim vas do tada, pa javim! a bojiiiiiiiiiiiiiiim seeee puuunoooooooooooooooooo!!! user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 1691
3.11.2010 20:03:32   
lejlašh
Mi smo se riješili prije 2 dana i hB sve je prošlo OK. Sve je bilo gotovo za 15 minuta, jadnik je plakao pravo, odmah sam ga stavila da doji da se malo smiri. Toga dana je plakao par prvih sati dok nije dobro zapiškio pelenu i onda je, dok je dojio, odjednom počeo smijati i gukati kao da se ništa nije desilo. I to je bilo to, poslije kao da je sve zaboravio, hrabri mamin momak. Sutra idemo na skidanje prvog zavoja, poslije toga bi sve trebalo biti lakše aBd.
Svim mamama koje imaju nijet sunetiti svoje dječake - uradite to dok su još mali 3-4 mjeseca, tada najbrže zarasta i oni najlakše to zaborave.

Merjem, 11.11.2007.
mamina sultanija
Arman, 23.07.2010.
mamin pasha

(odgovor članu samedi)
Neposredna veza do poruke: 1692
3.11.2010 20:07:10   
Anoniman
upravu si najbolje je bebu ranije sunetiti tko,misli a i lakse bome

< Poruku je uredio maja78 RR -- 3.11.2010 21:16:49 >

(odgovor članu lejlašh)
  Neposredna veza do poruke: 1693
3.11.2010 20:14:47   
melly__
Maminabebo...sa srecom mila,sve najbolje od srcauser posted image
Uh i nas to ceka aBd ovih danauser posted image

< Poruku je uredio maja78 RR -- 3.11.2010 21:18:22 >

17.06.

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 1694
3.11.2010 21:15:14   
maja78 RR
IZVORNA PORUKA: maja78 RR

Sva cestitke se vrse na temi:

http://www.ringeraja.ba/forum/m_663924/mpage_4/key_/tm.htm#735339

sa ove teme ce biti izbrisane

ponavljam se

"Svi mi živimo pod istim nebom, ali nemamo isti horizont." - Konrad Hermann Josef Adenauer

Neposredna veza do poruke: 1695
3.11.2010 23:06:02   
MaminaBeba
Hvala svima drage moje! Puno mi znači podrška.

Lejlašh gdje si sunetila sina?

Neposredna veza do poruke: 1696
5.11.2010 7:46:15   
lejlašh
Mi smo to odradili u poliklinici Prima u Zenici kod dr. Kukolja, on je stari dječji hirurg u penziji, ali je čovjek još dobro vitalan. I mog muža je on sunetio, pa nemamo reklamacija user posted image user posted image user posted image
Radi se u lokalnoj anesteziji, za 15 minuta ti izvade nalaze i ako je sve Ok preda im djete i saeka opet petnaestak minuta i to je to.
Sretno

< Poruku je uredio lejlašh -- 5.11.2010 7:48:22 >

Merjem, 11.11.2007.
mamina sultanija
Arman, 23.07.2010.
mamin pasha

Neposredna veza do poruke: 1697
5.11.2010 12:53:42   
MaminaBeba
I mi idemo kod dr. Kukolja danas. Ja se nadam da će sve proći kako treba, ovako poludih od brige. Baš sam loše danas. Samo da više prođe.. user posted image

(odgovor članu lejlašh)
Neposredna veza do poruke: 1698
5.11.2010 23:06:49   
MaminaBeba
LJUBICE MOJE! user posted image
Vozimo se prema klinici, a meni suza suzu tjera, ma srce hoće da prepukne. Još on mi bio veseo, nasmijan, ma kad ne crkoh. Dođemo, malo pričekamo, izvadili mu krv iz prstića, kao da i nisu, uopće ubod igle nije osjetio.
Sačekamo nalaz i sestra kaže da imamo zeleno svjetlo za sunet (lokalna anestezija). Ja sam sva treperila!
Nisam mogla slušati plakanje i izađem, odveze me mm do apoteke da nešto kupimo, i dok se vratismo vidim moja mama ga drži. Uletim bez duše, a on zaspao, uzmem ga i rasplakao se, mislila sam da ću izluditi.
Došli kući i on plače, smiri se i opet plače.. Vidim popiškio se, poslije još jednom i onda se ukakio. Plakao je to presvlačenje, ali smo ga brzo presvukli, zapiškio zavoj, presvučemo i poslije nije plakao.
Evo sada se smije i guguče kao veliki. Sutra imamo kontrolu, mislim da će mu skinuti zavoj oko pionirke hihihihi i to je to.
Žene moje hvala vam za ohrabrenje!
Sunetite dječicu što prije!

user posted image user posted image
user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu samedi)
Neposredna veza do poruke: 1699
8.11.2010 21:00:31   
unique
drage mame, vec duze vrijeme planiramo da napravimo i taj cin "sunecenja" i evo skoro pa smo skupili hrabrost, citajuci vase postove vidim da to na kraju i nije tako strasno, ali eto covjek se brine za sve a kamo li za neki vid operacije, pa vidjela sam tamo negdje da su neke mame pisale da su u tuzli kod dr mladine radile to, pa me zanima moze li neko da mi kaze gdje sada radi ta doktorica, jer sam ja zvala polikliniku azabagic i ona ne radi kod njih, ima jos opcija u mediscani ali eto procitah da su malo spori i da je dr mladina bolja. Zna li neko gdje je mogu naci?? Hvala puno

...moj najveci uspjeh u zivotu dogodio se 17.02.''''10, i svakim danom je sve veci i sve ljepsi ....

Neposredna veza do poruke: 1700
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  66 67 [68] 69 70   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  66 67 [68] 69 70   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *