maja78 RR
|
Prenos postova sa slicne teme: IZVORNA PORUKA: aazra Moguce da je ova tema negdje bila, ali ja sve sto sam nasla u vezi je nekih obicaja, pa moram otvoriti novu. Zanima me gdje se moze naruciti moze li i u opcoj bolnici ili samo na Kosevu, koliko se dugo ceka i ostalo. Koja je procedura znam samo da ga moram prvo voditi na vadjenje krvi, nadam se da mu nece vaditi puno IZVORNA PORUKA: SelmaK aazra, Iako smo mi naseg Aladina osunetili u poliklinici Sanasa, ti sunet mozes obaviti u obje bolnice koje spominjes. Znam da ti, za bilo koju od njih treba uputnica od vaseg pedijatra, kao i svjezi nalaz krvi, i kompletan pedijatrijski pregled, mislim ne stariji od 48 h. Ovo provjeri! Savjetujem da o sunetu mislis pozitivno i da je definitivno to bolje uraditi dok su bebci mali! Prvi dan je malo nezgodno, jer ih boli, ali sutra je sve skoro, kao da nista nije ni bilo! Mi smo Aladina osunetili sa 6 mjeseci i super je sve proslo! S toga, savjetujem svim mamama da ako imaju namjeru, to urade sto ranije!!! Tebi sretno!! IZVORNA PORUKA: almai Mislim da teme vec postoji samo se ni ja nesjecam tacno gdje je. Ja sam svoja oba djecaka osunetila sa 4mj. i nije bilo nikakvih problema hB sve je proslo u najboljem redu.Stim da meni niko nije rekao da trebam vaditi krv djeci. Doduse nisam to radila u Sarajevu nego u manjoj sredini. Zaista bih svakome savjetovala ko dijete zeli osunetiti da sto prije to ucini,bolje je i za roditelje i za bebu IZVORNA PORUKA: triplemama a mi smo svoga osunetili sa 2,5 mj i plakao je samo kada se prvi put popiškio. Sve ostali je bilo super. Radili smo u privatnoj poliklinici Mediscan u Tuzli IZVORNA PORUKA: aazra Triplemama, Trebaju mi konkretne informacije ako neko moze da mi da i koliko prije se trebam naruciti? Ima li neko broj iz opce ili s Koseva, je li se to radi na pedijatriji? IZVORNA PORUKA: Rabi Azra, ja sam Adnana osunetila kad mu je bilo nepuna 3 mjeseca. Osunetio ga je dr. Skaka. Nismo ga nosili nigdje, vec je dr. dosao kuci. Nismo vadili nikakve nalaze krvi Niti smo ga nosili na neke preglede i pretrage. Nekako se sve zavrsilo za 15-ak minuta. Nisam imala pojma sta bi, a ono vec gotovo. uglavnom, ja sam prezadovoljna! ako hoces posalji mi pp pa da ti dam Skakin br. mob. IZVORNA PORUKA: triplemama Rabi mislim da bi se ipak trebali uraditi neki nalazi npr zgrušavanje krvi. Ja bi ipak u nekoj klinici ili poliklinici IZVORNA PORUKA: idana_85 I nas je isto sunetio skaka sa 50 dana, sve je proslo odlicno, i opet bih uradila isto. Zao mi je samo sto ga nisam osunetila cim se rodio. Meni je zao malu bebu voditi na vadjenje krvi, pogotovo kad je bebica uzrasta Azrinog Bilala,koja vec sve zna, dovoljno sto se beba suneti, jos i krv da se vadi...on je masallah zdrava bebica,napredna, nema potrebe za dodatnim maltretiranjem. I ja ti azra od srca preporucujem Skaku, ne daje anesteziju vec prska, odlicno uradi,bebica i ne osjeti. Rijada nije bolilo cak ni prvi put kad se popiskio, jedino je malo slabije jeo...Sretno IZVORNA PORUKA: aazra Ja sam prvo mislila na klinici, nekako nemam povjerenja sta ne daj boze nesto i kome se zaliti? Ali vidim vi ste sve zadovoljne, a Aida vidjet cu imam li onaj broj ako ne poslat ces mi opet, vazi? IZVORNA PORUKA: leka I mi smo Rijada osunetili kada je imao tri mj i radio ga je dr Dervišagić (ili Dervišević) ne sjećam se tačno on hirurg u hitnoj a supriga mu ima privatnu pedijatrijsku ordinaciju na Ilidži i nismo mu vadili krv samo ga je pedijatrica pregledala i rekoa da nema potrebe za vađenjem krvi ako je beba zdrava. uglavnom sve je bilo gotovo za 20-tak minuta beba nije ni zaplakala i čak je tu noć čitavu prespavao a ujutro se ponašao kako da ništa nije ni bilo tako da smo ekstra prošli i opet bi to uradili na istom mjestu, pa eto ne znam možda da se provjeriš da li ti taj dr odgovara. Sretno IZVORNA PORUKA: idana_85 IZVORNA PORUKA: aazra Ja sam prvo mislila na klinici, nekako nemam povjerenja sta ne daj boze nesto i kome se zaliti? Ali vidim vi ste sve zadovoljne, a Aida vidjet cu imam li onaj broj ako ne poslat ces mi opet, vazi? Nije problem,ako ti bude trebao ja ga imam, nikad ne znam sta ce drugo dijete biti. kad ste mislili,bas jutros kad sam presvlacila rijada pomislih na Bilala....bice akobogda sve dobro i brzo..... IZVORNA PORUKA: zeni drage moje,pomagajte,mom sinu su puna tri mjeseca i za koji dan planiramo ga aBd osunetiti.problem je sto on od prvog mjeseca spava potrbuske i nikako drugacije.ja ga uspavam,zaspi ko top ako ga stavim na ledja odmah se probudi a na stomaku spava 2-3 sata,e sad kad ga osunetim sta cu,nece moci potrbuske IZVORNA PORUKA: Suzana Moći će, ne brini. I moji momci spavaju na stomačiću, a kad smo capnuli ćunice nije bilo problema da spavaju na stomaku. IZVORNA PORUKA: leona zdravo, obzirom da i mi naseg malenog planiramo sunetiti u sanasi, mozes li mi pojasniti kako ise procedura. Mislimo to uraditi za nekih 15 -ak dana,,