|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  64 65 [66] 67 68   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: sunet muškog djeteta
26.7.2010 8:49:07   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: de_de

Joj sad sam se bas zbunila oko ovog ciscenja. I mi kad smo Kenu osunetili dr nam je rekao da nakon tri dana, odnosno skidanja zavoja cistimo bijele nakupine na cuni rivanolom i navlacimo cunu (valjda sam dobro objasnila) kao i prije sunecenja (sto je veoma tesko i bolno za Kenu), a zatim da mazemo bivacin kremom i prekrivamo sterilnom gazom. I tako dva puta dnevno.

mila i nama je dr. rekao da cistimo cunu ali sa obicnom cistom vodom, odnosno kada ga kupam da malo sapunom njegovim operem i to je to... takodjer i mi i dalje navlacimo kozicu... iz pocetka je djelovalo bolno i tesko, ali danas je to vec uhodani sistem i ritual koji se ponavlja pri svakom presvlacenju... ma bit ce to sve cakum pakum ako Bog da... ljubi nam druga puuuuuuunoooooo user posted image

(odgovor članu de_de)
  Neposredna veza do poruke: 1626
26.7.2010 11:52:43   
delfin
nadam se da će mi neko brzo "pomoći" da ne isšitavam sve, a ustoalom i ne piše gdje je ko sunećen. MM je danas bio u Sanasi i rekli mu da ne sunete djeu mlađu od 5 mjeseciuser posted image  Moj bebač ima 2,5 mjesecai planirali smo ga sad sunetiti, prilično je napredan, rodio se veliki i već sad izgleda kao da mu je 6-9 mjeseci.
Gdje se može osim u bolnici uraditi sunećenje u Sa, a koja je procedura za bolnicu?

16.05.2010 Napokon je stigla naša najveća sreća- mamino sunce :)
19.08.2011 stigla je i mamina princeza :)

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1627
26.7.2010 11:58:01   
tekja
mi smo V. sunetili u poliklinici  na Ilidzi, kosta 230 KM u lokalnoj anesteziji, prezadovoljni smo postupkom, evo ti broj pa se raspitajnas bebi je tada imao 7 mjeseci, sunet trajao 15 minuta! Za bolnicu ti nista ne znam...javit ce se sigurno neka zenicauser posted image

< Poruku je uredio maja78 RR -- 26.7.2010 15:22:34 >

Jul 20th

...just because it burns
doesn't mean you're gonna die
you gotta get up and try try try!

(odgovor članu delfin)
Neposredna veza do poruke: 1628
26.7.2010 15:04:30   
Mahirova mama

Pozdrav svima..

Kao prvo svima bih preporucila da ni pod koju cijenu ne dovode berbera kuci, jer je to uzasno stresno za sve, a za roditelje i dijete najvise...

Drugo, preporucila bih vam da dijete osunetite sto ranije, a to znaci sa navrsena 4mj. zivota..

Mi smo svog sina osunetili na privatnoj klinici..sunet je kostao 138KM..malog su odveli u salu a nama skuhali kafu..dali su mu doduse opstu anesteziju i ostali smo na klinici nekih 20tak min.dok se nas sincic nije probudio..bilo mu je 4mj.
Nakon toga otisli smo kuci i mali je skoro cijeli dan prespavao..normalno je piskio i nije imao NIKAKVIH problema..

Mislila sam da ce to sve uzasno bolno da prodje za sve nas,,ali hvala Allahu,sve je proteklo nezamislivo dobro..

Nemojte cekati da vase dijete napuni godinu ili dvije..jer u tom slucaju dijete ce se podsvjesno sjecati tog nemilog dogadjaja...kada je mali,beba,nicega se nece sjecati..

Posebno nemojte cekati da dijete napuni godinu ili dvije pa da kuci dovedete berbera,ne daj boze, tek to je prava trauma..za sve..

(odgovor članu STUHA)
Neposredna veza do poruke: 1629
26.7.2010 15:09:57   
frenkoza
IZVORNA PORUKA: delfin

nadam se da će mi neko brzo "pomoći" da ne isšitavam sve, a ustoalom i ne piše gdje je ko sunećen. MM je danas bio u Sanasi i rekli mu da ne sunete djeu mlađu od 5 mjeseciuser posted image  Moj bebač ima 2,5 mjesecai planirali smo ga sad sunetiti, prilično je napredan, rodio se veliki i već sad izgleda kao da mu je 6-9 mjeseci.
Gdje se može osim u bolnici uraditi sunećenje u Sa, a koja je procedura za bolnicu?

mi smo sunetili bebija u djecijoj ambulanti na Ilidzi.... 170 km, lokalna anestezija.... sad cu ti potraziti broj tel.

"Postoji trenutak u zivotu zene u kome je svaka suza zlatna,trenutak kad sunce obasja dusu i nestane mraka.Trenutak kada znamo da mozemo,da smo istovremeno i nezne i jake,kad ugledamo dva oka najmilija,Trenutak kada postanemo majke"
10.11.2009.
30.0

(odgovor članu delfin)
Neposredna veza do poruke: 1630
28.7.2010 5:34:03   
Maida1
Moja prijateljica je prije nekog vremena sunetila svog sina. Kod njega su ostavili dosta kozice pa ponekad igleda kao da nije sunecen. Valjda to sada tako rade pa ne odstrane svu kozicu. Brze zacijeli navodno.

Sretno svim user posted image kojima ovo tek slijedi!!

< Poruku je uredio Maida1 -- 28.7.2010 5:35:02 >

Mama predivnog sina! :-)

(odgovor članu frenkoza)
Neposredna veza do poruke: 1631
28.7.2010 9:14:59   
tajcika
frenkoza molim i ja za br.telefona 

(odgovor članu Maida1)
Neposredna veza do poruke: 1632
28.7.2010 10:21:52   
bebacha
evo mi odosmo sinetit se pa javljamo utiske

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu tajcika)
Neposredna veza do poruke: 1633
5.8.2010 12:30:05   
deckic
E sutra aBd idemo i mi da sunetimo naseg djecaka u Sanasi. Zanima me da li oni praktikuju da neko od roditelja bude uz dijete? Odlucili smo se za lokalnu anesteziju. Mom djecaku je sad 6,5 mjeseci. Vec sam nervozna i bas se bojim kako ce to podnijeti.

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 1634
5.8.2010 13:00:49   
nermina_

IZVORNA PORUKA: Mahirova mama

Pozdrav svima..

Kao prvo svima bih preporucila da ni pod koju cijenu ne dovode berbera kuci, jer je to uzasno stresno za sve, a za roditelje i dijete najvise...

Drugo, preporucila bih vam da dijete osunetite sto ranije, a to znaci sa navrsena 4mj. zivota..

Mi smo svog sina osunetili na privatnoj klinici..sunet je kostao 138KM..malog su odveli u salu a nama skuhali kafu..dali su mu doduse opstu anesteziju i ostali smo na klinici nekih 20tak min.dok se nas sincic nije probudio..bilo mu je 4mj.
Nakon toga otisli smo kuci i mali je skoro cijeli dan prespavao..normalno je piskio i nije imao NIKAKVIH problema..

Mislila sam da ce to sve uzasno bolno da prodje za sve nas,,ali hvala Allahu,sve je proteklo nezamislivo dobro..

Nemojte cekati da vase dijete napuni godinu ili dvije..jer u tom slucaju dijete ce se podsvjesno sjecati tog nemilog dogadjaja...kada je mali,beba,nicega se nece sjecati..

Posebno nemojte cekati da dijete napuni godinu ili dvije pa da kuci dovedete berbera,ne daj boze, tek to je prava trauma..za sve...

na kojoj klinici ste sunetili bebu? ja sam cula da se malim bebama nedaje opsta anestezija.

Kan 28.11.2009 god.
Amani 14.07.2012.god

(odgovor članu Mahirova mama)
Neposredna veza do poruke: 1635
5.8.2010 13:04:14   
pocahontas
obzirom da postoji vise vrsta cirkumcizije ili obrezivanja - za nase podneblje je specificna totalkauser posted image ili totalno skidanje kozice, onda tzv. francuska cirkumcizija koja je sada trendi i nju koriste i amerikanci - ne skida se sva kozica vec samo jedan dio kozice, i tzv. arapsko obrezivanje koje podrazumijeva da se kozica nabere oko glansa, i zasije se u obliku ruže i tako penis dobije na volumenu (znaju arapi sebi napraviti da valja user posted image malo šaleuser posted image )...eh sada, mi bismo obavili ovu fansuzicu ali samo culi da to radi dizdarevic i dervisevic pa me zanimaju vasa iskustva da li oni to sistemski rade bez da vas pitaju za stil koji zeliteuser posted image i da li postoji jos neko ko to fino radi i registrovan je za to....thanx

Bilježim se sa štovanjem

(odgovor članu deckic)
Neposredna veza do poruke: 1636
5.8.2010 13:15:45   
martajay
nas dizdarevic nije pitao koji stil zelimo user posted image
uradio totalno otklanjanje kozice.

7.4.2009.

(odgovor članu pocahontas)
Neposredna veza do poruke: 1637
5.8.2010 13:16:23   
mamine oci

IZVORNA PORUKA: Mahirova mama

Pozdrav svima..

Posebno nemojte cekati da dijete napuni godinu ili dvije pa da kuci dovedete berbera,ne daj boze, tek to je prava trauma..za sve..

majka jednako brine radilo se u kuci ordinaciji ili na pustom ostrvu svako djete je prica za sebe kao i roditelje ja znam mnoge roditelje kao i nase forumasice medju njima sam i ja koje su sunetile djecu kuci i djeca imaju godinu dana i vise isto su prosli kao i u ordinaciji ako ne i bolje jer je odmah u kuci u svoj topli dom i krevetic dok sam ja stavila kafu sunet bio gotov tako da ne vidim neke razlike samo sto svako radi kako misli da je za njega tako najbolje....ne treba plasiti majke sunetom to se radilo uvjek i nikom nista nije bilo to je sad tako lako i brzo da se ni ne osjeti za razliku kao su nekad radili a majka se brine svakojako cak i dok sjece noktice svom djetetu sve je do osobe kao gleda na stvari i postavi se bez obzira na sunet na sve u zivotu treba biti pribran....

Haris 28.10.1999
Fatih 25.01.2008
Iman 13.01.2013

(odgovor članu Mahirova mama)
Neposredna veza do poruke: 1638
5.8.2010 19:21:50   
Maida1
IZVORNA PORUKA: pocahontas
francuska cirkumcizija koja je sada trendi i nju koriste i amerikanci - ne skida se sva kozica vec samo jedan dio kozice

Kod par mojih drugarica su djeca osunecena na ovaj nacin, i sve super! Zove se djelimicno sunecenje.
To moze uraditi svaki doktor koji suneti djecu, ako se to od njega zatrazi. 
Umjesto da odsijece svu kozicu do ispod glavice, on samo odstrani onaj pipak(vrh) kozice. Tako da ostane dovoljno kozice da i dalje prekriva svu ili barem pola glavice, ali nema pipka da skuplja mokracu i prljavstinu.
Navodno je ovo puno lakse za djecu jer brze zaraste i puno ih manje boli. A isto je korisno ko i totalno sunecenje.

Ja svog Belmina necu sunetiti, ali ako bi morala iz nekog razloga, i ja bi izabralo ovo djelimicno sunecenje. A to savjetujem i ostalim mamama koje hoce da obrezuju djecu!!

user posted image

Mama predivnog sina! :-)

Neposredna veza do poruke: 1639
5.8.2010 19:29:36   
acudesa

obzirom da postoji vise vrsta cirkumcizije ili obrezivanja - za nase podneblje je specificna totalkauser posted image ili totalno skidanje kozice, onda tzv. francuska cirkumcizija koja je sada trendi i nju koriste i amerikanci - ne skida se sva kozica vec samo jedan dio kozice, i tzv. arapsko obrezivanje koje podrazumijeva da se kozica nabere oko glansa, i zasije se u obliku ruže i tako penis dobije na volumenu (znaju arapi sebi napraviti da valja user posted image malo šaleuser posted image )...eh sada, mi bismo obavili ovu fansuzicu ali samo culi da to radi dizdarevic i dervisevic pa me zanimaju vasa iskustva da li oni to sistemski rade bez da vas pitaju za stil koji zeliteuser posted image i da li postoji jos neko ko to fino radi i registrovan je za to....thanx

stani, stani...
šta ovo znači? ja sam se brinula da ono namreškano nije uredu...kod mog malog, a to možda treba tako..
plzz...mi napiši o ovome što više , molim te, otkako sam malog sunetila kad god piški ja gledam da li je to ok...pa razmišljam...ali, jedna stara žena mi je rekla da oni to nemjerno tako šiju...hm..radiuser posted image ...ja joj nisam vjerovala, a sad kad pročitak tvoj post...povezah...
ljubim te, ako ti nije teško, da ne razmišljam o tome

...iskrica u oku, toplina u dodiru, sunce u osmijehu..čine da se osjećam sretnom, dušo mamina:)
Odjednom je sve dobilo boje...

Neposredna veza do poruke: 1640
6.8.2010 7:51:29   
pocahontas
IZVORNA PORUKA: acudesa RR

stani, stani...
šta ovo znači? ja sam se brinula da ono namreškano nije uredu...kod mog malog, a to možda treba tako..
plzz...mi napiši o ovome što više , molim te, otkako sam malog sunetila kad god piški ja gledam da li je to ok...pa razmišljam...ali, jedna stara žena mi je rekla da oni to nemjerno tako šiju...hm..radiuser posted image ...ja joj nisam vjerovala, a sad kad pročitak tvoj post...povezah...

ja napisah ono sto mi je nasa pedijatrica jucer ispricala na ovu temu...i ja do jucer nisam znala da postoje ove tri vrste (mozda i vise) obrezivanja....tako da ti ja plaho i nisam neki strucnjak, ali eto, tako mi rece...od ovoga sto sam napisala, ne znam nista vise na zalost...samo eto da i ta vrsta obrezivanja postoji, tj. takav stil kgdje se ta kozica ne odstranjuje, efekat je izgleda isti jer se nabere u obliku ruže i otkrije glans i tako zašije....iskreno, nisam nikada u zivotu to vidjela user posted image ni na slikama user posted image user posted image user posted image

Bilježim se sa štovanjem

(odgovor članu acudesa)
Neposredna veza do poruke: 1641
6.8.2010 10:43:51   
acudesa
aha...kako god, hvala ti puno...baš mi je sad lakše...sve sam kontala da je to greška..al sve je ok..
ljubim te...

...iskrica u oku, toplina u dodiru, sunce u osmijehu..čine da se osjećam sretnom, dušo mamina:)
Odjednom je sve dobilo boje...

Neposredna veza do poruke: 1642
18.8.2010 14:50:34   
Aki Sa
Drage mame, mi smo naruceni sutra na sunecenje i opstoj anesteziji. Uzasno me strah ali eto kontam mnoge ste to prosle i valjda je lakse nego sto je bilo sa starijim sinom u lokalnoj anesteziji. Ono cega me strah i sto sad ludim je da mu niko nije uradio EKG u Sanasi vec samo krv i opsti pregled pedijatra. Ima li vas sa ovim iskustvom jesu li radili EKG ili nisu???
Pusa svima

Mali princ Kian stigao 01.09.09
Veliki princ Nur 19.09.04

(odgovor članu acudesa)
Neposredna veza do poruke: 1643
18.8.2010 16:39:50   
anidla
nisu ni nama radili EKG, e sad ne znam sta su mu radili u operacionoj sali, vidis nisam pitala prijateljicu jesu li tad radili ekg, jer je ona bila s Noom na sunetu...

ne sekiraj se, sve ce biti ok...user posted image

You may only be a person in this world, but for someone, you are the world ¦ ¦ ¦

09.11.2009 :) Noa

07.01. prohodali :)

(odgovor članu Aki Sa)
Neposredna veza do poruke: 1644
18.8.2010 17:25:46   
škorpija
ekg se traži samo kad je prava opšta anestezija (intravenozna), a kod ove sa maskom kakva je u sanasi to nije potrebno pa to i ne rade, no sikiriki, sretno

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu anidla)
Neposredna veza do poruke: 1645
18.8.2010 17:54:48   
rose 87

aha...kako god, hvala ti puno...baš mi je sad lakše...sve sam kontala da je to greška..al sve je ok..
ljubim te...

i ja se bas brinula oko toga posebno sto mu je cuna uvucena a nama i jeste neki arap radio sunet,e bas mi je sad lakse user posted image user posted image

Mamino sunce - 26.12.2009
Mamin smjesko - 20.01.2015

(odgovor članu acudesa)
Neposredna veza do poruke: 1646
19.8.2010 9:17:44   
Aki Sa
Joj drage utjesile ste me, zanci da ga ne vodim sad jer sam ja vec zvala i kaze Dr. da se ekg snima samo kad ima indicija za to a on nije uocio nista

Znaci kad je maskica nije potrebno ekg raditi
danas u 3 ga sunetimo

(odgovor članu rose 87)
Neposredna veza do poruke: 1647
19.8.2010 9:39:14   
Majčica
Aki Sa, i mom user posted image su radili sa maskicom i nismo radili ekg. Ne zato sto nije trebalo (jer kod ans sve nalaze traze, bez obzira), nego zato sto on nije mirovao, pa je doktor rekao da nije ni potrebno, valjda bas radi toga sto to nije prava anestezija. Ne znam zasto onda uopste maltretiraju sa svim tim nalazima, kad to uopste  nije prava anestezija.
i ja sam se bila prepala anestezije, ali anesteziolog me je bas rasteretio - ne prekida se disanje (stoga nije ni potreban ekg, pretpostavljam).
Sretno i sve ce to ako Bog da biti dobro.

T. 2008.
H. 2012.

(odgovor članu Aki Sa)
Neposredna veza do poruke: 1648
20.8.2010 8:32:42   
Aki Sa
Samo da vam javim osunetili smo se i osim vriske i crvene cune sve je ok

Pusa

(odgovor članu Majčica)
Neposredna veza do poruke: 1649
20.8.2010 9:50:16   
salmy

stani, stani...
joj pa kako citam tvoj post shvatam da  kod mog user posted image  i izgleda kao ruza!user posted image user posted image ja kontam da nije dobro uradjeno pa MM ne smijem ni reci!
Ali fakat izgleda okolo nejednako i nabrano! hahahhahaha znaci da je to taj nacin obrezivanja! a ja se sve pitam kad ga presvlacim sto je onako user posted image user posted image user posted image volumenast?
ps. i da radio ga je Dervisevic

(odgovor članu acudesa)
Neposredna veza do poruke: 1650
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  64 65 [66] 67 68   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  64 65 [66] 67 68   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *