Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
mi smo zavoj skidali 2-3 sata nakon intervencije nije bilo jednostavno, ali samo polako kod nas je to trajalo oko pola sata krenem pomalo pa stanem, pa kapam kamilicu da se rastvori ono što se skorilo , pa ponovo skidam i sve tako samo nemoj naglo povlačiti da ne raskrvariš sretno
e sad ... od mog rođaka sin se osunetio sa 3 godine 1998 godine... tada su zavoj stavljali i ja sam bila prisutna...
i nama je tada rečeno da stavljamo u kamilicu i tako smo i radili....
znači napunimo kadicu kamilicom skuhanom i stavimo dijete da se brčka...2 ili 3 dan zavoj je spao bez povreda...
dijete se malo bojalo ali zvali smo doktora privatno i rekao je samo tako da radimo i spašće...nikakvo povlačenje gaze jer onda može krvariti.
mi smo malog osunetili ujutru oko 10... rekla nam zena da ga oko 7 navecer raspremimo i da mu skinemo zavoj.... i mi oko 7 njega raspremimo i stojimo ja i mama i mm.... i niko ne smije da barne zavoj.... samo stojimo i blejimo ko telad..... haj ti haj ti....
kad li se moj Abdulah, gazija, popiski fino i onaj zavoj samo paf pade sam.... a on se smije
tako da nam je epizoda zavoj bila bezbolna.....
a kasnije smo samo kantarionovim uljem mazali, po preporuci doktora.... i sve je proslo super....
"Postoji trenutak u zivotu zene u kome je svaka suza zlatna,trenutak kad sunce obasja dusu i nestane mraka.Trenutak kada znamo da mozemo,da smo istovremeno i nezne i jake,kad ugledamo dva oka najmilija,Trenutak kada postanemo majke" 10.11.2009. 30.0
masala konacno rijesismo se mi zavoja u nedjelju osunecen a evo prije pola sata sam mu ja skinula zavoj polahko dok je spavao nije se ni jednom probudio fino izgleda sad smo rahat i brze ce mu zamladit na dan tri puta sam ga stavljala u kamilicu po sat je znao sjediti unutra i brckat se ali nije uspjelo samo spasti pa sam odlucila da pokusam skinuti ako bi ga vrijedjalo prekinula bi ali hvala bogu ni osjetio nije imam neku mast od doktora Baneocin se zove i snjom mu mazem ujutro i navece
Pozdrav Evo i mi sutra idemo na sunecenje. Posto nemam vremena citati prethodne postove mozete li mi napisati sta sve moram ponijeti u bolnicu i kako da ga obucem. U bolnici su mi rekli da ponesem pampers i dekicu. Posto ce dobiti lokalnu anesteziju rekli su mi da 2 sta prije ne smije nista jesti, ali da smije piti sok od jabuke. I jos nesto; ja kao da cu dobiti cir na zelucu, povraca mi se i boli me glava citav dan, od treme;uhhhh Hvala unaprijed na odgovorima:)))
ma mi smo isli privatno.... a samo sam mu morala obuci nesto sto nema nista metalno na sebi.... znaci ako su dugmici onda plasticni i tako to.... naravno gledaj da mu obuces nesto prakticno, da nije komplikovano, i da je siroko i udobno.... pelene naravno.... to je to.... nista posebno... kasnije smo mu kupili kantarionovo ulje i jecogal - jecoderm kremu..... i to smo mu mazali kad smo ga presvlacili....
"Postoji trenutak u zivotu zene u kome je svaka suza zlatna,trenutak kad sunce obasja dusu i nestane mraka.Trenutak kada znamo da mozemo,da smo istovremeno i nezne i jake,kad ugledamo dva oka najmilija,Trenutak kada postanemo majke" 10.11.2009. 30.0
Pozdrav Evo i mi sutra idemo na sunecenje. Posto nemam vremena citati prethodne postove mozete li mi napisati sta sve moram ponijeti u bolnicu i kako da ga obucem. U bolnici su mi rekli da ponesem pampers i dekicu. Posto ce dobiti lokalnu anesteziju rekli su mi da 2 sta prije ne smije nista jesti, ali da smije piti sok od jabuke. I jos nesto; ja kao da cu dobiti cir na zelucu, povraca mi se i boli me glava citav dan, od treme;uhhhh Hvala unaprijed na odgovorima:)))
Znam za taj osjecaj.. Mi kad smo isli sunetiti malog ja kazem mm imam onaj osjecaj straha u zeludcu koji gooodinama nisam osjetila...ili nikad.. frenkoza ti je fino napisala... nesto sto je udobno... ja sam obukla bodi koje poslije sunecenja nisam skopcavala, pelena je bila stavljena samo labavo i donji dio ko trenerkice sa stopalima (bilo je hladnije vrijeme) koja mu je bila skroz velika i siroka da ga ne "sciplja"
Vjerovatno ce poslije plakati..Moj E. je bio smiren samo u autu, nikako nije plako i kazu da se vecina tako djece smiri. tako da ako bude plako u auto i......bbbrrrmmmm....
isto sam i ja.... bio je april i prohladno onako.... gore sam mu obukla jednu jedinu majcicu koju sam imala sa plasticnim dugmicima - inace su mi i bodici i majcice sa onim metalnim pucetama... i dole one pamucne "gace" sa stopalom 2 broja vece.... i on je isto plakaaaoooo, pa zaspao odmah u autu..... pa je opet plakao kod kuce..... cijeli dan je plakao kad god se popiski.... i onda malo place pa prestane i sve tako.... pa i sutra dan.... vec 2-3 dan nije plakao.... a o zavoju sam pisala 3 posta vise pa da ne ponavljam opet
i mi smo sunetili u aprilu nas je mali zaspo u autu i kad smo dosli kuci dreka... onda se opet pokupimo i u auto vozali se ali nase auto koj einace vozimo bilo je na lakiranju, tako da smo se vvozali u onom s kojim mm ide na trke a trosi 12-15l i bruji ko lud, hehehhe.... tako da smo sipali goriva na svako malo i kad smo ostali bez kesha ajmo kuci pa nek place onda smo ga ljuljali u dekici, jedno za jednu stranu, drugo za druku i tako se smiri... u pola 12 je osunecen, navece u 6 vec se smijao, sutradan ko da nista nije bilo osim sto sam morala ja bit oprezna kad ga presvlacim... dva, tri pisa bole i sve poslije udure
Ej hvala na brzim odgovorima. Ma ja se ovako nisam osjecala ni pred porodjaj A inace ovo je treci termin koji zakazujemo; prvi put dobio proliv, drugi put konjuktivitis, pa eto treca sreca. Javim vam kako je proslo. P.S. I vi nama nedostajete, al ja radila do skora pa nisam imala vremena ni za sta, al sad smo ponovo na odmoru, tako da cemo imati puno vremena za druzenje. Ljubite nam nase drugove i drugarice
Mirkice kutarisali smo to 45 dan hvala Bogu i nemam vise brige
de_de bas ko sto sam napisala da sam rekla muzu da imam taj osjecaj u trbuhu koji dugo nisam imala kaze on meni ma ja a pred porod, ma reko tad sam osjecala samo srecu, kakav strah, samo nek izadje vise, heheh
Evo mi se osunetili. Radili smo pod lokalnom anestezijom, laserom. Sve je zavrseno za 20 minuta. Plakao je je PUNOOO dok ga nisam podojila, onda je zaspao. Kuci kad smo dosli malo se mazio, al nije plakao, posto su bili djedovi i nene, pa nije imao vremena. Nakon 1 sat je kakio, a zatim i piskio. I to je to. Uvece je vec uz moju pomoc (nije jos prohodao) ganjao loptu po stanu. A danas smo isli u setnju. U petak idemo na kontrolu. Stavljam mu Pampers i to 1 broj vece, da ga ne vrijedjaju, i mijenjam ih svaki 1 sat ili ako se u medjuvremenu ne upiski. E sad nije mi jasno. Dr mu je stavio gazu oko cune i zalijepio je iznad i rekao da je ne skidamo osim ako je ne ukaki, a onu gazu koju samo stavimo preko da mijenjamo. Kaze da ce mu on tu fiksiranu gazu skinuti u petak na kontroli. Pa zar to nece srast sa ranom, i kako ce je skinuti nakon 3 dana. Rekao nam je da mu samo guzu peremo ili brisemo, a da cunu ne diramo Inace nisam se nadala da ce tako dobro proci. P.S. Hvala za savjete
de_de bas mi je drago da ste i to rijesili... cestitam vam i drago mi je da je sve proslo tako dobro. I u nas je ta gaza bila oko cune i okrenuta gore i zalijepljena prema stomacicu... Nakon tri dana skinuta i onda smo posipali bivacinom. Nama su rekli da ako spadne gaza sama da nastavim posipam bivacinom. Skinuli su je na kontroli ne znam kako nisam bila unutra :) bude malo gadno kad skinu, ko krv okolo gdje je bio zavoj, al sve je to normalno.. Tako da nemoj da se brines, sve ce to biti ok. Bas mi je drago da je hrabri momak to sve tako podnijeo lijepo, nadam se da ce i dalje biti tako... I nadam se da ti je prosao onaj grc u stomaku
Danas smo skinuli i onu gazu sto je bila omotana oko cune 3 dana. Kad nisam pala u nesvijest, al dobro je. Samo dok smo dosli kuci zalijepila mu se gaza sto ju je doktor stavi preko cune, pa smo je ja i svekrva skidale. Joj koliko je samo plakao. Grc u stomaku je prosao, sad samo pazimo da se ne uvrijedi, jer bas nemiran i non stop se hvata za cunu. Hvala za savjete, ljubim vas sve i slatke bebice
drage moje, nisam imala kad čitati sve postove, pa mi oprostite ako pitam nešto što ste već pisale imam bebu od 6 mjeseci i osunećen je prije dva dana, doktor mi je tokom suneta pričao da trebam nekako čistiti ćunu poslije jer će se nakupljati nešto bijelo, međutim ja se ne sjećam šta trebam i kako jer sam se zbinila.beba se dobro osjeća i ne plače, a ćunu samo mažem hloramfenikolom i perem kamilicom, li nisam ništa čistila vatom ili nečim drugim.sunet je bio sa lokalnom anestezijom i bila je neka gaza koju sam skinula čim je bea prvi put piškila.bojim se da neću šta "pokvariti" ako budem pogrešno dirala. unaprijed zahvalna
Sunce nam je zasjalo 17.1.2010. u 23:20h.Sretni smo zbog toga
neces duso nista pokvariti.... ja nisam puno barkala ni vatom ni nicim, ja sam mu kapala kantarionovo ulje... namocim gazu i onda iscjedim po cunici.... kasnije sam stavljala jecoderm- jecogal, cisto da se ne bi pelenica lijepila za ranu.... i sve je proslo masallah super
ja ne znam nista o ciscenju... mi smo 3 dana imali gazu oko cune i kad smo skinuli samo bivacinom posipali, nismo nicim kvasili, nikakvom kamilicom ni nista...
hvala vam, ma i ja mislim da će proći dobro, da bebu boli i da nešto nije dobro plakao bi, ali bojim se da se na tom mjestu gdje su ti končići ne nakupi šta što ne bi smjelo.
draga ne možeš ništa pokvariti. To bijelo što se nakuplja očisti laganim pokretima sterilnom gazom i to kantarionovim uljem, a kada mu skidaš pelenu ako se zalijepila, nemoj naglo povlačiti, nego prvo nakapaj rivanol, i vidjet ćeš da se samo odljepljuje. Za par dana će to izgledati skroz drugačije.
Joj sad sam se bas zbunila oko ovog ciscenja. I mi kad smo Kenu osunetili dr nam je rekao da nakon tri dana, odnosno skidanja zavoja cistimo bijele nakupine na cuni rivanolom i navlacimo cunu (valjda sam dobro objasnila) kao i prije sunecenja (sto je veoma tesko i bolno za Kenu), a zatim da mazemo bivacin kremom i prekrivamo sterilnom gazom. I tako dva puta dnevno.
Ja sam odlučila da ne diram ništa, prilikom svagog presvlačenja natopim mu ćunu mlakom kamilico a zatim namažem kremicom i to je to.Ćuna muu lijepo izglada, nema ništa bijelo, otok je sav spao,ali mu je glns dosta crvem i jutros mu se pampers bio malko zalijpio pa kad sam skinula krenulo je malo krvi.Inače bebac je super, lijepo jede, spava, raspoložen je , mlati nogama, kčeče, prevrće se na stomak... Da ga ćuna boli i da nešto nije u redu ne bi bio tako raspoložen.. Nadam se da će za par dana biti dobro.
Ja sam odlučila da ne diram ništa, prilikom svagog presvlačenja natopim mu ćunu mlakom kamilico a zatim namažem kremicom i to je to.Ćuna muu lijepo izglada, nema ništa bijelo, otok je sav spao,ali mu je glns dosta crvem i jutros mu se pampers bio malko zalijpio pa kad sam skinula krenulo je malo krvi.Inače bebac je super, lijepo jede, spava, raspoložen je , mlati nogama, kčeče, prevrće se na stomak... Da ga ćuna boli i da nešto nije u redu ne bi bio tako raspoložen.. Nadam se da će za par dana biti dobro.
nije to nista... i Abdulahu se desavalo da se malo kozica zalijepi pa prokrvari.... nista strasno nego koja kapica.... a to si u pravu - vidis po njemu kakvo je stanje..... ako je on super no sikiriki
Plavi telefon, savjetodavna, anonimna i besplatna linija za
Anketa
Da li su vam menstruacije bolne? пеперутка16
U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.