pjenica mala
|
Draga novosadjanka, šta se dešava ako neko odbije sunećenje? Po mom mišljenju ništa....Imam prijatelja koji je imam, s njim pričam o svemu...i on kaže, a što je i meni sasvim logično, da sunećenje ustvari nije farz (farz je sve što nam je Bog naredio da radimo) nego sunnet ( a sunnet je sve ono što nam je Muhamed a.s. preporučio da radimo)....znači preporučeno.... Moje iskustvo sa sunećenjem djece...moj stariji sin ima 16 godina, sunetili smo ga kada je imao 23 mjeseca, pod opštom anestezijom....dobro je podnio, nije dugo trajalo (2-3 dana) i sve je bilo ok...malo je plakao... Moj mlađi sin ima 10 mjeseci...i nešto mi bi žao zašto da ga sunetimo, ono razmišljam, pa zar nas Bog nije stvorio onako kako je najbolje bilo? Ali onda su počele česte upale, ponekad mu se čak i cijedio gnjoj...i pedijatar nam je preporučio, a i mi smo odlučili da ga ipak sunetimo....u utorak vadimo nalaze, i ako Bog da sve bude ok, u srijedu sunećenje, ali pod lokalnom anestezijom, lično mislim da je to tako mali zahvat, da nema potrebe za opštom anestezijom...i moje je mišljenje, da roditelji koji odmah znaju, da žele sunetiti svog dječaka, da to urade što prije, dok je što manji...mislim da je tako najbezbolnije, a trauma je manja...mislim da sve što je dijete veće, i trauma je veća... Neki dan dobila sam zanimljivu informaciju, da se u Americi djeca sunete odmah nakon porođaja, i da je to kod njih već rutina, i da se sunete svi redom, bez obzira na religiju, naravno oni koji žele...